Spotify SWOT -analyse for 2022: 26 styrker og svagheder

Spotify er nummer 1 inden for streaming af musik. Denne og lignende tjenester har revolutioneret måden, hvorpå folk lytter til musik i løbet af det sidste årti, og fortsætter skiftet fra fysiske medier til digitale filer og streaming biblioteker. Spotify har udnyttet denne fortsatte trend og fornyet på nye måder for at være foran konkurrenterne.

Her er nogle af de vigtigste styrker, svagheder, muligheder og trusler, Spotify skal håndtere for at udnytte sin popularitet og markedsandel.

Styrker

1. Du har et stærkt brand -ry.

Spotify er førende inden for streaming af musik. Det udøver det meste af den nuværende markedsandel og den højeste andel af musikstreaming -abonnenter i verden på grund af dennes levetid, stabilitet, et bredt udvalg af musikindhold samt lydbøger og podcasts. Indtil andre etablerer sig og differentierer sig, forbliver Spotify sandsynligvis konge på bakken.

Spotify var nummer 1 inden for streaming af musik og det næstmest anerkendte mærke blandt alle mærker i 2019 (Prophet, Statista).

2. Spotify har fordelen ved at være en pioner og en betydelig fordel i forhold til sine konkurrenter.

Spotify lancerede tidligt i “streamingkrigene” og etablerede sig som en kraft at regne med. Det har fortsat med at udvide sit musikbibliotek såvel som dets internationale rækkevidde til nye markerede. Tidlige brugere hjalp med at opbygge et stærkt brand -ry, der fortsat trives mod hinanden på grund af enkelheden i sin forretningsmodel, et omfattende indholdsbibliotek inklusive podcasts, høj kvalitet, brugergrænseflade og høj synlig.

Spotify blev lanceret i 2008 og havde 138 millioner og 144 millioner betalte abonnenter i henholdsvis andet og tredje kvartal af 2022. Til sammenligning blev Apple Music lanceret i 2015, og dens seneste data viser 72 millioner betalte abonnenter i andet kvaifyrtal af 2022 (Spotify af 2022) ).

3. Spotify vil lytte til alle musikbiblioteker.

Spotify var ikke den første til at markedsføre en musikstreamingtjeneste, men den fik hurtigt markedsandele i USA, fordi det var streamingtjenesten af ​​bedste kvalitet. Hvis din internetforbindelse er upålidelig, er dens variable strømkvalitetsindstillinger nyttige til en uafbrudt streamingoplevelse. Det bruger meget på musiklicenser, og i 2019 brugte det mere end EUR 650 mio. ($795,5 mio.) På forskning og udvikling. (Statista)

Spotify tilbyder mere end 60 millioner numre og mere end 1.9 millioner podcast-titler, med 40.000 sange tilføjet hver dag. Det har betalt rettighedshavere 19 milliarder euro, eller cirka 23,3 milliarder dollars, siden lanceringen af ​​Spotify. (Spotify, SoundGuys)

4. Din app er blandt de mest populære musikstreaming-apps i USA og er tilgængelig på de fleste enheder.

Lyttere kan få adgang til Spotify på en række forskellige enheder. Mange mennesker bruger på mobiltelefon eller personlig computer, men Spotify kan også fås via spilkonsoller, Bluetooth -højttalere, smarte ure og mere.

Mere end 20% af amerikanerne lytter til Spotify ugentligt. (Statista)

5. Spotify -teknologien gør et stort stykke arbejde med at tilpasse dit musikvalg.

Spotifys udvælgelsesalgoritme brugte mobil maskinlæring, kunstig intelligens og datascreeningsteknologi til at anbefale nye kunstnere og numre baseret på din tidligere lyttehistorie og opnåede værdsat indsigt i din smag og præference smag. Disse algoritmiske anbefalinger hjælper også brugerne med at opdage nye kunstnere. Brugere kan gemme deres tilpassede afspilningslister på deres konti.

