SWOT -analyse af Nike (2022)

Nike er et af de mest anerkendte mærker i verden, kendt for sine kvalitetsprodukter og sin kraftfulde luft af rigdom og social status. Men som mange mærker har den styrker og svagheder og står over for forhindringer, som den skal overvinde for at bevare sin succes.

Lad os undersøge en fuld analyse af styrker, svagheder, muligheder og trusler, som dette firma står over for.

Styrker

1. Det er et meget anerkendt mærke.

Nike er et kendt navn i stort set alle større dele af verden. Den ikoniske swoosh og allestedsnærværende “Just do it” tagline er stærke statussymboler i mange brancher og sociale kredse, og mærket er kommet til at repræsentere toppen af ​​atletisk beklædning og fodtøj i årtier.

Værdien af ​​Nike -mærket på verdensplan var $ 34,8 mia. (Statista)

2. Din kundebase er meget stærk.

Kunder strømmer til butikkerne for at købe Nike -produkter. Mens mange vælger dette mærke til normalt slid, vælger andre det som en modeerklæring for at holde det i god stand og hurtigt udskifte eller opdatere over tid. Kvalitet og stil er en vindende kombination for Nike over hele linjen.

Nike kontrollerede næsten 27% af den globale sportssko -markedsandel. (Statista)

3. Din basisproduktlinje når det meste af markedet.

Nike er ikke bare sko. Vedligeholder en omfattende serie sportstøj til alle årstider og mange forskellige sportsgrene. Nike -butikker og andre forhandlere fremhæver deres evne til at tilbyde enhver kunde noget på markedet for præstationsudstyr, og deres linjer fortsætter med at udvide baseret på forbrugernes efterspørgsel.

Nike genererede $ 30,6 milliarder i omsætning på verdensplan fra sine store produktsegmenter, herunder atletisk beklædning, løbeudstyr, træningsudstyr og specialiserede sports- og fodtøjslinjer. (Statista)

4. Du har en række berømtheder påtegninger.

Michael Jordan, Lebron James og Tiger Woods er blot nogle få af de navne, der hjalp med at katapulere Nike ind i shoppers kollektive bevidsthed. Disse anbefalinger er en vigtig del af mærkesucces, der ikke kan diskonteres.

Nike genererede 3,6 milliarder dollar i 2022 omsætning alene fra sin Jordan -skolinje. (Statista)

5. Vedligeholder andre værdifulde mærker.

Nike har opkøbt og solgt flere virksomheder gennem tiden, herunder Cole Haan og Hurley International. Han ejer i øjeblikket kun et andet stort mærke: Converse. Converse er fortsat et umådeligt populært mærke, og der kan opstå flere opkøbsmuligheder over tid.

Der var 98 uafhængige Converse -butikker i USA i 2022. (Statista)

6. Produktionsomkostninger holdes generelt lave.

Nike har mestret kunsten at producere kvalitetsprodukter til en relativt lav pris. Dette hjælper med at øge dine fortjenstmargener samt udviklingen af ​​et handels- og distributionsimperium, der helt sikkert vil holde alle detailhandlere godt leveret for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Nike producerede 16,2 milliarder dollar i bruttofortjeneste i 2022. (Statista)

7. Det har kraftfulde udviklings- og marketinggrener.

Brandgenkendelse sker ikke fra den ene dag til den anden. Det tog årtiers arbejde fra hundredvis af marketing -sind at skabe det billede af magt, vi kender i dag. Ud over simpel markedsføring og reklame har Nike også været på forkant med forskning og udvikling af sportstøj og positionerer sig også som et betroet mærke for kvalitet.

Nikes aktieværdi voksede 183% mellem 2017 og 2022 (Forbes).

Svagheder

1. Arbejdsvilkårene er problematiske.

Nike er ofte blevet kritiseret for arbejdsforhold på sine fabrikker i udlandet. Det er afhængigt af billig arbejdskraft for at holde driftsomkostningerne nede, men en fair behandling af sine medarbejdere rundt om i verden er stadig en fejl i rekorden.

Nike har 75.400 medarbejdere verden over. (Statista)

2. Detailhandlere er en stor faktor.

Nike er afhængig af tredjepartsforhandlere for at få sine produkter til forbrugerne. Denne afhængighed af andre virksomheder betyder, at du kan ende med at ofre nogle af dine overskud eller øge omkostningerne og give dem videre til købere. Selvom mange sandsynligvis alligevel vil forblive loyale, kan denne margin vende nogle kunder væk.

