10 Pakistan kemisk industri statistik og tendenser

Den kemiske industri i Pakistan registrerede en vækst på 10% i løbet af den sidste sæson, for hvilken der er statistik, og meget af denne stigning skyldes populariteten af ​​svovlsyre, som voksede med cirka 26%. Industrien opnåede også imponerende gevinster fra kaustisk soda (27%) og maling / lak (21%).

Mange af de præstationsgevinster, som industrien oplever, stammer fra ankomsten af ​​nye byggeaktiviteter og forretningsdrift. Dette kemikaliesegment er også en vigtig sektor for udenlandske investorer, der er interesseret i Pakistan som marked. Med 24 kemiske virksomheder på listen er der en primær og sekundær kemisk industri, der hver opfylder de særlige behov hos indenlandske kunder og eksportindustrien.

Industrien producerede mere end 345.000 tons natriumcarbonat i 2015-16 sammen med 63.000 tons svovlsyre, 12.000 tons klorgas og 681 millioner gram polering, cremer og fodtøj.

De seneste offentliggjorte og verificerede tal for Pakistans kemiske industri stammer fra året 2015-16.

Vigtig statistik over Pakistans kemiske industri

# 1. Der er i øjeblikket 28 organiske forbindelser, uorganiske kemikalier, sjældne jordartsmetaller og radioaktive elementer, der er en del af eksportmarkedet for Pakistans kemiske industri. Indien er den største modtager af disse varer med en samlet værdi på mere end $ 10 millioner i 2015-16. Afghanistan alene købte industrileverancer for mere end $ 2 mio. I samme år. (Institut for Handel og Konkurrenceevne)

# 2. Den kemiske industri i Pakistan er udbredt, med en samlet investering på op til Rs. 600 milliarder i det foregående år. Kemikalier relateret til import til landet tegner sig for omkring 17% af den samlede import hvert år. (Eurasia anmeldelse)

# 3. I øjeblikket kan den pakistanske kemiske industri omdanne kemiske materialer til 70.000 forskellige produkter, men importniveauet er meget højere end det, der når eksportmarkedet hvert år. (Eurasia anmeldelse)

# 4. Pakistans samlede eksport af kemikalier og kemikalierelaterede produkter var værd at 170 millioner dollars ved udgangen af ​​2010, mens importen nåede en samlet mængde på 3,9 milliarder dollars for året. (Institut for Handel og Udvikling)

# 5. Den kemiske industri modtog mere end $ 253 millioner i udenlandske direkte investeringer mellem 2005 og 2010 for at fremme fortsat vækst og bidrog til at skabe op til 400 specialiserede produktionsenheder til nationen. (Institut for Handel og Udvikling)

# 6. Pakistan eksporterer kun 36 toldposter på HS 6-cifret kemikalieniveau til Indien, som hvert år tilbyder en gennemsnitlig værdi på omkring 40 millioner dollars. Dette beløb repræsenterede 39% af industriens samlede eksport af kemiske produkter verden over i 2010. (Institut for Handel og Udvikling)

# 7. 54% af kemisk import fra Indien involverer organiske kemikalier hvert år. 10% indebærer farvning eller garvning, mens yderligere 5% af produkterne er til organiske overfladeaktive stoffer såsom sæbe. (Institut for Handel og Udvikling)

# 8. Pakistans vigtigste eksport af den kemiske industri er ethylendichlorid, der tegner sig for 47,7% af det samlede marked. Tereftalsyre giver yderligere 42% af de organiske kemikalier, der ankom til Indien i 2010. Ca. 6% bestod af phthalsyreanhydrid. (Institut for Handel og Udvikling)

# 9. Mere end 1 milliard dollar af gødningsprodukter kommer hvert år ind i landet som import fra den kemiske industri. I 2017 nåede den samlede importregning for første gang 11,3 milliarder dollar. (Daggry)

# 10. Pakistan mangler tilstedeværelsen af ​​et revnefacilitet, der anslås til $ 6 mia. At bygge kun en af ​​dem, hvilket begrænser dens ekspansionskapacitet. Konkurrenter i Indien og Kina har tilsammen bygget 49 af disse faciliteter i de sidste 20 år. (Daggry)

Pakistans kemiske industri tendenser og analyse

Pakistans kemiske industri er en af ​​de ældste, der kontinuerligt opererer i landet. Da liberaliseringen kom i 1990’erne, blev industrien udsat for international konkurrence. Der var reducerede roller for regeringen, isolation med høje gebyrer og endda intellektuelle ejendomsrettigheder at overveje. Industrien var uforberedt på disse ændringer, så den skiftede til reduceret produktion i flere år.

Pakistan Industrial Development Council, der blev oprettet i 1950’erne, hjalp med at etablere industrien i de første år. Nu er aktive virksomheder, der langsomt øger deres produktionskapacitet, med til at stabilisere branchens indvirkning på den globale scene.

Problemet med den kemiske industri i Pakistan er den fragmentering, der observeres i industrien. Landet har ikke den nødvendige infrastruktur til at understøtte et omfattende produktionssystem på nuværende tidspunkt. Der er ingen facilitet til rådighed for at producere de grundlæggende petrokemiske byggesten, der er nødvendige for materialer nedstrøms, hvorfor importen er så regelmæssigt afhængig af import.

Hvis Pakistans kemiske industri skal få succes, skal den finde en anden vigtig samarbejdspartner i de kommende år. Kun Indien leverer konsekvent omsætning til dette markedssegment. Derfor er landet kun ansvarligt for 0,02% af den nuværende kemiske produktion i verden i dag, hvilket placerer industrien 93. i samlet størrelse.