Adobe Lightroom vs Aperture

I cirka et årti kæmpede Adobe Lightroom og Apple Aperture en episk kamp for at afgøre, hvilken der ville være den bedste professionelle fotograferingsapp. Selvom ophør af blændeudvikling virkede som en sejr for Lightroom, er det ikke nødvendigvis tilfældet.

Sammenligning af de forskellige funktioner mellem Adobe Lightroom og Aperture kan hjælpe dig med at afgøre, om det ældre Apple -produkt stadig har færdigheder til at udføre i nutidens konkurrencemiljø.

1. Billednøgleord

Både Adobe Lightroom og Aperture giver brugerne mulighed for at tildele søgeord til deres billeder.

Lightroom samler billeder til en enkelt katalogfil. Det ville være en rimelig sammenligning med iPhoto i den måde, fotos gemmes på.

Aperture gemmer billeder i sit eget bibliotek og opretholder en database med data på hvert foto, der tilføjes til systemet.

Søgeordsindstillinger er tilgængelige i begge systemer, selvom Lightroom har en tendens til at bruge søgeord mere som et “rangering” -system, mens Aperture har en tendens til at bruge det mere som et “henvisning” -system.

2. Grænseflade

Lightroom følger den samme form for modulær UX, som andre Adobe -programmer, som Photoshop, har en tendens til at anvende. Dette gør dataene umiddelbart synlige, når der arbejdes med et fotografi, men har en tendens til at kræve en hierarkisk tilgang til de forskellige ændringer, der kan være nødvendige for projektet.

Før og efter sammenligninger er en klar fordel.

Aperture har delt den samme minimalistiske grænseflade, som andre programmer og applikationer, f.eks. IMovie, har tilbudt brugerne. Systemet er baseret på en række kaskaderende menuer og kommandoer, så du kan præsentere dit arbejde i et hovedvindue. Faner med faner giver dig mulighed for at starte specifikke kommandoer. Du kan også have en stribe fotos i bunden af ​​skærmen for at arbejde på flere projekter på én gang.

3. Fotostyring

Adobe Lightroom og Aperture giver brugerne mulighed for at gemme virtuelle kopier af deres arbejde. Dette gør det muligt at gemme flere resultater til sammenligningsformål uden at optage din lagerplads. Bevar det centrale billede på en let tilgængelig måde på samme tid.

Lightroom har en lille fordel her, da det tilbyder navngivne markører til en brugers historiske ændringer, hvilket gør det meget hurtigere at gå tilbage til et tidligere job eller gemme punkt.

Blænde har en fordel for dem, der arbejder med portrætfotografering, da den søger efter velkendte ansigter og steder for hurtigt at identificere fotos. Selvom ansigtsinformationsgrænsefladen er noget klodset, gør den et godt stykke arbejde med tæt identifikation for at gøre det let at administrere og klassificere fotos.

4. Opbevaring og eksport

Adobe Lightroom og Aperture giver mulighed for at gemme flere kataloger eller biblioteker på dit operativsystem.

Lightroom har en tendens til at stole på et enkelt katalog, når man arbejder på et projekt. Brugere skal typisk lukke deres applikation og derefter indlæse den igen ved hjælp af et andet katalog for at skifte mellem projekter forskellige steder. Lightroom sikkerhedskopierer dine katalogfiler, når du forlader programmet, men redigerede emner skal gemmes separat. Arkivmapper er tilgængelige til nødopbevaring.

Aperture giver brugerne mulighed for hurtigt at skifte mellem projekter i forskellige kataloger uden at genstarte. Det er mere dynamisk og eksporterer albums eller projekter som separate biblioteker, hvis det er nødvendigt. Aperture får også adgang til boksen, så en sikker kopi af filen kan gendannes, hvis der sker noget med originalen.

5. Billedbehandling

RAW -billeder kan behandles af begge platforme. Brugeroplevelsen er omtrent den samme, når man sammenligner de to, når der behandles billeder som dette.

Den eneste fordel, Lightroom udviklede i forhold til Aperture, var objektivkorrektionspanelet. I stedet for manuelt at korrigere objektivproblemer som den nødvendige blænde, giver Lightroom brugerne mulighed for automatisk at nulstille deres billedformat og perspektivindstillinger. Beskæring, reducering af fejl og endda tilføjelse af graduerede filtre for at fremhæve bestemte dele af et foto er også en del af pakken.

Når de er færdige, tillader begge muligheder integration med sociale netværk, så deling af nye billeder er en enkel proces, herunder deling, der sker i skyen.

Adobe Lightroom vs Aperture: hvad er bedre?

Hvis du leder efter en ny fotostyringsløsning, er Adobe Lightroom din eneste mulighed. Apple tilbyder ikke længere Aperture til download.

For dem, der bruger et ældre Apple -produkt, er der dog stadig visse fordele, der kan findes i Aperture. Meget af det afhænger dog af personlig præference, og der er også det faktum, at den fortsatte udvikling af platformen er ophørt.

Der er nye Apple fotohåndteringsværktøjer til rådighed i dag, men for konsekvens er Adobe Lightroom et produkt, der skal overvejes.