Målmarketing vs massemarkedsføring

Hvis du er i gang med at sælge varer eller tjenester, er du afhængig af marketing for at skabe opmærksomhed om dit brand. To almindelige former for marketing, der bruges i dag, er target marketing og massemarketing.

Hvad er target marketing?

Target marketing er en proces, hvor et marked af enhver størrelse er opdelt i bestemte segmenter. Dette giver dig mulighed for at fokusere marketingprocessen på specifikke mål, der kan have størst gavn af de tilbudte varer eller tjenester.

Mål kan identificeres fra en stor gruppe ved at oprette specifikke demografiske oplysninger. Selvom enhver attribut kan blive en potentiel niche for en marketingindsats at målrette mod, er der tre almindelige demografier, der bruges af mærker og virksomheder, der bruger denne form for marketing.

  • Husholdningssegmentering. Grupperingen er baseret på en målbar statistik. Dette kan omfatte køn, alder, indkomstniveau, civilstand, almen uddannelse, etnicitet eller religion.
  • Geografisk segmentering. Grupperingen er baseret på placeringen af ​​de potentielle kunder. Hjem- eller virksomhedsadresser og postnumre er den mest almindelige metode til målretning, men by, amt, stat / provins, kvarter eller områdekoder kan give lignende resultater til marketingformål.
  • Psykografisk segmentering. Grupperingen er baseret på den socioøkonomiske status for en person eller en husstand. Dette kan være baseret på erhvervsmæssige færdigheder, middelklassestatus, velhavende klassestatus, pensionister eller dem, der har en karriere inden for ufaglært manuelt arbejde.

Hvad er massemarkedsføring?

Massemarkedsføring er en proces, hvor varer eller tjenester promoveres til en lang række markeder og målgrupper. I stedet for at målrette mod et specifikt segment er målet med denne type marketing at få varerne eller tjenesterne til at se attraktive ud for så mange mennesker som muligt.

Sammenlignet med målrettet markedsføring ville massemarkedsføring forekomme i større skala. Hvis en målrettet kampagne fokuserede på et enkelt kvarter, kunne en massemarketingskampagne målrette hele byen. De fleste nationale eller globale marketingkampagner behandles som en massiv marketingindsats.

Hvorfor vælge Target Marketing?

Målmarkedsføring er en billigere løsning for de fleste mærker og virksomheder. Fordi forbrugergrupper specifikt er identificeret som modtagelige for det værditilbud, der tilbydes, er det ikke nødvendigt at målrette mod et massepublikum.

Det betyder, at alt fra prissætning og reklame for varer eller tjenester til distributionsbehovet for et mærke og en virksomhed bliver lettere. Den tilføjede facilitet fører til lavere omkostninger og effektiviseringer, hvilket gør det muligt at opnå en god fortjenstmargen.

Selvom målmarkedsføring er begrænset til størrelsen af ​​grupper, der identificerer sig som modtagelige, er der en større sandsynlighed pr. Person for, at der vil blive genereret et salg.

Hvorfor vælge massemarkedsføring?

Massemarkedsføring koster muligvis mere end destinationsmarkedsføring, men det giver også mere potentiale pr. Kampagne. Fordi værdipropositionen er lavet så generisk som muligt, kan den nå ud til flere mennesker. Flere kundeemner betyder, at der er flere potentielle indtægter at høste for et brand eller en virksomhed.

Massemarkedsføring er en måde for nogle mærker at opnå en fordel i forhold til en virksomhed, der muligvis har en etableret niche udviklet gennem målmarkedsføring. Selvom et generisk værditilbud måske ikke appellerer til alle, kan en lavere pris med en sammenligningsværdi for en bestemt vare eller tjeneste få en forbruger til at ændre deres brand loyalitet.

Selvom massemarkedsføring ikke er begrænset til gruppestørrelse, er det ikke en kampagneproces, som alle mærker og virksomheder kan anvende. Omkostningerne ved at markedsføre til et stort usikkert publikum er en risiko, som ikke alle er villige til at tage.

Target Marketing vs Mass Marketing: Hvilket er bedre?

Mærker og virksomheder har en tendens til at være mere succesfulde, når de inkluderer en form for marketing, der indeholder principper for begge muligheder. Målmarkedsføring er nyttig til at identificere specifikke produkter eller tjenester, som dine centrale kundegrupper leder efter.

Massemarkedsføring er imidlertid nyttig for mærker og virksomheder, der forsøger at udvide deres rækkevidde.

Selvom målmarkedsføring kræver mere forskning, kan det også give specifikke resultater. Derfor har mange SMV’er en tendens til at fokusere på denne form for marketing. Det er billigere, mere pålideligt og tilbyder stadig et værditilbud til en central kundebase. Målmarkedsføring har også potentiale til at blive viral, hvilket skaber en begrænset massemarkedsføringsmulighed.

Massemarkedsføring får budskabet ud til alle, overalt, og det er dyrt, men effektivt.

Ved at tiltrække specifikke grupper og have en gennemgående tilstedeværelse kan du finde nye kunder, vinde tilbagevendende kunder tilbage og etablere konsekvent omsætning.