51 Statistik og tendenser i chokoladeindustrien

Kakao er blevet dyrket i mindst 3.000 år fra kakaotræet Theobroma. Det er en fødevareressource, der kommer fra Mellemamerika, Mexico og de nordlige regioner i Sydamerika. Aztekerne var kendt for at tilberede en bitter drink kaldet Nahuati. Det ville ikke være før den industrielle revolution, at forarbejdning af chokolade ville hjælpe med at presse smørret ud, der kunne skabe et produkt med lang levetid.

Selvom kakaobønner først blev opdaget i Amerika, produceres cirka 75% af verdens chokolade i Afrika i dag. Elfenbenskysten er den største producent af produkter til industrien i dag efterfulgt af Ghana og Indonesien. Mere end 98,2 milliarder dollars i chokoladesalg forekommer hvert år rundt om i verden, og omkring en tredjedel af dem stammer fra Europa.

Under chokoladeproduktionsprocessen omdannes kakaosmør til et brugbart produkt, der bliver til en sød. Hershey Company udfører langt størstedelen af ​​dette arbejde i USA og tegner sig for en andel på 45% af branchen som helhed. M & Ms er det mest populære slikmærke, der involverer chokolade i verden i dag.

Vigtig statistik fra chokoladeindustrien

# 1. USA er ansvarlig for en 18% andel af chokoladeforbruget i verden i dag. (Statista)

# 2. Borgerne i Schweiz er de største forbrugere af chokolade i verden, og hver person forbruger omkring 8,8 kg om året. Det er det dobbelte af forbruget, amerikanerne har for slik. (Statista)

Amerikansk chokoladeindustristatistik af Hershey, Mars og Nestles markedsandel

# 3. Mere end 7,3 millioner tons konfektchokolade forbruges hvert år i detailhandlen rundt om i verden. (Statista)

# 4. Detailhandel med chokoladeprodukter i Brasilien udgør hvert år 5,5 milliarder dollars. (Statista)

# 5. Chokoladesalg i USA udgør i alt 22,4 milliarder dollar hvert år. M & M’s salg udgør mere end 650 millioner dollars årligt. Reeses fudge-slik i snackstørrelse giver yderligere 171,6 millioner dollars i omsætning. (Statista)

# 6. Mere end 4,5 millioner tons kakaoproduktion produceres globalt hvert år. 3,5 millioner tons kommer fra det afrikanske kontinent. Elfenbenskysten er ansvarlig for cirka 45% af kakaoproduktionen i verden i dag. (Statista)

# 7. Det økologiske kakaomarked repræsenterer en usædvanlig lille del af den samlede chokoladeindustri. Cirka 0,5% af de chokoladeprodukter, der sælges hvert år, er certificeret økologisk og repræsenterer omkring 15.500 tons. (Franchisehjælp)

# 8. Sæsonbetonede slik er hvert år en stor driver for chokoladeindustrien. Mere end 21% af salget, der sker årligt, involverer juleemballage i bestemte farver, former og smag, der repræsenterer den pågældende sæson. (Franchisehjælp)

# 9. 22% af chokoladen amerikanerne køber hvert år kommer fra købmandsforretninger. Det efterfølges af massesalgspunkter, der er ansvarlige for 21% af markedet. Dagligvarebutikker bidrager med 16% af salget, efterfulgt af apoteker, der bidrager med 13%. (Franchisehjælp)

# 10. Cirka 17% af verdens chokoladeproduktion produceres i Amerika hvert år. Yderligere 9% forekommer i Asien-Stillehavsområdet. (Franchisehjælp)

Amerikansk chokoladeindustristatistik efter samlet markedsstørrelse

# 11. Premiumchokolade tegner sig for en 18% markedsandel af dollarsalget fra forbrugerkøb i USA hvert år. (Markedsundersøgelse)

# 12. De 4 bedste marketingfolk med sæsonbetonede Halloween -chokolader tegner sig for cirka 98% af salget, der sker for dette segment. (Markedsundersøgelse)

# 13. 48% af forbrugerne i USA har købt mindst et produkt af mørk chokolade i løbet af de sidste 12 måneder. 30% af dem købte et slik online på den tid. (Pakket fakta)

# 14. Chokoladeproduktion er en industri i USA, der hvert år er værd at 17 milliarder dollars i omsætning. Industrien er vokset med en gennemsnitlig årlig hastighed på 0,7% siden 2013. (IBIS World)

#femten. I øjeblikket er der cirka 3.400 virksomheder, der opererer inden for segmentet chokoladeproduktion i USA. De er ansvarlige for 41.000 direkte beskæftigelsesmuligheder. (IBIS World)

#seksten. Kakao er den vigtigste indtægtskilde for mere end 5,5 millioner små landmænd rundt om i verden. Mange af disse chokoladeproducenter lever på under 1,25 dollar om dagen. (CNBC)

