BMW SWOT -analysematrix: Muligheder og svagheder

Har du nogensinde spekuleret på, hvad BMW betyder? Bayerische Motoren Werke GMBH, der begyndte livet som flymotorfabrikant med en flymotor kaldet BMW 801. Denne arv er tydelig i fire-propellerreferencen og den blå og hvide himmel i sit logo. Nu er virksomheden en af ​​verdens største bilproducenter og leder industrien inden for innovation, design og køreegenskaber.

I den følgende artikel tager vi et kig på styrker, svagheder, muligheder og trusler ved dette luksusbilmærke.

Styrker

1. BMW -mærket er en af ​​verdens førende bilproducenter.

BMW skabte et navn, der er synonymt med pålidelighed og byggekvalitet. Dette har været tydeligt gennem hele sit liv, med en stærk arv af luksus og ydeevne. Disse mærkeværdier har sikret, at BMW løbende betragtes som et førsteklasses bilmærke, forbundet med luksus, sikkerhed, pålidelighed og status. Mærket omfatter BMW, MINI og Rolls Royce, samt BMW Motoraad, dens succesrige motorcykelafdeling.

BMW -koncernens mærkeværdi er 20,52 milliarder dollars værd. (Market.US)

2. BMW opretholder et afbalanceret og geografisk mangfoldigt indkomstgrundlag.

Selvom Europa er BMWs hjemmemarked, er dets største markeder i øst, hvor det kinesiske marked er BMWs bedst sælgende region. BMW har en konkurrencedygtig markedsposition i både Europa og Nordamerika. Der er bestemt plads til vækst i de afrikanske og sydamerikanske regioner.

Kina tegner sig for 33% af BMW’s enhedssalg. (Statista)

3. BMW-mærket står for produkttilbud af høj kvalitet.

På grund af BMWs strenge overholdelse af sit mærkes kerneværdier af kvalitet og ydeevne er mærkeloyalitet blandt BMW -ejere usædvanligt stærk. BMW opretholder en usædvanlig stærk fanskare rundt om i verden, forstærket af dens præstationer i motorsportstævner samt dets produkters levetid på vejen.

BMW solgte 2,17 millioner enheder, det næsthøjeste salgsmængde for et luksusbilsmærke. (Statista)

4. BMW har været aktiv inden for grøn teknologi i mere end tredive år.

BMW har eksperimenteret med elbiler siden 1970’erne efter den store brændstofmangel i forrige århundrede. Denne lancering tillod BMW at være en af ​​de første til at markedsføre sit elektriske køretøj og sit hybridprogram, nemlig i3- og i8 -modellerne. Fremover vil dette eksisterende skub i grønne tilbud sikre, at BMW fortsat er en stærk konkurrent.

BMW solgte 42.249 af sine “I” elektriske enheder. (Market.US)

5. BMW har produktionsfaciliteter i lande rundt om i verden for at sikre regional penetration.

Som en effektiv måde at trænge ind på markeder, få politisk støtte i forskellige regioner og styre påvirkning og risiko ved handelstariffer, har BMW etableret produktionsfaciliteter rundt om i verden. Disse faciliteter giver regeringer mulighed for at øge deres eksport samt skabe job til deres lokale arbejdsstyrke.

BMW driver 31 produktions- og samlefabrikker i 15 lande rundt om i verden. (BMW)

6. BMW fortsætter med at forbedre sine køretøjer med en af ​​branchens største udgifter til forskning og udvikling.

For at sikre, at dit mærke forbliver i top i sit spil, er BMWs udgifter til forskning og udvikling et af de højeste i branchen. Dette muliggør et innovationsniveau i BMW’s produkter, der overstiger branchen, hvilket giver virksomheden en konkurrencemæssig fordel, ikke kun gennem sine produkter, men også gennem effektivitet i sine produktionskapaciteter og operationer.