Spotify lytter 16 milliarder kunstnere “opdagelser” hver måned, og lytterne og tredjedel af deres tid på at til Spotify -kuraterede afspilningslister. (Spotify, KommandoTech)

6. Spotify tilbyder fra utrolig populære “Discover Weekly” eller “Release Radar” playlister.

Hver mandag bringer Spotify dig Discover Weekly, som er 30 nye sange, som dens teknologi tror, ​​​​du vil kunne være baseret på det, du har lyttet til. Så hver fredag ​​​​bringer han dig Release Radar, som er et sæt sange, som han tror, ​​​​du vil kunne lá, der blev udgivet i sidste uge. I slutningen af ​​året giver den dig on “indpakket” afspilningsliste med årets yndlingssange. Spotify giver dig mulighed for at dele afspilningslister med venner og invitere venner til at tilføje sange til afspilningslister.

Spotify har ingen grænse for antallet af sange, der kan føjes til en brugers bibliotek, men individuelle afspilningslister er begrænset til 10.000 titler, og brugerne er begrænset til maksimalt 10.000 sange på op til fem enheder. (Kanten)

7. Prisstrukturen er enkel og nem at indtaste.

Indgangsniveauet for Spotify-brugere er gratis, hvilket er typisk for mange streamingtjenester. Lyttere, der ønsker en annoncefri oplevelse, kan opgradere til et betalt abonnement og kan derefter også få ubegrænset adgang til hele musikbiblioteket, downloade sange til lokale enheder og meget mere.

Spotify havde mere end 130 millioner betalte abonnenter på verdensplan i begyndelsen af ​​2020 (Spotify).

8. Giver den “on-demand”-adgang, som lytterne i stigende grad forbruger og forventer.

Medieforbruget er flyttet til on-demand-model. Tjenester som Netflix og Hulu har flyttet forbrugerne væk fra traditionelle kabelabonnementer og diskejerskab (f.eks. DVD og Blu-ray), og Spotify har gjort det samme for musik (væk fra cd’er og MP3-filer). I de senere år har kunstnere anerkendt det publikum, som streamingtjenester når, og nogle gange endda frigive deres indhold udelukkende til disse platforme.

Musikstreamingtjenester tegner sig for 80% af musikindtægterne i USA, og Spotify har en andel på 36% af det globale marked for musikstreaming. (KommandoTech)

9. Jo flere abonnenter du har, jo mere indflydelse har du på at sætte lytterens forventninger og form musikstreamingoplevelsen.

Da brugere tilføjes hver dag, har Spotify markedsandele til at påvirke, hvordan brugerne lytter til musik, og hvilke funktioner der er tilgængelige. Denne misundelsesværdige position som markedsleder betyder, at de kan hjælpe med at bestemme, hvilke tendenser der vil blive populære næste gang.

Spotify har 320 millioner brugere, 144 millioner abonnenter og 4 milliarder afspilningslister på 92 markeder, og 55% af brugerbasen er Millennials. (Spotify, KommandoTech)

Svagheder

1. Licensgebyrer medfører høje royaltyomkostninger for Spotify.

Ud over sine egne driftsomkostninger skal Spotify betale for at kunne præsentere sange på sin platform, og disse betalinger foretages til en række forskellige enheder. Kunstnerne får selv en andel, men flere ender med at gå til deres label, deres producer, forfattere, ophavsretsindehavere og mere.

I 2019 blev 74,54% af Spotifys omsætning brugt på royaltybetalinger. (Statista)

2. Streaming kræver på internetforbindelse.

Som en streamingtjeneste deler den en grundlæggende fejl med andre, der opererer under denne model: den kræver en internetforbindelse. Per definition skal indhold “streames” et sted fra, og mens nogle abonnenter kan downloade og afspille sange på deres enheder, skal indhold først downloades fra biblioteket. For dem, der er uden for Wi-Fi-netværkets rækkevidde, kan streaming være besværligt.

I 2019 havde 4,13 milliarder mennesker rundt om i verden adgang til internettet, hvilket repræsenterer cirka 54 % af verdens befolkning på cirka 7,67 milliarder. (Statista)

3. Det minder meget om andre apps til musikstreaming.

I bund og grund adskiller Spotify sig ikke meget fra andre lignende tjenester. De har alle et bibliotek med indhold, som de stiller til rådighed for deres brugere, som betaler et vist beløb for at få adgang til det. Forskellen ligger i premium-funktioner og brands omdømme, og selvom Spotify ser ud til at have mestret opskriften på brugerloyalitet, kan den tendens ændre sig over tid.

