Responsive vs Adaptive Web Design

Responsivt webdesign består af en kombination af forskellige og fleksible layout og gitre, der viser et enkelt websted i det bedst mulige lys, afhængigt af den enhed, der bruges til at få adgang til dette websted. Et responsivt layout vil have de samme oplysninger, men det vil blive vist på en optimeret måde på desktops, tablets og smartphones, så webstedet vil se anderledes ud på hver enhed.

Et adaptivt webdesign bruger et statisk layout og inkorporerer breakpoints, der i første omgang ikke reagerer, når et websted først indlæses. Denne type layout registrerer den skærmstørrelse, en bruger bruger, og indlæser derefter det mest passende layout til dem. Det kræver layout på op til seks forskellige bredder, fra 320 til 1600, men reducerer dårlige medieforespørgsler for at begrænse ydelsesproblemer.

Da websteder, der er mobilvenlige, har en tendens til at rangere højere, hvilken af ​​disse designmuligheder er bedst for dine nuværende behov?

Hvorfor vælge et responsivt webdesign?

De fleste af nutidens websteder bruger responsivt webdesign. Takket være indsatsen fra mange udviklere og designere leverer de fleste platforme skabeloner, ofte gratis, der giver alle mulighed for at oprette et responsivt websted på få minutter. Responsivt webstedsdesign er flydende, kræver mindre overheadvedligeholdelse og gør skalering meget lettere at opnå.

Du kan designe alle dine designs på én gang med denne type opsætning. Selvom dette kan være forvirrende for nogle skabeloner, er processen i de fleste tilfælde automatisk. Du kan derefter justere til opløsningsbehov senere i processen, så du kan komme i gang meget hurtigere.

Hvorfor vælge et responsivt webdesign?

Responsive webdesign giver brugerne større overordnet kontrol over det endelige produkt. Du kan udvikle webstedsindhold til flere viewports, og hvordan dette layout vises, er op til dig. Det tager mere tid og penge, fordi du dybest set udvikler 18 forskellige visninger (6x opløsninger for 3x enheder), men resultaterne kan være mere konsistente for besøgende.

Mange af dem, der kommer tæt på responsivt webdesign, vil se på deres demografi og oprette layout til dem, der mest sandsynligt vil besøge webstedet. Denne tilgang er generelt forbeholdt en ældre webstedsopgradering, da responsive designs er enkle og lette at implementere i dag, men et specifikt brandbudskab formidles bedre med den adaptive tilgang end den responsive tilgang.

Responsive websteder har en tendens til at være meget hurtigere end responsive websteder, da der er mindre kode at køre under den første opstartsproces for hver besøgende.

Bekymringer med responsivt webdesign

Responsive webdesign kræver muligvis mindre vedligeholdelse og justeres automatisk for hver bruger, men det betyder også, at der er brug for mere kodning på webstedet. Det ekstra krypteringsniveau øger risikoen for fejl.

Responsive layout skaber også hierarkiproblemer i nogle skabeloner. Fordi indhold ændres til at blive vist korrekt på hver unik enhed, skal designere sikre, at deres indhold vises på hver enhed på en måde, der giver mening. Visuelle hierarkiændringer kan skabe høje afvisningsprocent, især på mobile enheder.

Bekymringer med responsivt webdesign

Responsive webdesign kan eliminere ekstra kodning, men du skal beholde separate CSS og HTML for hvert design, du implementerer. Dette tilføjer yderligere vedligeholdelsesomkostninger til webstedet, da du skal kontrollere hvert layout for indholdsnøjagtighed, linkkvalitet og indsats for søgemaskineoptimering.

Responsive layouts blander muligvis ikke uventet indhold, men dårligt layout kan få visse elementer til ikke at passe på en side for bestemte webstedsbesøgende. Det betyder, at der skal udføres flere test, når denne type design implementeres. I stedet for at teste for tablets, mobile enheder og desktops, bør hver opløsning testes på hver enhed for at sikre, at de bedst mulige resultater kan opnås.

Responsivt eller lydhørt webdesign: hvilket skal du bruge?

At afgøre, om der skal bruges responsivt eller responsivt webdesign, afhænger af det publikum, et websted når. Hvis du kan identificere, hvem der primært vil besøge webstedet, og hvilke enheder de mest sandsynligt vil bruge, så vil det være lettere at oprette et effektivt webstedsdesign, der opfylder dine unikke behov.

Det afhænger også af, om du arbejder på en opdatering til et eksisterende websted. Da responsive layout tendens til at være den automatiske løsning, kan det være lettere at importere dit indhold til en ny platform og derefter arbejde med at foretage hierarkiske justeringer efter behov. Det kan også være lettere at integrere den adaptive tilgang med dine designelementer.

Resten er op til dig. Begge bringer bekymringer, men begge har fordele. Vælg den, der passer bedst til dine behov.