Coca-Cola SWOT-analysematrix: Muligheder og svagheder

The Coca-Cola Company er et firma, der er synonymt med stærk branding og allestedsnærværende tilgængelighed, og er et af verdens førende virksomheder. Dens produkter findes i næsten alle lande (undtagen Nordkorea og Cuba) med sit velkendte røde og hvide mærke.

I denne artikel ser vi på styrker, svagheder, muligheder og trusler fra en af ​​verdens største drikkevareproducenter, The Coca-Cola Company.

Styrker

1. Coca-Cola Company vil lave i af de vigtigste brandidentiteter og værdiansættelser i verden.

Uanset hvor du rejser i verden, vil du helt sikkert se The Coca-Cola Company’s allestedsnærværende røde og hvide logo. Coca-Colas branding- og reklamekampagner har overtaget VM-turneringer, udnyttet julefesterne og givet næring til en af ​​de stærkeste reklamerivaler i marketingverdenen.

Coca-Cola-mærket er vurderet til 84 millioner dollars. (Statista)

2. Coca-Cola Company nyder dominerer ledelse i markedsandele i Nordamerika.

Coca-Cola er fortsat et benchmark i branchen, hvor mange copycat-produkter dukker op over tid. Uanset hvad fortsætter dine kunder med at søge den originale smag af dit hovedprodukt, Coca-Cola, og det af dit hovedprodukttilbud. Denne ægthed adskiller sig fra sine konkurrenter op til et vist niveau. Dette forhindrer imidlertid ikke indirekte konkurrence fra sundhedsdrikkevarer, flaskevand og varme drikke i at påvirke deres markedsandel.

Coca-Cola dominerer 35% af det nordamerikanske læskedrikmarked. (Statista)

3. Et af de mest anerkendte mærker, The Coca-Cola Company’s brand equity er en af ​​de stærkeste i verden.

Coca-Cola Company’s brand loyalitet og opfattede kvalitet forstærker image af The Coca-Cola brand. Virksomheden har holdt uden stilling i mere end et århundrede. For at opnå dette har du været nødt til at sørge for, at din markedsføring og reklame er i top i deres spil og fortsætter med at være, efterhånden som verdens læskedrikkebehov ændrer sig. Selvom The Coca-Cola Companys emballage og virksomhedsidentitet har ændret sig mange gange i årenes løb, forbliver slægten usædvanligt stærk.

Coca-Cola bruger 280 millioner dollars på reklame hvert år. (Statista)

4. Coca-Cola Company-drikkevarer fås i mere end 200 lande rundt om i verden.

Med undtagelse af Nordkorea og Cuba på grund af politiske sanktioner, kan The Coca-Cola Companys produkter findes over hele verden. Distributionsnetværket er kendt for at omfatte nogle af de mest innovative og lokaliserede distributionsmetoder til at få dine produkter ind i nogle af de mest fjerntliggende områder i verden.

Mere end 1,9 milliarder portioner af The Coca-Cola Company-produkter serveres hver dag i 200 lande rundt om i verden. (cola)

5. Fordi The Coca-Cola Company har en så bred markedspenetration, er dets distributionssystem et af de mest effektive og raffinerede i verden.

At bringe et produkt på markedet er uden tvivl et af de dyreste aspekter af et produkts livscyklus, og med Coca-Cola er det ikke anderledes. Virksomheden har et utroligt netværk af lokale partnere for at sikre bekvemmelighed og effektivitet, når det kommer til sit distributionssystem. Resiliens er nøglen til dette systems succes, da The Coca-Cola Companys produkter distribueres i nogle af de mest fjerntliggende og fjendtlige miljøer på planeten.

Coca-Cola driver 900 aftapningsanlæg rundt om i verden. (Coca Cola-virksomheden)

6. På grund af sin størrelse kan The Coca-Cola Company reagere på markedet gennem opkøb og opkøb.

Skulle The Coca-Cola Companys markedsposition komme under øget pres fra direkte eller indirekte konkurrence, kan (og har) det hævde sig gennem strategiske opkøb. Et eksempel på dette er The Coca-Cola Companys opkøb af Costa Coffee for at opnå eksponering på te- og kaffemarkedet, et segment, der ses som en indirekte konkurrent. Denne strategi har eksponeret Coca-Cola ikke kun for te- og kaffesegmentet, men for flaskevand gennem opkøbet af Dasani-juice og energidrikke.

