Wix vs Squarespace

Du har et websted, du vil bygge. Du vil starte forfra, men du vil ikke beskæftige dig med meget programmering. Du vil dog stadig lade din kreativitet flyde, så et individualiseret websted kan være i gang af personlige eller professionelle årsager. Det betyder, at du sandsynligvis vil have en webstedsbygger.

De to bedste muligheder i denne kategori er Wix og Squarespace.

I Wix vs Squarespace -debatten er der flere vigtige punkter at overveje, når de skal bestemme levedygtigheden af ​​hver platform for at opfylde dine behov. Her er de sammenligninger, du vil se nærmere på i dag.

1. Hvor let er det at bruge?

Wix tilbyder brugerne et simpelt træk-og-slip design til webstedsopbygning, der er grundlæggende, men alligevel organiseret. Du kan redigere dine webstedssider direkte fra platformen og få disse ændringer til at oversætte til, hvordan dit websted vil se ud, når du udgiver det. Bare træk dine designelementer og widgets ind på siden lærred, og du er klar til at gå.

Denne tilgang betyder også, at hvis du vil ændre dit Wix -tema i fremtiden, skal du opdatere alt indholdet på dit websted. Det er en platform, der tilbyder absolut positionering, når du offentliggør.

Du kan uploade fuld baggrundsvideobaggrunde, oprette rullende sider og have adgang til responsive temaer, der automatisk fungerer for at forbedre din UX ved at opfylde dine personlige eller professionelle behov.

Squarespace tilbyder en lignende oplevelse, men kræver mere specificitet fra brugerens side for at opnå resultater. Det har også et responsivt træk-og-slip design, hvilket giver dit websted et ensartet udseende på tværs af enheder. Temaer tilbydes i flere forskellige branchekategorier, så brugerne hurtigt kan oprette et websted, der ser ud og føles som om det repræsenterer deres brand.

2. Adgang og bidragydere

Wix er designet til at hjælpe brugerne med at starte et websted uden programmeringskendskab. De tilbudte værktøjer kan hjælpe nogen med at oprette næsten enhver form for websted, de ønsker eller har brug for, herunder en e-handelsplatform.

Alle tilgængelige funktioner når brugeren via deres kontrolpanel.

Wix -brugere kan ikke ændre HTML eller CSS for deres websted. Du kan heller ikke ændre de automatisk genererede webadresser til dine blogindlæg, hvilket tvinger brugerne til at oprette 301 adresser, hvis de venlige webadresser er en del af en optimeringsindsats. Det er heller ikke muligt at tilføje bestemte bidragsniveauer til dit websted, der er oprettet i skrivende stund.

Squarespace understøtter flere adgangsniveauer til dit websted. Du kan tilføje flere bidragydere til dit websted med forskellige sikkerhedsniveauer. Du kan tildele kommentarmoderatorer, indholdsskabere eller redaktører og andre administratorer. Yderligere brugertyper er også tilgængelige.

Dit eksisterende indhold kan også let føjes til dit nye Squarespace -websted. Blogger, Tumblr, Posterous og WordPress er kompatible med denne platform. Det er også muligt at eksportere fra Squarespace til WordPress.

Temaer og sider er åbne for kodning, så du kan tilpasse næsten alt på dit websted. Der er native udviklingsværktøjer at bruge, eller du kan blive udvikler til din platform.

Begge platforme tilbyder gratis og premium tredjepartsapplikationer, der kan øge webstedets funktionalitet.

3. Priser

Wix giver brugerne mulighed for at oprette deres websted gratis. Du modtager 500 MB lagerplads, ubegrænsede sider og sikker hosting på den gratis plan. Dit websted vil også være på et Wix-underdomæne, og der vil blive placeret Wix-specifik reklame på det.

Der er 5 betalte planer tilgængelige via Wix, der også er værd at overveje.

  • Forbinde. Denne plan koster $ 5 pr. Måned, men den viser stadig Wix -annoncering.
  • Kombination. For $ 10 pr. Måned får du 3 GB lagerplads, 2 GB båndbredde og fjerner Wix -annoncer.
  • Ubegrænset. Denne plan giver ubegrænset båndbredde, applikationsadgang og $ 300 i annoncekuponer til $ 14 pr. Måned.
  • elektronisk handel. For $ 17 om måneden kan du oprette en online butik med Wix og modtage de samme fordele som ubegrænset plan, men med 20 GB båndbredde og lagerplads.
  • VIP. Denne plan er for dem, der ønsker en større butik og mere funktionalitet til deres websted. Prisen er $ 25 pr. Måned.

Squarespace -priser er baseret på 4 betalingsplaner, der er tilgængelige. Der tilbydes ingen gratis plan på denne platform. Alle Squarespace-planer tillader e-handel.

