Rich Dad Poor Dad Quick Resume (3 min) + PDF -download

Rich Dad Poor Dad er en bog skrevet af Robert Kiyosaki og Sharon Lechter i 1997. På deres sider beskrev Kiyosaki og Lechter tankegangen mellem to veje til rigdomskumulering, og hvorfor du skulle stræbe efter at være mere som “rig far.” I stedet for ” Stakkels far. “

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Rig far og fattig far mentalitet

Bogens hovedideer udforsker de to siddende fædres kontrasterende tankegang. I denne allegoriske historie er Rich Dad den biologiske far til Kiyosaki, som var en tidligere universitetsprofessor. Stakkels far var far til hans bedste ven og ejede snesevis af sine egne virksomheder. Begge “fædre” har modstridende råd til dem, der ønsker at tjene og spare penge.

# 2 Den fattige fars mentalitet Faderen

Dårlig i denne historie mener, at nøglen til at samle rigdom ligger i at finde et stabilt job og også er meget afhængig af hans familie og økonomiske baggrund. At læse og lære af andre succesrige mennesker er afgørende for at akkumulere rigdom fra dette perspektiv. Den største anstødssten er imidlertid, at folk, der følger denne tankegang, vil arbejde i et job, de ikke elsker, hvilket reducerer deres livskvalitet.

# 3 Den rige far mentalitet

På den anden side råder den rige far -mentalitet alle, der vil lytte, til at få et job, der lærer værdifulde færdigheder. At være iværksætter og samle erfaring og lære, at du derefter kan overgå til nye jobmuligheder, er meget mere værdifuld. Flere indtægtskilder er nøglen. Denne tankegang understreger også, at du ejer din egen virksomhed af økonomisk sikkerhed.

# 4 Aktiver er bedre end passiver

Kiyosaki påpeger, at de rige ofte køber aktiver, når de har samlet nok rigdom. Det er ting som huse eller obligationer – begge kan potentielt tjene dig penge, hvis du videresælger eller lejer dem. Forpligtelser skelnes som ting, der mister deres værdi over tid, ligesom de fleste produkter og alt hvad der er på mode. Rige mennesker forbliver rige hovedsageligt fordi de undgår unødvendige ansvar.

# 5 Erfaring lærer økonomisk viden

I overensstemmelse med Rich Dad -tankegangen advarer Kiyosaki om, at det kræver erfaring inden for en lang række områder og færdigheder for at opnå økonomisk læsefærdighed og få succes. Regnskab, jura, investeringer og markeder er værdifulde områder, som alle, der ønsker at sikre deres økonomiske fremtid, bør sætte sig ind i. At have job, der lærer dig disse færdigheder, er endnu mere værdifuld.

# 6 Lær at sælge

I en kapitalistisk økonomi er det afgørende for succes at kunne sælge dit produkt, uanset hvad det er. Selvom du er kunstner, understreger Kiyosaki, at du skal være i stand til at sælge dine produkter eller dine tjenester, ellers får du ikke succes. At tage salgskurser eller træne denne færdighed er gyldige måder at blive en bedre sælger på.

# 7 Fokus på muligheder

I stedet for at bruge tid på at ruminere væggene eller barrierer på din vej, bør du se på hvad du vil eller enhver hindring, du vil overvinde og finde ud af, hvordan du opnår disse mål. At lede efter svar til at løse dine problemer eller gøre disse problemer til muligheder er en meget bedre måde at tænke på for enhver iværksætter og også for generelle daglige problemer.

# 8 Du bør ikke være opmærksom på frygt eller selvtillid Ja

Selvom overdreven selvtillid kan være skadeligt for dine generelle fremskridt, er der en forskel mellem en sund respekt for risiko og direkte frygt. Den stakkels far, skriver Kiyosaki, vil blive lammet af tvivl og terror og vil aldrig lykkes ved at risikere sit liv. At være modig skaber muligheder, der vil føre til fremtidig succes eller værdifuld erfaring, som du kan bringe til nye ventures.

