10 fordele og ulemper ved medarbejderovervågning

Medarbejderovervågning kan forekomme på mange måder. Det kan være et CCTV -system. Det kan være elektronisk overvågning, der overvåger internet- eller e -mail -brug. Én ting er sikkert: Arbejdsgivere bruger i stigende grad overvågning for at sikre, at politikker og procedurer følges. Hvis du overvejer at indføre en sådan politik, er her de vigtigste punkter, du skal overveje, når du diskuterer fordele og ulemper ved medarbejderovervågning.

Hvad er fordelene ved at spore medarbejdere?

1. Hjælper med at fjerne svindel og spild.

Med en verden, der synes at være mere og mere forbundet, kan medarbejderovervågning hjælpe arbejdsgivere med at bestemme, hvem der er produktive, og hvem der banker online, mens de arbejder, besøger sociale spilsider eller endda ser porno. Det er et værktøj, der kan fjerne potentielt generende medarbejdere fra et givet team.

2. Begrænser potentialet for at skabe et fjendtligt arbejdsmiljø.

Forestil dig, at der er en medarbejder, der ser videoer på arbejdet, der viser vold mod kvinder. Hvordan ville denne medarbejders kolleger have det med dette? Hvis en virksomhed undlader at handle, kan den blive holdt ansvarlig for medarbejderens handlinger. Medarbejderovervågning begrænser dette ganske effektivt.

3. Du kan beskytte optegnelser mod potentielle retssager.

Retssager er et alvorligt problem for virksomheder i dag. E -mails er en skriftlig post, der kan sendes som bevis. Medarbejderovervågning kan hjælpe med at sikre, at kvaliteten af ​​disse e -mails er, hvor den skal være, så sikkerhedsbrud, utilsigtet misbrug og andre potentielt dyre juridiske spørgsmål er begrænsede.

4. Det kan beskytte kvaliteten af ​​arbejdet.

Når du overvåger medarbejdere, er det, du i sidste ende ser på, deres ydeevne og kvaliteten af ​​det arbejde, der produceres. Hvis der kan ses fejl eller fejl, kan de opdages med det samme, så medarbejderen kan modtage uddannelse i øjeblikket frem for dage eller uger senere.

5. Du kan til sidst opbygge tillid til en medarbejder.

Det kan se ud til, at nogle medarbejdere ikke gør, hvad de skal gøre. De kan bruge 6 timer om dagen online. Gennem overvågningsprocessen kan du kontrollere, hvad den ansatte gør, og hvad deres produktivitet er.

Hvad er ulemperne ved medarbejderovervågning?

1. Det kan skade medarbejdernes tillid.

Enhver medarbejderovervågningspolitik vil skade forholdet mellem arbejdsgiveren og medarbejderen. Afhængigt af kulturen på arbejdspladsen kan dette være en uoprettelig skade. Dette gælder især, hvis overvågning implementeres et stykke tid efter, at en medarbejder er blevet ansat, eller medarbejderne har fået ry for at gøre det rigtige.

2. Det kan reducere motivation og engagement.

Lad os se det i øjnene: folk kan ikke lide at blive overvåget. Hvis en arbejdsgiver ser på hver handling, en medarbejder foretager sig, er der ikke meget motivation til at gøre andet end at lede efter et nyt job i fritiden. For nutidens engagerede medarbejdere udviskes grænserne mellem arbejde og privatliv. Arbejdsgivere kan lide, at medarbejdere besvarer e -mails kl. 21:00. M. Bør der ikke også være en crossover til personlige forhold på arbejdspladsen?

3. Der kan være problemer med privatlivets fred involveret.

Der er visse love gældende fra 1986, der forbyder aflytning af kommunikation eller adgang til lagret kommunikation på en autoriseret måde. Telefonopkald og e -mails er undtaget, men andre kontroller kræver medarbejderes samtykke, og det samtykke antages ofte i stedet for at blive anmodet af arbejdsgiverne i dag.

4. Der er en vis omkostning forbundet.

For at implementere medarbejderovervågning skal der investeres i teknologien, der gør det muligt. Der er også personaleomkostninger forbundet, fordi nogen skal se på de data, der indsamles.

5. Hvem vil se på overvågere?

Det er her, debatten om medarbejdernes sporing har en tendens til at gå. Du har mennesker, der ser dataindsamlingen. Hvem passer på de mennesker, der fører tilsyn med medarbejderne? Til sidst er der nogen eller et team, der er over overvågningsstandarderne på plads, og magten i denne position kan føre til misbrug.

Fordele og ulemper ved medarbejderovervågning er designet til at hjælpe med at opretholde produktiviteten og reducere de faktorer, der kan være årsag til retssager. Desværre er det også en handling, der kan skabe mistillid eller forskellige former for retssager. Beslutningen er op til hver arbejdsgiver. Hvert forretningsmiljø er anderledes. Nogle teams kan acceptere overvågning uden spørgsmål. Andre kan simpelthen holde op med at ryge. Derfor skal dette problem omhyggeligt evalueres på lokalt plan.