8 fordele og ulemper ved produktplacering

Har du nogensinde set en film eller et tv -program og bemærket, at visse mærker synes at tiltrække opmærksomhed? Et twist af en sodavandsdåse her eller et tegn i baggrunden, der understreges, betragtes som en produktplacering. Nogle produktplaceringer kan blive hængende i baggrunden, men andre bliver ligesom et neonskilt til Coca Cola i Superman II en del af selve historien. Der er visse fordele og ulemper ved produktplacering, der skal evalueres, før du accepterer en handel, så det er nogle af de vigtigste punkter at tænke på.

Fordelene ved produktplacering

1. Hjælp filmvirksomheder med at betale for oprettelse af indhold.

Reklame har været en del af film- og tv -oplevelsen fra begyndelsen. Selv tidlige tv -shows havde produktplaceringer eller live -annoncer om sponsorering af showet, så seerne blev udsat for bestemte mærker. Pengene fra disse sponsorater bringer historierne til forbrugerne. Uden ham ville der være færre historier.

2. Når det gøres korrekt, forbedrer det seeroplevelsen.

Det fantastiske ved film og tv -shows er, at de kombinerer fantasi med virkelighed for at gøre det til en visuel oplevelse, som en almindelig person kan relatere til. Et godt show får folk til at føle sig virkelig nærværende. Produktplaceringer, der er subtile og realistiske inden for historiens kontekst, kan hjælpe med at forbedre denne oplevelse. Ville Bruce Wayne køre en Chevrolet? Selvfølgelig ikke. Det ville ikke være realistisk som milliardær. En Lamborghini ville give mening.

3. Øg fortjenstmargenerne for filmselskaber.

Film og tv -shows skal tjene penge for at blive ved med at producere nyt indhold. Produktplacering reducerer de udgifter, der kræves til filmoptagelse, hvilket forbedrer filmens potentielle rentabilitet. Hvis det koster $ 40 millioner at lave en film, men $ 20 millioner af det er dækket af produktplacering, så har filmen kun brug for $ 20 millioner i billetkontoret for at nå lige.

4. Skab større bevidsthed om de mærker, der er positivt forbundet med en god film.

Hvis folk nyder en film, og der er produktplaceringer involveret, oversættes disse positive følelser til mærket. Taco Bell foretog enorme investeringer i produktplacering i 1990’erne Demolition Man -filmen. Filmen har stadig en kultfølelse, og mange fejrer Taco Bell Day på årsdagen for filmens udgivelse.

Ulemperne ved produktplacering

1. Det kan forstyrre filmens plot.

Selvom der er milliarder af dollars i reklameindtægter til rådighed hvert år fra produktplacering, kan overdreven reklame i en film være distraherende. Nogle film som Minority Report eller The Island bliver ikke kendt for deres plot, men for den åbenlyse produktplacering, der er placeret foran seerne. Tydelige produktplaceringer gør folk til virkelighed.

2. Opret en rodet skærm.

Selvom en direktør bemærker, at mængden af ​​produkter i skuddet fylder skærmen og gør forestillingen vanskelig at følge, er der ikke meget, de kan gøre ved det. Kontrakter, der godkender produktplacering, dikterer ofte, hvordan, hvornår og hvor ofte disse produkter vises. Da denne form for reklame er blevet yderst konkurrencedygtig, vil mængden af ​​rod fortsat stige.

3. Det er dyrt.

Film og tv -shows har en global rækkevidde, der når milliarder af mennesker. Det betyder, at reklame via produktplacering ikke bliver billig. Det vil næsten altid være en 7-cifret investering for en minimal placering og sandsynligvis $ 10 millioner eller mere for et mærke at deltage i filmens plot. Heineken betalte for eksempel 45 millioner dollars for James Bond for at stoppe med at drikke martini og begynde at drikke hans øl.

4. Konkurrencedygtige mærker kan tilsidesætte hinanden.

Nogle film og shows indeholder så mange forskellige produktplaceringer inden for den samme branche, at annoncens effekt annulleres. Hvis seerne ser for mange mærker fra den samme branche, bygger det ikke loyalitet. Derfor ser du aldrig Burger King i samme film med McDonald’s.

Fordele og ulemper ved produktplacering viser, at det kan være et win-win-forhold for alle involverede, når det gøres rigtigt. De fleste af de negative aspekter ved produktplacering kan tilskrives et overskud af lempelse i dette reklamemedium. Tag et kig på dine yndlingsfilm eller -programmer, se hvilke mærker du genkender, og overvej derefter, hvilke mærker du køber. Chancerne er store for, at de matcher.