Coca-Cola Company købte Costa Coffee for 5,1 milliarder dollars. (Investopedia)

Svagheder

1. Coca-Cola Company demonstrerer ikke bæredygtig praksis.

Coca-Cola Companys afhængighed af engangsplastik har fået det til at blive betragtet som en af ​​de værste forurenere i verden. Dette, sammen med dets store afhængighed af vand, er dårligt for dets image. Der er en mulighed for The Coca-Cola Company for at styrke sit engagement i bæredygtig produktion, hvilket i høj grad ville gavne dets brand.

45,2% af Coca-Colas produktlinje er pakket i PET-plastikflasker. (Statista)

2. Coca-Cola Company står over for hård konkurrence.

Coca-Cola Company står over for direkte konkurrence i kategorien kulsyreholdige læskedrikke samt indirekte konkurrence i form af varme drikke, flaskevand og ernæringsdrikke. Derudover fortsætter The Coca-Cola Company med at imødegå konkurrenceaktionen fra sin største institutionelle konkurrent, The Pepsi-Co. Denne rivaling har fået sit eget navn, The Cola Wars.

Pepsi-Co vil have en markedsværdi på 188,6 millioner dollar, mens The Coca-Cola Company vil have en markedsværdi på 185,8 millioner dollar. (Investopedia)

3. Selvom Coca-Cola vil en bred vifte af drikkevarer til rådighed, har den ikke diversificeret sig til noget andet markedssegment.

I modsætning til hovedkonkurrenten har The Coca-Cola Company haft et forsøg på at komme ind i andre industrier end drikkevarer. Konkurrenter har målrettet forskellige industrier, Pepsi-Co’s indtog på snackmarkedet, et skridt, der har hjulpet det med at diversificere sine tilbud ud over kulsyreholdige drikkevareindustrien. At gå ud over drikkevarer kan hjælpe Coca-Cola med at styrke sin position som markedsleder.

Coca-Cola Company øvelse mere end 500 drikkevaremærker rundt om i verden. (Coca Cola -virksomheden).

4. Ernæringsværdien af ​​The Coca-Cola Company-produkter er en af ​​hovedårsagerne til, at kunderne sælger sig fra virksomheden.

Faktisk har The Coca-Cola Company forsøgt at producere produkter af Cola-type, der indeholder mindre sukker, sukkerfrie og sukkerstatningsprodukter, men dets image er stadig stærkt indgroet som et usundt produkt. Disse forsøg har ført til oprettelse af produkter som TAB og Coke Life, som erstatter sukker med Stevia, som betragtes som sundere. Interessant nok er disse mærker blandt de mærker, Coca-Cola Company for nylig besluttede at stoppe med at effektivisere sin virksomhed.

I portion på 12 ounce Coca-Cola indeholder teskefulde sukker. (Meget gud pasform).

5. For at trænge ind i alle verdenshjørner har The Coca-Cola Company høje distributionsomkostninger.

For at sikre, at dets produkter er tilgængelige i de 200 lande, der sælger Coca-Cola-produkter, opretholder virksomheden et usædvanligt komplekst forsyningskædesystem. Coca-Cola Companys forretningsmodel kredser om uafhængige aftapningsvirksomheder, der tilsætter kulsyreholdigt vand til en sirup leveret af The Coca-Cola Company. Derefter distribueres de fyldte flasker til kunder og regioner for at opfylde ordrer. I denne model gennemføres selve aftapningsprocessen af ​​aftapningspartnere, mens sirupproduktion og slutproduktdistribution udføres af virksomheden selv.

The Coca-Cola Company distribuerer mere end 3.500 forskellige drikkevarer til mere end 200 lande. (Market.US)

6. Vand er et vigtigt input til Coca-Cola og værdsættes i stigende grad.

Vand er identificeret som en central national ressource af strategisk betydning for mange lande. Produktionen af ​​Coca-Cola-produkter bruger meget vand, og hundrede liter af produktet kræver enoghalvfems liter vand at producere. Efterhånden som de økologiske påvirkninger af vandforbrug og miljømæssig modstandskraft bliver stadig vigtigere, bliver The Coca-Cola Company nødt til at tage fat på brugen af ​​vand i sine fremstillingsprocesser.

