Ubers SWOT -analyse for 2022: 23 Topstyrker og svagheder

Siden starten i marts 2009 har ride-delingsspioneren Uber ændret den måde, byer arbejder og mennesker bevæger sig på. Dette har været med til at fremme et skift fra ejerskab af private køretøjer til en mere effektiv og effektiv deleøkonomi, som er velegnet til en bys transportmix. Her tager vi et kig på Ubers styrker, svagheder, muligheder og trusler efter mere end et årti med forstyrrelser.

Styrker

1. Din globale brandgenkendelse er umiskendelig og har virkelig betydet “samkørsel”.

Ubers kørselstjeneste er blevet et velkendt mærke med et let genkendeligt logo i mere end 60 lande rundt om i verden. Virksomheden har den fordel at være den første til at bevæge sig inden for segmentet mobilitet-som-en-service globalt og opnå større brand anerkendelse end sine konkurrenter. Ubers adaptive karakter har hjulpet det med at få kundetilid og bevare sin stærke brandidentitet i flere lande.

Virksomhedens brug af sociale medieplatforme (Facebook, Twitter og Instagram) gør det muligt at nå det globale målmarked og holde dem opdateret om de seneste tilbud og tilbud. Ubers innovative marketingstrategi holder uden brandidentitet stærk. I uden seneste samlede mærkerangivelse involveret Ranking TheBrands Uber i top 100, foran mere etablerede mærker som Honda, BMW, Ford, Dell og YouTube.

I tredje kvartal af 2022 et antal af mennesker, der bruger Uber månedligt fra 55 millioner til 78 millioner. (Statista)

2. Som en pioneer er det blevet det største rideshare -selskab med en stærk markedsposition.

Uber er den største rideshare -platform i USA og verden. Pionerfordelen hjalp virksomheden med at erobre en større andel af det amerikanske marked foran sin største konkurrent, Lyft. I dag dominerer Uber fortsat 71% af private rejseudgifter.

Uber har mere end 50 millioner aktive brugere om måneden i mere end 600 byer internationalt. You over sin kernetransportvirksomhed vinder Ubers ekspansion til levering af mad med UberEats popularitet rundt om i verden.

Uber vil tjene 37,2 % efter en global markedsværdi på 75,4 mia. (Statista)

3. Uber -forlystelser er billigere og mere bekvemme at bruge end traditionelle biltjenester.

Innovationer i Uber -appen har gjort det lettere for kunderne at bruge transporttjenester. Ikke mere tidskrævende taxaopkald, venter på fortovene eller har den rigtige mængde kontanter. Uber-appen er let tilgængelig direkte, nem at bruge og tilbyde kunde-driver-interaktion. Det kontantløse system betyder, at betalinger håndteres via appen. Kunder kan knytte deres kreditkort til deres konti i appen.

“Delingsøkonomien”, herunder ride-delingstjenester og hjemmedelingstjenester som Airbnb, forventes at være et marked på 40,2 milliarder dollars inden 2022. (Statista)

4. Diversificering og fremadrettet tænkning er ting, Uber gør godt.

En af nøglefaktorerne i Ubers succes er dens evne til at tilpasse sig og indovere for at imødekomme skiftende behov. Dette kan ses i dens diversificering til logistik med Uber Freight og udvidelse af sine tjenester til at tilbyde daglige varer og madlevering, UberEats og erhvervelsen af ​​Postmates.

Diversificering har øget markedsandele og omsætning. Uber har udvidet sine interesser inden for autonom transportteknologi ved at investere i autonome biler og samarbejde med den autonome teknologistart Aurora Innovation.

5. Dynamisk prissætning hjælper chaufførmoral og Uber -tilgængelighed for ryttere.

Ubers dynamiske prisstrategi, som bruger et system, hvor rutepriserne stiger, hvis der er en stigning i efterspørgslen, har været god for sine chauffører. Chauffører kan også tjene mere om natten, i dårligt vejr og på ferie. Dette tilskynder flere chauffører til at acceptere transportanmodninger for at imødekomme pludselige stigninger i efterspørgslen.

