Hvad er en blog? Introduktion til blogging og hvordan det fungerer i 2022

Blogs har ændret sig dramatisk i de sidste 15 år.

Det, der engang startede som en måde at dele dagbogslignende opdateringer med tilhængere, er vokset til et online indtægtskontor, der drives af Google.

Jeg lancerede denne blog i 2018 og en sidebesvær, mens jeg arbejdede på fuld tid. I dag tjener han over $ 50k om måneden, mest fra passive indkomststrømme.

Potentialet ved at blogge er stort.

I denne guide vil jeg dække hvad blogging er, bloggenes historie, de forskellige typer blogging og hvordan man tjener penge på at blogge i dag.

Hvad er en blog?

En blog er et regelmæssigt opdateret websted eller en serie artikler, der normalt ledes af en person eller et lille team, der er skrevet i en uformel, samtalestil.

Oprindeligt oprettet fra ordene web og log, registrerer en blog dybest set dine tanker, ideer, oplevelser og mere, alt på ét sted på nettet. Du kan endda kalde det din online journal.

I gamle dage lagde folk dagbøger som personlige optegnelser over deres daglige rutiner. Med fremkomsten af ​​Internettet begyndte disse onlineaviser at migrere og vedligeholde dem digitalt.

Sådan begyndte den første weblog, omkring 1994. Over tid indså folk, at det var kraftfulde og effektive kommunikationsmetoder, der kunne have stor indflydelse på store grupper af mennesker.

Folk begyndte at skrive om deres oplevelser, aktiviteter, interesser, spørgsmål, tanker, håb, drømme og tvivl. Mange af dem oprettede deres egne hjemmesider, hvor de kunne opbevare et lager af al deres skrivning. Disse blev kendt som ‘weblogs’.

Som vi kender dem i dag, er blogs forkortelse for ‘weblogs’, et begreb, der blev opfundet af Jorn Barger i 1997.

Mens de fleste af dagens blogs består af tekst, videoer, infografik og billeder arrangeret i kronologisk rækkefølge, var de ikke så attraktive dengang.

Dette er en af ​​de ældste blogplatforme kaldet Open Diary:

Open Diary - Gammel blogplatformBilledkilde: Blogging.com

Open Diary blev lanceret i 1998 og havde en medlemsmodel. De gav adgang til medlemmer, der kunne efterlade kommentarer til andres indlæg.

Selvom du ikke kendte udtrykket, er du sandsynligvis stødt på tusinder af blogs.

Når du har et spørgsmål, vil du sandsynligvis straks skynde dig at google det.

For eksempel, hvis du vil starte en e-handelsvirksomhed, vil du sandsynligvis Google det først, før du laver planer.

Og her er de resultater, du får:

Disse er alle blogindlæg.

Den webside, du er på i øjeblikket, er også et blogindlæg.

De fleste blogs er dedikeret til nichesegmenter og kan tjene som rige informationskilder. Disse blogs opdateres generelt med en forudbestemt frekvens og vedligeholdes af enkeltpersoner eller en gruppe.

Blogs oplevede en enorm stigning i de seneste år. Faktisk oplevede antallet af aktive bloggere i USA en stigning på 12% i de fem år fra 2015 til 2022. Alene i USA var der mere end 31 millioner bloggere i 2022.

De er blevet så populære i løbet af det sidste årti, at der sjældent er et emne på jorden, der ikke har en dedikeret blog. Omkring 77% af internetbrugere læser blogs, og det er også rangeret som den femte mest betroede informationskilde.

Nogle af de mest populære blogs i dag er HuffPost, Mashable, Engadget og Gizmodo.

Hvad er formålet med en blog?

Inspiration til blogging varierer fra person til person. Selvom blogs ikke er mere end personlige logbøger for nogle mennesker, kan de være en indtægtskilde for fuldtids professionelle bloggere.

Derfor kan der være utallige grunde til at starte en blog. Men det centrale princip for enhver blog er, at den skal påpege, tale om og løse forskellige problemer.

