Art of Seduction Speed ​​Resume (3 minutter): 15 hurtige takeaways

The Art of Seduction er en bog fra 2001 af Robert Greene. Den undersøger social magt gennem forskellige linser, men især forførelse og de forskellige roller, som mænd og kvinder spiller både på det seksuelle område og udenfor.

En 3 minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Forførelse er mere end sex

En af de vigtigste nøgler til bogen er at forstå, at forførelse er meget mere end bare seksuel karisma. Fra Greenes synspunkt handler forførelse ofte om fuldstændig indflydelse på en anden person under din besværgelse. Derfor kan forførelse bruges ikke kun i soveværelset, men også i politik, på arbejdspladser og videre.

# 2 Overraskelse er nøglen

Langt, Greene hævder, at det vigtigste fælles træk, som alle forførere har, er overraskelseselementet. Dette hjælper forførere med at holde deres mål ude af balance og tilfører konstant en samtale med dem med en aura af nyhed og sensuelt eventyr. For at være en forfører skal du indgyde en følelse af overraskelse i din egen adfærd og samtale.

# 3 Ni kategorier af forførere

Greene oplyser, at der er ni brede kategorier af forførere. De tre første er havfruen, riven og den ideelle elsker. Havfruen tager sit navn fra klassisk mytologisk litteratur og er en udelukkende kvindelig rolle. De repræsenterer den ideelle fantasi for en mand. En rive er en udelukkende mandlig arketype, der taler om de universelle kvindelige behov for opmærksomhed og lyst. Den ideelle elsker repræsenterer fantasier for både mænd og kvinder og kan feje begge køn væk.

# 4 Dandy, naturlig og flirtende

De næste tre arketyper er også interessante. En dandy nægter at lege med sociale roller og forventninger og helbreder et unikt billede af sig selv, der viser andre, hvad han virkelig har brug for for at være fri. Dette er attraktivt for mange mennesker, der føler sig fanget af deres sociale roller. Naturals er ærlige og spontane og ofte lidt barnslige, hvilket er det, der gør dem attraktive. Flirtende kvinder snyder ofte og skifter, spiller en tovtrækkeri med vores forventninger og bliver mere ønskelige som følge heraf.

# 5 Charmerende, karismatisk, stjerne

Charmereren får folk til at føle sig godt tilpas og ophøjer de bedste træk ved sin samtalepartner i stedet for dem selv. Dette gør dem attraktive for mange. Det karismatiske udstråler tillid, formål og seksualitet indefra og ud. Mange mennesker bliver øjeblikkeligt forelskede i dem. Stjerner lever glamourøse og skøre liv, der ofte afspejler vores indre fantasier og gør dem attraktive.

# 6 Anti-forførende adfærd

Tilsvarende påpeger Greene, at der er flere forførende anti-forførende adfærd, der ikke er attraktive. Brutes eller brutalitet er en af ​​dem, som næsten helt undgår romantik og skaber mennesker, der er meget frittalede som følge heraf. Chokers producerer for meget kærlighed og kan få dit mål til at føle, at de drukner. Moraliserere er utroligt seriøse og kan generelt ikke tage vittigheder og får ofte den anden til at føle sig skyldig.

# 7 Tightwads, Bumblers, Windbags Los

Tightwads er utroligt stramme, især når det kommer til penge. Dette er forførende, fordi de sjældent giver gaver til andre. Stammere er meget usikre og har en tendens til at trække andre ned til deres frygt- eller angstniveau. Windbags er utroligt narcissistiske og tager ofte ikke hensyn til andres behov eller ideer.

# 8 Reaktorer, vulgære, grådige grise

jetfly er utroligt klynkende og dræber normalt ethvert forførende humør ved at klage hele tiden. Vulgaren synes ikke, at forførelse eller andre tiltrækningselementer er særlig interessante og generelt for alvorlige. De synes måske også, at sex er modbydeligt. Grådige grise er naturligvis grådige og tager meget oftere end de giver, hvis overhovedet.