Spotify har brugt næsten 271,4 millioner dollars på at investere i Podcast-industrien som et differentieringspunkt. (Dette er et glimt)

4. Spotify betaler musikejere mindre end de fleste af sine konkurrenter.

Musikstreamingplatforme tilbyder en lille brøkdel af en krone, hver gang en sang streames, hvilket betyder, at det kræver tusindvis af streams at matche enhver væsentlig udbetaling. Spotify betaler mindre end mange af sine konkurrenter, hvilket får nogle kunstnere, som Taylor Swift, til at fjerne deres musik fra platformen.

Amazon Music Unlimited ($ 0,01196), Napster ($ 0,01064), Tidal ($ 0,00989), YouTube Red ($ 0,00802), Google Music ($ 0,00551), Deezer ($ 0,00436) og Amazon Prime ($ 0,00339 betaler mere end Spotify) , til $0,00318. (Soundcharts blog)

5. Kør konstant dine betalte abonnementer til dine lyttere.

Annonceindtægter kan dække en betydelig del af dine driftsomkostninger, men Spotify vil kun trives, hvis dets betalte abonnentbase fortsætter med at vokse. For omkostningsbevidste lyttere, der er tilfredse med det gratis medlemsniveau, betyder det, at Spotify skal arbejde hårdere for at konvertere disse brugere eller nøjes med lavere indkomst fra den del af sit publikum.

Hver Spotify-lytter bruger i gennemsnit 25 timer om måneden på at lytte, og alle Spotify-lyttere bruger samlet set 40,3 milliarder timer om året. (Statista)

Muligheder

1. Nye markeder er klar til ekspansion.

Spotify har allerede en global tilstedeværelse og forhandler, ligesom mange streamingselskaber, konstant adgang til flere verdenshjørner. Uudnyttede markeder vil være nøglen til din fortsatte vækst, efterhånden som de nuværende markeder når mætningspunktet, eller omkostningerne ved at få nye brugere bliver for høje til at opretholde fortjenstmargener.

2. En stor investering i streaming af video kan være næste skridt.

I juli 2020 begyndte Spotify at eksperimentere med videopodcasts. Et stærkere skub i denne form for medie kunne give en helt ny vej for service og omsætning. Videostreaming er allerede et konkurrencepræget marked, men Spotify kunne stole på sit brand og omdømme for at få adgang til dette eftertragtede spillested.

Markedet for videostreaming forventes at være 71.237 millioner dollars i 2020, med en brugerpenetration på 14,3 % og nå 29,0 % i 2025. (Statista)

3. Spotify kunne fortsætte med at skubbe hårdt på podcast-markedet.

Spotify har Spotify for Podcastere, som giver analyse til podcastere på Spotify, markedsføringskampagnekort, podcastingværktøjer og avancerede tips. Spotify podcasts oplevede en stigning på 200 % i lytning i 2019 år over år. (Spotify)

Spotify var den mest populære app til at lytte til podcasts i USA i 2020; der var omkring 88 millioner podcastlyttere i USA i 2019, og lytterne forventes at overstige 160 millioner i 2023. (Statista)

4. Du kan knytte partnerskaber rundt om i verden for at øge betalte abonnementsbrugere.

Mange tjenester tilbyder partnerskaber med udbydere af mobiltelefoner, internet eller andre teknologier, normalt i form af gratis eller nedsat adgang til deres præmieniveauer i en begrænset periode. Spotify har allerede alliancer med blandt andet Samsung, Facebook, Xbox, Bouygues Telecom, Magazine Luiza og Vodafone, og det ville være godt at fortsætte med at danne disse alliancer.

I 2018 var Samsung verdens mest populære smartphone med 893 millioner aktive enheder og 27% af smartphones markedsandel. (Forbes)

5. Kunstnerpåtegninger er en mulighed for Spotify for at øge uden markedsandel og kundeloyalitet.

Justin Bieber og Britney Spears har godkendt Spotify og fået meget omtale ved at samarbejde med Barack Obama om at oprette sin egen personlige spilleliste, som offentligheden kan nyde på Spotify. Med tech -giganterne, der konkurrerer med Spotify, ville det være et godt tidspunkt at trykke på for berømthedens fortalervirksomhed.

