Mercari er lovlig og sikker: 15 tips til købere og sælgere

Blandt de mange online e-handelsplatforme er Mercari et populært valg til at finde varer til billigere priser end på andre platforme. Imidlertid kan indkøbets “gode tilbud” få nogle til at undre sig over, om Mercari er en legitim salgsplatform, og om de vil være sikre, når de køber og sælger der.

Her er 15 tips til at hjælpe dig med at forstå, hvordan du med succes kan købe og sælge på Mercari.

1. Forstå de iboende risici ved køb og salg online.

Først og fremmest skal du forstå risikoen for enhver online aktivitet, især køb og salg af produkter online. Hver gang du surfer online, kan du finde materialer eller websteder, der kan downloade malware eller anden farlig software på den enhed, du bruger (din telefon, din computer, iPad osv.).

Der er også mulighed for, at hackere eller andre mennesker, der er online, kunne få adgang til dine personlige oplysninger fra den enhed, du bruger (igen, din telefon eller hvad du end bruger) og derefter bruge dine personlige oplysninger til svigagtige aktiviteter. Eller identitetstyveri.

Når du desuden indtaster dine personlige oplysninger på et websted, f.eks. På sociale medier eller en e-handelsplatform, øges risikoen for, at andre kan stjæle din identitet ved hjælp af dine personligt identificerbare oplysninger. Selv udstationering af din hjem- eller virksomhedsadresse kan føre til uønskede besøg i dit hjem / din virksomhed eller andre farlige situationer. Du skal altid være forsigtig, når du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge online.

2. Opbevar dine personlige data.

Dine personoplysninger (herunder kontooplysninger, finansielle data, salgsoptegnelser, bank- og kreditoplysninger osv.) Er i fare for enhver online aktivitet. Der er dog mange forholdsregler, du kan tage for at holde dine personlige data sikre.

Enkle trin som f.eks. Opsætning af en adgangskode til dit hjemlige eller forretnings trådløse netværk og krav om en adgangskode eller andre sikre logins, såsom ansigtsgenkendelse eller fingeraftryksscanning, kan hjælpe med at beskytte dine data, selv før du surfer på internettet. Du skal også oprette stærke adgangskoder til hver konto, du opretter. Prøv også at oprette unikke adgangskoder til hvert websted. Del ikke disse oplysninger med nogen, medmindre du er autoriseret til at bruge din konto til det tilsigtede formål.

3. Forstå Mercaris betalingsbetingelser.

Hvert websted har sine egne betalingsbetingelser, som definerer hvornår og hvordan sælgeren vil modtage betaling for deres produkter. Mens nogle vil begynde en betalingstransaktion på købstidspunktet, frigiver Mercari ikke betalingen til sælgeren, før køberen bekræfter, at de har modtaget ordren. Med andre ord, lad os sige, at du solgte nogen en frakke. Køberen betaler for deres frakke via Mercari. Mercari vil beholde disse penge, indtil køberen bekræfter, at de har modtaget deres frakke.

Dette gavner køberen, da det garanterer, at de har modtaget det, de har betalt for. Dette kan dog give problemer for sælger, hvis køber ikke kvitterer for modtagelse via Mercari -systemet.

4. Gør ikke aftaler eller tal fra platformen.

De fleste onlineplatforme forbyder dig at oprette forbindelse til folk på platformen og derefter træffe aftaler for at handle uden for platformen. Denne begrænsning er almindeligt inkluderet i vilkårene for hvert websted. Virksomheden ønsker at sikre, at alle transaktioner i forbindelse med dens service udføres på selve platformen. Hvorfor? Nå, du vil tjene penge på transaktionen, hvilket er, hvordan du forbliver i erhvervslivet. Men også dette beskytter virksomheden mod ansvar for svigagtige aktiviteter og beskytter både køber og sælger ved at tilvejebringe en sikker kanal for forretninger.

