8 fordele og ulemper ved musik, mens du arbejder

Har du hovedtelefoner på, mens du arbejder? Afspiller baggrundsradioen gennem din arbejdsgivers loftshøjttalere? Musik er unik, fordi den involverer hele sindet på én gang. På nogle måder er det som øjeblikkelig meditation, fordi det kan skabe et entydigt fokus for et projekt, som du skal lave. Det kan også være en intens distraktion, hvis du elsker at synge med på dine yndlingssange, fordi fokus er på musik i stedet for arbejde. Diskuterer du fordele og ulemper ved musik, mens du arbejder? Så er det nogle af de vigtigste punkter, du skal overveje, før du skruer op for lydstyrken på din yndlingsspilningsliste.

Her er fordelene ved musik, mens du arbejder

1. Miljøstøj øger personlig kreativitet.

Mange af de problemer, folk har med musik, er, at de spiller det for højt, mens de arbejder. Enhver form for musik vil forstyrre den kreative proces, hvis lydstyrken er for høj. Når de placeres i et miljø som f.eks. Støj fra omgivelserne, øges kreativitetsniveauerne, fordi det tilskynder sindet til at begynde at tænke abstrakt.

2. Afgræns den måde, folk arbejder på.

Visse træk, som vi udvikler over tid, kan forfines takket være musik. Dette gælder især, når det kommer til vores fine motoriske færdigheder og vores evne til at bestemme forskelle i lydfrekvenser. Børn, der lærer at spille et instrument, har for eksempel stigninger på begge områder i forhold til børn, der ikke lærer et instrument som en del af deres undervisning.

3. Forbedrer en persons visuelle opmærksomhed.

Al musik har evnen til at forbedre visuel opmærksomhed, men klassisk musik har en tendens til at være den bedste. Selvom nogen har lidt et psykisk handicap, f.eks. Et slagtilfælde, har musik evnen til at forbedre det visuelle fokus på en enkelt opgave eller et objekt foran sig.

4. Interaktiv musik hjælper med at opretholde energiniveauet.

Folk, der lytter til musik i løbet af dagen, føler, at de har mere energi i reserve i forhold til dem, der ikke gør det. Har du nogensinde hørt udtrykket “Du er, hvordan du har det”, når du beskriver, hvordan sindet fungerer? Hvis du føler dig syg, har du en tendens til at blive syg oftere. Musik begrænser fokus på det negative, fordi sindet stimuleres afhængigt af den type musik, der bliver lyttet til. Derfor kan du endda føle dig mere energisk efter at have lyttet til rap i forhold til at lytte til jazz.

Her er ulemperne ved musik, mens du arbejder

1. Forkert musik kan skabe mange distraktioner.

Disse distraktioner kan være gode eller dårlige. Inspirerende musik kan få folk til at dagdrømme. Romantisk musik kan få nogen til at tænke på en tabt kærlighed. At lytte til 90’ernes grunge kan skabe nostalgi. Selvom disse distraktioner er mindre alvorlige end tilstedeværelsen af ​​stilhed, er det vigtigt at vælge den passende musik til arbejdsmiljøet for at minimere distraktioner.

2. Sindet kan blive overstimuleret.

Selvom kreative centre stimuleres gennem tvungen abstrakt tænkning forårsaget af musik, kan sindet blive overstimuleret på denne måde. Nogle former for information skal absorberes af en konventionel forståelsesmetode, såsom geometriske beviser. Overstimulering vil medføre, at information ignoreres frem for tilbageholdt.

3. Kontinuerlig udsættelse for musik kan skade hørelsen.

Fordi mange mennesker har en tendens til at lytte til høj musik, mens de arbejder på at fjerne distraktioner fra baggrundsstøj, har lydstyrken en tendens til at være på usunde niveauer. Alt større end 85 decibel kan forårsage fysisk smerte for en person og reducere deres evne til at høre over tid. Hovedtelefoner tændt med fuld lydstyrke under arbejdet kan svare til mere end 100 decibel. Nu multipliceres det til en 8 timers arbejdsdag, 5 dage om ugen, og skaden kan hurtigt blive større.

4. Det kan få sindet til at glemme.

Hvis du arbejder på noget og lytter til musik, er det ikke ualmindeligt at opleve hukommelsesgab. Du kan glemme, hvor du er i projektet eller fuldføre hele opgaven uden at huske, hvad du gjorde. Når dette sker, er det svært at opretholde kvalitetskontrol, fordi du ikke kan huske, hvad der lige skete.

Fordele og ulemper ved musik under arbejdet viser, at den rigtige musik i den rigtige lydstyrke kan være gavnlig. Imidlertid kan forkert musik eller afspilning af for høj musik have den modsatte effekt. Derfor er det vigtigt at evaluere disse nøglepunkter, inden du starter en afspilningsliste for at få dig igennem dagen.