23 Statistik og tendenser i dæk- og gummiindustrien

Selvom gummiprodukter har været brugt af lokalbefolkningen i tusinder af år, er gummiprodukter, der er egnede til dæk og andre produkter, først for nylig blevet tilgængelige. Vulkaniseret gummi blev opfundet i 1839 af Charles Goodyear og betragtes stadig som den moderne form for gummi.

Inden Goodyear fuldendte vulkaniseringsprocessen, ændrede gummiprodukter deres egenskaber i henhold til lokale klimaforhold. Hvis det var varmt, ville gummiet blive klistret. Hvis det var koldt, ville gummiet blive skørt.

Selvom gummi er et naturprodukt, er dæk- og gummiindustrien også afhængig af syntetiske gummiprodukter. Teknologien til at udvikle syntetisk gummi blev udviklet i USA under Anden Verdenskrig, da deres adgang til naturgummiforsyninger var begrænset på grund af konflikten. Fremstillet af råolie findes der i øjeblikket omkring 20 syntetiske kvaliteter, og de bruges i en række forskellige produkter.

Vigtig statistik fra dæk- og gummiindustrien

# 1. I 2018 forventes dæk- og gummiindustrien at sælge mere end 1,6 milliarder enheder til biler og lette erhvervskøretøjer. I 2012 var antallet af solgte enheder 1,33 mia. (Statista)

# 2. I USA er der i øjeblikket 111 virksomheder, der opererer inden for dæk- og gummiindustrien. Når de er kombineret, er de ansvarlige for mere end 42.000 direkte beskæftigelsesmuligheder. (IBIS World)

Global efterspørgsel efter dæk- og gummiindustri

# 3. Dæk- og gummiindustrien genererer hvert år omkring 18 milliarder dollar i omsætning, herunder fly- og motordæk, slanger og reparationsmaterialer. I løbet af den sidste 5-årige periode, der sluttede i 2017, oplevede branchen en årlig sammentrækning på 3,3%. (IBIS World)

# 4. I Europa er dæk- og gummiindustrien ansvarlig for direkte beskæftigelse af mere end 361.000 arbejdere fra 2016. Dette tal repræsenterede en stigning på 1% i jobmuligheder i forhold til det foregående år. (European Association of Tyre and Rubber Manufacturers)

# 5. Antallet af virksomheder, der opererer i det europæiske segment af dæk- og gummiindustrien, er faldet med 2% siden 2015, i alt godt 4.300 organisationer i dag. (European Association of Tyre and Rubber Manufacturers)

# 6. Cirka 4,94 millioner tons dæk sælges i Europa, en stigning på 1% i forhold til 2015. Cirka 14 millioner enheder sælges til lette erhvervskøretøjer og 289 millioner enheder til biler. (European Association of Tyre and Rubber Manufacturers)

# 7. Ca. 60% af verdens gummiforsyning forbruges af den globale dækindustri. Resten bruges til mulch, gummibånd, støvler og andre forbrugerprodukter. (Statista)

# 8. Omkring 27,5 millioner tons gummi forbruges hvert år rundt om i verden. I 2016 oversteg forbrugsniveauet produktionsniveauer, som var 27,2 millioner tons. (Statista)

# 9. Verdensproduktion af naturgummiprodukter tegner sig for mindre end halvdelen af ​​verdens samlede gummiproduktionsniveauer. I 2016 producerede industrien omkring 12,4 millioner tons naturgummiprodukter. (Statista)

# 10. Asien-Stillehavsområdet er verdens største forbruger af naturgummiprodukter. I 2016 blev der brugt mere end 5,5 millioner tons, knap 50% af den samlede globale forsyning, inden for denne region. (Statista)

Dæk- og gummiindustri statistik af større dækproducenter

# 11. Asien-Stillehavsområdet er også verdens største produktionsregion af syntetisk gummi. Næsten 4 millioner tons syntetiske gummiprodukter produceres årligt i regionen. (Statista)

