38 Statistik og tendenser for palmeolieindustrien

Oliepalme har været en vigtig komponent i samfundet siden måske begyndelsen på den moderne menneskelige civilisation. I slutningen af ​​1800 -tallet opdagede arkæologer en grav i Abydos, Egypten, som indeholdt skibe af dette produkt fra det 30. århundrede f.Kr. Der er skriftlige optegnelser over palmeolie, der blev brugt som en lokal fødekilde, da europæere rejste til Vestafrika i 1400 -tallet.

Selvom palmeolie oprindeligt var en global ressource for civilisationer, så Malaysia i det 20. århundrede frem som den største producent. I 1990 producerede landet mere end 11 millioner tons af produktet om året. Der er stadig fungerende plantager i Afrika, startet af europæere, der koloniserede området i begyndelsen af ​​1800’erne til netop det formål.

Når Malaysias produktionstal kombineres med Indonesiens, kommer næsten 90% af verdens palmeolieforsyning fra disse to lande. Det skaber økonomiske muligheder for de involverede, men det skaber også miljøproblemer. Op til 110.000 mennesker hvert år får livstruende konsekvenser på grund af forurening og skovrydning forårsaget af ønsket om at opnå ny indkomst, der genereres af dette produkt.

Palm æterisk olie industri statistik

# 1. Indonesiens palmeolieindustri producerer 54% af de produkter, der er tilgængelige på det globale marked i dag, med sine primære produktionscentre i Sumatra, Borneo og Kalimantan. Cirka 70% af palmeolieplantagerne i drift i landet er baseret i Sumatra. (University of Teuku Umar)

# 2. Modne landområder tegner sig for cirka 95% af palmeolieproduktionsområderne, der er tilgængelige i Nigeria, hvilket gør det muligt for denne del af den globale industri at producere cirka 1,4 millioner tons til forbrug hvert år. (Statista)

Palmolieindustri Statistik efter markedsandelprognose i USA

# 3. Der var 13 år i træk med industriel vækst, som den indonesiske palmeolieindustri oplevede, før de oplevede et fald fra 33,4 millioner tons til 32,6 millioner tons i 2016. Selv med dette fald er mængden af ​​palmeolie produceret i landet mere end tre gange højere. end i 2002, hvor der blev skabt 9,37 millioner tons. (University of Teuku Umar)

# 4. Thailand producerer også palmeolie til den globale industri, selvom dens træarter ikke giver de samme høje udbytter som de store leverandører i Indien eller Malaysia. Thailands afkast er højest på 17%, mens det globale branchegennemsnit er over 20%. (Krungsri Research)

# 5. Den gennemsnitlige størrelse på en palmeolieplantage i Thailand er kun 8 hektar, og 80% af operationerne er på land, der er endnu mindre. (Krungsri Research)

# 6. Der er en estimeret forsyningskløft i den globale palmeolieindustri på næsten 500.000 tons, hvilket gør det muligt for en disruptor som Nigeria eller Thailand at skabe nye økonomiske muligheder for sig selv. (Mission af FBN)

# 7. Nigeria producerer i øjeblikket omkring 900.000 tons palmeolie hvert år. (Krungsri Research)

# 8. Indonesiske palmeolieproducenter bidrager med omkring 2,5% af deres lands bruttonationalprodukt hvert år. Småplantager udgør 40% af den samlede lokale produktion, og statsejede virksomheder bidrager med yderligere 10%. (Indonesiske investeringer)

# 9. Den samlede palmeolieraffineringskapacitet i Indonesien er 45 millioner tons, et tal der er fordoblet siden 2012. (Indonesiske investeringer)

# 10. 60% af raffinerede produkter, der kommer fra industrien, omdannes til olein, 305 omdannes til stearin, og resten raffineres og deodoriseres til madvarer, f.eks. En kaffemaskine uden mælk. (Krungsri Research)

Palmeolieindustri Statistik efter ansøgning Markedsandel

# 11. 87 % af palmeolieprodukter høstet i Thailand kommer fra frugtklaser, der er plukket friske, hvilket reducerer truslen om råd, der kommer fra fri frugt, som nogle gange kan ses i andre industrisegmenter. (Krungsri Research)

# 12. Eksportafgifter på indonesiske palmeolieprodukter kan nå op på 22,5 %, når råvarepriserne er høje. Problemet med denne struktur er, at taksterne er 0%, hvis satsen pr. ton falder til under $750, hvilket er hvor den har været i de fleste måneder siden begyndelsen af ​​2016 (Indonesian Palm Oil Association).

