11 fordele og ulemper ved YouTube i uddannelse

Har du nogensinde gennemført en opgave takket være “YouTube University”? Der er flere instruktionsvideoer, der er online takket være YouTube, så du kan lære at reparere din bil, lave dine yndlingscookies eller lære matematiske sætninger. Denne kendsgerning er ikke blevet overset af uddannelsesinstitutioner, fra børnehave til universitet, og videoer begynder at blive inkluderet i visse læseplaner. Er dette en god idé? Det er fordele og ulemper ved YouTube i uddannelse at tænke på.

Hvad er fordelene ved YouTube i uddannelse?

1. Det er gratis.

Alle kan få adgang til YouTube, når de vil. Dette gør det til et nyttigt værktøj for enhver lærer på et stramt budget. Uanset hvor i verden du er, kan du få adgang til de videoer, der uploades til uddannelsesmæssige formål, uden selv at skulle have oprettet en Google -konto.

2. Kan bruges overalt.

Lærere behøver ikke at være bundet til en bestemt placering for at uploade nyttige videoer til deres elever. Det betyder, at så længe der er en internetforbindelse, er der mulighed for at uploade en video til elever overalt i verden. Det gør YouTube til et særligt nyttigt værktøj til kurser, der er designet til fjernundervisning.

3. Det kan bruges som en komplementær ressource.

De videoer, der er på YouTube, kan bruges i klasseværelset til at supplere de vigtigste punkter, som en lærer taler om. Det kan være en måde at give yderligere oplysninger, vise et eksempel fra den virkelige verden eller være en visuel metode til at guide eleverne gennem trin-for-trin-løsningen af ​​et problem, de skal løse.

4. Udvid miljøet fra klasseværelset til hjemmet.

Ikke alle familier har råd til en vejleder. Ikke alle elever kan selv udføre deres opgaver. Med YouTube kan en lærer uploade referencevideoer, foredrag og endda gentagelser af, hvad der skete i klassen, så information kan studeres grundigt og bevares.

5. Tilbyder flere indlæringsmuligheder for den samme opgave.

Nogle mennesker fungerer bedst gennem visuelle komponenter. Andre lærer bedst ved direkte at læse de oplysninger, der skal bevares. Med YouTube har undervisere mulighed for at tilbyde flere metoder til at vise problemløsning, så hver elev kan lære på en måde, der bedst passer til deres behov.

6. YouTube kan være en slags netværk for lærere.

Ikke alle lærere har mulighed for at oprette og uploade videoer baseret på deres pensum. Men hvis kun en lærer har fundet dette øjeblik, kan enhver anden lærer, der underviser i det samme koncept eller læreplan, bruge dette medie som en ressource for deres klasseværelse. Dette gør det muligt for lærere at forbinde og støtte hinanden på en unik måde.

7. Videoer kan ses igen så mange gange som nødvendigt.

I et klasseværelse har en elev muligvis ikke mulighed for at få et nøglepunkt gentaget, hvis de ikke gemte oplysningerne første gang. På YouTube er der ingen grænser.

Hvad er ulemperne ved YouTube i uddannelse?

1. Ikke alle YouTube -videoer er pålidelige.

Falske nyheder er ikke bare et problem på Facebook. Der uploades mange videoer hver dag, der kommer fra tvivlsomme kilder. Nogle videoer er designet til at sælge produkter eller fremme en personlig dagsorden. Det kan tage noget tid at sortere de faktiske videoer fra de upålidelige, og det er en investering, som ikke alle pædagoger er i stand til at foretage.

2. Noget af indholdet i videoerne er muligvis ikke egnet til aldersgruppen.

Lad os være ærlige: Nogle YouTube -videoer er ikke egnede til børn. Dette inkluderer videoer, der er beregnet til et yngre publikum. Dette særlige nøglepunkt gælder muligvis ikke for kurser på gymnasium eller college niveau, men bør huskes på enhver pædagog, der underviser små børn. Det er netop af denne grund, at YouTube ikke har været under uddannelse i flere år.

3. Du skal have en internetforbindelse for at få adgang til den.

Hvis du ikke har en mobildataforbindelse, og der ikke er internetforbindelse i klasseværelset, er der ingen måde at bruge YouTube til uddannelse. Der skal være et vist niveau af online -forbindelse for at dette kan fungere. Hvis der ikke findes en, er alle disse nøglepunkter ganske modbydelige.

4. Videoer har ofte annoncer.

Og nogle af disse annoncer kan være meget lange uden mulighed for at springe dem over. Disse annoncer er muligvis heller ikke egnede til det indhold, der undervises i.

Fordele og ulemper ved YouTube i uddannelse viser, at det kan være en særlig meningsfuld måde at få forbindelse til elever på. Så længe de negative aspekter håndteres effektivt, kan der opnås mange positive resultater.