Freshbooks vs Quickbooks

Et af de nødvendige onde ved at have en virksomhed af enhver størrelse er at styre dine bøger. Regnskab og økonomi er måske ikke de mest spændende opgaver at styre, men de skal klares. To platforme, FreshBooks og QuickBooks, gør det let at holde styr på din økonomi, især hvis du er en SMB med begrænsede ressourcer.

FreshBooks er en skybaseret regnskabs- og økonomiløsning, der fokuserer på at gøre denne proces så automatiseret som muligt. Det giver dig mulighed for at oprette og tilpasse fakturaer, tilbyder online betalinger, og du kan tilføje tilpassede forfaldsdatoer, betalingspåmindelser og mere.

QuickBooks har længe været standard økonomi- og regnskabssoftware, der bruges af enkeltpersoner og små virksomheder. Deres software var en af ​​de første modeller, der brugte formularer i virkeligheden til dataindtastning. Det synkroniseres med flere betalingsplatforme og opretter rapporter, der er nyttige til skatterapportering, resultatoplysninger og andre specifikke metrik.

I FreshBooks vs QuickBooks -debatten er hovedforskellen formål. FreshBooks søger at administrere dine leverandørgæld med større hastighed, præcision og automatisering. QuickBooks tilbyder sporingsfunktioner, tilpassede regneark og databaseunderstøttelse.

Her er de andre vigtige forskelle, der er værd at overveje.

1. Arbejdsovervågning

FreshBooks tilbyder funktioner til tidssporing, der giver dig mulighed for at spore fakturerbare timer som en separat budgetpost, når du analyserer projektudgifter. Dette gør det lettere at afgøre, hvordan omkostninger til medarbejdere eller uafhængige entreprenører påvirker bundlinjen. Det tilbyder en dashboardvisning og en projektvisning, så disse timer hurtigt kan ses og evalueres, hvilket gør produktivitet til en fordelagtig metric at spore.

QuickBooks tilbyder en funktion, der giver dig mulighed for at holde styr på lønninger til medarbejdere. For at skabe et lignende resultat skal du tage de endelige løntalstal og derefter fakturere dem som en udgift ved at kategorisere det arbejde som en “produkt” budgetpost. På grund af disse yderligere trin finder mange det lettere at bruge et tredjeparts fakturerbart timesystem, f.eks. TS-ark eller et Excel-regneark.

2. Fakturering

Begge platforme muliggør personlig fakturering og klikfunktioner, der gør det muligt for modtagere at betale direkte fra fakturaen, når de er modtaget.

FreshBooks trækker dataene direkte fra funktionen “fakturerbare timer”. Tallene indtastes automatisk i fakturaen, så der opnås et endelig beløb. Yderligere linjeposter kan tilføjes efter behov for at oprette en nøjagtig faktura. E -mails om forfaldne regninger eller andre AR / AP -bekymringer sendes også via faktureringsdashboardet.

QuickBooks udfylder automatisk fakturerbare timer fra tredjepartssystemer, der er synkroniseret med platformen. Mere kontrol over det endelige fakturadesign tilbydes også, så mærker kan oprette optik, der afspejler deres overordnede brandimage i fakturaen med større enkelhed.

3. Inventar

Selvom mange anmeldelser påpeger, at FreshBooks ikke tilbyder et beholdningssporingssystem, tilbyder det en grundlæggende proces, som du kan bruge. Når du går ind i sektionen “Fakturaer” på denne platform, kan du vælge elementmenuen. Når du er der, kan du redigere varen, informere platformen om, at den er på lager og derefter indtaste den mængde, du har. Hver gang du fakturerer en vare, vil FreshBooks trække den fra det indtastede beløb.

QuickBooks giver dig mulighed for at styre nuværende og fremtidige lageroutput. Lagersporingsfunktioner er direkte forbundet med platformens regnskabskomponenter, så fremtidige ordrer kan placeres baseret på nuværende lagerniveauer. Det er også muligt at indtaste betalinger til lagerudbydere og holde styr på aktuelle beholdninger.

4. Sporing af udgifter

FreshBooks giver brugerne mulighed for at forbinde deres bankkonti og kreditkort til platformen. Dette eliminerer behovet for manuelt at indtaste linjeudgifter. Du kan scanne kvitteringer eller tage et foto og derefter logge ind på platformen og vedhæfte filen med annotationen. Det vil også levere momsstyring og sporing af projekttid.

QuickBooks kræver flere manuelle indtastningsregistre, når du sporer udgifter. Det er designet til at vise udgifter til linjeposter, hvilket gør det lettere at se, hvad dine nuværende fortjenstmargener er. Du kan spore kreditter og udgifter samtidigt, mens du tilbyder samtidig fakturering og opkrævning af betalinger.

5. Generelt regnskab

FreshBooks er designet til at være enkel og intuitiv. Dens design er baseret på let fakturering og sporing af udgifter, så du kan se, hvor rentabelt det er til enhver tid. Du vil se, hvornår fakturaerne er betalt, og hvilke der er forfalden. Du kan balancere begge sider af dine bøger, men med dit nuværende layout er det en manuel proces.

FreshBooks kan integreres med mange applikationer, såsom Shopify eller Stripe, så de data, du allerede indsamler, kan formateres til regnskabs- og finansielle oplysninger, der er lettere at forstå eller bruge.

QuickBooks tilbyder bogføringsprocesser med dobbelt indtastning, så dine ark forbliver i balance. Dette gør det lettere at holde dit pengestrøm organiseret, men der er en indlæringskurve for antallet af funktioner, der tilbydes. I stedet for at balancere begge sider af dine bøger i hånden, hvilket FreshBooks kræver, kan du, når du har lært denne platform, gøre det automatisk og derefter dele disse data med den, der har brug for det.

QuickBooks kan integreres med over 400 forskellige native integrationer. Dette inkluderer værktøjer som PayPal, der kan udføre ordrer eller transaktioner for dig i realtid.

6. Rapportering

FreshBooks forbliver fokuseret på at fortælle dig, hvad dine fortjenstmargener er. Fra dit dashboard vil du altid se dine input- og outputdata. Rapporterne fokuserer på opkrævning af betalinger, og hvordan det omsættes til skatteforpligtelser. Du kan oprette mere specifikke rapporter ved hjælp af bestemte filtre, så du altid kan vide, hvad dit økonomiske billede er.

QuickBooks indeholder de fleste rapporter, som virksomheder har brug for, når de offentliggør deres regnskabsoplysninger. Rapporter kan være ultraspecifikke, så de fine detaljer i dine data kan analyseres efter behov. Du kan køre dine fortjenstmargenrapporter eller se den aktuelle status for din fakturering sammen med den aktuelle status for din beholdning, hvad dine udgifter og køb er og få adgang til dine momsrapporter.

Hvad er bedre: FreshBooks vs QuickBooks?

FreshBooks er en solid mulighed for enkeltpersoner eller virksomheder, der skal spore fakturerbare timer, har faktureringsansvar og skal generere specifikke rapporter til verifikation eller rapportering af indtægter.

QuickBooks er en solid mulighed for freelancere og SMB’er, der har brug for en omfattende regnskabsplatform, der selv kan administrere de data, du indsamler, og rapportere det på en måde, der giver mening. Det er designet mere til dem, der sælger produkter end tjenester, men brugerdefinerede faktureringsmuligheder kan rumme begge dele.

Ved at sammenligne dine behov med, hvad disse platforme kan levere, vil du være i stand til at afgøre, hvilken regnskabs- og finansieringsmulighed, der fungerer bedst for dig.