Celebrity -anbefalinger kan forventes at øge salget med 4% i gennemsnit og lagerværdien med 0,25%. (USA Today)

Trusler

1. Spotify mangler endnu at tjene penge.

Virksomheden har prioriteret vækst frem for overskud og har haft tabt år efter år. Selvom det på et tidspunkt i 2019 er kort fortjeneste på et tidspunkt i 2019, afsluttes året med et tab.

Spotifys nettotab var € 539 millioner (US $ 660 millioner), € 1.235 millioner (US $ 1.513 millioner), € 78 millioner (96 millioner dollars) eller € 186 millioner (US $ 228 millioner). Henholdsvis 2019. (Statista)

2. Du har flere konkurrenter, hvoraf nogle er tech -giganter.

Som med ethvert udsendelsesmarked kommer og går deltager. Virksomheder, der tidligere fokuseret på andre områder, har indeholdt musikstreamingrummet, såsom Apple Music og YouTube Music. Spotify og andre komponenter omfatter også Pandora, TIDAL, Google Play Music, SoundCloud og Deezer.

Pandora genererer ofte mere end $ 15 millioner om måneden i om, den største af enhver musik-app i Apple App Store. (Statista)

3. Der er løbende juridiske tvister om udsendelsesrettigheder.

Udsendelsesrettigheder ændres ofte, og tilladelser skifter hænder med hver ny kontraktunderskrivelse, hvilket kan påvirke adgangen til snesevis af parter. Der har været store tvister om, hvem der må streame Spotify, afhængigt af indehaveren af ​​ophavsretten, musiketiketten eller markedet.

4. Nogle kunstnere har kritiseret Spotify og har taget deres musik fra platformen til betaling.

Kunstnere som Prince, Neil Young, Taylor Swift, Beck og Radiohead har opsagt licensaftaler med Spotify om deres betalingsbeløb. Dette kan føre til tilbageslag fra brugere, der på trods af deres præference for andre Spotify -kunstnere og -funktioner kan se dette som en uretfærdig forretningspraksis.

Spotify licenserer 87% af sine titler fra kun tre pladeselskaber: Universal, Sony og Warner Music og Merlin. (LoveMoney)

5. Nogle foretrækker “old school” -metoder, f.eks. Se hjælp af lokale afspilningsenheder.

Nogle brugere foretrækker stadig at “axis” musikken eller downloade den og afspille den på en dedikeret musikafspiller. Spotify tillader nogle funktioner som at downloade sange og podcasts til at bruge offline, men det kræver stadig en konto for at få adgang til disse medier.

40% af Millennials havde et aktivt musikstreamingabonnement i 2017 (Statista).

6. Spotifys sikkerhed er under konstant angreb.

Spotify vil have mange sikkerhedsproblemer. Kun mellem november og december 2020 blev nogle af hans sider overtaget af “Daniel”, der kaprede sider for at erklære sin kærlighed til Trump og Taylor Swift, og var tilbud for en legitimationsopfyldning, hvor folk brugte stjålne adgangskoder for at fåkontig til bruger.

20% af of 88 milliarder legitimationsfyldningsangreb i 2020 var rettet mod medievirksomheder, og 13% af konti, der er til salg på det sorte marked, er til streamingtjenester. (Trusselsindlæg)

7. Spotify er sårbar over for piratkopiering.

Mediepiratkopiering er også voldsom, og Spotify er et af de mest piratkopierede indholdswebsteder på internettet, kun efter YouTube. (Music Business Worldwide) Hvis musikken er piratkopieret, lytter brugeren til musik uden for det licenserede system, og indehaveren af ​​musikrettighederne modtager ikke royalties for den brug. Hvis at platformen har en høj piratkopieringsrate, kan det påvirke rettighedshavernes beslutninger om at lade deres musik afspille på Spotify.

Transmissions royalties repræsenterer mere end 20% af indkomsten modtaget af rettighedshavere. (Musikvirksomhed rundt om i verden)

konklusion

Spotify er en kraftfuld musikstreamingafspiller med en bred vifte af indhold og brugerfunktioner, der understøtter et massivt publikum. Spørgsmål om streamingrettigheder, artistkompensation, datasikkerhed og konkurrence kan imidlertid svække dets position som førende inden for musikstreaming. Der er altid en trussel om, at den næste innovation inden for indholdsforbrug kan sende Spotify ad den 8-spors vej. Du skal blive ved med at forbedre og vokse for at bevare din markedsandel.