Lad os tale om de fem mest vigtige formål med en blog:

1. Del oplysninger og opret autoritet.

I ‘The Rational Optimist’ argumenterer Matt Ridley overbevisende for, at en væsentlig faktor i menneskelig udvikling er fokus på de specialiserede evner, der adskiller individer. Vejen til fremskridt bygges, når hver enkelt person med specifikke evner løser en række problemer.

Og du kan bruge din blog som den “vej til fremskridt”.

For eksempel startede jeg oprindeligt denne blog for at dokumentere min blogging og digitale marketingoplevelse. Over tid hjalp denne blog mig med at få forbindelse til forskellige eksperter og udvikle en enorm autoritet i nichen.

Nu tiltrækker denne blog omkring 500.000 månedlige læsere og hjalp mig med at blive vist i indlæg som Forbes.

Når du giver svar på relevante spørgsmål og genererer indsigt, hjælper det dig med at opnå offentlig goodwill og øge kendskabet til dit brand. Det hjælper dig med at få den mængde likes og visninger, du har brug for for at holde dig flydende, og opbygger en online tilstedeværelse.

Derfor kan en blog fungere som et effektivt middel til at vise din unikke viden og færdigheder til læsere, der har brug for din ekspertise på domænet. Du kan engagere interesserede seere og hjælpe dem med at løse problemer og i processen blive en bemyndiget leder i dit foretrukne segment.

2. For at hjælpe dig med at rangere i de store søgemaskiner.

I denne verden af ​​konkurrenceevne er det let at blive revet med under tæppet. En god informationsformidlingsplatform hjælper dig med at stige gennem rækkerne ved at give den rigtige information til det rigtige publikum på det rigtige tidspunkt.

Din blog kan hjælpe dig med at forbedre din SEO (søgemaskineoptimering) og SERP (søgemaskinens resultatsider) placeringer.

Jo højere antal besøg du får, jo højere bliver din SEO -rangering, hvilket igen vil forbedre din online synlighed.

Her er nogle hurtige tips til at optimere dine blogs og rangere højere i søgemaskiner:

 • Tilføj relevante søgeord i dit blogindlæg, header, URL, metabeskrivelser osv.
 • Forøg længden af ​​din artikel. (Du vil bemærke, at alle højtstående artikler normalt er over 1000 ord lange.)
 • Opdater dit blogindhold ofte, da Google er mere tilbøjeligt til at rangere nyt indhold frem for gammelt.
 • Fokus på intern binding.
 • Optimer dine billeder, og tilføj alternative beskrivelser for billeder.

Sørg for at læse mine vejledninger om linkbuilding og SEO til bloggere for at lære flere strategier til at hjælpe din blog med at rangere højere i søgemaskiner.

3. Indtægtsgenerering.

Transformation til en bemyndiget leder øger eksponentielt din evne til at påvirke læsere online. Som følge heraf øges sandsynligheden for konvertering til salg også for dit websted.

Ifølge forskning fra Demand Metric kan virksomheder, der blogger, generere op til 67% flere kundeemner end dem, der ikke gør det.

Blogs genererer leadstatistik

Udover leadgenerering kan blogging også hjælpe dig med at tjene en anstændig passiv indkomst på andre måder. Nogle bloggere kan endda udvide deres blog og gøre den til deres vigtigste indtægtskilde.

Ifølge en undersøgelse blandt 130 bloggere i forskellige nicher tjener omkring 14,8% af bloggere mellem $ 5.000 og $ 10.000 om måneden.

Her er en fuldstændig opdeling af bloggers indkomst i den undersøgelse:

Alle topbloggere genererer deres blogindkomst på forskellige måder.