Coca-Cola Company bruger 295 milliarder liter vand i sine aktiviteter om året. (Statista)

Muligheder

1. Coca-Cola Company kan fokusere sin marketingindsats mere på nye markeder.

Der har været en massiv vækst i nettoindkomsten pr. indbygger i store dele af verden, i områder, hvor Coca-Cola ikke tidligere havde fokuseret sin ekspansionsbestræbelse. Dette giver mulighed for ekspansion på undereksponerede markeder i vækstøkonomier. At ekspandere til de europæiske, mellemøstlige og afrikanske markeder repræsenterer en stor mulighed for Coca-Cola.

Markeder i Europa, Mellemøsten og Afrika repræsenterer 16,8 % af The Coca-Cola Companys omsætning. (Statista)

2. Coca-Cola Company kan introducere ikke-drikkevarer til sin produktlinje.

Ved at følge konkurrenternes diversificeringsstrategier er The Coca-Cola Company i stand til at diversificere sit udvalg af produktudbud ud over dets gamle drikkevareprodukter. Denne strategi har vist sig at være en effektiv måde at afbøde risikoen for recessioner på markederne for specifikke produkter, såsom kulsyreholdige drikkevarer. Derudover kan The Coca-Cola Company drage fordel af sit omfattende og effektive produktdistributionsnetværk i et segment, der ligner kulsyreholdige drikkevarer, såsom snacks.

Det koster cirka 71 millioner dollars at introducere et nyt produkt til et marked inden for snack- og drikkevaresegmentet. (Signalanalyse)

3. Kontinuerlig innovation i Coca-Colas forsyningskæde kan åbne op for nye muligheder.

Efterhånden som globale forsyningskæder fortsætter med at udvikle sig og innovere, giver dette The Coca-Cola Company mulighed for at opnå større effektivitet i sine distributionsstrategier. Det ses, at Coca-Cola Company drager fordel af disse teknologiske fremskridt med vedtagelsen af ​​blockchain-teknologi i sin leverandør- og distributionsteknologiske infrastruktur. Brugen af ​​kryptovalutaer som Ethereum vil yderligere bidrage til effektiviteten, effektiviteten og ansvaret for virksomhedens netværk.

Coca-Cola Companys forsyningskæde behandler 160.000 ordrer om dagen. (forsyningskæde af alle ting)

4. Coca-Cola Company kan fokusere mere af sit produktsortiment på sunde drikkevarer.

Den globale tendens til en sundere tilværelse, såvel som den fortsatte sundhedspandemi, der manifesterer sig i fedme, diabetes og andre kostrelaterede sundhedsproblemer, flytter markedet fra sukkerholdige og kulsyreholdige drikkevarer til opfattede alternativer som sundere. Disse omfatter smoothies, flaskevand, te og kaffe. Coca-Cola Company er for nylig kommet ind på markedet for varme drikke gennem opkøbet af Costa Coffee. Derudover har de repræsentation i flaskevand gennem deres deltagelse i Dasani. Der er dog et større potentiale for ekspansion i dette segment.

Den globale sundhedsdrikkeindustri anslås til $478 milliarder. (Cision US Inc)

5. Genbrugsplast er et miljømæssigt krav for fremtiden.

Bevidst forbrug er ved at blive en utrolig vigtig virksomhedsværdi for forbrugere rundt om i verden. Coca-Cola Company betragter i øjeblikket som en af ​​verdens største bidragydere til plastforurening. Engangsplast er fortsat en vigtig del af The Coca-Cola Company’s forsyningskæde. Dette giver mulighed for at ændre dette billede ved at sætte mål om ikke kun at reducere engangsplast i dine produktlinjer, men også reducere plast helt. Der er sat mål for 100% genbrugsplast i 2030; tilbagevenden til glasbeholdere giver imidlertid en endnu større mulighed.

