8 fordele og ulemper ved regnskabsmæssig værdi

Der er et par forskellige tilgange til finansiel rapportering, som virksomheder kan vælge imellem i dag. En af dem, regnskabsmetoden til dagsværdi, gør det muligt at måle og rapportere forpligtelser og aktiver på deres estimerede eller reelle fair markedspris. Fordi der er ændringer i aktivernes forpligtelse over tid, kan der være urealiserede gevinster eller tab på aktiver, der besiddes. Denne regnskabsmetode kan hjælpe dig med at måle og kortlægge denne indtjening.

Som med enhver regnskabsmetode er der flere fordele og ulemper at overveje, før den fuldt ud vedtages.

Fordelene ved dagsværdi -regnskab

1. Giv en nøjagtig vurdering.

Denne regnskabsmetode hjælper med at give mere præcision, når det kommer til aktuelle værdiansættelser af aktiver og passiver. Hvis priserne forventes at stige eller falde, kan værdiansættelsen gøre det samme. Hvis der sker salg, er der ingen uoverensstemmelser, der skal registreres, hvis værdiansættelsen adskiller sig fra transaktionen. Nuværende markedspriser gør det muligt for enkeltpersoner eller virksomheder at vide præcis, hvor de er.

2. Angiv et mål for den faktiske indkomst.

Der er mindre mulighed for at manipulere regnskabsdata ved hjælp af dagsværdi -metoden. I stedet for at bruge aktivsalg til at påvirke fortjeneste eller tab, spores prisændringer simpelthen baseret på faktisk eller estimeret værdi. Ændringer i indkomst sker med ændringer i aktivværdien, afspejlet i endelige nettoindkomsttal.

3. Det er den mest accepterede regnskabsstandard.

I stedet for historisk omkostningsværdi, der ikke altid er nøjagtig over en lang periode, sporer dagsværdi -regnskab nøjagtigt alle typer aktiver, lige fra udstyr til bygninger og endda jord. Dette gør det til den mest aftalte regnskabsstandard, fordi de angivne priser, selvom de forbliver nøjagtige i værdi, ikke er de samme på grund af valutainflation. $ 10 i dag er ikke de samme $ 10 værd, som det var i 1992. Det vil sige hvorfor denne dagsværdi kan være lige så gavnlig.

4. Giver en metode til overlevelse i en hård økonomi.

I den historiske metode går den samme værdi af et aktiv på budgetposten hvert år. Når der er en hård økonomi og priserne falder, kan dette blive en besværlig økonomisk byrde. Regnskabsmæssig værdi tillader aktivreduktioner inden for dette marked, så en virksomhed kan have en kampchance.

Ulemperne ved regnskab med dagsværdi

1. Du kan oprette store værdiændringer, der sker flere gange i løbet af året.

Der er nogle virksomheder, der slet ikke drager fordel af denne regnskabsmetode. Disse virksomheder har ofte aktiver, hvis værdi ofte svinger i store mængder i løbet af året. Flygtige aktiver kan rapportere ændringer i indkomst, der faktisk ikke er nøjagtige for det langsigtede økonomiske billede, hvilket fører til vildledende gevinster eller tab på det kortsigtede billede.

2. Generelt elsker elendighed selskab.

Hvis en virksomhed oplever en reduktion i nettoindkomsten fra tab af aktiver, skaber denne tendens typisk en ringvirkende effekt på tværs af en hel region eller branche. Nedadrettede værdiansættelser smitter og udløser ofte unødvendigt salg på grund af markedsvolatilitet. Når denne regnskabsmetode ikke bruges, og der ikke er behov for nedadgående værdiansættelser, er der større investorstabilitet, som igen kan holde den samlede økonomi i en region eller industri stabil.

3. Reducerer investortilfredshed.

Nogle investorer er ikke altid klar over, at et selskab anvender regnskabsmetoden til dagsværdi. Dette skaber investor utilfredshed, fordi værditabet i nettoindkomsten også bliver til et tab af indkomst for investorer. Da mange investorer handler med disse varer frem for at bruge dem til en investering, kan det skabe et alvorligt slag for din portefølje og få mange investorer til at holde helt ude af virksomheden.

4. Tab historisk perspektiv.

Selvom det er vigtigt at måle løbende regnskab, skal der også være en generel fornemmelse af, hvad der historisk er sket for nøjagtighed i sporing af resultater. Fordi aktiver kan være nede i et år og reducere nettoindtjeningen, kan de kunstigt reducere de succeser, en virksomhed kan have haft. For eksempel, hvis en lille virksomhed har aktiver på $ 100.000, der pludselig værdiansættes til $ 60.000 på grund af markedstab, og der er $ 50.000 i nettoresultat uden for aktivreduktion, ville virksomhedens nettoresultat faktisk kun være $ 10.000.

Fordele og ulemper ved regnskabsmæssig værdi viser, at virksomheder for det meste kan have en gennemsigtig og præcis metode til at spore overskud og tab. Så længe investorerne holder sig informeret og ved, hvad der foregår, vil fordelene generelt opveje risiciene i denne sag.