Her er forskellige måder at tjene penge på din blog for at diversificere din indtægtskilde:

 • Deltag i forskellige affiliate -programmer i din niche, og tjen penge på affiliate marketing.
 • Vis annoncer ved at tilmelde dig annoncenetværk som Google Adsense, MediaVine og AdThrive.
 • Partner med mærker for at sponsorere dit indhold.
 • Opret online kurser.
 • Opret og sælg e-bøger.
 • Sælg både fysiske og digitale produkter.

Selvom blogging måske er en yndet hobby for nogle, kan det være den eneste indtægtskilde for andre.

4. Forretningsudvikling.

Virksomheder indser nu fordelene ved at blogge og dens betydning for virksomhedens indtægter.

Ifølge HubSpot Marketing Report anser 55% af marketingfolk blogging for at være deres øverste prioritet inden for indgående marketing.

Og du vil måske også genoverveje, hvis dit virksomhedswebsted ikke har en blog endnu. Hvis du ser på statistikken, får websteder med partnerblogs generelt 55% flere besøgende, 97% flere indgående links og 434% flere sider indekseret.

Virksomheder, der driver parallelle blogs, modtager også dobbelt e -mail -trafik, hvilket er et vidnesbyrd om de forbedrede forretningsmuligheder.

Du kan bruge din blog som et middel til at løse dit publikums problemer, før de overhovedet udforsker dine produkter eller tjenester.

Hvis du f.eks. Sælger skønhedsprodukter i din onlinebutik, kan du skrive om nyttige makeup -tips på din blog. Du vil begynde at tiltrække din målgruppe, som vil begynde at finde dit indhold værdifuldt i deres virkelige liv.

På dette tidspunkt nyder de dit indhold, finder det nyttigt og stoler på dig som et brand. Det er, når de går for at gennemgå produkterne og ender med at foretage et sidste køb.

5. Brandudvikling.

Der er mange karrieremuligheder for fagfolk med de rigtige færdigheder i den virkelige verden. Men problemet er, at folk ikke ved, hvor de skal begynde at kigge.

Det er her en blog kan gøre en stor forskel ved at fungere som en indikator på talent.

Blogs kan fungere som magneter og hjælpe dig med at få de rigtige muligheder, du har ledt efter hele tiden. Kort sagt, blogs taler om dig og hjælper med at forskønne og udvikle dit personlige brand.

Mængden af ​​eksponering og opmærksomhed, blogging kan bringe til virksomheder og enkeltpersoner, gør dem langsomt til en uundværlig del af branding og marketingaktiviteter for industrier på tværs af alle domæner.

Hvordan fungerer blogs?

Blogs er nu en standard og uerstattelig del af mange virksomheder og onlineverdenen generelt. Den største fordel ved at blogge er, at det kan give en platform til alle med en internetforbindelse.

Nu kan både fagfolk og nybegyndere dele deres tanker, oplevelser, præferencer, valg og meninger og påvirke den offentlige mening med få eller ingen omkostninger. De kan skabe deres tilstedeværelse på markedet og blive kendt som eksperter på området.

Inden du starter en blog, er det vigtigt at vælge din niche.

I dag er nogle af de mest populære blogs filmblogs, politik, rejseblogs, berømthedsstylblogs, professionelle sportsblogs, modeblogs osv. Mange blogs tilbyder oplysninger om karrieremuligheder og karrierestier. Der er også blogs dedikeret til at hjælpe begyndere med at starte deres egne blogs og tjene penge på at blogge.

En blog består generelt af en hovedside, der viser blogindlæg sammen med andre væsentlige elementer spredt ud over hele blogens hovedside.

Her er nogle væsentlige elementer, som din blog skal have:

 • Indsæt delingsknapper på sociale medier, så dine læsere nemt kan dele dine links til forskellige sociale mediewebsteder som Facebook og Twitter.
 • Opret attraktive opfordringsknapper for at opfordre læserne til at lære mere om dig og din blog.
 • Tilføj en forfatterprofil sammen med deres navn, sociale medieplatforme, headshot, en kort biograf, e -mail og mere.
 • Tilføj en søgelinje, så dine læsere hurtigt kan opdage et blogindlæg, de ønsker, uden at skulle rulle ned.
 • Skriv en metabeskrivelse til forsiden af ​​din blog.

