Sådan læser du litteratur som et resumé af en lærerbog

Sådan læses litteratur som en lærer er en bog fra 2003 af Thomas Foster. I den beskriver Foster metoder og strategier til fortolkning af begreber og temaer i klassisk litteratur, så læsere bedre kan forstå dens fordele.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Læsning godt har et sprog

Foster hævder, at der er rigtige og forkerte måder at læse seriøs litteratur på. At læse litteratur på den rigtige måde giver dig mulighed for at destillere dine temaer og begreber meget mere succesfuldt og hurtigere end når du læser skønlitteratur eller lettere litteratur. Dette er kernen i den tilsyneladende uoverensstemmelse mellem lærere og elever.

# 2 Tre centrale elementer

Foster hævder, at der er tre nøgleelementer i “læsesproget”. Disse tre elementer, når de kombineres, giver dig mulighed for hurtigt og præcist at skelne tekstens betydning og anvende den på din egen forståelse af dens bredere begreber.

# 3 Hukommelse

Det første centrale element i læsesproget er hukommelse. Smarte læsere vil stole på den knæfaldige reaktion ved at finde et velkendt stykke tekst og vil stole på faktiske sammenligninger mellem deres nuværende tekst og andre bøger, de måske har læst tidligere. Dette giver mulighed for en større forståelse af den aktuelle tekst ved at fokusere på det, du allerede ved om emnet ved hånden.

# 4 Symboler

Det andet element i læsesprog er symboler. Symboler er meget mere end blot deres udseende eller egenskaber på overfladeniveau. De kan repræsentere bestemte begivenheder eller begreber, og fortolkning af symbolerne korrekt giver dig mulighed for at få et mere komplet billede af en historie eller tekst.

# 5 Mønstre

Endelig vil alle kloge læsere fokusere på mønstre i den tekst, de bruger. Mønstre er ikke useriøse detaljer, der dukker op igen og igen, men bruges til at kommunikere skjulte beskeder fra forfatterne eller til at illustrere generelle temaer i bogen.

# 6 De fleste mennesker er overfladiske læsere

Foster udtaler, at de fleste mennesker ikke følger ovenstående tre elementer i læsesproget og faktisk er overfladiske læsere. Det betyder, at de kun tager højde for tekstens overfladiske detaljer frem for at overveje de faktiske detaljer eller dybden af ​​en historie. Som et resultat kan de have en dårlig forståelse af bestemte tekster og ikke forstå, hvad en lærer forsøger at lære dem i en litteraturklasse.

# 7 Søgestrukturen er almindelig

Foster bemærker, at en af ​​de mest almindelige strukturer, romaner og historier er søgestrukturen. Dette kaldes også heltens rejse, men ganske enkelt indeholder den en person (den titulære søger), der forsøger at finde eller gøre noget for at møde udfordringer undervejs. At forstå denne grundlæggende skeletstruktur hjælper dig med at forstå mere komplicerede tekster.

# 8 Fem grundlæggende dele af en heltes rejse

Mens der er andre bøger, der nedbryder heltens rejse mere detaljeret, går Foster over de fem mest grundlæggende elementer. Den første af disse er søgeren selv, som ofte er historiens hovedperson eller hovedperson. Dette er den person, der vil ændre dine ansigtsudfordringer i jagten på et bestemt mål eller ønske.

# 9 Skæbne

Den næste store del af heltens rejse er skæbnen. Dette er slutpunktet for hele søgen eller rejsen og er ofte tematisk i overensstemmelse med de bredere begreber eller ideer i den pågældende historie. Bemærk, at destinationen også kan være et objekt, en person eller en opgave, der udføres; det behøver ikke at være et fysisk sted.

# 10 En grund til at gå

De fleste af hovedpersonerne i Heroes ‘Journeys tager af enhver grund ikke ud på deres rejse. De har brug for en seriøs og erklæret grund til at forlade deres komfortable liv og dedikere sig til en vanskelig opgave. Dette kaldes også ofte en inciterende hændelse.