Mercari anbefaler også, at man ikke kommunikerer uden for sin platform for forretninger eller transaktioner, der udføres på Mercari -webstedet. Hvis en sælger engagerer sig med en køber på sociale medier, en app eller via personlig kontakt (telefon, e -mail osv.), Fraskriver Mercari sig ethvert ansvar for svig eller svindel. I sidste ende er dette en sund fornuftsforanstaltning, som alle websteder tager.

5. Gem fuldstændig oversigt over alt, hvad du sælger.

Enten i Mercari eller gennem dine personlige optegnelser, skal du gemme oplysninger om hver køb / salgstransaktion. Dette er god forretningspraksis og sikrer, at der er en sikkerhedskopi, hvis der er et problem med din konto eller med en transaktion.

Dette inkluderer at tage flere klare fotografier af hver vare, du sælger, registrere sporingsnumre for alle forsendelser, fange ordrenumre for hver solgt vare og andre oplysninger, der kan hjælpe dig med at begrunde dit salg eller dine udgifter. Hvis der opstår et spørgsmål om en vare, eller hvis en køber påstår, at de aldrig har modtaget en forsendelse, kan de i detaljer forklare de handlinger, de har foretaget i deres optegnelser for at bevise, at de har afsendt varen.

6. Ved, hvad du må sælge.

Som med andre e-handelswebsteder har Mercari en liste over varer, som sælgerne er forbudt at tilbyde, herunder forfalskede varer, våben, alkohol og tobak, stoffer, digitale ting, levende ting, sikkerhedsrisici og mere. Enhver bruger, der bliver fanget i forsøget på at sælge eller købe disse varer, bliver straffet. For eksempel kan dine annoncer blive annulleret, eller din konto kan blive suspenderet.

De fleste af de forbudte varer er typiske for en legitim platform og vil også være forbudt på andre. En simpel gennemgang af denne liste hjælper sælgere med at forstå, hvad de kan og ikke kan tilbyde på Mercari.

7. Let er ikke altid bedst.

Mercari er stolte over at levere en enkel brugeroplevelse for sælgere og købere. Oprettelse af nye varelister og indsendelse af varer til købere er ligetil processer, så det er en simpel opgave at fuldføre din online butiksfacade.

Denne brugervenlighed kan imidlertid blive mere kompleks på grund af andre potentielle problemer, såsom sælgerbetalinger og svindel. Husk, bare fordi et websted er let at bruge, betyder det ikke, at du er garanteret et afkast på din investering eller et betydeligt overskud. Du skal sikre, at du tilbyder ærlige produkter, og at du er lydhør over for dine kunder.

8. Kig efter falske konti.

Nogle købere vil oprette falske konti for at indsamle følsomme personlige data eller for at oprette en svigagtig transaktion. Der er også falske konti oprettet af bots eller andre automatiserede systemer, der kan spamme en sælger eller køber gennem svigagtige aktiviteter. Der er nogle onlineværktøjer, som du kan bruge til at bekræfte en persons identitet online, og du kan rapportere en køber eller sælger til Mercari, hvis du har mistanke om, at en konto er falsk. Hvis en køber eller sælger virker mistroisk, skal du følge dine instinkter og ikke kommunikere.

9. Pas på svindlere.

Der er mennesker, der udgør sig som rigtige købere og derefter lyver for at få gratis ting. For eksempel kan en køber hævde, at de aldrig har modtaget en vare (da de modtog den), og Mercari refunderer deres penge og derved snyder sælgeren med et overskud. De kan også hævde, at en vare ankom beskadiget (når den ikke gjorde det), eller de kan selv forårsage skade og hævde, at den ankom beskadiget, hvilket giver dem en refusion fra Mercari. Disse former for svindel resulterer i, at køberen får deres penge tilbage og snyder sælgeren med deres indtjening.