Uber bruger en kunstig intelligens “vilje til at betale”-algoritme til at afgøre, om en tur er mere tilbøjelig til at betale en høj pris, idet man overvejer at opkræve mere for ture, end data viser, at de tager ofte, og om en passagers telefonbatteri dør. Lær passagerens batteri at kende, fordi Uber-appen skifter til strømsparetilstand, når passagerens telefonbatteri er lavt.

6. Kunder er loyale over for Uber, fordi det giver en fantastisk kundeoplevelse.

Ubers kundecentriske forretningsmodel har resultater på et højt kundeloyalitetsniveau. Dens brugervenlige applikation designet ud fra kundernes behov giver den en fordel i forhold til andre biltjenester. En af Ubers største fordele i forhold til traditionelle taxaer er klassificeringssystemet for både chauffører og passagerer.

Bedømmelses- og tilbagemeldingssystemet garanterer god service, fordi chauffører ønsker gode kundebedømmelser. Ubers brug af sociale mediekanaler til at engagere kunder og behandle klager og få feedback fra kunderne er et stort plus.

Ryttere, der er loyale over for Uber, tegner udelukkende 51% af indtægterne fra deling. (Vox)

7. Dine driftsomkostninger er lave.

Som følge af ikke at have hurtig infrastruktur og hurtige investeringer opererer Uber til en lavere pris. Det har en ubegrænset flåde af biler og har ingen fuldtidschauffører, hjælper med at holde driftsomkostningerne nede. Ubers apptjeneste giver dig mulighed for at fungere uden afsendere, i modsætning til traditionelle taxiselskaber.

I tredje kvartal af 2022 havde Uber 4,25 millioner dollars i omkostninger og udgifter på verdensplan. (Statista)

8. Virksomheden er højt værdsat og kan let få yderligere finansiering til at finansiere uden vækst.

Uber har betydelige investorer, hvis økonomiske opbakning har hjulpet virksomheden med at vokse hurtigt. På grund af sin høje brand equity og markedsdominans interesser Uber investorer. Flere investorer betyder flere penge til at håndtere og diversificere.

Det globale ridesharing -marked forventes at vokse med mere end 50% mellem 2022 og 2022. (Statista)

Svagheder

1. Historisk set har Ubers undersøgelsesproces vist sig at være utilstrækkelig til at sikre passager / chaufførsikkerhed.

Interessenter i Uber -økosystemet har rapporteret en række sikkerhedsproblemer, herunder seksuelle overgreb, vold og andre krænkelser. Desuden fastholder platformen et miljø, der fremmer kønsbaseret vold.

Uber har registreret 3.045 seksuelle overgreb, 58 dødsfald og 9 mord i USA mellem 2017 og 2018 (The Verge).

2. Ligestilling mellem kønnene har vist sig at være vedholdende i sammensætningen af ​​Uber -chauffører, både i forekomst og i lønforskellen.

Selvom “deleøkonomien”-forretningsmodellen udjævner spillereglerne med hensyn til ulighed mellem kønnene, tjener kvindelige Uber-chauffører mindre end mænd. Dette skyldes, at mandlige Uber-chauffører gennemfører ture hurtigere, så de passer til flere ture pr. skift.

Derudover forbliver omsætningen af ​​kvindelige chauffører på 76 % sammenlignet med 60 % af mændene. Dette oversættes til mere erfarne mandlige chauffører, hvilket betyder højere indtjening. Endelig, selvom antallet af kvindelige chauffører er stigende, er kun 40,9 % af Uber-chaufførerne kvinder.

Kvindelige Uber-chauffører tjener 7 % mindre end deres mandlige kolleger. (Markedsur)

3. Ubers disruptive karakter har ført til handling fra politiske beslutningstagere.

Ubers first-mover-fordel, kombineret med dens tilsidesættelse af regelbogen, har gjort det muligt for konkurrenter at tage markedsandele, efterhånden som regeringer flytter for at regulere ridesharing-platformen. Dette har gjort det muligt for konkurrenterne at tilpasse deres tilbud til de regler, der er skabt for ride-sharing platforme og konkurrere effektivt.