Sørg også for at tilføje en kommentarsektion for at få mere kontakt med dine læsere og opbygge loyalitet.

Glem ikke at tilføje en e -mail -abonnementsindstilling, hvis du vil udvide din e -mail -liste. Tilføj også attraktive omslagsbilleder og post billeder og anden grafik for at engagere dine læsere og få dem til at blive længere på din blog.

Blogs kontra almindelige websteder.

Ved første øjekast ser blogs muligvis ikke meget anderledes ud end websteder. Folk kan undre sig over, hvorfor gider du blogge, når du kan få alle oplysninger fra dedikerede websteder?

Et af de mest interessante aspekter ved blogging er det univers, de med succes har skabt online, kendt som blogosfæren. Blogosfæren er et stort netværk, der er blevet bygget organisk over tid ved at forbinde relaterede blogs.

Du går muligvis online på udkig efter en bestemt blog, du har brug for at få adgang til, og ender med at finde en tværbundet artikel, der er meget mere nyttig for dig. Læsere støder måske også på en blogger, de har mest kontakt med, og bliver en almindelig forbruger af deres blogs.

Sådan noget er lettere at bygge med en blog end med et normalt websted.

For det andet er blogs meget lettere at bruge og få adgang til. I modsætning til de fleste websteder oversvømmer blogs dig ikke med oplysninger i det øjeblik, du besøger deres side. Websiderne er baseret på samlet indhold fra flere individuelle bidragydere, hvis skrivestile kan variere voldsomt.

Nogle bidragydere kan give dig en masse oplysninger, mens andre er usædvanligt stiltiende i deres indhold. Læsere kan have svært ved at tilpasse sig det utal af nuancer.

På den anden side vedligeholdes blogs af enkeltpersoner eller en lille gruppe ligesindede bidragydere, hvis skrivestile i de fleste tilfælde er ret ens. Derfor hjælper de med at skabe en forbindelse mellem læseren og bloggeren og giver plads til personalisering.

Læsere kan tilpasse sig den type indhold, de ønsker, hvilket gør læring endnu sjovere.

Grundlæggende er de hemmelige ingredienser til at få blogging til at fungere den passion, forfattere bringer til deres indhold og deres ønske om at dele oplysninger om noget, de er begejstrede for.

Hvad er de forskellige typer blogs?

Verden i blogging er kun begrænset af omfanget af din fantasi. Derfor kan der ikke være nogen tærskel for emner og typer af blogs i verden. Du finder sandsynligvis en blog på ethvert domæne, du ønsker.

Men i store træk kan blogs opdeles i seks brede typer, der dækker alle tilknyttede domæner.

Lad os finde ud af om dem:

1. Personlige blogs.

Da blogs først brød ud på scenen i 1990’erne, var de i det væsentlige personlige blogs. Den første mand til at blogge online var en elev ved navn Justin Hall i 1994, og det var hans hjemmeside.

Selv nu er personlig blogging udbredt. Bloggere lægger hele deres hjerte i disse blogs og taler om deres hobbyer, interesser eller endda noget så banalt som deres daglige aktiviteter. De fleste personlige blogs vælges af en person eller en lille gruppe ved hjælp af platforme som WordPress og Blogger. Disse platforme hjælper dig med at starte din blog gratis og giver dig mulighed for at oprette en konto og udgive din første blog på få minutter.

Her er nogle eksempler på meget succesrige personlige blogs:

 • SmartPassiveIncome.com af Pat Flynn
 • Copyblogger.com af Brian Clark.
 • Combat Mind af Gregory Ciotti.
 • Min blog til din virkelig.

2. Virksomhedsblogs.

Virksomhedsblogs er forretningsorienterede blogs. Sådanne blogs vedligeholdes ofte af virksomhedens medarbejdere eller freelancere, specielt ansat til at sende blogs, der er tilpasset deres arbejdsgiveres forretningsinteresser.

