Væk giganten inden for hurtig oversigt (3 minutter) + PDF

Awaken the Giant Within er en bog fra 1991 af den berømte Tony Robbins. På sine sider giver Robbins personlig rådgivning hentet fra årtiers erfaring for at hjælpe dig med at overvinde dårlige vaner og frigøre dit fulde potentiale i både krop og sind.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Alle tre beslutninger har betydning

Robbins hævder, at der er tre hovedbeslutninger, vi træffer hver dag og konsekvent i hele vores liv, der bestemmer vores skæbne. Den første af disse beslutninger kredser om, hvad vi beslutter at fokusere på. Dette vil påvirke vores karrieremål og forholdsambitioner og kan muligvis fokusere vores indsats på det, der virkelig betyder noget.

# 2 Beslut, hvad ting betyder for dig

Den anden centrale beslutning, du skal tage, er at bestemme, hvad tingene betyder for dig som person. Det er ikke nok at tage kulturelle værdier for givet og antage, at de faktisk er vigtige for hjertet. Du skal omhyggeligt analysere, hvad du værdsætter og opdage, hvad du virkelig synes om tingene i dit liv.

# 3 Beslut, hvad du skal gøre med disse ting

Når du har identificeret de to foregående beslutninger og hvad de indebærer, skal du beslutte, hvad du skal gøre med disse ønsker og overbevisninger. Først nu, efter at have identificeret hvad du leder efter, og hvad der virkelig betyder noget for dine personlige mål, kan du begynde at tage skridt til at justere dit liv og tilpasse det til dine ultimative mål.

# 4 Fokuser på destinationen, i stedet for frygt

Robbins understreger, at det er vigtigt for alle at fokusere på, hvor de vil hen, og hvem de vil være, frem for at lade frygt hæmme dets udvikling. For mange mennesker, siger han, spilder deres liv lammet af frygt og ubeslutsomhed og ender aldrig med at gøre, hvad de vil eller opnå deres levetid, alt sammen fordi de lader frygt tage overhånd.

# 5 Folk gør ting af to grunde

Generelt tager folk handlinger af en af ​​to grunde: for at undgå smerter eller for at opnå glæde. At forstå dette vil give dig mulighed for bedre at undersøge, hvorfor du udfører de handlinger, du udfører, og hvad der motiverer størstedelen af ​​dine svar på stimuli i løbet af dagen. Lever du et liv primært i frygt, eller bruger du det meste af din tid på at forfølge dine mål?

# 6 Fem hovedelementer

Robbins gennemgår de fem hovedelementer i hans beslutningsproces: grundlæggende regler eller overbevisninger (som ofte er indpodet i os som børn), værdier, spørgsmål, referencer og følelsesmæssige tilstande. De fem elementer dikterer vores daglige rutiner, og hvor vi ender hen ad livet igennem, hvis vi beslutter os for at køre tingene på autopilot.

# 7 Ændring af elementerne ændrer dit liv

På samme tid, mens disse elementer arbejder sammen for i vid udstrækning at bestemme retningen af ​​vores liv, kan ændring af kun en af ​​dem resultere i en kraftfuld tilpasning til din daglige oplevelse. Hvis du vil foretage en ændring i dit liv, skal du fokusere på at ændre et af disse elementer, og du vil straks se resultater på godt og ondt.

# 8 kaprer dine vaner

Robbins siger, at vaner er uundgåelige, men hvad du skal gøre er at parre dine dårlige vaner med smerter og parre dine gode vaner med glæde. Som et eksempel foreslår Robbins at lytte til eller synge en sang, du hader, hver gang du vil spise en sukkerholdig snack, der får dig til at tage på i vægt.

# 9 Brug dine ord!

Robbins trækker på sin erfaring som offentlig taler og råder læseren til at bruge hans ord til at ændre deres daglige oplevelse. Lær nye ord og sig dem til dig selv for at ændre dit humør. Du kan forstærke dine gode følelser med kraftfulde, positive ord eller få dårlige følelser til at virke mindre intense ved at bruge formildende sprog.

# 10 Find regler, du skal holde dig til

Alt for ofte finder vi på regler, der giver andre kontrol over vores liv. For eksempel tillader vi os kun at være lykkelige, hvis vores chefer er tilfredse med vores præstationer. I stedet kan du lave forskellige regler, f.eks. Beslutte at være glad, hvis du gør et godt stykke arbejde på dit job, uanset om din chef værdsætter din indsats eller ej.

# 11 Sådan skabes varig forandring

Robbins argumenterer for, at der er tre hovedmåder til at skabe varig forandring i dit liv: Hæv dine standarder, ændre din overbevisning (eller de elementer, der er beskrevet ovenfor), eller ændre din strategi. Den første metode indebærer ikke at acceptere middelmådigt arbejde eller indsats fra dig selv eller andre, der er vigtige for dig. Hæv dine standarder for både dine relationer og dit arbejde, og du vil se bedre resultater.

# 12 Ændre begrænsende overbevisninger

Mange af os sidder fast i gamle mønstre af vane og passivitet, fordi vi har visse begrænsende overbevisninger. Mange af dem kommer fra barndomsoplevelser, f.eks. Når vores forældre fortæller os, at vi ikke er gode nok til en bestemt sport eller hobby. Du skal lære at ændre disse overbevisninger for at fjerne deres magt over din adfærd.

# 13 Ændring af din strategi

Den sidste måde at skabe varig forandring på er at ændre den strategi, du i øjeblikket følger. Hvis du har et langsigtet mål, som du vil nå, før du dør, er det kun værd at bruge vinderstrategier. Hvis du har været på vej mod dit mål i nogen tid og stadig ikke har opnået sejr, kan det være på tide at vende tingene om og forfølge en anden strategi.

# 14 Lær af beslutninger

Robbins understreger vigtigheden af ​​at lære af alle dine beslutninger, især da nogle af dem ikke vil blive helt vellykkede. Lad dig ikke afskrække af dine fiaskoer, men benyt enhver lejlighed til at lære af de beslutninger, der ikke virker, så du ikke tager dem igen.

# 15 Lær

nyd at træffe beslutninger Endelig råder Robbins alle, der ønsker at skabe varige ændringer i deres liv, til at vænne sig til at nyde beslutningstagning. Du vil være i stand til fleksibelt at tilpasse din strategi og forfølge dine mål mere konsekvent, hvis du får for vane at nyde muligheden for at kontrollere din skæbne og træffe reelle beslutninger, der giver håndgribelige resultater.

Top 10 Awaken the Giant Within Citater

  1. “Hvis du ikke kan, skal du, og hvis du skal, kan du.”
  2. ”Jeg er kommet til at tro, at alle mine tidligere fiaskoer og frustrationer faktisk lagde grundlaget for de forståelser, der har skabt det nye livsniveau, som jeg nu nyder. “
  3. “Når du er taknemmelig, forsvinder frygt og overflod vises.”
  4. “Hvert problem er en gave, uden problemer ville vi ikke vokse.”
  5. “Hvis du gør det, du altid har gjort, får du det, du altid har opnået.”
  6. “Vejen til succes er at tage massiv og målrettet handling.”
  7. ”Det er ikke det, vi gør fra tid til anden, der præger vores liv. Det er det, vi konstant gør.
  8. “Det er deres beslutninger, og ikke deres betingelser, der bestemmer deres skæbne.”
  9. “Fokuser på, hvor du vil hen, ikke hvad du frygter.”
  10. “Folk er ikke dovne, de har bare magtesløse mål … det vil sige … mål, der ikke inspirerer dem.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -sammendraget af Awaken the Giant Within .