Resumé af hastigheden med at få tingene gjort (3 minutter): 15 hurtige takeaways

Getting Things Done er en bog fra 2001 af David Allen. Den beskriver en omfattende tidsstyringsmetode, der fokuserer på at få planopgaver og projekter ud af dit sind ved at registrere dem og opdele dem i mindre arbejdsemner.

En 3 minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 5 trin til succes

Metoden “Getting Things Done” eller GTD i denne bog følger fem trin, der kan hjælpe dig med at bringe dit sinds kaotiske system i orden. Det første af disse trin er at fange eller indsamle det, der fanger din opmærksomhed. Dette indebærer bevidst at fokusere på det, der har din opmærksomhed og bringe det i spidsen for dine tanker, så du kan beslutte, hvad du skal gøre med det frem for at lade det løbe voldsomt.

# 2 Afklar

Det næste trin i fem-trins processen er “ryd op”. Det betyder, at du undersøger hvert element, der fanger din opmærksomhed individuelt og behandler, hvad det har brug for på et personligt plan og i forhold til dine mål. Dette kan betyde, at du skal acceptere forskellige distraktioner, som du ikke havde bemærket før, men som tog meget af din fritid.

# 3 Organiser

Dette tredje trin giver dig mulighed for at organisere de nyligt afklarede ting, der fanger din opmærksomhed og sætte dem på deres sted. Dette indebærer ofte at organisere dine tanker og ting i forskellige opmærksomhedsterninger, hvor du kan holde visse distraktioner eller ideer på bestemte steder. Hold f.eks. Alle tanker om dine hobbyer i en spand med distraktioner og dyk ikke der, når det er tid til at arbejde.

# 4 Reflekter

Det næste trin er refleksion. Det er én ting at placere de forskellige genstande og ideer, der fanger blikket i dine organiserede terninger. En anden ting er at holde dem organiseret i det lange løb. Dette kræver hyppig refleksion og gennemgang, så du altid kan udskifte forskellige ting de rigtige steder, hvis de kommer af, eller hvis du mister fokus.

# 5 Bliv involveret

Endelig er det sidste trin at deltage, når du har organiseret dine distraktioner og kun har de opgaver tilbage, du skal udføre. Når forstyrrelser er elimineret, bør du ideelt set let komme i gang.

# 6 Samlingsterningen skulle være ude af dit sind

Allen siger, at vores hjerner ikke er særlig gode til at huske ting. Dette omfatter både distraktioner og arbejdsmål. Af denne grund bør dit indsamlingslager for de ting, du skal huske, være noget eksternt ude af dit sind. Dette kan være noget som en seddel på din bærbare computer eller et stykke papir.

# 7 Udfør “

næste handling ” Allen foreslår, at du altid skal lave en liste over de næste handlinger for hvert projekt, du foretager. Dette forhindrer dig i at tvinge dig selv til at tænke i øjeblikket, hvilket kan føre til stagnation eller distraktion. At have en næste handlingsliste vil altid fortælle dig, hvad du skal gøre næste dag eller dine mål, hvilket gør det sværere at blive distraheret eller bremse din produktivitet.

# 8 Ugentlige anmeldelser er gode

Selvom det er vigtigt at tjekke dine tanker og ideer ofte, kan det være kedeligt og gentagende at gøre det hver dag. En ugentlig anmeldelse er den bedste frekvens, da det ofte er nok at fange alt, der fangede din opmærksomhed, men det er ikke så hyppigt, at det er distraherende eller tidskrævende hver dag.

# 9 Fang / saml alt

Når du først bruger GTD -metoden, kan du blive fristet til at skrive ned eller kun samle de vigtigste ting i dit liv. Dette er en fejl. Du bør altid fange eller samle alt, hvad du synes eller vil gøre, uanset hvor lille eller lille. Mange mindre ting kan endda være overvældende, hvis du ikke lægger dem i den korrekte spand på forhånd.

