17 fordele og ulemper ved DNA -fingeraftryk

Når du rører ved noget med fingrene, efterlader olierne på din hud et aftryk. Hvis du nogensinde har lagt tommelfingeren i et vindue, har du set denne proces ske. Fingeraftryk blev udviklet i begyndelsen af ​​1900’erne som en retsmedicinsk proces til at identificere mennesker, der kan have været til stede på et gerningssted.

Efterhånden som teknologierne har udviklet sig, har vi opdaget, at DNA også er unikt for individer. Din hud, spyt og andre dele af din krop efterlader DNA -spor, ligesom dine fingre efterlader fingeraftryk. DNA -fingeraftryksprocessen foreslår, at mennesker identificerer sig ved at sammenligne det DNA, der er tilbage med en nuværende prøve, eller en, der er gemt i en DNA -database.

Processerne til DNA -fingeraftryk blev først udviklet af Sir Alec Jeffreys i 1984. Det analyserer DNA -sekvenser for at genkende mønstre og sammenligningspunkter, der gør det muligt at sammenligne et sæt DNA med et andet efter at have fået en prøve.

DNA -fingeraftryk eller genetiske fingeraftryk giver en række specifikke fordele og ulemper, der skal tages i betragtning. Det er de vigtigste nøglepunkter at tænke over og diskutere.

Liste over de vigtigste fordele ved DNA -fingeraftryk

1. DNA -fingeraftryk giver endnu et lag med retsmedicinsk bevis.

Et par handsker kunne forhindre fingeraftryk i at blive efterladt på gerningsstedet. DNA -beviser er meget vanskeligere at forhindre. Folk kaster flager af hud og hårsække hele tiden. En nys frigiver spyt og kropsvæsker, der indeholder spor af DNA. Selv hoste kan efterlade DNA.

2. Tilbyder en højere grad af sikkerhed end standard fingeraftryk.

To mennesker menes ikke at have nøjagtig de samme fingeraftryk, ligesom to mennesker ikke menes at have nøjagtig samme DNA. For at sammenligne fingeraftryk for en kamp registreres specifikke sammenligningspunkter, enten ved visuel undersøgelse eller analytisk software, for at bestemme deres nøjagtighed. Selvom denne proces er ret præcis, er den ikke så præcis som DNA -fingeraftryk. Ifølge National Institutes of Standards and Technology er sammenligninger med fingeraftryk nøjagtige 98,6% af tiden på en enkelt finger. DNA -fingeraftryk er nøjagtige 99,9% af tiden.

3. DNA -fingeraftryk er diskret.

Traditionelt fingeraftryk kræver, at der placeres mørkt blæk på hver finger. Derefter rulles den finger ind i et kort. Nogle fingeraftryk kan også kræve håndfladeaftryk. Til sammenligning kræver DNA -fingeraftryk en simpel kindpind for at indsamle de nødvendige oplysninger. Nogle mennesker har en ide om, at en DNA -test skal være nøjagtig, hvis der skal foretages en blodprøve. Det er simpelthen ikke sandt. DNA -fingeraftryk er lige så let som traditionelt fingeraftryk, når der skal indhentes oplysninger.

4. Bevis indsamlet fra DNA -fingeraftryk kan opbevares på ubestemt tid.

DNA -fingeraftryk skaber en specifik genetisk profil, der kan identificere et individ. Disse profiler kan gemmes i databaser på ubestemt tid. Fordi disse oplysninger omdannes til datapunkter, kan de kommunikeres hurtigt over internettet. Intern information kan kommunikeres hurtigt via Ethernet. Det betyder, at det er lettere at identificere og lokalisere potentielle mistænkte, der allerede har deres DNA -fingeraftryk gemt, hvilket giver større sikkerhedspotentiale i vores samfund.

5. DNA -fingeraftryk har mere end vægt på strafferet.

Der er mange måder, hvorpå vi kan bruge DNA -fingeraftryk til gavn for vores personlige liv. Folk bruger deres DNA -profiler til at bestemme deres herkomst og arv. Disse oplysninger kan bruges til at bestemme biologiske forhold. Vi kan endda bruge det til at identificere mennesker, der kan have risiko for visse genetiske sygdomme eller genetisk relaterede kræftformer. Selvom vi ofte ser på DNA -fingeraftryk som en måde at identificere kriminelle mistænkte, har det en række forskellige anvendelser, som vi fortsat udvikler.