Næsten 65% af Nike-produkterne sælges hos tredjepartsforhandlere. (BStrategyHub)

3. Det er bedst kendt kun for sit fodtøj.

Selvom det tilbyder en bred vifte af sports- og performancebeklædningsprodukter, er det bedst kendt for sit fodtøj, specielt sine atletiske sko. Nogle forbrugere er muligvis ikke klar over hele produktserien eller kan blive afvist af højere omkostninger sammenlignet med andre sammenlignelige produkter.

Nike genererede mere end 23 milliarder dollars i skoindtægter. (Statista)

4. Det afhænger meget af det amerikanske marked.

Langt størstedelen af ​​dit salg kommer fra USA, og mens du fortsætter med at diversificere din salgsportefølje, skal du overvinde denne store afhængighed af amerikanske forbrugere, hvis du håber at opnå en bredere tilstedeværelse rundt om i verden.

Nordamerika udgør 36% af sit marked. (Investopedia)

5. Du har været sårbar over for retssager.

Som med enhver virksomhed har virksomheders fejl eller problemer med at håndtere medarbejdere ført til retssager. Disse uheldige hændelser kan afsløre dårlig virksomhedspraksis, forårsage public relations mareridt og tage år at ophæve skaden på den generelle mærkeopfattelse.

Nike var offer for et gruppesøgsmål for kønsdiskriminering. (Vox)

6. Du har været plaget af påstande om seksuel chikane.

Af særlig bekymring er nogle rapporter om seksuel chikane og uretfærdig behandling af kvinder på arbejdspladsen. Dette spørgsmål har ført til en række ændringer, der resulterede i positive handlinger for virksomheden, men skaden på dets omdømme er allerede sket.

Nike -ledere afslørede en kultur, der var præget af seksuel chikane, hvilket fik andre mandlige ledere til at træde tilbage. (New York Times)

Muligheder

1. Du kan ekspandere til nye markeder.

Mange virksomheder søger i udlandet efter andre markeder for at øge deres indkomst. Flere og flere lande viser en voksende appetit på amerikanske mærker på en eller anden måde, og Nike ville gøre godt ved at udnytte denne sult efter sine produkter.

Nike drev mere end tusinde butikker rundt om i verden. (Statista)

2. Det kan stole på bæredygtig praksis.

Nike er i øjeblikket engageret i nogle bæredygtige metoder, men andre virksomheders mandater har resulteret i inkonsekvenser i udførelsen. For at forblive succesrig og betragtes som miljøvenlig, skal du drage fuld fordel af den voksende pulje og forskning om jordbevidst praksis til fremstilling og udvikling.

Nike har bestræbt sig på at bevare et miljøbevidst mærkeimage. (Fashionist)

3. Kunne blive ved med at udvikle unikke produkter.

Nike har stort set hjørnet fodtøjsmarkedet, men det har stadig en chance for at sætte standarden på andre områder. Du kan stole på dets stærke ry for kvalitet i andre produktlinjer i fremtiden eller endda udvikle nye produkter, der skaber nye segmenter.

Nike havde 21,1% af det amerikanske fodtøjs markedsandel. (Statista)

4. Du kan sælge mere direkte til kunder.

Nike har for nylig taget drastiske skridt til at sælge direkte til forbrugere, åbne sine egne butikker og endda sælge direkte online. Det tilbyder en unik og fuldt ud tilpasselig shoppingoplevelse, der ikke kan efterlignes i et stormagasin, så forbrugerne kan købe produkter, der er specifikke for deres smag og præferencer.

Nike drev 338 detailbutikker i USA. (Statista)

5. Det kan forbedre arbejdsforholdene.

At behandle bekymringer og påstande om din arbejdsstyrke vil være nøglen til at fortryde nogle af de skader, mærket har lidt over tid. Kun tiden vil vise, om fortsat afhængighed af dårligt betalte medarbejdere og ugunstige (og potentielt usikre) arbejdsforhold vil være nok til at afvise de fleste forbrugere, hvilket reducerer potentielle indtægter og vækst over tid.

Nikes globale beskæftigelse voksede med 119% mellem 2009 og 2022 (Statista).