# 17. Det antages, at omkring 2 millioner børn arbejder på kakaofarmene, der hvert år producerer varer til chokoladeindustrien i Elfenbenskysten. Omkring 25% af dem menes at være ansat under forhold, som den europæiske kampagne for fair chokolade beskriver som udnyttende. (CNBC)

# 18. Chokoladeproducenter i USA bruger omkring 8.000.000 pund sukker hver dag til at skabe konfekt. Værdien af ​​denne vare anslås til 800 millioner dollars årligt. (World Cocoa Foundation)

# 19. Chokoladeindustrien i USA forbruger omkring 360 millioner pund af indenlandske jordnødder i skallen hvert år. (World Cocoa Foundation)

# 20. Omkring 43 millioner pund Californien-dyrkede mandler bruges af chokolademagere i USA til en værdi af 67 millioner dollars. (World Cocoa Foundation)

Chokoladeindustri statistik af de mest forbrugte mærker

# 21. Ca. 1,4 milliarder pund kakao og relaterede produkter indtages af chokoladeindustrien i USA hvert år. Mere end 435 millioner dollars værd af kakaobønner importeres til forarbejdning hvert år, fordi amerikanerne ikke har adgang til indenlandsk dyrket kakao. (World Cocoa Foundation)

# 22. 47 % af USA’s import af kakaobønner stammer fra Elfenbenskysten, på trods af bekymringer, som internationale styrende organer har med udnyttelse af børnearbejde på lokale plantager. (World Cocoa Foundation)

# 23. Typiske opskrifter på et mælkechokoladeprodukt bruger 35 % kakaomaterialer til at skabe det endelige produkt. Hvis du skulle købe en mørk chokoladekonfekturevare, så skal den indeholde cirka 70 % kakao. (World Cocoa Foundation)

# 24. Den gennemsnitlige amerikaner bruger omkring $64 hvert år for at tilfredsstille deres trang til chokoladeprodukter. (World Cocoa Foundation)

# 25. De fleste af de børn, der arbejder på kakaogårde i Afrika, er mellem 12 og 16 år. Journalister har opdaget, at børn helt ned til 5 år bliver udnyttet til deres arbejde. 40% af arbejderne er piger. (Projekt til styrkelse af fødevarer)

# 26. Indonesien er den tredjestørste kakaoproducent i verden med 16,5% af verdens produktion i 2017. (Euromonitor)

# 27. Mellem 2012-2017 var den mest betydningsfulde vækst i udviklingen af ​​kakaobønner til chokoladeindustrien i Latinamerika, hvor der var en stigning på 59% i produktionsniveauet. Asien-Stillehavsområdet oplevede en stigning på næsten 49% med de succeser, som småbønder i Indonesien oplevede. (Euromonitor)

# 28. Landmænd i Latinamerika oplevede en 45% stigning i deres udbytter, når de dyrkede kakao mellem 2012 og 2017 på trods af varens volatilitet. (Euromonitor)

# 29. 43% af det globale kakaoforbrug i 2017 kom fra chokoladekonfekt, hvilket er mere end nogen anden kategori. (Euromonitor)

# 30. Med en værdi på mere end $ 100 millioner i 2017 er chokoladekonfekt den vigtigste kategori af snacks i verden i dag. Det repræsenterer 20% af alt snack salg. (Euromonitor)

# 31. Der har været en stigning i e-handelsinteressen for chokoladesalg i de seneste år, og internetforhandlere har oplevet en omsætningsvækst på 30% siden 2012 takket være dette produkts dynamiske karakter. (Euromonitor)

# 32. Danmark bruger mere pr. Person på konfekt og sukker i forhold til alle andre lande i verden i dag. De brugte $ 422 pr. Person i 2017. Kun japanerne kom tæt på dette niveau, og selv i dag brugte de kun $ 370 pr. Person. (Euromonitor)

# 33. Kakao, der dyrkes bæredygtigt, tegner sig for omkring 8% af det samlede marked for chokoladeindustri i dag. UTZ, Rainforest og Fairtrade tegner sig for næsten 70% af den bæredygtigt dyrkede chokolade, der er tilgængelig på markedet i dag. (Euromonitor)

# 34. Inde i hver bælg er der cirka 40 kakaobønner, som avlere høster på deres plantager. (Guddommelig chokolade)

# 35. Cirka 90% af verdens kakaoproduktion, som til sidst omdannes til chokoladeprodukter, kommer fra små gårde, der er mindre end 5 hektar. (ICCO)

# 36. I øjeblikket er seks multinationale virksomheder ansvarlige for 80% af den globale chokoladeindustri. Disse virksomheder omfatter Mars, Nestle, Hershey og Cadbury. (World Chocolate Atlas)

