Turning Point Quick Summary (3 minutter) med PDF

The Tipping Point er en bog fra 2000 af Malcolm Gladwell, baseret på en undersøgelse, han foretog som journalist. I bogen beskriver han sine teorier om, hvordan ideer, såsom biologiske epidemier, spredes gennem samfund, og hvorfor de opfører sig, som de gør.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 De tre regler for epidemier

Den centrale idé i denne bog undersøger, hvordan ideer, det være sig tendenser, love eller sociale tanker, spredes gennem samfundet. Gladwell opdager, at ideer kan sprede sig som virkelige biologiske epidemier, så han gennemgår de tre regler for epidemier for at se, om de matcher den måde, ideer omdannes og spredes rundt om i verden.

# 2 De fås lov

Den første regel for epidemier siger generelt, at de er startet af et par mennesker frem for mange. Det tager kun få mennesker i områderne eller demografien at give en virus eller idé det omfang, den har brug for hurtigt at sprede sig gennem en befolkning. Hvis en idé eller sygdom ikke inficerer de rigtige mennesker, vil den ikke sprede den, uanset hvor virulent dens andre egenskaber er.

# 3 Den klæbrige faktor

Den anden regel om epidemier beskriver, hvordan vellykkede vira og ideer skal være “klæbrige”, det vil sige, at de skal være attraktive eller virulente nok til at knytte sig til mange mennesker hurtigt efter hinanden. En idé behøver ikke at være traditionelt attraktiv for den passende klæbende. Det skal bare være mindeværdigt nok, så det forbliver i hovedet på publikum eller nøglepersoner længe nok til at sprede sig til andre.

# 4 Kontekstens magt

Den tredje regel for epidemier er, at konteksten i et miljø er det, der faktisk tillader en epidemi, hvad enten den er biologisk eller abstrakt, at sprede sig. Hans berømte eksempel følger reduktionen af ​​kriminalitet i New York City. Efterhånden som de retshåndhævende myndigheder tog beslutninger om at bekæmpe småkriminalitet med meget større kraft end tidligere, blev byens kriminelle “kontekst” mindre og blev mere sikker med tiden.

# 5 Stik, eksperter og sælgere

Gladwell identificerer dem som den primære kategori af mennesker, der er ansvarlige for at sprede ideer. De er de “få”, der er beskrevet i den første regel om epidemier. Disse mennesker har en overdreven social tyngde, når de udvikler nye tendenser eller spreder ideer. Moderne eksempler omfatter influencers og berømtheder, især med fremkomsten af ​​internettet.

# 6 Små ting er vigtige

Dette er måske den bedste lektion i denne bog. Uanset om det drejer sig om de mennesker, der er ansvarlige for at sprede ideer og epidemier, den magt, små kontekstuelle ændringer i et miljø kan have, eller hvordan mindre ændringer i et tv -show kan gøre det for klæbrig, fremfører Gladwell en overbevisende sag om, at mindre ting kan have store konsekvenser hvis de rammer vendepunktet.

# 7 Tippunkter opstår ikke i et vakuum

Selvom Gladwell får det til at se ud til, at ændringer i menneskelig adfærd og social organisation kan ændre sig på et øjeblik, gør han det også klart, at vippepunkter først nås, når der er tilstrækkelige faktorer på plads. at tillade spredning af en epidemi. Med andre ord kan vippepunkter kun opnås, når der er opbygget tilstrækkeligt tryk under overfladen til at muliggøre en eksplosion.

# 8 Et lille antal mennesker gør det meste af arbejdet

Dette ligner i nogle tilfælde meget 80/20 -reglen. Gladwell foreslår, at et lille antal mennesker for epidemier laver langt størstedelen af ​​arbejdet, når det kommer til at sprede ideen om sygdom blandt en befolkning. De fleste mennesker i et samfund eller en kultur er bare bærere, der spreder epidemien passivt uden større indsats.

# 9 Små dele kan vokse

Bogen ser på produkternes eller idéers tendens til at vinde indpas over tid, især når de er stablet oven på hinanden. Et enkelt eksempel er blogindlæg på Internettet. Når en blogger starter, har de muligvis ikke et meget stort publikum. Men efterhånden som de udgiver mere og mere, får de et publikum, og deres tidligere artikler bliver mere og mere vigtige. Publikum bygger op over tid.