6. Det kan blive grundlaget for genetiske behandlinger.

Arvelige sygdomme har en genetisk komponent. DNA -fingeraftryk kan allerede bruges til at identificere mennesker med specifikke sygdomme. Babyscreeninger kan fx få PKU, før det bliver et livstruende problem. Babyer med PKU kan sættes på en restriktiv diæt for at sikre, at de får et lykkeligt og tilfredsstillende liv. Med disse oplysninger kan vi også udvikle nye genetiske behandlinger, der kan gendanne DNA eller ændre det, for at hjælpe folk med at komme sig efter det, der kan være uopretteligt lige nu.

7. DNA -fingeraftryk kræver ikke en bestemt prøvestørrelse.

Genetiske materialer opnået fra en DNA -prøve kan forstærkes med aktuelle teknologier. Det betyder, at en lille prøve giver de samme sammenligningsdata, som en stor prøve giver. Prøvestørrelsen påvirker heller ikke potentialet for lagring af DNA -fingeraftryk. En simpel vatpind kan gemmes næsten på ubestemt tid, hvilket gør oplysningerne tilgængelige til analyse, når det er nødvendigt.

DNA -fingeraftryksstatistik

Liste over de største ulemper ved DNA -fingeraftryk

1. DNA -fingeraftryk er stadig en ufuldkommen videnskab.

At have en teknologi med 99,9% nøjagtighed kan virke som en pålidelig teknologi. Men når denne procentdel anvendes på sager i det virkelige liv, angiver det, at der kan være 1 fejl i hver 1000 tilfælde, der analyseres. Med en fange -befolkning på cirka 2 millioner mennesker, ville det indikere, at op til 2.000 mennesker kan have oplevet fejl i deres DNA -fingeraftrykproces og kunne være uskyldige. Vi skal fortsætte med at arbejde for at finde muligheder, der yderligere reducerer chancerne for at underkaste uskyldige mennesker for et strafferetligt system.

2. Der er privatlivsadresser, som vi endnu ikke har adresseret.

Fordi DNA -fingeraftryksoplysninger kan gemmes på ubestemt tid, er der specifikke fortrolighedsspørgsmål, som vi skal tage fat på som samfund. Skal uskyldige menneskers DNA -profiler gemmes på ubestemt tid? Hvad med de DNA -oplysninger, der opnås ved medicinske tests? Er læger forpligtet til at dele DNA -data i en journal med retshåndhævende embedsmænd? Fordi vi alle efterlader DNA -spor, uanset hvor vi går, er der en chance for, at det kan blive indsamlet, gemt og endda brugt mod os i fremtiden.

3. Databeskyttelsesproblemer skaber yderligere problemer med opbevaring og privatliv.

Vi har allerede set, hvor effektiv datahacking kan være under særlige omstændigheder. Millioner af mennesker har fået deres dataprofiler kompromitteret i løbet af det sidste årti. Forestil dig, hvor stor skade det kan forårsage, hvis en persons dataprofil indeholdt DNA -oplysninger i stedet for personlige data og betalingsoplysninger. Evnen til at gemme DNA -fingeraftryksdata skal omfatte evnen til tilstrækkeligt at beskytte dem. Ellers kunne vi opleve nye former for identitetstyveri, der kunne være meget vanskelige at bekæmpe.

4. Kræver, at de indhentede oplysninger tolkes korrekt.

Lad os sige, at der er begået en forbrydelse på dit lokale kunstmuseum. Et berømt maleri er blevet stjålet til en værdi af 300 millioner dollars. Jeg var på museet dagen før og kiggede på det nøjagtige maleri. Måske lægger du din hånd på væggen ved siden af. Eller måske havde du et allergiangreb og nyset flere gange i et væv, som du derefter smed væk. Dit DNA vil blive indsamlet der. Du kommer til at være mistænkt.

Retsmedicinske eksperter skal korrekt fortolke de DNA -oplysninger, der indhentes, for at det kan være nyttigt. Hvis det ikke sker, kan chancerne for uretmæssige overbevisninger stige frem for at falde.