# 12. Den samlede omsætning genereret årligt fra autodæk er $ 32,1 milliarder. Personbilsdæk er det største segment i branchen og tegner sig for 21,8 milliarder dollar i omsætning. (Statistisk hjerne)

# 13. Landbrugsdæk, et segment til en værdi af $ 502 millioner, har en højere værdi for dæk- og gummiindustrien end terrængående dæk, som er værdiansat til $ 401 millioner. (Statistisk hjerne)

# 14. Tung lastbil dæk er en stor omsætning bidragyder til dæk og gummiindustrien, tegner sig for $ 5.1 milliarder i årlige indtægter. Let lastbil dæk indbringer yderligere 4,3 milliarder dollar årligt. (Statistisk hjerne)

#femten. Goodyear har den største markedsandel i dækindustrien og tegner sig for 15,5% af alt salg hvert år. Michelin ligger på andenpladsen med en markedsandel på 12%. Bridgestone og Yokohama følger med hver en markedsandel på 8%. (Statistisk hjerne)

#seksten. 61% af dæksalget sker via uafhængige dækforhandlere. Bilforhandlere tegner sig kun for 6,5% af alt dæksalg hvert år. Butikker, der ejes af dækfirmaet, klarer sig ikke bedre med en markedsandel på 7,5%. (Statistisk hjerne)

# 17. På trods af at de er førende inden for markedsandele, har forhandlerne rangeret Michelin som det bedste dækmærke hvert år siden 2006. I 2016 rangerede Goodyear tredjepladsen bag Michelin og Bridgestone. (Moderne dækforhandler)

# 18. Originaludstyrsforsendelser inden for branchen faldt en smule i 2016 fra året før, med 100.000 samlede enheder. Imidlertid steg de samlede forsendelser til dækforhandlere med næsten 7%. (Moderne dækforhandler)

# 19. USA’s import af forbrugsdæk fra Kina faldt med mere end 35% i 2016, med 19 millioner solgte enheder. (Moderne dækforhandler)

# 20. I USA ejer Goodyear 600 dækforretninger. Bridgestone ejer 2.200 butikker. Til sammenligning ejer Nokian kun 76 butikker eller en markedsandel på 3%. (Moderne dækforhandler)

Dæk- og gummiindustristatistik ved reklameudgifter

# 21. Den gennemsnitlige salgsmargen for engros- og uafhængige lastbildækforhandlere var henholdsvis 9,5% og 15%. Den samlede rating for lette lastbildæk i 2016 oversteg 19%. (Moderne dækforhandler)

# 22. Firestone har en markedsandel på 22% af landbrugsdækmarkedet i USA for udskiftningsdæk til små gårde. (Moderne dækforhandler)

# 23. Dæk på 17 tommer eller større tegner sig for mere end 56% af de tilgængelige dæk, der findes i branchen i dag. De sælger til en gennemsnitspris på $ 115,36. (Moderne dækforhandler)

Træk og prognose for dæk- og gummiindustrien

Så længe vi har køretøjer inden for vores globale transportnetværk, vil der være en efterspørgsel efter dæk inden for gummiindustrien. På grund af dens unikke kvaliteter vil der også være en naturlig efterspørgsel efter andre gummiprodukter, fra tøj til kontorartikler, hvilket vil holde omsætningen stigende for industrien.

Med undtagelse af 2009, som var højdepunktet for den store recession på verdensplan, er produktionen af ​​naturgummi fortsat stigende. Siden 2011 har syntetisk gummiproduktion også været stabil og svæver omkring 14,3 millioner tons globalt hvert år. På trods af disse høje niveauer fortsætter efterspørgslen med at overgå branchens produktivitet.

På grund af mangel på produktion vil prisen på gummiprodukter fortsat registrere værdistigninger i de næste 5 og 10 år. Øget produktion fra industrien vil til en vis grad bidrage til at imødekomme efterspørgslen samt samlede produktionsområder for naturgummi.

I 2017 var den gennemsnitlige pris på gummi pr. Ton godt 1.700 dollars. Selvom prisen på gummi næsten er halveret siden 2011, er branchens omsætning og rentabilitet ubestridelig.