8 fordele og ulemper ved radioreklame

En af de første ting, der kommer til at tænke på, når et mærke og et firma tænker på medieannoncering, er radio. Radioreklamer kan virke som en traditionel metode til at nå nye forbrugere, men den er stadig effektiv på grund af antallet af mennesker, der stadig lytter til radio hver dag.

Den største fordel ved radioreklame er, at det giver et brand og et firma mulighed for at målrette mod en specifik kerne demografisk. Fordi radiostationer har flere forskellige formater, hver med en unik indholdstype, er det muligt at nå ud til en bestemt gruppe af forbrugere for at øge mærkebevidstheden.

Den største ulempe ved radioreklame er, at oplysningerne i annoncen kan være svære at huske. Der er ingen måde for en potentiel kunde at gemme et telefonnummer, adresse eller mærkenavn til senere, som du kan med e -mails, printannoncer og andre former for direkte marketing. Et mærke og en virksomhed skal afhænge af hukommelsen eller forbrugerens evne til at skrive vigtige oplysninger, f.eks. Et telefonnummer, for at udvikle deres forretning.

Her er nogle af de andre fordele og ulemper ved radioreklame, der er værd at overveje.

Hvad er fordelene ved radioreklame?

1. Det kan være meget overkommeligt.

Hvis et mærke og et firma er villige til at annoncere i lave publikumstider, kan det være meget overkommeligt at få deres reklame i radioen. Det er derfor, det er så vigtigt at undersøge, hvornår en kerne demografisk lytter til radioen. Omkostninger pr. Kunde, hvis du kan målrette mod en kerne demografisk i nedetid, kan være utrolig lave.

2. Det er let at producere radioreklame.

Hvis et mærke og et firma ønsker at annoncere på radioprogrammer, er alt, hvad de har brug for, et indholdsrum, der kan læses i luften. Organiseret reklame kan omfatte lydeffekter, musik og jingles for at hjælpe lytteren med at huske vigtige detaljer.

3. Radioreklamer kan være meget gentagne.

For nogle trykte annoncer skal et mærke og en virksomhed muligvis vente på, at det næste nummer udskrives for at nå nye potentielle kunder. Da mange trykte blade bevæger sig til et format på 6 numre om året, betyder det en ventetid på 2 måneder mellem kontaktforsøg. I radioens verden kan en annonce gentage sig hvert par minutter og stadig føles frisk for lytteren.

4. Radioen giver dig mulighed for at fortælle en historie.

Historier i radioen går generationer tilbage. Bare fordi du sælger vaskemaskiner i dag i stedet for at oprette et superhelte -show, betyder det ikke, at du ikke kan udnytte kraften i en lydhistorie. Ved at gøre det kan et brand og en forretning udvide folks opfattelse af dem, så de hurtigt og billigt kan vokse en forbrugerbase.

Hvad er ulemperne ved radioreklame?

1. Vigtige radiospots kan være ret dyre.

Mange mærker og virksomheder kan lide at målrette vigtige rejsetider i deres lokalsamfund for deres annoncering. Dette skaber et knaphedsniveau på annoncemarkedet for disse tider, hvilket gør det muligt for en radioudbyder at opkræve mere for hvert sted, der tilbydes. De bedste tider er normalt for dem, der er villige til at betale mere.

2. Nogle lyttere slukker for radioen … eller skifter station.

Fordi mange lokalsamfund har flere radiostationer, er det let for en lytter at skifte station, hver gang annoncen går i luften. Hvis der vises reklame, indstiller mange lyttere simpelthen oplysningerne, fordi der er så meget mærkesætning, der fylder fjernsyn, radio og internettet i dag.

3. Radioreklamerens gentagne karakter kan også være dyr.

Mange lyttere gør andre ting. Det betyder, at de mest effektive radioannoncer har en tendens til at tage længere sendetid bare for at gentage de vigtige oplysninger, lytteren har brug for. For et mærke og en virksomhed kan dette betyde, at der kræves længere annonceplads og skal udsendes oftere, hvilket kan øge omkostningerne.

4. Ikke alle produkter nyder godt af radioreklame.

Nogle produkter [og tjenester] drager mere fordel af en visuel fremstilling af, hvad der tilbydes. Radio giver slet ikke dette. Hvis folk har brug for at se noget for at forstå dets værdi, så vil radioreklame ikke være for det mærke og den forretning.

Fordele og ulemper ved radioreklame viser, at for nogle mærker og virksomheder kan muligheden for at ekspandere til et nyt marked blive en realitet. Det kræver simpelthen lydgenkendelse af produktet eller tjenesten for at få succes, noget som ikke alle potentielle produkter eller tjenester tilbyder.

Har du tidligere annonceret i radioen? Hvad var nogle af de fordele eller ulemper, som du bemærkede gennem din indsats?