For eksempel kan et bloghostingfirma tale og skrive om blogs og fremhæve den konkurrencefordel, de kan tilbyde deres kunder på markedet. E -handelsgiganten Amazons AWS har en fantastisk blog designet til at besvare henvendelser og henlede opmærksomheden på deres unikke værditilbud.

Disse blogs er ofte nyttige til at generere kundeemner til din virksomhed og konvertere disse kundeemner til betalende kunder.

3. Professionelle blogs.

Professionelle bloggere skriver typisk ikke for virksomheder, selvom nogle professionelle bloggere kan være freelancere. De skriver blogs for at henlede opmærksomheden på deres forretning eller bestræbelser.

De har en tendens til at leve af at blogge professionelt, frem for at se det som et middel til at tjene sekundær indkomst. Det endelige mål i disse tilfælde er indtægtsgenerering via dine blogs. I sådanne tilfælde har bloggeren normalt erfaring inden for et specialiseret felt og forsøger at løse problemer og give råd online.

De stoler på veje som affiliate marketing og displayannoncesalg, mens de målretter mod et bredere publikum for at maksimere konverteringer.

4. Niche blogs.

Som navnet antyder, er disse blogs dedikeret til nichesegmenter frem for brede emner og essays om forskellige ting. Din målgruppe består normalt af en lille gruppe læsere med lignende interesser.

Emner kan dække områder som fiskeri, syning, bjergbestigning, skiløb, forældre, kalligrafi, filateli; listen er uendelig.

Tag denne blog kaldet Visor Down, for eksempel:

Niche blog eksempel

Visor Down er en specialiseret blog, der henvender sig til læsere, der deler en passion for high-end motorcykler.

Hvis der er en niche, er der en blog til det.

5. Omvendte blogs.

Disse bloggingplatforme er afhængige af deres kunder og publikum for at levere blogs til offentligt forbrug, frem for at stole på blogejeren til indholdsgenerering hele tiden. Selvfølgelig skaber ejeren også indhold, men ikke hele tiden.

I dette tilfælde er blogging et ansvar, der deles af både blogejere og deres læsere. Medlemmer af publikum, der deler indhold, kaldes gæstebloggere. Omvendt blogging fremmer mere meningsfuld peer -interaktion og giver mulighed for uhæmmet udveksling af ideer, hvilket hjælper med at fremme større kreativitet.

For eksempel er Medium en åben platform, der tillader omvendt blogging.

6. Tilknyttede blogs.

Affiliate marketing er min foretrukne form for bloggen monetization. Det tjener mig til over $ 70k om måneden og er den mest passive form for indkomst.

Dit mål er at påvirke læserne og skubbe dem ned i salgstragten ved at linke dem til produkter, som en læser måske er interesseret i. For hvert salg foretaget via affiliate marketing -platformen tjener de en provision.

De fleste tilknyttede bloggere vil reklamere for produkter og tjenester fra flere mærker for at øge deres chancer for salg.

Jeg er i øjeblikket i over 200 affiliate programmer.

Den bedste måde at komme i gang med en tilknyttet blog er at forstå søgehensigt og forskellen mellem transaktionelle og informative Google -søgninger.

Hvad er de bedste blogplatforme?

Den bedste bloggingplatform vil variere baseret på en række faktorer, såsom dit budget, forretningsmål, indtjeningsmål og mere.

Her er dog mine tre bedste valg til de bedste samlede blogging -platforme.

1. WordPress.org.

Den bedste samlede blogplatform for begyndere (open source).

Den bedste WordPress blogging platform

WordPress er en af ​​de mest populære blogplatforme, indholdsstyringssystemer (CMS) og webstedsbyggere. Selv en nybegynder kan bruge denne open source -platform til at oprette og udgive deres blog. Alt du behøver er et domænenavn og webhosting.

