Outlier Hurtig opsummering: 15 ideer fra Malcolm Gladwells bog

Outliers: Success Story er en bog fra 2008 af journalist og forfatter Malcolm Gladwell. I denne bog dykker Gladwell ned i, hvad der gør de mest succesrige mennesker så gode til det, de laver, og opdager de fællestræk, der gav dem muligheder for at lykkes.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

Succes nr. 1 kommer fra mange faktorer

Mere end nogen idé præsenterer Gladwell konceptet om, at individuel succes er et resultat af flere faktorer, der blander sig og matcher for at danne en perfekt storm af omstændigheder og talent. Et individ kan ikke være for vellykket bare på grund af sin beslutsomhed og beslutsomhed. De kan heller ikke være en fantastisk succes, bare på grund af deres miljø eller deres opvækst. Det kræver mange ting at gå godt for at producere en fænomenalt succesrig person.

# 2 10.000 timer

Dermed ikke sagt, at personlig forberedelse og øvelse ikke er vigtig. Gladwell gentager den fælles idé om, at du har brug for 10.000 timers erfaring med noget, før du kan blive ekspert inden for dette område. Dette er ikke bare en anekdote, der sendes mellem kulturer, men også videnskabeligt gyldig.

# 3 elsker det du laver

Naturligvis vil de fleste af os være mere villige til at lægge 10.000 timer i et enkelt emne eller en færdighed, hvis vi elsker den ting. Derfor skal du opdage, hvad du elsker at gøre, og fokusere det meste af din tid på det emne eller den færdighed, hvis du vil blive en enestående succes inden for dit valgfelt.

# 4 Kend din egen kultur

Gladwell præsenterer et slående eksempel på flyselskabers piloter, ulykker og de kulturer, hvorfra forskellige etniske grupper kommer, og hvordan alle disse faktorer kan påvirke flysikkerheden. At kende din kultur, hvad angår dens begrænsninger og fordele, kan hjælpe dig med at blive mere succesrig. Nogle kulturer er også mere tilbøjelige til at få succes på bestemte områder eller emner end andre.

# 5 Omfavn din kultur

Fordi vi alle er pakket ind i vores kultur fra det øjeblik, vi bliver født, kan det være en god idé at følge dit hjerte, så længe din egen kultur tilskynder til færdighedsudvikling inden for den interesse. Gladwell bruger udviklingen af ​​tøjvirksomheden i New York City, udviklet af immigranter fra Østeuropa, som et eksempel på, hvordan kulturen spillede en rolle i hans succes.

# 6 Succes er delvist baseret på held

For at få det antal timer, det tager at blive ekspert og have en kultur, der plejer dine interesser, skal du være utrolig heldig i forhold til alle. Disse er overskriften “outliers” – dem, der blev født på det rigtige sted og tid til at have en interesse, der førte til rigdom og storhed og kultur og evne til at forfølge deres erfaring til det sidste.

# 7 Tidlig succes fører til senere succes

Gladwell bemærker også, at dem, der starter tidligt i deres passion eller erfaring, har en tendens til at være mere succesrige end dem, der starter sent i livet. Virkningerne af succes og praksis er kumulative. Det er vigtigt at udvikle dine færdigheder tidligt, og hvis du har børn, skal du lette deres interesse så meget som muligt for at give dem den bedste chance for at nå deres fulde potentiale.

# 8 Små ting fører til store konsekvenser

Gladwell bruger eksemplet på, at kinesiske tal er forholdsvis korte i forhold til engelske tal. På grund af denne lille forskel kan kinesere lettere recitere syv cifre end engelsktalende, og teoretisk set kan de udføre regning og udmærke sig i matematik mere konsekvent. Denne lille forskel mellem sprog kan forklare den enorme kumulative fordel, som mange kinesiske studerende har over mange vestlige skolebørn.