# 10 Reglen på 2 minutter

Allen er en kæmpe fortaler for denne regel, hvilket er almindelig visdom, at enhver opgave, der kan udføres på to minutter, skal udføres med det samme. Dette er et fantastisk produktivitetshack, og det garanterer, at du i det mindste får noget produktivt hver dag. To minutter er den ideelle tidsbegrænsning, fordi den er hurtig nok til, at du kan gøre det hurtigt og med minimal indsats. Trangen til at fuldføre en opgave kan føre dig til mere vanskelige mål.

# 11 Hold en separat “En dag” -liste

Det er en god idé at føre en langsigtet liste over alle de ting, der ikke kræver din umiddelbare opmærksomhed. Disse er gode, fordi du kan gemme fremtidige mål eller opgaver i en separat beholder fra dine umiddelbare mål og er mere tilbøjelige til at starte og gennemgå dem frem for at gemme dem i din hjerne, hvor de sandsynligvis vil blive glemt.

# 12 Hjernen er den bedste til skabelse

Allen hævder, at det er bedre at tænke på hjernen som en maskine til innovation og skabelse frem for at huske fakta og opgaver. Derfor er brug af eksterne lagerenheder eller spande afgørende, hvis du vil have din hjerne til at fungere med sin maksimale kapacitet.

# 13 Gør dine systemer lettere

Arkiver Det kan være svært at gemme alle dine opgaver eller filer, hvis du ikke tager dig tid til at tilpasse din organisations lagre eller lagercentre. Brug lidt tid i begyndelsen af ​​hele denne proces for at sikre, at dine arkiveringssystemer er opdaterede, og at du har en nem måde at hente oplysninger, når du har brug for dem.

# 14 Opret en aktiveringsliste

Denne liste skal minde dig om opgaver, som du har glemt at skrive ned, men som endnu ikke er afsluttet. Dette er fantastisk til tilbagevendende ting som fødselsdage eller vedligeholdelse og reparation af køretøjer, og det kan hjælpe dig med at holde dine kuber organiserede og komplette.

# 15 Kombination af liv og arbejde

Mange mennesker forsøger at afbalancere deres arbejds- og livstid, men sandheden er, at begge har en tendens til at bløde eller blande sig med hinanden. At forsøge at adskille og afbalancere dine arbejdstider og din levetid er ofte ineffektivt og ubehageligt. I stedet skal du omfavne den nye virkelighed med konstante potentielle forstyrrelser og arbejde med et organiseret system for at undgå at føle dig overvældet.

Top 10 citater for at få tingene gjort

  1. “Hvis du ikke er ordentlig opmærksom på det, der får din opmærksomhed, vil det tage mere af din opmærksomhed, end det fortjener.”
  2. ”Man laver ikke rigtigt et projekt; Du kan kun udføre handlingstrin relateret til det. Når der er taget nok af de korrekte handlingstrin, vil du have skabt en situation, der matcher dit indledende billede af resultatet tæt nok til, at du kan kalde det “færdig”.
  3. “Din evne til at generere energi er direkte proportional med din evne til at slappe af.”
  4. “Du kan narre alle andre, men du kan ikke narre dit eget sind.”
  5. “Brug dit sind til at tænke over ting, i stedet for at tænke på dem. Du vil tilføre værdi ved at tænke på projekter og mennesker og ikke bare minde dig selv om, at de findes. “
  6. “Alt, hvad der får dig til at overreagere eller underreagere, kan og ofte styrer dig.”
  7. Tænk som en handlingens mand, opfør dig som en tankemand. —Henri Bergson ”
  8. ”Hemmeligheden bag at komme videre er at komme i gang. Hemmeligheden ved at komme i gang er at nedbryde dine komplekse og overvældende opgaver i små, håndterbare opgaver og derefter starte med den første. -Mark Twain “
  9. ”Det kræver ikke meget styrke at få tingene gjort, men det kræver meget styrke at beslutte, hvad de skal gøre. – Albert Hubbard “
  10. ”Vælg kampe store nok til at have betydning, små nok til at vinde. – Jonathan Kozol “