# 37. 16 af de 20 bedste chokoladeforbrugende lande i verden i dag er i Europa. 85% af disse produkter importeres fra Afrika. (World Chocolate Atlas)

# 38. 66% af de chokoladeprodukter, som folk spiser hver dag, indtages mellem måltiderne. Det er også den mest foretrukne smag i Nordamerika, hvor 52% af folk siger, at de bedre kan lide det i forhold til frugt- eller vaniljesmag. (World Chocolate Atlas)

# 39. 22% af alt chokoladeforbrug i verden finder i dag sted mellem 20.00 og midnat. Der indtages også mere chokolade i vintermånederne end på noget andet tidspunkt på året. (World Chocolate Atlas)

# 40. Hvert pund chokolade med mælkechokoladeopskriften indeholder 2.300 kalorier, 140 g fedt, 100 mg kolesterol, 270 g kulhydrater og 31 g protein. (World Chocolate Atlas)

# 41. De to lande, der producerer flest kakaoprodukter i verden i dag, har et samlet BNP på 73 milliarder dollar. I 2017 havde Nestlé mere end 100 milliarder dollar i salg. (Formue)

# 42. 96% af børn, der arbejder på chokoladeplantager i Afrika, deltager regelmæssigt i farlige aktiviteter. Selvom antallet af børn, der udfører disse opgaver, faldt med 6% i Ghana, steg det med 46% i Elfenbenskysten. (Formue)

# 43. Det tager cirka 400 kakaobønner at producere 1 pund chokolade i dagens industri. Hvert kakaotræ producerer omkring 2.500 bønner, når det er fuldt modent. (National Association of Confectioners)

# 44. Plantageejere mister omkring 30% af deres træer i en given sæson, fordi kakao er en så sart art. (National Association of Confectioners)

# 45. Der er anslået 1,5 millioner kakaogårde, der opererer i Vestafrika lige nu. Fordi kakaotræets blade kan bevæge sig op til 90 grader fra vandret til lodret, gør det sollys, der er tilgængeligt på det afrikanske kontinent, det til et ideelt sted at producere bønnerne. (National Association of Confectioners)

# 46. I dag er op til 50 millioner mennesker rundt om i verden afhængige af chokoladeindustrien for deres levebrød. (National Association of Confectioners)

# 47. Chokoladeindustrien har oplevet, at kakaoproduktionen næsten er firedoblet fra det tilgængelige produktionsniveau i 1961. (FAO)

# 48. Selvom Tyskland ikke producerer kakaobønner, eksporterer det chokoladeprodukter til en værdi af cirka 4 milliarder dollars hvert år. Belgien eksporterer i gennemsnit 2,5 milliarder dollar om året. Frankrig, Holland og Italien eksporterer også omkring 1,5 milliarder dollars i chokoladeprodukter. (FAO)

# 49. Frankrig modtager hvert år 544 millioner dollars i tysk chokoladeeksport. Storbritannien modtager $ 418 millioner, mens Østrig køber yderligere $ 306 millioner. (FAO)

# 50. USA er den førende importør af chokoladeprodukter i verden i dag med i alt 2 milliarder dollars varer, som Tyskland importerer omtrent samme beløb, som Frankrig gør. De 10 bedste importører i branchen repræsenterer 53% af det samlede marked. (FAO)

# 51. Schweiz oplevede et fald på 1,2% i hjemmemarkedssalget af chokoladeprodukter i 2016 med en omsætningshastighed på 1,5%. (ChocoSuisse)

Tendenser og analyse af chokoladeindustrien

Mørk chokoladeprodukter og premium -varer er et af de stærkeste segmenter af chokoladeindustrien i USA med hensyn til vækst. Selvom de ikke har en betydelig markedsandel i øjeblikket, leder forbrugerne efter unikke produkter, der tilbyder forbrugeroplevelser, der rækker ud over den grundlæggende detailhandel.

Fra et globalt perspektiv fortsætter Asien-Stillehavsregionen hvert år med den største omsætning i chokoladeindustrien. Efterhånden som forbrugerne bliver mere vant til smag og profiler af produkter, der normalt kun er tilgængelige i Vesten, fortsætter efterspørgslen efter nye produkter med at stige. Nogle regioner i Indien og Kina oplever en vækst på 30% i efterspørgslen efter kakao hvert år.

Det betyder, at der lige nu er mange muligheder for at engagere sig i chokoladeindustrien. Uanset om du vil være en del af en uafhængig virksomhed eller starte en franchise, skaber kombinationen af ​​et stærkt modent markedssegment i USA og Vesteuropa med voksende områder i Sydøstasien en fantastisk mulighed for at undersøge, hvad kakaoverdenen kan gøre for dig.

Industrien forventes at fortsætte med at vokse med en hastighed på omkring 4% frem til 2024 med de største gevinster i Kina og Indien i løbet af denne tid.