# 9 Frygt er det, der stopper dig

De fleste mennesker er allerede fanget i den dårlige far -mentalitet. Det er fordi frygt for konsekvenserne af fiasko forhindrer de fleste i at opgive rotteracet og arbejde hårdt på et job, de foragter bare for økonomisk gevinst. Denne frygt kan blive til en cyklus, især når du bliver ældre og begynder at føle dig mere fanget i forhold til dine personlige muligheder eller familieforpligtelser.

# 10 Grådighed er frygtelig

Sammen med frygt er grådighed lige så slemt. Grådighed er det, der får folk til at foretage kortsigtede investeringer eller køb, købe forpligtelser frem for aktiver. Du skal lære at dæmpe din grådighed og kontrollere den, så du ikke spilder penge og bruger dem på ting, der ikke i sidste ende vil returnere rigdom til din lomme. Nøglen til at overvinde din grådighed er stort set gennem finansiel læsefærdighed og viden.

# 11 Fortsæt i modgang

Uanset hvor heldig du er og hvor dygtig du er, vil du i sidste ende støde på tilbageslag på din vej til succes. Du skal holde ud gennem disse modganger og være opmærksom på dine ultimative mål; lad ikke frygt stoppe din trang og tage dig tilbage til det sted, du var før.

# 12 Uddannelse er mere værd end penge

Kiyosaki hævder selv, at erfaring og uddannelse er meget vigtigere end kontanter. Dette skyldes, at disse mentale aktiver kan hjælpe dig med at tjene flere penge i det lange løb og vil føre til personlig opfyldelse. Invester altid i selvforbedringsmuligheder, når du kan.

# 13 Pas på for arrogance

Når du finder succes og samler rigdom, kan du blive fristet til at blive arrogant og stoppe med at lære eller være opmærksom på tegn på dårlig risiko. Du skal altid være på vagt og undgå at blive arrogant eller uvidende. Arrogante iværksættere kan let finde deres rigdom opbrugt, og de vender selv tilbage til en

# 14 Dårlig far mentalitet.

Køb luksus sidst, ikke først

Du bør altid spare på belønninger eller luksus, før du har købt aktiver, der kan bruges til at styrke din virksomhed eller generere mere rigdom til din lomme. Dette forhindrer ikke kun grådighed, men hjælper dig også med at kombinere dine succeser til lettere fremtidig velstandsophobning.

# 15 Du vil miste penge

Hvis du investerer ordentligt og tager de rigtige risici, mister du i sidste ende nogle penge. Nøglen er ikke at være bange for denne eventualitet, men at tage den oplevelse, du modtager som et resultat, og bruge den til at tabe færre eller ingen penge næste gang. Gør alle negative oplevelser til en læringsmulighed, og du kommer langt.

Top 10 rige far stakkels far citater

  1. “Jeg vil hellere byde forandring velkommen end at holde fast i fortiden.”
  2. ”Kærligheden til penge er roden til alt ondt. Mangel på penge er roden til alt ondt. “
  3. ”Det mest magtfulde aktiv, vi alle har, er vores sind. Hvis du er veluddannet, kan du skabe enorm rigdom i det, der ligner et øjeblik. “
  4. ”Hvis du indser, at du er problemet, kan du ændre dig selv, lære noget og være klogere. Skyld ikke andre på dine problemer. “
  5. “Arbejderne arbejder hårdt nok for ikke at blive afskediget, og ejerne betaler nok, så arbejderne ikke stopper.”
  6. “At vide lidt om mange ting.”
  7. “Overdreven frygt og selvtillid, der var de største modbydere af personligt geni.”
  8. “Lær at bruge dine følelser til at tænke, ikke til at tænke med dine følelser.”
  9. “De fleste mennesker er ikke klar over, at livet ikke handler om, hvor mange penge du tjener, men hvor mange penge du beholder.”
  10. “Hvis frygten er for stærk, undertrykkes genialiteten.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -oversigten over Rich Dad Poor Dad .