Det giver dig mulighed for at oprette forskellige typer websteder, herunder en personlig blog, en e-handelsplatform, en portefølje, et online kursus, et forum, et socialt netværk og mere. Du får en brugervenlig træk-og-slip-editor, der giver dig mulighed for at udvikle komplekse websidelayouter uden kodning.

Hundreder og tusinder af blog- og webstedstemaer, der tilbydes gratis af WordPress, er en anden bonus.

WordPress temaer

Du kan yderligere tilpasse disse temaer ved blot at tilføje tekst og bruge knappen Indsæt til at tilføje billeder, videoer og mere. Du kan også oprette forskellige layout, herunder afstandsstykker og multi-kolonne layout.

Oven i det kan du installere plugin til sidebygger for at drage fordel af funktioner som træk og slip og den visuelle grænseflade for at oprette mere detaljerede layout.

Ud over temaer, der kan tilpasses, tilbyder WordPress.org også tusindvis af plugins til forskellige opgaver som SEO, planlægning af blogindlæg, design osv. Du kan også drage fordel af plugins til at tilpasse layoutet og tilføje nye funktioner til webstedet uden at skrive nogen kode.

En anden fordel ved at bruge WordPress.org er, at det er selvhostet. Det betyder, at du er ejeren af ​​dataene i sin helhed, og de forbliver på den server, du vælger. WordPress tilbyder også et omfattende lager af læringsmateriale, hvorigennem du nemt kan lære og oprette og starte en blog uden megen teknisk erfaring.

Priser:

Du kan starte en simpel blog med WordPress.org gratis. Du bliver dog nødt til at købe et brugerdefineret domænenavn og hosting fra hostingplatforme som Bluehost. For mere avancerede funktioner har du mulighed for at købe betalte temaer, plugins og andre tredjepartsværktøjer.

2. Squarespace.

Squarespace er en SaaS-baseret webstedsbygger, der leverer webstedsopbygning og hosting. Det leveres med forhåndsdesignede webstedsskabeloner og en træk-og-slip-builder til design og redigering af websider. Du kan bruge skabelonerne til hurtigt at oprette din blog uden kodning eller teknisk viden.

Med Squarespace består alle dine websider af indholdsblokke og sektioner, der hjælper dig med øjeblikkeligt at designe en side uden elementært arbejde. Du kan også bruge indholdsblokkene til nemt at placere tekst, billeder, videoer, kort, knapper og mere. En anden god ting er, at alle sektioner kan tilpasses for at tilføje flere indholdsblokke.

Du kan også inkludere brugerdefinerede baggrunde, farver og fyld for hver sektion. Det tilbyder en brugervenlig fokuseringseditor til beskæring af billeder til miniaturebilleder.

Du kan også inkludere en tilpasselig “Menu” indholdsblok for at vise dine produktmenuer intuitivt. Plus, du kan også tilpasse dine skrifttyper, farver og grænser for at tilpasse sig dit mærke.

Nogle af de andre vigtige blogfunktioner inkluderer:

 • Marketing og SEO værktøjer.
 • Mulighed for planlægning af publikationer.
 • Understøttelse af kategori / mærke.
 • AMP integration.
 • Understøttelse af flere forfattere.
 • Webadresser, der kan tilpasses.
 • Eksterne link muligheder.
 • Et gratis domænenavn for det første år.

Du kan vælge mellem dine fire indstillinger for indsamlingssider, herunder butik, begivenheder, blog og portefølje. Squarespace tilbyder også en mobil preview -knap, der hjælper dig med at redigere mobilversionen af ​​webstedet. OG

Du kan vælge fra sin omfattende liste over skabeloner baseret på flere parametre som SEO, priser, integration, funktioner, værktøjer og mere.

Squarespace leveres med fire prisplaner:

 • Personligt: ​​$ 12 pr. Måned
 • Forretning: $ 18 pr. Måned
 • Grundlæggende handel: $ 26 pr. Måned
 • Avanceret handel: $ 40 pr. Måned

Du får også en gratis prøveperiode og 24/7 kundesupport med alle planer.