5. DNA -bevis påvirker mennesker for meget.

På grund af vores eksponering for retsmedicinsk programmering, som CSI, er der en social præference for at lægge større vægt på DNA -fingeraftryk end andre former for bevis. På trods af at processen ikke er 100% pålidelig, behandler mange oplysningerne fra denne teknologi som en uafviselig kendsgerning. Uafhængig DNA -fingeraftrykstest har fundet ud af, at ikke -relaterede mennesker kan matche op til 9 af de 13 almindelige markører, der bruges til evidensprøvning ret ofte. Nogle mennesker kan endda blive enige om 10 fælles markører, på trods af at de er fremmede for hinanden.

6. Vi kunne bruge DNA -fingeraftryk til at skabe nye klasser i vores samfund.

Vi undersøger allerede nyfødte for visse sygdomme, der kan påvirke deres liv negativt. Hvad hvis de samme tests blev brugt til at evaluere barnets DNA -profil? Oplysninger om dit fremtidige helbred kan skabe klassificeringssandsynligheder. Nogle mennesker kan blive opkrævet mere for lægehjælp, fordi de er mere modtagelige for kræft.

Eller hvad hvis nogle mennesker er mere tilbøjelige til at blive overvægtige, hvilket får læger til at udelukke diabetesdækning fra denne persons forsikringsdækning? Information fra DNA -fingeraftryk kan bruges til mange gode ting. Det kan også bruges til mange dårlige ting.

7. DNA -fingeraftryksoplysninger kan gemmes uden personlig tilladelse.

Når babyer testes for PKU i USA, placeres en blodprøve på et filterpapirkort. Det tørrede blod på disse kort kan være nyttigt til at opretholde et højt niveau af kvalitetskontrol i et laboratorium. De kan også give folkesundhedsmæssige fordele og tilbyde sikkerhedsscreening. Det eneste problem med denne praksis er, at nogle stater i USA gemmer disse kort, med personligt DNA, på ubestemt tid.

Andre stater ødelægger kortene efter et par uger. Du bliver nødt til at kontrollere din stats registreringsregler for at finde ud af, hvad der er gemt, og hvor længe.

8. Internationale agenturer kan have DNA -fingeraftryk uden personlig tilladelse.

I USA blev National DNA Index System, eller NDIS, oprettet i 1994. Det er blevet den største DNA -database i verden. Indeholder 12,2 millioner kendte kriminelle profiler. Den indeholder også 2,6 millioner profiler af mennesker, der blev anholdt, men aldrig dømt for en forbrydelse, og omkring 700.000 retsmedicinske profiler.

Denne database har hjulpet i mere end 285.000 tilfælde. Han har også leveret DNA -oplysninger til andre databasesystemer rundt om i verden. Millioner af mennesker har muligvis delt deres DNA -fingeraftryk med andre bureauer uden din viden eller tilladelse.

9. DNA -fingeraftryk er baseret på menneskelig præcision.

DNA -fingeraftryk kan give endnu et lag bevis for retshåndhævende embedsmænd, når de bygger en sag. Det er også afhængigt af menneskelig vurdering for at skabe resultater, der er tilgængelige for fortolkning. Hvis der opstår en fejl under behandlingsteknikken, er DNA -fingeraftryksresultaterne muligvis ikke nøjagtige. Forkert håndteringsteknik kan også påvirke resultaterne. Forkert fortolkning af resultaterne kan også føre til fejlagtige konklusioner om de oplysninger, der blev indhentet.

10. Det kan resultere i etniske angreb.

Uden DNA -fingeraftryk har vi set forskellige kulturer arbejde for at rense visse elementer i deres samfund. I ekstreme tilfælde har etniske angreb ført til folkedrab. De oplysninger, som DNA -fingeraftryk giver, ville gøre det meget lettere at begynde at diskriminere mennesker baseret på deres etnicitet eller køn. Det kan også bruges til at give mennesker med et specifikt sæt genetik mulighed for at have “rettigheder” i et samfund, fordi de har “bedre” DNA end andre.

De største fordele og ulemper ved DNA -fingeraftryk giver os mulighed for at skabe mere sikre samfund. Vi kan opdage mere om vores arv og planlægge fremtidige sundhedsbehov. Vi kan også bruge DNA -fingeraftryk til at gemme oplysninger, bruge dem til at udelukke mennesker eller antage din identitet. Derfor er udviklingen af ​​denne teknologi vigtig, selvom den skal komme med visse regler eller forskrifter, der gør det muligt at implementere den uden at forårsage skade.