12 Statistik, tendenser og analyse af den saudiarabiske tekstilindustri

Produktionsdata fra Saudi -Arabien indikerer, at tekstilindustrien i kongeriget vokser. Imidlertid er de nettoimportører af tekstilvarer, der genererede $ 2,8 mia. Tøj i 2011. I det år var Kongeriget en af ​​de 15 bedste tøjimportører i verden.

Statistik fra den saudiarabiske tekstilindustri viser også, at producenterne står ved en skillevej. Flere medarbejdere er nødvendige, når mulighederne udvides, men det er en ung nation, hvor industriarbejde ikke altid søges i en sektor, der betaler mindre end olie.

I 2018 arrangerede Kongeriget også den første modeuge. Tendensen med at åbne landet for nye begivenheder, underholdningsmuligheder og et mere liberalt udsyn for den brede befolkning skaber nye tøjmuligheder. Selv med disse ændringer er kvinder stadig tvunget til at overholde love om værgemål, der tillader deres mandlige slægtninge at have magt over mange livsbeslutninger.

Bemærk: mange Saudi -Arabiens statistikker er forældede eller klassificeret i forskellige kategorier. Nogle væksttal omfatter fremstilling af møbler med tekstilfigurer uden adskillelse.

Vigtig statistik fra den saudiarabiske tekstilindustri

# 1. Driftsindkomsten for tekstilindustrien i Saudi -Arabien udgjorde 2,83 milliarder dollar i 2015. Siden 2010 har industrien tilføjet mere end 1 milliard dollar i driftsindtægter til sin årlige omsætning. (Statista)

# 2. USA var Saudi -Arabiens største tekstileksportdestination i 2015 med en samlet værdi på $ 58,5 millioner. UAE var den næststørste importør af saudiske tekstiler med $ 56,7 millioner. De blev efterfulgt af Egypten ($ 44 millioner), Sydafrika ($ 37,8 millioner) og Algeriet ($ 31,9 millioner). (Integreret global handelsløsning)

Saudi -Arabien Statistik over tekstilindustrien

# 3. Der er i øjeblikket 100 fabrikker, der opererer i tekstilsegmentet og 106 fabrikker, der opererer i beklædningsgenstanden. Disse to industricentre har oplevet en vækst på henholdsvis 23,4% og 35,9% i de sidste 5 år. (Den Generelle Statistiske Myndighed)

# 4. I de sidste 5 år er antallet af tekstilfabrikker, der opererer i Saudi -Arabien, steget med 19. 28 andre beklædningsfabrikker er også blevet startet inden for branchen. (Ministeriet for handel og industri)

# 5. Eksporten af ​​tekstiler og beklædningsprodukter tegnede sig for 9% af det samlede salg på det saudiarabiske eksportmarked. Det anslås, at det gennemsnitlige eksportforhold til det samlede salg i sektorer i ikke-olieforarbejdningsindustrier er 30%. (Den Generelle Statistiske Myndighed)

# 6. 15% af jobmulighederne inden for Saudi -Arabiens industrisektor er inden for tekstil-, tøj- og møbelsegmentet. (Den Generelle Statistiske Myndighed)

# 7. USA’s beklædningseksport til Saudi -Arabien nåede $ 450 millioner for første gang i 2008. (US Department of Commerce)

# 8. Tøjhandelssektoren i Saudi-Arabien tjener 10 milliarder rupees om året, og mange flere saudiarabiske shoppere tiltrukket af mode-relaterede industrier siden 2012 (Arab News)

# 9. Den beskedne globale modesektor er anslået til 44 milliarder dollars værd, hvilket er det primære mål for tekstil- og tøjindustrien, der findes i kongeriget. (Forbes)

# 10. Muslimer bruger hvert år omkring 240 milliarder dollar på tøjkøb globalt. (Forbes)

# 11. Modesegmentomsætning i Saudi -Arabien forventes at nå $ 1,9 millioner i 2018. (Statista)

# 12. Mere end 19 millioner onlineshoppere er i mode-, tekstil- og beklædningsdetaljhandelen i Saudi-Arabien, med et samlet e-handelskøb, der forventes at nå $ 5,7 milliarder, når estimaterne er færdige 2017. (US Department of Commerce)

Tendenser og analyse af den saudiarabiske tekstilindustri

Selvom tekstilindustrien i Saudi -Arabien er vokset, importeres de fleste tekstiler, der er købt i landet, stadig. Rigets befolkning er relativt ung og voksende, med en præference for avancerede mærker. I 2011 var mediernes alder i landet kun 26 år gammel, hvor 30% af befolkningen var 14 år og derunder. Derimod har et land som Danmark en gennemsnitsalder på 34 år og 18% er 14 år eller yngre.

Dette har påvirket den måde, tekstilindustrien har udviklet sig inden for Riget. Industrien har en tendens til at tiltrække ældre arbejdstagere, der er villige til at deltage i gentagne job, som yngre generationer har en tendens til at finde uinteressante. I 2011 skabte 40% af verdens bedste detailhandlere en form for tilstedeværelse på modemarkedet.

Der er omkring 30 indkøbscentre i Riyadh, mere end 25 indkøbscentre i Jeddah og 10 indkøbscentre i de østlige provinser. Efterspørgslen efter husholdningstekstiler er til stede, især hvis lokale producenter kan samarbejde med de populære high-end mærker, som ungdommen i Riget foretrækker. Hvis disse partnerskaber kan dannes, kan du forvente endnu højere vækstniveauer for denne industri i løbet af det næste årti.