20 Statistik, tendenser og analyse af silkeindustrien

Kina var det første land i verden, der begyndte at udvikle en silkeindustri og til sidst skabte en handelsrute, der ville blive kendt som “Silkevejen”. Dette stof og råmateriale ville blive en betydelig trend i et højt samfund, og de rige ville betragte industriens produkter som en luksusartikel.

Selvom dette ry stadig eksisterer til en vis grad, er silke også en overkommelig luksusvare for mange middelklasse-husstande i Europa og USA. Industrien fortsætter med at udvikle sig godt i Asien og Stillehavsområdet også gennem produktion af traditionelt ceremonielt tøj.

90% af de silkeprodukter, der fremstilles i verden i dag, stammer fra Kina eller Indien. De resterende 10% af industrien omfatter serikultursektorer, der findes i Brasilien, Thailand, Usbekistan, Vietnam og Nordkorea. Kina producerer mere end 500.000 friske knopper hvert år, efterfulgt af Indien med 126.000, Usbekistan med 20.200 og Brasilien med 14.000.

Verdensgennemsnittet for silkeproduktion, når historiske tal er inkluderet i dataene, er 80.000 tons om året, hvoraf cirka 70% produceres i Kina.

Vigtig statistik fra silkeindustrien

# 1. Silke har kun en lille procentdel af det globale tekstilmarked, anslået til mindre end 0,2%. Dette tal kan være lidt mere eller mindre, fordi der mangler pålidelige data fra de fleste importlande for denne industri. (International Sericulture Commission)

# 2. Produktionsgrundlaget for silkeindustrien er distribueret i 60 lande i verden i dag. (International Sericulture Commission)

# 3. 90% af morbærproduktionen og næsten 100% af ikke-morbærsilke kommer fra producenter i Asien. (International Sericulture Commission)

# 4. Der er omkring 1 million arbejdstagere ansat i silkeindustrien i Kina hvert år. Indien beskæftiger omkring 7,9 millioner mennesker, mens der også er 20.000 husstande i Thailand, der tælles med i sektoren. (International Sericulture Commission)

# 5. Kina producerede 142.000 tons silke i 2017 for at lede industrien. Indien leverede yderligere 31.900 tons. Det næste produktionsland, der var tættest på, var Usbekistan, der tilbød 1.200 tons produkt. (International Sericulture Commission)

# 6. Den samlede silkeproduktionshastighed i 2017 beløb sig til 177.507 tons. Selvom dette tal er højere end det, industrien skabte i 2013, er det et godt stykke under 2015 -tallet på 202.000 tons. (International Sericulture Commission)

# 7. USA er i dag verdens største importør af silkeprodukter, mens Brasilien slutter sig til Usbekistan som de eneste store leverandører af silketråd og råsilke uden for Asien-Stillehavsområdet. (Texere silke)

# 8. Selvom den samlede rå silkehøst for industrien er faldet betydeligt siden 2015, er den gennemsnitlige anskaffelsespris for silkeindustrien steget med cirka 13%. (International Silk Union)

# 9. Silke- og beklædningsstofindustrien i Kina er ansvarlig for cirka 10 milliarder dollars i omsætning hvert år. Der er i øjeblikket cirka 800 virksomheder aktive i dette segment og beskæftiger cirka 76.000 mennesker. (IBIS World)

# 10. Den årlige vækstrate for branchens silke- og beklædningsfremstillingssegmenter har i gennemsnit været 9% siden 2013. (IBIS World)

# 11. 10% af den silkeimport, USA køber hvert år, går til boligindretning. I modsætning til forbrugere i Europa har amerikanerne ikke en lang tradition for at bruge industriprodukter, så de bliver ikke behandlet med samme ærbødighed. Casual tøj, let pleje tekstiler og endda termisk undertøj er hæfteklammer i den amerikanske silkeindustri (Journal of the International Trade Forum)

# 12. Mere end 70% af de silkestoffer, som Frankrig importerer hvert år, har traditionelt været brugt til tøj. Landet eksporterer også disse produkter til USA med priser, der ofte når $ 30 per kvadratmeter. (Magasin for International Trade Forum)

# 13. Kimonoer er ansvarlige for omkring 50% af det samlede forbrug af råsilke i Japan hvert år. Indtil 1960’erne var japanerne næsten helt afhængige af indenlandsk produktion til dette behov. Nu kommer næsten al deres silke fra Kina. (Magasin for International Trade Forum)

# 14. Den gennemsnitlige silkeorm vil leve omkring 28 dage. De fleste serikulturanlæg opbevarer dem i kurve eller bakker, der er fyldt med morbærblade for at stimulere produktionen. Den gennemsnitlige silkeorm kan øge sin samlede kropsvægt mere end 10.000 gange i sin levetid. (Fakta og detaljer)

#femten. Silkeindustrien giver verden cirka 35 forskellige typer råvarer til brug. Hver er grupperet i tre primære kvaliteter, betegnet A, B og C. Silke, der er klassificeret som kategori A, kan opløses pr. Streng, hvilket giver den en ekstraordinær evne til at strække, når den trækkes. (Mariann silke)

#seksten. USA importerede mere end 5 milliarder dollars silkeprodukter fra Kina i 2010, hvilket markerede det første år, hvor handelen nåede dette niveau. (Fiber2Fashion)

# 17. Kinas silkeindustri toppede 30 milliarder dollars i omsætning for første gang i 2006. (Fibre2Fashion)

# 18. Der er mere end 2.200 produktionsfaciliteter i Kina i øjeblikket, der beskæftiger sig med serikultur. Cirka 600 aktive faciliteter producerer tøj og tekstiler fra råvarer hentet fra produktionscentre. (Fiber2Fashion)

# 19. Indien eksporterede 1,56 millioner kg silkeaffald i regnskabsåret 2016 sammen med 310.000 kg råsilke og silketråd. (Statista)

# 20. Hvis du har 8.000 silkeorme til rådighed, kan de producere silke nok til at skabe omkring 10 bluser. Mere end 350 pund morbærblade er nødvendige for at skabe dette produktionsniveau. (Fakta og detaljer)

Tendenser og analyse af silkeindustrien

Der er en række positive grunde til, at silke fortsat er en blomstrende industri i nutidens verden. Dette materiale har vist sig at være effektivt som en uigennemtrængelig beklædningsgenstand mod insektbid. Sengetøj, traditionelt tøj og ceremonielle klæder er blot nogle få af de segmenter, der fortsat fungerer godt inden for serikultur, da verden ser på dette naturlige produkt som en måde at opfylde dets behov.

Silkeindustrien begynder også at undersøge andre anvendelser af dette produkt. Elektronikindustrien bruger dette produkt til deres isoleringsspoler, når de designer trådløse telefoner og modtagere. Læger arbejder med truslen om silke til medicinske bandager og suturmaterialer. Selv bilindustrien undersøger, hvordan de kan tilføje silke til dæk for at skabe et bedre produkt.

Silkeindustrien vil fortsat blomstre, fordi der er en lang række produkter til rådighed for forbrugerne. Fra det sædvanlige til det ekstraordinære er dette råstof blevet en vigtig komponent i vores verden i dag. Du kan endda finde det i fremstillingen af ​​engangskopper. Selvom produktionsniveauet fortsat falder, bør omsætningstendensen fortsætte med at vokse med en hastighed på 9% indtil mindst 2024.