10. Ved, at sælger normalt taber i en tvist.

Mange af Mercaris vilkår, betingelser og beskyttelse favoriserer køberen. Dette er vigtigt at forstå, hvis du har problemer med at sælge på platformen. Når reglerne er imod sælgere, kan det være svært at forsvare sig selv, selvom du har ret. Dette gør det virkelig vigtigt at føre komplette og organiserede optegnelser, kun tilbyde autoriserede produkter, give rettidig feedback og service, have din dokumentation klar, hvis der opstår problemer og undgå at håndtere potentielle købere, der er mistænkelige.

11. Inden du køber, skal du lave dine lektier.

Som køber hos Mercari, som med ethvert e-handelswebsted, bør du gøre din research, før du foretager et køb. Gennemgå omhyggeligt offentliggjorte oplysninger om et produkt og sammenlign disse oplysninger, og bekræft derefter disse oplysninger med en betroet tredjepartskilde.

For eksempel, hvis du tænker på at købe en Igloo MaxCold 100 Qt køler fra en sælger, vil du gerne sammenligne specifikationerne (for eksempel hvor mange dage holder køleren is) med det, der findes på Igloo hjemmeside. Studer alle billederne i artiklen, og sørg for, at der er nok billeder, så du kan se artiklen fra alle vinkler. Læs kundeanmeldelser om sælgeren for at se, om sælgeren er troværdig og konsekvent tilbyder en god shoppingoplevelse.

12. Læs anmeldelserne omhyggeligt.

Kundefeedback er en vanskelig forretning. For det første kan de give dig information om sælgerens historie med andre kunder. På den anden side vil mange købere kun skrive anmeldelser, hvis de har problemer eller ikke er tilfredse med produktet eller en del af transaktionen. Der er også tilfælde af svigagtige anmeldelser, der vil vise et falsk positivt billede for at overtale folk til at købe fra sælgeren. Anmeldelser kan være nyttige, men vær på udkig efter tegn på, at anmeldelsen eller produktet kan være falsk.

13. Tjek din ordre for at sikre dig, at du fik, hvad du betalte for.

Efter at have modtaget dit køb, skal du omhyggeligt kontrollere hver tomme og prøve det. Sørg for, at det ligner billederne. Sørg for, at det virker. Sørg for, at du har alle de dele, du har brug for for at betjene en vare (f.eks. Behovet for et kabel til en oplader) og alle de dele, som sælgeren annoncerede på Mercari -listen.

Hvis varen adskiller sig fra det, der blev annonceret, eller hvis dele mangler, skal du om muligt rette problemet eller modtage en refusion. Hvis det blot er en manglende del, skal du først følge op med sælgeren og bede sælgeren om at sende den manglende del.

Husk, at du skal bekræfte med Mercari, at du har modtaget dit køb, så sælgeren kan modtage betaling. Dette trin er vigtigt i transaktionsprocessen.

14. Ærlighed er den bedste politik.

I alle tilfælde, uanset om du er køber eller sælger, er ærlighed altid den bedste politik. Reklamer ikke forfalsket for det produkt, du sælger, lad være med at lyve om produktets tilstand, når du modtager det, ikke forsøge nogen mistænkelig forretningspraksis, og registrer eller opbevar ikke nogen ulovligt personlige oplysninger. Dette er almindelig anstændighed og bedste praksis for al online aktivitet. Bare fordi nogle mennesker er uærlige gør det ikke rigtigt.

15. Giv (og bed om) positiv feedback.

Mercari -sælgere og købere trives med positiv feedback. Sælgere ønsker stærke anmeldelser, der tilskynder andre til at købe deres produkter, og købere ønsker at blive betragtet som troværdige kunder, som sælgere ønsker at blive ved med at sælge til.

konklusion

Ingen ønsker en dårlig oplevelse, når de køber eller sælger online, og at følge disse enkle tips hjælper dig med at få en positiv oplevelse på Mercari eller enhver anden platform. Hvis du gør disse ting, kan Mercari være en fuldstændig legitim, sikker og rentabel platform for dig at sælge dine produkter til andre mennesker og købe produkter med rabat.