BMW bruger $ 7,76 millioner på forskning og udvikling. (BMW Group)

Svagheder

1. Negativ omtale har ødelagt BMW -mærket.

BMW var hurtig til at nedbringe sin arbejdsstyrke, sænke lønningerne og anmode om økonomisk bistand fra den tyske regering under COVID-19-pandemien. Det udsendte imidlertid et udbyttebesked på 1,8 milliarder dollar for 2022. Dette blev set som grådigt i en tid med international tvang. Derudover har BMW været involveret i svigagtige emissionskrav på forskellige markeder.

BMW udbetalte 1,8 milliarder dollar i udbytte i 2022, på trods af stramninger, der blev pålagt sit personale og redningsanmodninger fra den tyske regering. (Bloomberg LP)

2. BMW har historisk høje gældsniveauer, hvilket udsætter virksomheden for finansiel risiko.

I tider med økonomisk nedgang er luksusartikler som BMW -produkter de første, der mærker et fald i deres salgsmængder. Når en stor del af dit omkostningsgrundlag betaler gældsniveauer, kan en recession have en ødelæggende effekt på rentabiliteten. BMW fastholder et højt gældsniveau på balancen og udsætter virksomheden for finansiel risiko i tilfælde af en vedvarende økonomisk nedtur.

BMW offentliggjorde sit første kvartalsvise tab i mere end et årti i 2022, et tab på $ 787 millioner. (Crain Communications, Inc.)

3. Tilbagekaldelser har gentagne gange beskadiget et mærkes image.

Hver gang et køretøjs produktionsanlæg udsender en tilbagekaldelse af en model, bliver virksomhedens omdømme ødelagt. Tilbagekaldelser opstår, når defekte aspekter af bilen gør det svært at betjene et køretøj sikkert under normale kørselsforhold. Virkningerne af disse problemer kan føre til dødelige bilulykker, som ikke kun er frygtelige begivenheder i sig selv, men også udsætter virksomheden for stor juridisk risiko.

BMW var det næstmest huskede mærke mellem 2014 og 2019. (NerdWallet)

4. Forskellige retssager har involveret BMW, dets sikkerhedsniveauer og produktionsstandarder.

Defekte bildele samt produktionsfejl, der ender i et køretøjs færdige produkt, kan føre til besværlige juridiske kampe, der koster virksomheden både advokatgebyrer og skade på omdømme. BMW har været udsat for en række gruppesøgsmål og krav på grund af tidligere fejl eller mangler som følge af dets fremstillingsprocesser.

BMW har for nylig afgjort et landsdækkende retssag på 92 millioner dollars i forbindelse med defekte tandremme. (ALM Media Properties, LLC)

5. Udstillingen af ​​BMW -produkter er begrænset til kun tre bilmærker.

Mens konkurrenterne, f.eks. Volkswagen, ejer flere mærker (VW ejer 12) og udsætter moderselskabet for en lang række markedssegmenter og geografiske områder, ejer BMW kun tre bilmærker. Disse mærker findes i markedssegmenterne premium og ultra premium. Dette forringer at diversificere sine produkter og udsætter virksomheden for segmentspecifikke markedschok, som normalt ville blive delt på tværs af en lang række produkttilbud.

87% af BMW -koncernens salg er direkte relateret til salg af BMW -biler, mens resten kommer fra MINI og Rolls Royce. (Impressum)

6. Værdien af ​​BMW -mærket fortyndes ved salg af billigere BMW -modeller.

BMWs strategi om ikke at diversificere sig til andre bilmærker har resulteret i fortynding af sine mærkeværdier ved at introducere billigere modeller inden for sine egne mærker. Modeller som Mini One, BMW X1 og andre mærker er målrettet mod et segment, der er mere effektivt målrettet af billigere bilmærker. Dette kan potentielt skade moderselskabets brand equity. I stedet bør BMW diversificere sine tilbud på tværs af mærkespecifikke siloer, der er målrettet mod identificerede segmenter.

BMW solgte 59.941 af sine X3 -modeller i USA i 2022 (Newswire).