6. Kan være mindre afhængig af andre leverandører og detailhandlere.

Da Nike bevæger sig mod direkte salg til forbrugere, bevæger det sig også lidt væk fra en stærkere tilstedeværelse hos andre forhandlere. Dette giver dig mulighed for mere tæt at kontrollere distribution og priser, og skaber også en luft af eksklusivitet og knaphed, der fortsat kan bidrage til dit brands værdifulde opfattelse.

Verdensomspændende detailsalg af tøj og fodtøj nåede $ 1,9 billioner i 2019 (Statista).

Trusler

1. Forfalskninger og kopier er fortsat en trussel.

Mange populære mærker påvirkes af det forfalskede produktmarked. Svindlere opretter knockoff -versioner af et ellers identificerbart mærke i håb om at vildlede købere til at tro, at de er den ægte vare, når kvaliteten er dårlig, og produktet ikke er autentisk. Nike er ingen undtagelse hertil, og det er en uendelig kamp at slå ned på forfalskere.

Forfalskede produkter tegnede sig for 461 milliarder dollar i verdenshandelen. (ABC Nyheder)

2. Konkurrencen er stadig hård på markedet.

Selvom Nike stadig er ret dominerende på markedet, er konkurrencen hård, og mærkerne fortsætter med at konkurrere om topplaceringen i forbrugernes sind og vil fortsat forsøge at fastholde deres loyale kundebaser. At nå selv en lille procentdel af væksten kan betyde millioner eller endda milliarder i salg, så Nike kan ikke bare hvile på laurbærrene.

Nike overgik konkurrenten Adidas i omsætning med 69%. (Statista)

3. Marketingbudgetter skyder fortsat i vejret.

Omkostningerne ved reklame og marketing vokser kun over tid, og du skal gøre mere og mere for at opretholde din massive mærke tilstedeværelse på markedet. Mund til mund og sociale medier kan være billige alternativer, men det vil ikke være nok på nye markeder eller fremme reklamer for nye produkter.

Nike brugte 1,47 milliarder dollar på marketing i USA. (Statista)

4. Du har været involveret i patent- og varemærketvister.

Intellektuel ejendomsret er utrolig vigtig for enhver forhandler, men især for et stærkt mærke som Nike. Du vil aldrig stå over efterligning eller direkte krænkelse af dine produkter, og retssager for at rette op på disse spørgsmål tager tid, energi og omkostninger fra virksomheden med potentiale til at miste en anfægtet sag.

Nike har anlagt sag mod virksomheder, der henviser til patentkrænkelse, herunder mod Adidas og MSCHF for deres Lil Nas X -sneakers (Reuters)

5. Økonomisk usikkerhed kan forårsage store problemer.

Enhver nedtur på markedet resulterer generelt i, at forbrugerne skære ned på luksus, og Nike vil sandsynligvis være øverst på listen for mange købere. Enhver samlet nedgang i forbrugerudgifterne kan få Nike til at miste en betydelig del af omsætningen, og da dets produkter allerede for det meste sælges til højere priser, kan denne avancerede status blive problematisk, hvis udgifterne falder i perioder med længere tid.

Nike tabte 5% af sin globale omsætning mellem 2019 og 2022 (Statista).

6. International handel kan blive en fælde.

Meget af Nikes produktion sker uden for USA (hvor størstedelen af ​​dets salg sker), hvilket betyder, at det er sårbart over for internationale handelslove og sanktioner. Enhver ændring af forretningslovgivningen, forsyningskædehåndteringsproblemer eller andre hindringer, der er forbundet med en international virksomhed, kan forårsage betydelige problemer, hvis de ikke kontrolleres, hvilket kan føre til mangel på forsyninger eller forsinkelser i levering af produkter.

Nike genererede $ 6,7 millioner i kinesisk omsætning. (Statista)

Nike drager fordel af et veletableret mærkeimage, der er elsket af det meste af markedet. Det er et kendetegn for kvalitet og status, og det har også nydt godt af kraftfulde berømthedspåtegninger, der tillader enhver køber at deltage i noget, som de anser for større end dem selv. Dog kan høje omkostninger og problematiske arbejdsforhold forårsage problemer for virksomheden, hvis den nægter at ændre sig med tiden. At vokse op på nye markeder og udvide dine produktlinjer kan bane veje for fremtidig vækst, men undladelse af at overgå konkurrencen og løse vigtige brandproblemer kan forårsage store problemer på vejen. Overordnet set er Nike imidlertid en solid virksomhed, der skal arbejde hårdt for at forblive stærk fremover.