Mens 70 % af det globale samkørselsmarked forbliver i Asien, kontrollerer Ubers konkurrent Didi Chuxing mere end 80 % af markedet i Kina. (Nikkei Asien)

4. Chaufførernes løn rapporteres at være gentagne gange under Ubers estimater.

Uber-chauffører tjener angiveligt mindre end mindstelønnen mange steder. Dette har gjort det muligt for Uber at underminere traditionelle taxamodeller. Dette er dog på bekostning af dens chaufførbase. Chauffører er blevet mere aktive forskellige steder for at forsvare deres “fair share”, endda blokere trafikken i protest.

Undersøgelser bestilt for at forsøge at forstå lønnen for chauffører i såkaldte “lastbilfirmaer” resulterede i estimater på $9,73/time i den lave ende og $23,25/time i den høje ende. (GeekWire)

5. Ubers konkurrent Lyft fortsætter med at føre med hensyn til chaufførtilfredshed.

Ud over at Uber-chauffører tjener mindre end mindstelønnen, er deres tilfredshedsniveau lavere end deres konkurrenters. Der er initiativer til at adressere chaufførens velvære, herunder de 3 % aktier, der tilbydes til Uber-chauffører til børsnoteringsprisen, samt 180 Days of Change-kampagnen for at adressere chaufførens velvære. Tilfredsheden er dog stadig lav.

48 % af Lyft-chaufførerne sagde, at de var tilfredse med at køre for Lyft, sammenlignet med 43 % med Uber. (Drengen fra samkørsel)

Muligheder

1. Covid-19-pandemien har oplevet en dramatisk stigning i madleveringsservice, hvilket resulterer i en stigning på 125 % i år-til-år omsætning for Uber Eats.

Madlevering er blevet mere accepteret under den nylige Covid-19-pandemi, hvor borgere rundt om i verden oplever et par forskellige typer af “bliv hjemme” lockdowns. Dette har tjent markedet godt og hjulpet restaurationsbranchen på et tidspunkt, hvor spisning derhjemme var begrænset eller forbudt. Uber Eats’ tredje kvartal oplevede en stigning på 41 % år-til-år i aktive spisesteder på leveringsplatformen.

Nettoomsætningen for andet kvartal af 2022 steg med 125 % år-til-år til 1,45 milliarder dollars. (Markedsur)

2. Toyota investerede sammen med Denso og Softbank 1 milliard dollars i Uber for at udvikle autonome køretøjer.

Uber har etableret sig som markedsleder på den næste slagmark for autonome køretøjer og investerer op til 150 millioner dollars hvert kvartal i autonome køretøjer (BGR). Selvom platformen har oplevet en række tilbageslag i test af førerløse køretøjer, herunder en fodgængers død i 2018, har Ubers autonome køretøjsdivision Advanced Technologies Group fortsat sin indsats.

Uber presser hårdt på det autonome bilmarked for at sænke sine forretningsomkostninger, fordi Uber -chauffører tegner sig for 80% af Ubers samlede transportomkostninger pr. Kilometer. (CNBC)

3. Ubers digitale fragtmæglertjeneste, Uber Freight, tegner sig for 1% af koncernens bookinger, men 4% af koncernens nettoomsætning.

Dette giver et indblik i et mere rentabelt segment inden for Ubers arsenal, hvilket giver mulighed for diversificering af sit omsætningsmiks. Succes skjult til potentiel vækst i de kommende år.

I perioden 2018-2019 rapporterede Ubers division for digital fragtmægler, Uber Freight, i en stigning på 74% i forhold til sidste år i bruttobokeringer, til en værdi på 219 millioner dollars. (Belastningsbølger).

Trusler

1. Hård konkurrence betyder, at Uber bliver nødt til at arbejde hårdt og kreativt for at beholde sin kundebase.

I takt med at konkurrencen med andre ridesharing -virksomheder øges, bliver det vanskeligere for Uber at fastholde kunder. Øget konkurrence fra Lyft og transporttjenester i andre lande, såsom Ola i Indien, DiDi i Kina og Bolt i Europa, tvinger Uber til at holde priserne lave.

