8 fordele og ulemper ved en fast skatteprocent

Det moderne skattesystem er i bedste fald kompliceret. Der er tusindvis af sider med regler, fradrag og rapporteringslove, der er nok til at få selv en erfaren revisor til at vende hovedet. Derfor foreslås ofte en fast skat som en måde at løse problemet på. Der er dog nogle fordele og ulemper ved at starte en fast skatteprocent, så her er et kig på de vigtigste punkter at overveje.

Fordele ved en fast skatteprocent

1. Opret et system med enkelhed.

En fast skattesats eliminerer fuldstændigt behovet for et progressivt sæt skattesatser. For hver lille smule penge, der tjenes, uanset hvor mange penge der tjenes i løbet af et år, vil der blive sendt en bestemt procentdel til regeringen. Dette forenklede system ville strømline ansøgningsprocessen, især hvis fradrag og kreditter også blev elimineret, at selvangivelser kunne indgives og behandles på få minutter i stedet for et par timer.

2. Opret et egenkapitalsystem.

For at en regering kan fungere korrekt, bør alle have noget hud i spillet. Når nogen ser en vej, burde de kunne sige “det hjalp jeg med at betale for.” Selvom alt, hvad de bidrog med, var $ 100, fordi de tjente $ 1.000 det år i et fladt skattesystem, er der mere stolthed over at vide, at der blev gjort noget godt med specialarbejdet. Den samme sats ville gælde, hvis nogen også tjente 1 million dollars, så alle kunne beholde det samme beløb for hver tjent dollar.

3. Det kan fremme økonomisk vækst.

Et af de største problemer for det nuværende progressive skattesystem er, at flere virksomheder er fritaget for skat på grund af eksisterende kreditter eller tilskud. Velhavende mennesker kan nogle gange betale mindre i skat end dem, der tjener $ 20.000 om året af samme grund. Ved at have et fladt system tilskyndes økonomisk vækst, fordi der er et større beløb til rådighed for dem, der bruger regelmæssigt.

4. Det ville øge statens indtægter.

Job i den offentlige sektor har haft stillestående lønninger i næsten et årti på grund af stillestående indkomster. Nogle offentlige sektorer, såsom uddannelse, har ikke oplevet omfattende stigninger i finansieringen i mere end 30 år. Et enkelt skattesystem, der skaber flere brugbare penge, giver den offentlige sektor flere muligheder for at gøre det, de gør bedst.

Ulemperne ved en fast skatteprocent

1. Det kan favorisere de rige mere end et progressivt skattesystem gør.

Et ensartet skattesystem kan være fair fra et procentvis synspunkt, men det er også et system, der kan give den velhavende klasse en unik fordel. Fordi de rent faktisk ville få en skattelettelse, når de blev implementeret, mens arbejderfamilier kan opleve en skatteforøgelse, kan ansvarsbyrden flytte sig fra de rige til arbejderne til de fattige for at støtte samfundet. I mellemtiden har de rige flere penge, som de kan bruge til at skabe endnu flere penge.

2. Kunne fordoble skattetrykket for nogle familier.

I USA starter starten på det progressive skattesystem med 10%. Til sammenligning er procentdelen for lande, der har startet et fladt skattesystem, omkring 20%. Det betyder, at for en familie, der tjener $ 30.000 om året i USA, ville deres skatteregning gå fra $ 3.000 til $ 6.000, og det inkluderer ikke moms, gebyrer eller statsskatter, der også kan forekomme. Det er en betydelig byrde at lægge på et hjem, mens andre ser skattelettelser.

3. Ville investeringsindkomst være skattefri?

Mange flade skattesystemer fritager investeringsindkomst fra skattesystemet. Det ville betyde, at for den velhavende klasse, der ofte udelukkende genererer deres indkomst fra investeringer, kan deres samlede skattetryk være nul.

4. Rene enkelt skattesystemer skader små virksomheder.

En lille virksomhedsejer på et rent fladskattesystem ville ikke kunne fratrække rejser, udstyr og andre fornødenheder, som du måtte have. I stedet ville din skattesats være baseret på bruttoindkomst. Hvis de tjente $ 22k brutto, men deres nettoindkomst efter udgifter kun var $ 1.500, ville selv en flad 10% skat tage dem fra at være i sort til at være i rødt for det år, og der ville ikke være noget, der kunne gøres. gøre ved det. at.

Disse fordele og ulemper ved den faste skattesats viser, hvorfor ideen er så vanskelig at indhente. Der er en række fordele, der kan opnås, men de kan koste en høj pris.