Muligheder

1. Yngre markedsdeltagere leder efter mere kreative måder at eje et køretøj på.

Billedet om bilejerskab ændrer sig med tiden. De yngre generationer ønsker mere fleksibilitet i deres økonomiske liv. Dette har ført til oprettelsen af ​​den fælles økonomi og leasing af aktiver. Køretøjsfabrikanter skal ændre deres tilbud for at imødekomme disse alternative former for ejerskab med fleksibilitet og værdi centralt for denne gruppe af yngre købere.

70% af Gen Z siger, at de er mindre loyale over for bilmærker end deres tidligere generationer. (LBB online)

2. Fremvoksende markeder tilbyder fortsat større vækstmuligheder.

Mens Kina fortsat er BMWs stærkeste marked med hensyn til salg, er der bestemt et vækstpotentiale på markederne syd for Sahara og Sydamerika. BMW har historisk set fokuseret på sit lokale marked i Europa, det nordamerikanske marked og Kina. Med den voksende middelklasse i Afrika og Sydamerika vil der være en stigning i efterspørgslen efter førsteklasses bilproducenter.

BMW -bilsalget steg 31% i Kina, mens BMW Groups globale salg faldt 12,5%. (Financial Times Limited 2022)

3. Selvom BMW tilbyder flere elbiler, tilbyder det grønne mobilitetsmarked kontinuerlige muligheder.

Delt mobilitet, øko-mobilitet og andre miljøfokuserede mobilitetsløsninger er et område, hvor BMW kunne integreres. Konkurrenterne diversificerer sig til samkøringsselskaber med elektriske køretøjer, f.eks. Mercedes ViaVan -projektet, såvel som offentlige mobilitetsprogrammer for miljømobilitet. Miljøfokuserede mobilitetsløsninger vil være et segment, der fortsat viser en stærk vækst.

Globalt vil BMW have 25 fuldt elektriske modeller tilgængelige fra 2023. (Automotive Fleet Magazine)

4. BMW kan fokusere markedsføringen af ​​sine produkter mod flådesalg og virksomhedernes efterspørgsel.

Virksomhedernes efterspørgsel efter biler er fortsat stor, især med stigningen i e-handel og online detailhandel. Dette segment kan tilbyde BMW nye markeder at nærme sig med sine tilbud. Virksomheden har allerede en stærk tilstedeværelse i de fleste af de første verdens lande, hvor virksomheder køber flådebiler. Derudover kan BMW tiltrække virksomheder, der søger firmakøretøjer til deres ledere og ledere uden at skulle udvikle nye produkttilbud.

BMW’s flådevirksomhed er 16,86 milliarder dollars værd. (BMW Group)

5. Selvom de ikke er klar endnu, er autonome køretøjer ved at blive en realitet.

BMW Group har henvendt sig til partnerskaber med det formål at komme ind i selvkørende og selvkørende rum. Disse foreninger har imidlertid givet blandede resultater. Der vil være en mulighed for en pioner at drage fordel af det autonome køretøjsplads. BMW er med sin forskning og innovation og dens avancerede teknologiske fremstillingsmetode i et perfekt rum til at være en pioner på dette område.

Anslået 33 millioner automatiske biler kommer ind på markedet inden 2040. (PolicyAdvice.net)

6. BMW kan øge sin markedstilstedeværelse og innovationshastighed gennem strategiske partnerskaber.

Ved at tilbyde sine eksisterende produktionskapaciteter, markedets styrke og balancens styrke er BMW en stærk partner at have om bord. Med den stigende teknologiske forandring kan BMW vælge partnerskaber, der udsætter mærket for nye markeder, nye teknologier og innovative virksomheder og praksis på en omkostningseffektiv og effektiv måde.

Gennem et nylig strategisk partnerskab med Daimler har joint venture -selskabet eksponering over for i alt 60 millioner potentielle kunder, og joint venture forpligter 1,2 milliarder dollar i kapital. (Daimler AG)

Trusler

1. Da BMW er et luksusmærke, vil enhver økonomisk nedtur påvirke BMW mere, end det vil påvirke køretøjer, der er fremstillet til massemarkedsforbrugere.