# 11 Udfordringer undervejs

Det fjerde hovedelement i en heltes rejse er de udfordringer, hovedpersonen vil møde. Disse kan være indvendige eller udvendige, fysiske eller mentale og kan repræsentere forskellige forhindringer for karakterens mål eller ønsker. Ofte vil disse udfordringer blive kunstigt konstrueret til at være særligt vanskelige for historiens hovedperson frem for generiske vanskeligheder, selvom det er stærkt afhængigt af historien.

# 12 En åbenbaring

De fleste helters rejser indeholder også en uventet eller tankeskiftende åbenbaring i slutningen eller klimaks af historien. Denne åbenbaring kan handle om historiens verden eller om hovedpersonen selv, som ofte handler om en indre ændring eller alvorlig vækst i karakteren. Afsløringen falder ofte sammen med det ydre klimaks eller sidste kamp, ​​især med lettere eller klassiske eventyrhistorier.

# 13 Kig efter universelle symboler

Foster understreger vigtigheden af ​​at lede efter universelle budskaber eller symboler i bøger, da mange forfattere bruger den samme delte kultursymbolik til at formidle komplekse ideer uden mange ord. Mange forfattere kommer fra den samme kultur, hvilket betyder, at de er baseret på den samme kulturelle forståelse af bestemte billeder og symbolske ideer til kommunikation.

# 14 Intertekstualitet

Ovenstående koncept forklares mere detaljeret ved hjælp af intertekstualitet. Dette beskriver ideen om, at alle tekster er afhængige af hinanden og teknisk bygger på hinanden over tid. Et godt eksempel på dette er en storm, der truer i horisonten. Det er sjældent bare en meteorologisk begivenhed i en historie med gennemtænkt symbolik; i stedet er det ofte et varsel om vanskeligheder eller udfordringer, der venter for hovedpersonen.

# 15 Kristen symbolik er meget fremherskende

Foster hævder også, at i det mindste i den vestlige kultur udgør kristen symbolik nogle af de mest udbredte symbolske billeder og ideer, der udgør den i de fleste klassiske historier og moderne fortællinger. Kristen symbolik er derfor noget, enhver seriøs læser bør forsøge at forstå for bedre at kunne fortolke de historier, der udgør vores fælles kulturelle rammer. Det betyder ikke nødvendigvis, at du selv skal studere Bibelen eller blive kristen – bare at du skal vide, hvilke intertekstuelle ideer de fleste forfattere stoler på, uanset om de er bevidst eller ubevidst.

Top 10 citater fra hvordan man læser litteratur som en lærer

  1. ”Uddannelse handler hovedsageligt om institutioner og forsegling af billetterne; læring er, hvad vi gør for os selv. Når vi er heldige, går de sammen. Hvis jeg skulle vælge, ville jeg tage læringen. “
  2. “Altid” og “aldrig” er ikke ord, der har stor betydning i litteraturstudiet. For det første, så snart noget altid ser ud til at være sandt, kommer der en klog fyr og skriver noget for at bevise, at det ikke er det. “
  3. ”Vi som læsere eller forfattere, historiefortællere eller lyttere forstår hinanden, deler viden om strukturen i vores myter, forstår logikken i symboler, hovedsageligt fordi vi har adgang til den samme hvirvelvind af historier. Vi skal bare strække hånden i vejret og rive et stykke af. “
  4. “Læsning… er en total kontaktsport; vi ramte ordbølgen med alle vores intellektuelle, fantasifulde og følelsesmæssige ressourcer ”.
  5. “Læsning er en fantasiens aktivitet, og den pågældende fantasi er ikke kun forfatterens.”
  6. ”Så hvad syntes du, at djævelen ville se ud? Hvis det var rødt med en hale, horn og kløvet klove, kunne enhver fjols sige nej. “
  7. “Regnen falder på de retfærdige og de uretfærdige.”
  8. ”Rigtige mennesker er lavet af mange ting: kød, knogler, blod, nerver, sådan noget. Litterære mennesker er lavet af ord.
  9. “Hvis en historie ikke er god, vil det at være baseret på Hamlet ikke redde den.”
  10. “Alt er et symbol på noget, det ser ud til, indtil det modsatte er bevist.”