Final Cut Pro vs iMovie

Ved redigering af videoer har Apple -brugere to gode muligheder i Final Cut Pro og iMovie. Begge tilbyder fordele efter produktionen, der kan være nyttige for visse brugere, og skaber videoer i professionel kvalitet fra hjemmets komfort og bekvemmelighed.

Som en bonus er iMovie ofte inkluderet i den grundlæggende softwarepakke, der følger med Apple -computere og -enheder. Det er dog en forenklet løsning til videoredigering, så dem, der leder efter en platform med mere kraft, kan overveje Final Cut Pro.

Her er de sammenligningspunkter, du skal tjekke, når du leder efter et svar på Final Cut Pro vs iMovie -debatten.

Hvad er fordelene ved Final Cut Pro?

Final Cut Pro bør betragtes som et professionelt videoredigeringsværktøj. For dem, der leder efter en let måde at oprette personlige videoer, bør denne platform ikke være førstevalget. Det er en redigeringsløsning i professionel kvalitet, der kan bruges til at skabe konsekvente resultater af høj kvalitet for videoer, der på en eller anden måde er beregnet til offentligt forbrug.

På tidspunktet for denne sammenligning er Final Cut Pro tilgængelig via App Store for $ 299,99. Det er fordelene ved at bruge denne platform.

1. Det er en kraftfuld video editor. Final Cut Pro er designet til at være en post-produktion videoredigerer i professionel kvalitet på entry-level. Det kan opfylde de fleste behov, som alle måtte have, når de arbejder med videoer, så det endelige produkt kan se præcis ud, som det var tiltænkt, da projektet blev startet. Det fungerer endda med UHD 4K -video.

2. Det integreres let. Final Cut Pro er designet til at fungere med mange af de tilgængelige Apple -redigeringssoftwareplatforme. Den bedste kompatibilitet kommer med Final Cut Studio, da Final Cut Pro er en del af den serie. Der er flere programmer tilgængelige via App Store, der også fungerer med denne videoredigeringssoftware.

3. Indeholder flere kraftfulde funktioner. Brugere har adgang til forskellige organiseringsværktøjer, når de bruger Final Cut Pro. Den magnetiske tidslinje gør det let at holde styr på, hvor redigeringsprocessen er midt i projektet. Brugere kan også udføre baggrundsbehandling, tagging og analysere scener automatisk for at forbedre stabilisering og ansigtsgenkendelse.

Hvad er fordelene ved iMovie?

For de fleste Apple -brugere er iMovie inkluderet i den vigtigste softwarepakke, der følger med deres computer, bærbare eller mobile enhed. Mobilappen har begrænset funktionalitet i forhold til desktop -appen, men fordelene ved den er de samme. Men hvis du bruger en ældre Mac -computer, leveres en opdatering muligvis ikke altid gratis.

Siden begyndelsen af ​​2017 har Apple gjort iMovie gratis til alle Mac- og iOS -brugere. Det er ofte inkluderet i iWork- og GarageBand -pakkerne. Dette er de fordele, du skal tænke på, når du ser på denne platform.

1. Det er meget let at lære. Der kræves meget lidt teknisk viden for at komme i gang med iMovie. Du kan hurtigt importere videofiler og begynde at arbejde med dem. Brugere kan nemt tilføje fotos, musik, voiceovers og overgangseffekter. Dette gør det let at forbedre og organisere videoer for alle med en Apple -computer.

2. Tilbyder en brugervenlig grænseflade. Layoutet iMovie dashboard er intuitivt. Enhver, der kender Apple -produkter, vil straks føle sig godt tilpas med denne videoredigeringsløsning. Selv en person, der flytter fra Windows til Apple, lærer hurtigt de processer, som iMovie kræver. Læringskurven er minimal for de fleste brugere.

3. Det er let at dele færdige videoer. Brugere kan dele videoer direkte fra iMovie, når de er færdige med deres efterproduktion. Videoer kan deles med Vimeo, Facebook eller YouTube direkte fra softwaren. Brugere kan også gemme videoen i forskellige formater lokalt, så den senere kan uploades til en foretrukken platform.

Hvad er ulemperne ved Final Cut Pro?

Den største ulempe ved Final Cut Pro er tilgængelighed. Det er kun tilgængeligt for Apple -brugere. Personer, der bruger en Windows -pc eller -produkt, skal kigge efter en anden videoredigeringsløsning, der opfylder deres behov.

Her er nogle yderligere ulemper at være opmærksom på med Final Cut Pro.

1. Der er specifikke formater, der skal bruges. Selvom der er forskellige typer filer, der er mulige i Final Cut Pro, skal den sidste film gemmes i et bestemt format. Hvis det ikke sker, kan de behandlede overgange og andre billeder i filmen blive forvrænget, nægte at vise eller udvikle andre problemer under afspilning.

2. Det er en kompliceret platform. Final Cut Pro er ikke et værktøj, der kan afhentes og bruges med det samme. Det har en professionel grænseflade, der tager tid at blive fortrolig. Brugeroplevelsen kan være kompliceret, men omfattende, så det tager lidt tid.

3. Ikke tilgængelig for mobile enheder. Final Cut Pro er en stor nok platform til, at den i øjeblikket ikke er tilgængelig til mobile enheder. Det kan kun bruges på Mac- eller iMac -bærbare computere med dets nuværende build. Selvom den en dag skulle gøres tilgængelig for en mobilenhed, skulle platformen skaleres ned, og det ville få den til at miste meget af dens funktionalitet.

Hvad er ulemperne ved iMovie?

Den største ulempe ved iMovie er mængden af ​​ressourcer, den udvinder fra det system, den fungerer på. Selv med en nyere Apple -computer eller bærbar computer fungerer iMovie bedst, når det er det eneste program, der kører. For ældre Mac’er kan iMovie udtrække ressourcer nok og få computeren til at gå ned.

Her er nogle yderligere ulemper, du skal være opmærksom på, når du ser på iMovie.

1. Det kræver store niveauer af harddiskplads. Filerne, der er produceret i iMovie, kan være enorme. Selv grundlæggende videoer kan være tæt på 1 GB i størrelse. Det kan få platformen til at bremse og optage meget lagerplads, især når der arbejdes på flere projekter. Der er en mulighed for at komprimere videoer for at reducere deres størrelse, men det tilføjer endnu et trin til eksportprocessen.

2. Import af MP4 -filer til redigering er besværlig. iMovie er ikke designet til at fungere med visse MP4 -filer. De skal konverteres til H.264 codecs for de bedste resultater. Ændring af codecs tager kun et par minutter, men tilføjer endnu et ekstra trin før redigering, der kan være irriterende for nogle brugere.

Final Cut Pro vs iMovie: Hvilket er bedre?

Selvom begge platforme redigerer videoer og hjælper med efterproduktion, er Final Cut Pro til professionel brug og iMovie er til personlig brug. Deres omkostningsforskel er et bevis på denne forskel. Til daglig videoredigering til at sende til en personlig side på sociale medier eller dele med familie og venner, gør iMovie jobbet.

For marketingfolk, videografer og andre, der producerer mærkerelaterede videoer, vil Final Cut Pro i de fleste tilfælde give en bedre oplevelse.