3. Wix.

Wix coverbillede

Wix er skybaseret webudviklingssoftware, der hjælper dig med at oprette HTML5-websteder og mobilwebsteder ved hjælp af træk og slip-værktøjer. Wix tilbyder over 500 branchespecifikke temaer og skabeloner til små virksomheder, e-handelsbutikker, kunstnere, restauranter og mere. Websteder, der er oprettet på Wix, er automatisk optimeret til mobilversioner.

Du kan yderligere tilpasse skabelonerne ved hjælp af træk og slip -editoren. Det giver dig også mulighed for at tilføje brugerdefinerede funktioner som kontaktformular, grafik, GIF’er, stockbilleder, videoer, tabeller og mere. Du kan også drage fordel af din mobilwebstedredaktør til at foretage ændringer, der kun afspejles på mobilwebstedet.

Derudover tilbyder det et appmarked, der tilbyder forskellige tredjeparts plugins og værktøjer til at tilføje nye funktioner til dit websted. Appmarkedet tilbyder også flere temaer, fotogallerier, layout, overskrifter og mere. Alle disse funktioner kan tilpasses, og du kan ændre farver, skrifttyper, layout og størrelser.

Wix-bloggen leveres også med indbyggede SEO-værktøjer, der kan hjælpe dig med at optimere webstedet til SEO. Hvis du er nybegynder, guider det dig også gennem hele SEO -processen og giver dig mulighed for at udføre alle de væsentlige punkter.

Wix tilbyder fire prisplaner:

 • VIP: $ 39 pr. Måned
 • Fordel: $ 23 pr. Måned
 • Ubegrænset: $ 18 pr. Måned
 • Kombination: $ 14 pr. Måned

Du får også en 14-dages gratis prøveperiode, som du kan annullere når som helst du ønsker.

Blogs historie.

Lad os dykke ned i bloggenes historie.

Vi har alle læst blogs, men de har vundet stor popularitet i de seneste årtier. Kort sagt kan vi sige, at blogs har en kort historie, men nu er en uadskillelig del af den digitale verden.

Her er en kort oversigt over bloggenes historie:

De første år.

Den første blog: Den første blog er kendt som Links.net. Justin Hall, en studerende ved Swarthmore College, lancerede det i 1994. Det blev dog ikke kaldt en blog på det tidspunkt, og Hall kaldte det sin personlige hjemmeside.

Det er stadig aktivt, og den sidste post var den 5. januar 2022.

Første blog Links.com

Møntlægning af udtrykket “Weblog” – Jorn Barger opfandt først udtrykket “Weblog” i 1997. Han plejede at køre Robot Wisdom -bloggen. Udtrykket “weblog” betyder processen med “logning på internettet”. 1998 markerede den første begivenhed, hvor en blog blev lagt ud på et nyt websted. Jonathan Dube postede bloggen om orkanen Bonnie til The Charlotte Observer.

‘Weblog’ reduceret til ‘Blog’: Ordet computerprogrammerer Peter Merholz forkortede udtrykket ‘weblog’ til bare ‘blog’ i 1999.

Fremkomsten af ​​nye bloggingplatforme – Dette var også, da nogle bloggingplatforme mangedoblet sig på internettet, herunder LiveJournal. I 1999 startede Meg Hourihan og Evan Williams en blogging -platform, der senere blev Blogger.com. Han er et af de fremtrædende navne, der gjorde blogging til en sej ting i det digitale rum.

Årets ord – I 2004 erklærede Merriam -Webster “blog” som årets ord. I de første år blev blogs manuelt opdateret og typisk knyttet til et arkiv eller hovedsiden.

Blogvækst.

Halvtreds millioner blogs i 2006 – Begyndelsen af ​​2000’erne oplevede en hurtig vækst. Ifølge Jesse James var der kun 23 blogs i 1999, men antallet steg til mere end 50 millioner blogs i 2006.

