8 fordele og ulemper ved økoturisme

Verden er et meget stort sted, hvilket betyder, at der er steder, der stadig er relativt uudforskede. Økoturisme tager folk med til disse steder, så de kan se, hvordan naturen er, når den menneskelige hånd efterlader den praktisk talt intakt. Til gengæld forlader turister de levesteder, de observerer, intakte uden at forstyrre de lokale kulturer, så andre kan opleve den samme glæde som dem selv.

Med hensyn til fordele og ulemper ved økoturisme, er der flere vigtige punkter at overveje, før man vedtager denne form for økonomisk vækst.

Fordele ved økoturisme

1. Det er en bæredygtig måde for lokale økonomier at tjene penge.

Fordi økoturisme er optaget af miljøets tilstand, tilskynder det til udviklingsmuligheder, der er bæredygtige for naturen selv. Det betyder, at der altid vil være en vedvarende kilde til potentiel indkomst, fordi de naturressourcer, som folk kommer for at se, bevares.

2. Det er en måde at skabe højt betalte job til lokale arbejdere.

Folk vil betale store penge for mindeværdige oplevelser med økoturisme. Uanset om det er på en båd for at observere spækhuggere eller delfiner i naturen eller tage en tur gennem en regnskov, skal turister have guider og et støttesystem på plads, hvor de vælger at oprette en base for operationer. Dette giver lokale arbejdere en chance for at tjene et godt levebrød, mens de viser andre, hvorfor de elsker området så højt.

3. Tillader mennesker at se verden og komme i kontakt med lokale kulturer.

Hvor mange gange kunne en person, der bor i den urbane jungle i New York City, se en vild strøm fuld af fisk og jagtbjørne, mens han gik på arbejde? Lokale kulturer opleves gennem økoturisme, og det hjælper med at udvide de læringsmuligheder, som vi alle har hver dag. Den måde, en kultur definerer et perfekt øjeblik på, kan være meget forskellig fra andre kulturer, så det kan være en utrolig oplevelse at sammenligne de to.

4. Det er meget overkommeligt.

Mange øko -turismeoplevelser kan nydes for en brøkdel af omkostningerne ved en traditionel ferie på et traditionelt feriested. Der er behov for færre tjenester og ressourcer, og mange af forsyningerne, såsom telte eller soveposer, kan også bruges til fremtidige eventyr.

Ulemperne ved økoturisme

1. Skader på naturen kan forekomme på trods af vores bedste hensigter.

Mennesker har altid ønsket om at udforske mere, gå længere og skubbe reglerne. Det betyder, at der altid vil være nogen, der gør noget, som du rådes til ikke at gøre, mens du nyder et økoturismeeventyr, og at aktiviteten meget vel kan ændre hele miljøet på en negativ måde. Mennesker kan ofte forårsage meget skade på trods af deres bedste generelle hensigter.

2. Der sker en kulturel ændring, uanset om den er tiltænkt eller ej.

Folk ligner også meget svampe. Alle har en tendens til at absorbere lidt af alle omkring dem. Over tid betyder det, at lokale kulturer ændrer sig, simpelthen fordi de har budt andre velkommen i fællesskabet. Da disse ændringer sker, betyder det, at en lille del af deres kultur går tabt, fordi den sendes med hver turist, der besøger dem.

3. Det kan gøre folk til turistattraktioner.

De indfødte stammer i Afrika eller Amazonas er klassiske eksempler på dette. Folk kan begive sig ud på et økoturismeeventyr, men målet er at se og muligvis interagere med andre mennesker, de aldrig har mødt før. Denne form for holdning er mere end nedladende. Det er mangel på respekt. Hvis du arbejder på et bykontor, vil du så gerne have, at grupper af fremmede kommer og observerer alt, hvad du gør? Der kunne laves en dokumentar om, hvor ofte du står op for at genopfylde din kaffekop. Det ville forstyrre din arbejdsstil, ligesom ecotoursim forstyrrer traditionel livsstil.

4. Der er ikke noget supportsystem.

Økoturisme når fjerntliggende hjørner af planeten, hvilket betyder, at turister ikke har et støttesystem, hvis noget går galt. Hvis de f.eks. Har en medicinsk nødsituation, kan det tage timer eller endda dage at reagere på nødvendig livslang pleje.

Disse fordele og ulemper ved økoturisme viser, at det er muligt at se verden på en unik måde. Vi har kun ansvaret for at forlade verden under de samme forhold, som vi fandt den under, når vi udforsker. Så længe vi kan gøre det effektivt og respektere lokale kulturer, kan økoturisme være en meget god ting.