  • Personlig. For $ 12 pr. Måned får du 20 sider, gallerier og blogs med ubegrænset båndbredde.
  • Forretning. For $ 18 om måneden kan du sænke dine transaktionsgebyrer og tilføje en professionel Google -e -mailadresse. I denne plan er der ubegrænset sider og båndbredde.
  • Grundlæggende butik. Denne plan koster $ 26 pr. Måned og giver brugerne mulighed for at sælge ubegrænsede produkter fra indbyggede gallerier og blogs. Bidragydere låses op med denne plan.
  • Avanceret butik. For $ 40 pr. Måned kan du tilbyde transport i realtid, betale på dit domæne og automatiske rabatter.

4. Kundeservice

Wix giver brugerne øjeblikkelig hjælp til alle design- eller planlægningsfunktioner på deres websted. Der er et ikon, der kan klikkes på, så du kan lære mere om den specifikke funktion eller mulighed, du overvejer til dit websted.

Wix tilbyder også et omfattende online helpcenter. Der finder du flere elementer med vejledningsindhold baseret på almindelige problemer, som brugerne står over for på platformen. Der er også instruktionsvideoer at se. Et aktivt forum kan også tilgås for at finde diskussionstråde, der adresserer det problem, du muligvis står over for.

Squarespace tilbyder en lignende oplevelse. Du har adgang til forskellige vejledninger til vejledning, fra videoer til indholdselementer, der kan guide dig trin for trin gennem det aktuelle problem. For yderligere kundesupport er live chat og e -mail -billetter tilgængelige, så brugerne kan modtage et personligt svar.

Squarespace tilbyder også en-til-en-workshops på sine New York-kontorer med jævne mellemrum for at hjælpe folk med at overvinde specifikke problemer, de måske står over for med deres websted.

5. Skabeloner

Wix giver øjeblikkelig adgang til hundredvis af forskellige skabeloner, der dækker en lang række industrier. Selv når du drager fordel af den gratis plan, ser det endelige webstedsdesign temmelig professionelt ud, når det først blev offentliggjort. Nogle af skabelonerne er lydhøre, men ikke alle, især på den gratis plan.

Du har adgang til mobile redigeringsfunktioner, der hjælper dig med at forbedre udseendet af dit websted på mobile enheder. Bemærk, at dette opretter et dubleret websted, så dette er muligvis ikke nyttigt for alle organiske marketingindsatser.

Wix -skabeloner kan ikke ændres uden genopbygning af webstedet. Informationstab sker øjeblikkeligt, og der er ingen backup. Du har heller ikke adgang til kodning i temaer, så tilpasning sker via tilføjet indhold frem for temadesignelementer.

Squarespace indeholder skabeloner, der tilbyder responsive layout til adgang til tværs af platforme. Du kan også når som helst ændre skabeloner til dit websted uden trussel om tab af information. Der er omkring 20 omslagsdesign på denne platform og omkring fire dusin skabeloner at vælge imellem.

Brugerne kan dog ændre kodningen af ​​deres skabeloner for at tilpasse deres udseende, så designmulighederne er stort set ubegrænsede. Uden grundlæggende programmeringskendskab kan valget af skabeloner virke begrænset til nogle brugere.

6. Overnatning

Alle publicerede Wix -websteder og indhold hostes på egne tjenester. Dette gør det muligt at udgive et websted uden at bekymre sig om meromkostningerne ved en separat vært, men det betyder også, at der er mindre samlet kontrol med dit websted. Hvis Wix -serverne går ned, har du ikke adgang til webstedet, før de er i gang igen. Nedetid er lig med tabt omsætning, især hvis du er på en af ​​Wix’s e -handelsplaner.

Sqaurespace vil også være din webhost. De billeder, videoer, tekst og andet indhold, som du uploader til dit websted, vedligeholdes af sine egne servere. Ligesom Wix er dit første websted et underdomæne, når du tilmelder dig denne service. Du kan tildele domænehosting til Squarespace, hvis du vil eller registrere et nyt kundedomæne.

7. Betalingsbehandling

Wix tilbyder flere betalingsgateways med sine butiksplaner. Abonnenter kan også vælge en offline betalingsmetode. Stripe og PayPal er to almindelige muligheder, der bruges, men Wix tillader også Square, Braintree, eWay, Worldpay og MercadoPago gateways, så bestemte områder kan målrettes.

Squarespace tillader kun betalingsbehandling via Stripe eller PayPal. Brugere kan modtage betalinger fra begge processorer på samme tid på dit websted.

I Wix vs Squarespace -debatten skal man overveje størrelsen og omfanget af deres virksomhed for at finde den rigtige løsning. Wix er mere en entry-level platform for SMV’er, der lige er begyndt, eller som tilbyder en håndfuld produkter. Det er også en god platform for freelancere og dem i kongeøkonomien, der ønsker at arbejde uafhængigt af en supportplatform.

Squarespace er en løsning til større virksomheder, der skal fjerne båndbreddebegrænsninger og har brug for support til flere produkt- eller servicetilbud.

Begge er meget overkommelige, så match dine behov med disse vigtige overvejelser for at finde den bedst mulige løsning for dig.