# 9 Du kan have forførende adfærd

Greene erkender, at mange af os har disse anti-forførende adfærd som følge af vores personlighed eller vores opvækst. Men når du først genkender dem i dig selv, kan du arbejde med at korrigere dem og blive mere forførende som følge heraf.

# 10 Forførelsesprocessen

Der er fire hovedfaser for forførelse, hvad enten det er i romantisk eller politisk sammenhæng. Først skal du vælge det rigtige offer og adskille hende fra hendes egen verden. Dette indebærer at forstå, hvad en person er sårbar over for forførelse og tilpasse deres adfærd i overensstemmelse hermed. Du vil skabe en falsk følelse af sikkerhed og sende blandede signaler, mens du fremstår som et objekt af lyst.

# 11 Den anden fase – Kørsel på den forkerte vej

Den næste fase af forførelsesprocessen sker, når du har fascineret dine ofre. I denne fase hooker han sine ofre fuldstændigt under sin trylleformular og bringer dem til et punkt uden tilbagevenden; enten i en romantisk sammenhæng eller beder dem om en politisk eller arbejdsgunst. Du kan bruge dine ord og handlinger til at være opmærksom på detaljer og så forvirring.

# 12 Fase tre – Cliff

Den sidste fase uddyber alt og adresserer din partners følelser. I denne fase kan du normalt undersøge adfærd og grænser, der normalt ville være uden for dit måls grænser. Bland fornøjelsen med smerten, og vær ikke bange for at være lidt direkte eller slem.

# 13 Fase fire: Flyt ind

Når du har forført dit offer fuldstændigt, skal du nu give dem plads til at forfølge dig. Dette kan indebære brug af fysiske lokker samt slippe dine egne hæmninger og bekymringer. Alternativt skal du muligvis foretage et fedt træk afhængigt af den forførende type af dit mål.

# 14 Nogle miljøer er bedre

Greene beskriver, at nogle miljøer er meget bedre til sugning end andre. Rum med teatrale kvaliteter eller masser af lyse, overdådige dekorationer er særlig effektive, da de udløser barnslige og drømmende tanker. Mystiske rammer for dem fyldt med stærk følelsesmæssig symbolik er også fremragende.

# 15 Du kan også blive forført

Når du læser denne bog, kan det være let at tro, at du ikke er sårbar over for de samme forførende teknikker beskrevet ovenfor. Men alle mennesker er sårbare over for forførelse, og kun ved at erkende, at du aktivt bliver forført, kan du befri dig fra en andens trylleformular. Derfor er forståelse af de forskellige forførelsesteknikker og hvordan du kan være sårbar den bedste måde at undgå forførelsessituationer og bruge dine egne forførelseskræfter til din største effekt.

Top 10 citater fra kunsten at forføre

  1. “Når vores følelser er involveret, har vi ofte problemer med at se tingene, som de er.”
  2. “Folk er mere komplicerede end de masker, de bærer i samfundet.”
  3. ”Der er meget lidt mysterium i verden; for mange mennesker siger præcis, hvad de føler eller vil. “
  4. “Sorg af enhver art er også forførende, især hvis det virker dybt indgroet, endda åndeligt, snarere end trængende eller patetisk, trækker det folk til dig.”
  5. “Religion menneskeliggør dette univers, det får os til at føle os vigtige og elskede. Vi er ikke dyr styret af ukontrollerbare impulser, dyr, der dør uden tilsyneladende årsag, men skabninger skabt i billedet af det øverste væsen ”.
  6. “Religion er eksistensens store balsam, fordi den tager os ud af os selv, den forbinder os med noget større.”
  7. ”Hvis du ikke står over for modstand eller forhindringer, skal du oprette dem. Ingen forførelse kan fortsætte uden dem. “
  8. ”En mand keder sig med en kvinde, uanset hvor smuk hun er; længes efter forskellige fornøjelser og eventyr. “
  9. “Jeg giver mit sind frihed til at følge den første kloge eller tåbelige idé, der kommer.”
  10. “Ifølge Freud (der talte af erfaring, siden han var hans mors elskede barn), har forkælede børn en tillid, der ledsager dem gennem deres liv.”