# 9 Praktisk intelligens

Bogen skelner mellem to typer intelligens: praktisk og analytisk. Sidstnævnte er det, der vurderes i IQ -eksamener, og er det, der normalt værdsættes af samfundet. Men praktisk intelligens, også kendt som street intelligence, er også vigtig for dem, der ønsker at få succes. At have en masse praktisk intelligens hjælper dig med at undgå sociale fejl og hjælper dig med at maksimere sociale muligheder.

# 10 Den kulturelle arv fortsætter

Uanset om du vil indrømme det eller ej, spiller arven fra din kultur en enorm rolle i, hvem du er og dine succesniveauer. Derfor er den kulturelle arv og det, vi efterlader, endnu vigtigere, da det fortsætter over mange generationer.

# 11 Talent Matters

Selvom de ovennævnte 10.000 timer er nøglen til at blive ekspert inden for ethvert felt, bør alle også forstå, at det er nødvendigt at have en naturlig evne til at få succes inden for ethvert felt eller færdigheder. Hvis du er forfærdelig til at spille violin, vil 10.000 timers øvelse ikke gøre dig god nok til at spille i de bedste orkestre eller de bedste koncerter.

# 12 Muligheden er eksponentiel

Den gode nyhed for dem, der har talentet og tid til at få mest muligt ud af deres evner, er, at muligheden er eksponentiel. At få dine første succeser og muligheder er meget vanskeligere i forhold til, når du først har et par præstationer under dit bælte. Det samme koncept afspejles i rigdom; Dem, der bliver rige, har lettere ved at tjene penge end dem, der ikke er endnu.

# 13 Realisering

Der er tre hovedfaktorer, som dit job eller dit kald skal give dig for at føle dig opfyldt i dit liv. Den første er autonomi eller personlig frihed i det mindste til en vis grad. Det bør også være komplekst nok til at give dig en passende fysisk eller mental udfordring. Endelig skal dit kald eller job indeholde en klar forbindelse mellem din indsats og potentielle belønninger.

# 14 IQ garanterer ikke succes

At have høj analytisk intelligens betyder ikke nødvendigvis, at du vil få succes i dit liv. I stedet skal de, der ønsker at blive astronomiske succeser, også dyrke intelligens og socialt talent; rå intelligens er ikke nok for de fleste.

# 15 Outliers er sjældne

Endelig ønsker mange af os måske at være ekstreme for at høste de fordele, vi forbinder med dem. Men outliers er per definition sjældne. Så Gladwell råder dem, der ville blive skuffede, til at tælle deres velsignelser, især da mange ekstraordinære succeser har en vanskelig barndom.

Top 10 outlier -citater

  1. ”Øvelse er ikke det, man gør, når man først er god. Det er det, du gør, der gør dig god. “
  2. “Hvem vi er, kan ikke adskilles fra, hvor vi kommer fra.”
  3. “Disse tre ting – autonomi, kompleksitet og en forbindelse mellem indsats og belønning – er, de fleste er enige om, de tre kvaliteter, som arbejde skal være tilfredsstillende.”
  4. “… Hvis du arbejder hårdt nok og gør dig gældende og bruger dit sind og fantasi, kan du forme verden efter dine ønsker.”
  5. “Præstation er talent plus forberedelse.”
  6. “Ingen, der kan stå op før daggry tre hundrede og tres dage om året, undlader at berige sin familie.”
  7. “Faktisk har forskerne besluttet sig for, hvad de mener er det magiske antal sande oplevelser: 10.000 timer.”
  8. ”Hårdt arbejde er kun en fængselsstraf, hvis det ikke giver mening. Når det først gør det, bliver det den slags ting, der får dig til at gribe din kone om livet og danse. “
  9. “Vi overser, hvor vigtig en rolle vi alle spiller, og med” vi “mener jeg samfundet, når vi skal bestemme, hvem der gør, og hvem der ikke gør det.”
  10. Succes er ikke en tilfældig handling. Det stammer fra et forudsigeligt og kraftfuldt sæt omstændigheder og muligheder. “

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade Outlier PDF -oversigten .