60% af The Coca-Cola Companys plast genanvendes. (Coca Cola -virksomheden)

6. Omkostningsreducerende foranstaltninger kan styrke Coca-Cola Company’s position som en førende drikkevareproducent.

På grund af sin komplekse og dyreforsyningskæde har The Coca-Cola Company mulighed for at forfine sine aktiviteter for en mere effektiv drift. Virksomheden er begyndt at forbedre denne operation ved at bortskaffe produkter, der ikke bidrager til dets resultater, samt outsource sine aftapningsaktiviteter til tredjemand. Coca-Cola Company har oplevet lavere indtægter i 2010’erne; af har dog fastholdt om vækst i profitable på grund af omkostningsreduktion og søgen efter effektivitet.

Coca-Cola Company vil afskaffe 2.200 arbejdspladser på verdensplan. (EMedia Holdings Company)

Trusler

1. Du kan muligvis ikke vokse din kundebase på lang sigt.

Coca-Cola-selskabets marketingindsats har været så succesrig på de markeder, hvor det har koncentreret sig, at det har nået et niveau af markedsmætning, hvor det er blevet svært at få nye kunder til sine gamle tilbud. Disse fænomener præsenteres ikke kun for The Coca-Cola Company, men også for dens konkurrent, The Pepsi-Co.

Coca-Cola-selskabets nettodriftsindtægter faldt med at tredjedel mellem 2012 og 2018. (Statista)

2. Mange af The Coca-Cola Companys produkter er forældede og ikke særligt profitable.

Langt de fleste af The Coca-Cola Companys produktlinjer bidrager med en meget lille procentdel af virksomhedens salg. Dette udsætter virksomheden for betydelige markedsrelaterede risici, som kan påvirke dens få volumenbaserede mærker.

Halvdelen af ​​​​Coca-Cola Companys mærker bidrager kun med 2% af det samlede salg. (Nasdaq)

3. Kunder i The Coca-Cola Company leder i stigende grad efter mere nærende muligheder i deres drikkevareforbrug.

Uden yderligere udvikling af sine egne sundhedsfokuserede mærker eller flere indkøb af etablerede mærker, der tilbyder et sundere alternativ til kulsyreholdige sukkerholdige drikkevarer, vil Coca-Cola Company opleve et fald i salgetlinjer sine kerretneproduktå base.

Forbruget af kulsyreholdige læskedrikke i den gennemsnitlige nordamerikanske har oplevet et fald på 19% fra år til år. (M3 USA Corporation)

4. Vand bliver en stadig mere værdifuld ressource, og vand er et stort aktiv for The Coca-Cola Company.

Da ferskvandsressourcer rundt om i verden i stigende grad trues, vil The Coca -Cola Company opleve en stigning i omkostningerne ved dets vigtigste produktionsinput – vand. Virksomheden bliver nødt til at forfine sin produktionsproces for at reducere mængden af ​​vand, der kræves i dens drift for at forblive rentabel og operationel.

Coca-Cola Company bruger 91 liter vand til at producere 100 liter produkt. (Coca Cola -virksomheden)

5. Drikkevareindustrien er i af de mest konkurrencedygtige i verden.

Coca-Cola Company vil stå over for i af de hårdeste konkurrencer og uden eksistens. De såkaldte Cola Wars mellem The Coca-Cola Company og Pepsi-Co har ført til etableringen af ​​to giganter i drikkevarelokalet. Denne gensidig identificerede konkurrence sikrer kontinuerlig innovationsstrategi for at sikre overlevelse.

29% af The Coca-Cola Companys salg var drikkevarer med lavt kalorieindhold eller uden kalorier. (Statista)

6. Coca-Cola Company’s anvendelse af engangsplast kan blive juridisk begrænset eller ulovligt.

Presset stiger fra markedet, forsyningskæderne og regeringens regulering mod at inkorporere engangsplast i Coca-Cola Companys fremstillingsproces. Det vil være nødvendigt i weekenden i alternativ emballageløsning, som virksomheden kan levere på sit nuværende niveau. Din nuværende afhængighed af engangsplast er ikke bæredygtig.

Coca-Cola Company producerer tre millioner tons plastemballage om året. (BBC)

Kan forbrugerne vedligeholde uden samvittighedsfulde ernæring, når Coca-Cola fastholder uden markedsposition? Gennem sin nuværende markedsføringsstrategi, effektive omkostningsbesparende foranstaltninger og i fingeren til markedets puls vil Coca-Cola forblive i stærk position fremover. Der er store muligheder for virksomheden for at øge konkurrenceevnen og drive vækst.