Nye Uber -konkurrenter lanceres hele tiden, for eksempel iDriver i Sydafrika. Traditionelle taxitjenester protesterer for, at regeringer regulerer priserne, fordi de ikke kan konkurrere med Ubers billetpris. I Tyskland tog den lokale taxaindustri Uber for retten for overtrædelse af konkurrencereglerne.

Ubers amerikanske markedsandel er faldet fra 74% i september 2017 til 71% i oktober 2022, men den er stadig et godt stykke over Lyft, som kun havde en markedsandel på 29% i oktober. 2022 (Statista)

2. Fastholdelse af medarbejdere vil i stigende grad blive et problem på grund af konkurrence fra Uber.

Chauffører kan skifte til konkurrerende platforme på grund af bedre incitamenter fra møde fra ridesharing -rummet eller fra andre dele af deleøkonomien.

Chaufførernes tilfredshed er faldet fra 2017 til 2019, hvor kun 34,1% af chaufførerne i 2019 sagde, at de var noget tilfredse med Uber. (Statista)

3. Du møder også intens konkurrence uden for din ridesharing -industri og kommer under angreb fra alle sider.

I fødevareindustrien står UberEats over for konkurrence fra virksomheder som GrubHub og DoorDash. Google Cars og Tesla er Ubers største konkurrenter i den førerløse tech-industri.

Uber Eats har med opkøbet af Postmates i tilsammen 37% andel af det amerikanske madleveringsmarked bag DoorDash, der har 45% af det amerikanske marked (npr)

4. Dens lave passagerpriser betyder, at Ubers fortjenstmargener også er lave.

For at holde sin model kundecentreret holder Uber sine rater lave og tager kun mellem 5% og 20% ​​​​af betalingerne, hvilket resultater i lave fortjenstmargener.

Ubers manglende profitabilitet har fået det til at trække sig tilbage fra Kina, Rusland og Sydøstasien. Uber vil i markedsandel på 80% i Brasilien, men er endnu ikke rentabel der. Ingen af ​​de andre store ridesharing – rentabel platform. (Forbes)

5. Lokale love variere meget mellem regioner og ændrer sig, hvilket gør det svært for Uber at sikre, at den overholder alle steder, hvor den opererer.

Stigende pres fra lokale myndigheder kræver, at Uberholde visse love, som virksomheden omgåede ved at etablere sig i forskellige lande. Manglende overholdelse af lokale love fører til bøder og dårlig omtale. Ændringer i loven kan skabe komplikationer for Uber. For eksempel i Californien krævede ændring af love rideshare -virksomheder for at behandle chauffører som medarbejdere, ikke uafhængige entreprenører.

Uber hævder, at 0% af arbejdsstyrken er drivkræfter for at begrænse forskellige ansvarsområder. (Washington Post)

6. Du har modtaget dårlig omtale, hvilket kan fremmedgøre nogle mæglere.

Skandaler om seksuel chikane og historier om førerbedrageri afspejler dårligt virksomhedens image. Gruppesøgsmål anlagt af chauffører mod Uber over dets mindstelønepolitik har skadet virksomhedens offentlige image.

Uber indrømmede i sin egen rapport 235 rapporter om voldtægt, 280 rapporter om forsøg på voldtægt og 1.560 rapporter om famlen i 2018 (NBC News).

7. Hyppige retssager har afledt tid og penge fra Ubers kerneaktiviteter.

Uber er plaget af kontroverser vedrørende dets arbejdsmarkeds- og menneskelige ressourcer, f.eks. Om Uber skal klassificere sine chauffører som medarbejdere versus uafhængige entreprenører. Det er blevet så slemt, at Uber og Lyft har truet med at stoppe ride-delingstjenester i Californien på grund af en dommerordre, der tvinger virksomheder til at klassificere deres chauffører som medarbejdere, stigende omkostninger og virksomhedsansvar.

konklusion

Uber er blevet synonym med afbrydelse, trodser normer og omskriver regler for en industri, der har eksisteret i årtier. Selvom virksomheden har overvundet uden rimelige andel af udfordringer siden starten, viser dens fremadstormende og modstandsdygtige tilgang sig at være en effektiv strategi for at fortsætte sin position som brancheleder.