Politiske blogs blev populære: Politiske blogs blev enormt populære, da politikere som Wesley Clark og Howard Dean startede deres personlige blogs. Der var også flere begivenheder, hvor bloggere postede politiske historier, der senere blev valgt af de almindelige medier. Dybdegående blogging om forskellige emner og nicher blev også populær i samme periode. Disse blogs gik ned i popkultur, nyheder og toptrends.

Vejledninger til vejledning stiger: Vejledninger og artikler begyndte også at dukke op i begyndelsen af ​​2000. Metablogs bidrog også betydeligt til stigningen i antallet af blogs. Blogs som Boing Boing og Huffington Post steg frem i begyndelsen af ​​2000’erne.

Inc. Solgt for $ 25 millioner – Jason Calacanis startede Inc. i 2003 og solgte det senere til AOL for hele $ 25 millioner. Denne aftale bragte også meget troværdighed til bloggemiljøet.

WordPress Launch – 2003 var året, hvor WordPress blev lanceret. Nogle dele af dens udvikling går dog tilbage til 2001. I dag er WordPress -blogs i alt 60 millioner blogs af alle blogs verden over.

TypePad, baseret på Movable Type, blev også lanceret i 2003. Technorati var den første store blogsøgemaskine, der dukkede op i 2002.

Lancering af AdSense – 2003 lancerede også AdSense, en online annonceringsplatform. Det var det første netværk, der matchede annoncer med indhold. Det gjorde det muligt for en blogger at tjene penge uden at foretage en væsentlig indledende investering. Efter at bloggere begyndte at tjene penge på at blogge, kom fremkomsten af ​​metablogging.

Bevæger sig ind i mainstream.

Blogging gik mainstream i 2005 – Blogging gik mainstream omkring 2005. Mere end 10% af hele den amerikanske befolkning begyndte at læse blogs i 2005. Samme år blev Garrett M. Graff den første blogger til at dække Det Hvide Hus.

Dette opfordrede også de almindelige medier til at lancere deres egen blog. Flere organisationer samarbejdede også med eksisterende bloggere for yderligere dækning og kommentar.

I midten af ​​2000’erne begyndte personligheder i politiske kredse, herunder kandidater og konsulenter, at bruge blogs til at drive deres kampagner. CNN samarbejdede med Mashable og AOL købte TechCrunch i et forsøg på at udvide sin læserbase.

150 millioner aktive blogs inden 2010: I slutningen af ​​2010 var der mere end 150 millioner aktive blogs på verdensplan. Næsten alle større medier havde nu en blog sammen med enkeltpersoner og virksomheder.

Blogs, der tilpasser sig sociale netværk: Sociale netværk begyndte at blive populære efter 2010. Platforme som Facebook, Orkut og Twitter vundet indpas i det sociale rum. Folk reagerede nu hurtigere og skrev kortere indhold på deres profiler.

Populariteten af ​​sociale medier stubbede populariteten af ​​blogging. Blogsene tilpassede sig dog til sidst, og de nye blogs øger et betydeligt antal følgere på forskellige sociale netværk.

Blogging lever stadig godt og godt i dag. Der er mere end 500 millioner blogs ud af i alt 1,7 milliarder websteder i verden til dato. Det er dog ikke alle blogs, der deler dine data offentligt. Derfor er der en mulighed for, at antallet af blogs på verdensplan er betydeligt højere end 500 millioner brugere.

Resumé.

Det er let at starte en blog, og i betragtning af dens stigende popularitet og effektivitet, kan du også overveje at starte en blog.

Det vil dog tage tid, hårdt arbejde, konsistens og en arbejdsstrategi at skalere din blog. Du kan starte med at vælge din niche og beslutte, hvilken type blog du vil starte.

Derefter skal du vælge en blogplatform, oprette dit websted og købe et domænenavn og webhosting.