# 10 Når den er modtaget, spredes en idé som ild

På en måde, forklarer Gladwell, er det at nå tipping point den sværeste del af livscyklussen for enhver epidemi. Når det teoretiske vendepunkt er nået, vil ideen eller epidemien brede sig som en løbeild uden meget ekstra arbejde. Det betyder, at hvis du har til hensigt at oprette et vendepunkt for et produkt eller skubbe på sociale medier, bør du fokusere det meste af din indsats på at nå det vendepunkt.

# 11 Ting, der er nødvendige for et vendepunkt, kan være uklare

Det er ikke let at finde den rigtige kombination af faktorer for at gøre en idé eller et produkt velegnet til måldemografien. Du bliver nødt til at se kreativt på tingene og tænke ud af boksen for at bestemme den korrekte kontekst og stivhedsfaktorer for at nå et vendepunkt med vilje.

# 12 Folk kan ikke kontrolleres

De fås lov er den eneste faktor i vendepunktsepidemien, der ikke rigtig er under din kontrol. Du kan gøre dit bedste for at få din idé derude til de rigtige stik, eksperter eller sælgere, men til sidst bliver du nødt til at vente på, at disse mennesker selv håndterer din idé eller dit produkt.

# 13 Epidemier er opbrugte

En anden konklusion, som Gladwell drager af sine utallige eksempler, er, at alle epidemier til sidst dør ud. Uanset hvor klistret ideen eller hvor stor konteksten for en epidemi er, vil den i sidste ende blive forældet og forlade hovedet på befolkningen. Dette er naturligt, så det er unødvendigt at bekæmpe ham.

# 14 Varigheden af ​​epidemier varierer

Hver epidemi er imidlertid unik og kan vare længere eller kortere, end du tror. Du kan forlænge varigheden af ​​epidemier ved at gøre dem endnu klæbrigere eller ved at ændre konteksten omkring deres introduktion.

# 15 Epidemier kan vende tilbage

Gladwell hævder også, at epidemier kan vende tilbage, hvis de rigtige forhold er på plads, og der er plads nok mellem “udbrud”. Dette beskriver lidt, hvordan populære filmfranchise -genstarter bliver ved med at vende tilbage igen og igen med et par år mellem hver serie eller rate.

Top 10 citater fra vendepunktet

  1. “Vendepunktet er det magiske øjeblik, hvor en idé, tendens eller social adfærd krydser en tærskel, giver råd og spreder sig som en løbeild.”
  2. “Følelsen smitter.”
  3. “Hvis du vil opnå en grundlæggende ændring i folks overbevisning og adfærd … skal du skabe et fællesskab omkring dig, hvor de nye overbevisninger kan praktiseres, udtrykkes og dyrkes.”
  4. “Det er paradokset ved epidemien: at for at skabe en smitsom bevægelse skal du ofte først oprette en masse små bevægelser.”
  5. ”Der er usædvanlige mennesker, der er i stand til at starte epidemier. Alt du skal gøre er at finde dem. “
  6. “En bog, de lærte mig for længe siden i engelsk klasse, er et levende dokument, der er beriget med hver ny læsning.”
  7. ”Der er en enkel måde at pakke oplysninger, der under de rigtige omstændigheder kan gøre det uimodståeligt. Alt du skal gøre er at finde det. “
  8. “Kendte repræsenterer generelt en kilde til social magt, og jo flere bekendtskaber du har, jo mere magtfuld er du.”
  9. ”Når mennesker overvældes af information og udvikler immunitet over for traditionelle kommunikationsformer, søger de råd og information fra de mennesker i deres liv, som de respekterer, beundrer og stoler på. Kuren mod immunitet er at finde eksperter, stik og sælgere. “
  10. “Succesen for enhver form for social epidemi afhænger i høj grad af deltagelse af mennesker med et bestemt og sjældent sæt sociale gaver.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -oversigten over The Tipping Point .