BMW har fokuseret sit marked på premium- og ultra-premium-segmenterne gennem sit ejerskab af MINI og Rolls Royce. Skulle der være indflydelse på disse segmenter gennem forskellige markedskræfter, vil det påvirke en stor del af BMWs nuværende produkttilbud negativt. BMW bør diversificere sit tilbud i forskellige markedssegmenter for at afbøde de dermed forbundne risici.

BMW tabte 800 millioner dollars under recessionen i 2022. (Reuters)

2. BMWs forskning og udvikling samt den modelspecifikke fremstillingsproces betyder, at den har høje produktionsomkostninger.

BMW -mærkenes førsteklasses karakter kræver en dyr fremstillingsproces, og de forskellige køretøjer deler ikke mange dele med hinanden. Resultatet er, at BMW’s lager- og fremstillingsomkostninger er højere end konkurrenternes.

BMW investerede 1,3 milliarder dollar i at oprette nye bilfabrikker. (MarketWatch, Inc.)

3. Emissionsstandarder og sikkerhedsbestemmelser tilføjer fortsat omkostninger til udviklingen af ​​nye modeller.

For at deltage på de fleste af de markeder, hvor BMW opererer, skal BMW opfylde strenge lokale emissions- og sikkerhedsstandarder. Disse standarder varierer i forskellige regioner. BMW garanterer dog, at alle dens modeller opfylder de strengeste standarder. Derfor udsættes BMW for ændringer i reglerne, efterhånden som de forekommer. Disse kan have dyre konsekvenser for BMWs forsknings- og udviklingsteam samt produktionssystemer.

Emissionsstandarder er blevet skærpet til 5,3 ounces pr. Mile CO2 for nye køretøjer. (Reuters)

4. Handelstariffer for import og eksport af køretøjer er en trussel.

Selvom BMW har formindsket denne risiko ved at etablere produktionsfaciliteter til deres køretøjer i forskellige regioner i verden, ender de uundgåeligt med at eksportere køretøjer til regioner, hvor der er told. Disse satser er designet til at beskytte lokale industrier. Imidlertid ender de generelt med at være gensidige, hvilket betyder, at en regering vil reagere på en andens handlinger, så den lokale industri påvirkes i begge nationer.

Handelskrigen mellem USA og Folkerepublikken Kina kostede BMW 363 millioner dollars i takster. (Bloomberg)

5. Det nye køretøjsmarked er et modent marked med meget stærk konkurrence.

De fleste større bilproducenter tilbyder en premium -model inden for deres produktlinje, hvilket giver producenterne en vis eksponering for luksussegmentet. Dette har en enorm indvirkning på BMWs markedsandel, da BMW kun opererer inden for premium -rummet. Med den voksende middelklasse i de fleste af verdens økonomier bliver dette præmiesegment stadig mere konkurrencedygtigt for virksomheder.

Volkswagen genererede $ 270,35 milliarder i omsætning, hvilket var $ 150,28 milliarder mere end BMW genererede i samme periode. (Statista)

6. Verden ser en ændring i demografien om bilejerskab, og det samlede ejerskab bliver mindre vigtigt for yngre generationer.

Bilvirksomheder, der omfavner forskellige former for bilejerskab, oplever en stigning i salget fra yngre generationer, der søger større fleksibilitet i deres liv. Køretøjsfabrikanter skal sørge for, at deres køretøjer er tilpasset den yngre generations forskellige behov. Standardpraksis for mærkeloyalitet, bilfinansiering og autoejerskab erstattes af brugervenlighed og fleksibilitet.

BMW og Daimler driver 20.000 køretøjer i 30 internationale byer via deres fælles mobilitetsplatform. (Global fremstilling)

Ændringshastigheden på bilmarkedet stiger årligt, hvilket ser ud til at være et miljø, hvor BMW trives. I betragtning af byudbredelse og mobilitetstendenser, vil præmie ejerskab af private biler fortsat have betydning, eller vil markedsdynamikken ændre sig igen?