# 13. Thailands palmeolieindustri producerer mere end 6,1 millioner liter biodiesel hvert år, hvilket skaber jobmuligheder gennem 13 forskellige brændselsanlæg. Næsten 30% af den palmeolie, der produceres lokalt, er bestemt til denne produktion. (Krungsri Research)

# 14. Palmeolie er en topprioritet, fordi den kan producere op til 10 gange mere olie pr. Enhed i forhold til solsikker eller sojabønner. (Jorden og verden)

#femten. En spiseskefuld palmeolie indeholder i øjeblikket omkring 55% af den daglige anbefaling for mættet fedt til den gennemsnitlige person. (En grøn planet)

#seksten. På grund af tab af levesteder, som palmeolieindustriens indsats i Asien-Stillehavsområdet oplevede, er op til 50% af de lokale orangutangpopulationer gået tabt i ønsket om at oprette nye plantager. Der er anslået 6.300 Sumatran orangutanger i naturen på dette tidspunkt. (En grøn planet)

# 17. Rydning af cirka to kvadrat hektar tørveskov for at skabe nyt rum til palmeolieproduktion frigiver omkring 6.000 tons kuldioxid i luften. (En grøn planet)

# 18. Over 5000 jord- og menneskerettighedskonflikter opstår i Indonesien på grund af palmeolieindustrien, hvor 45 millioner mennesker bor i landets skove. (En grøn planet)

# 19. Samlet verdens palmeolieproduktion nåede 69,6 millioner tons for vækstsæsonen 2017-2018 og nåede et nyt rekordniveau for industrien. Kun 56,3 millioner tons blev produceret globalt i sæsonen 2012-2013. (Statista)

# 20. Kun 2% af palmeolie udvundet fra thailandske møller når eksportmarkedet til salg. 32% af den indenlandske efterspørgsel er til direkte forbrug, og resten er til køb af biodiesel. (Institut for Intern Handel i Thailand)

Palmolieindustri Statistik efter smøremidler Markedsandel

# 21. Indien importerer den største mængde palmeolie i verden i dag og køber mere end 10 millioner tons i 2016. Det repræsenterer omkring en tredjedel af alt salg. Europa importerede 21% af de tilgængelige varer i løbet af samme år, og Kina sluttede på tredjepladsen med 16% af markedet. (Analyse af palmeolie)

# 22. Mere end 2,6 milliarder liter biodiesel brændstof kommer fra den indonesiske palmeolieindustri, der er verdens førende inden for oprettelsen af ​​dette produkt. Næsten alt det brændstof, der er skabt af industrien, sælges indenlands. (Analyse af palmeolie)

# 23. Hvad palmeolie -leverandører som Nigeria kæmper med i forhold til Malaysia eller Indonesien, er produktionseffektivitet. Op til 50% af den mulige olie, der kan komme fra den årlige høst, går tabt hvert år på grund af ineffektivitet. (NDPI Foundation)

# 24. Palmeolieindustrien er blot en af ​​fire globale virksomheder, der rangerer højt i tvangsarbejde, børnearbejde og slaveri i USA. (En grøn planet)

# 25. For at et træ kan vokse ordentligt i en plantage, skal der være en afstand på 10 fod omkring diameteren på hvert træ. (NDPI Foundation)

# 26. Cirka 300 meter regnskov fældes hvert 60. minut rundt om i verden for at hjælpe med at øge palmeolieproduktionsniveauet. (Verdensnaturfonden)

# 27. 44% af palmeolieeksporten, der produceres hvert år, stammer fra Malaysia, som også er ansvarlig for 39% af den samlede tilgængelige produktion hvert år. (Palm Oil Council of Malaysia)

# 28. Det, der gør palmetræet unikt, er, at det tilbyder to olier til produktion i stedet for en: palmeolie og palmekerneolie. For hver 10 tons palmeolie, der produceres, får du også cirka 1 ton palmekerneolie. (Palm Oil Council of Malaysia)

# 29. Malaysia bruger omkring 90% af landbrugsjorden til gummiproduktion eller til oliepalmeplantager. Omkring 4,1 millioner hektar er beplantet med oliepalme, hvilket repræsenterer mindre end 2% af det samlede areal dedikeret til såning af dette produkt på verdensplan. (Palm Oil Council of Malaysia)

# 30. Cirka 16 millioner jobmuligheder kommer fra Indonesiens oliepalmeindustrier, og de fleste af dem involverer små landbrugsmuligheder for landmænd. (UNDP Indonesien)

# 31. Siden 2011 er det globale forbrug af palmeolieprodukter steget med en gennemsnitlig hastighed på 5,3% hvert år. Stigende befolkningsniveau kombineret med stigende indkomster på markeder som Indien er ansvarlig for størstedelen af ​​denne stigning. (Indonesian Palm Oil Association)

# 32. Den globale palmeolieindustri satte mere end 72 millioner frø til salg i 2017, hvilket skabte potentiale for en nedadgående tendens i produktionen i det næste årti. Når nye træer når modenhed, kan den årlige vækstrate falde fra 10% til kun 3%. (Indonesian Palm Oil Association)

# 33. Thailands oliepalmeindustri har mere end 100 aktive møller på én gang, hvilket tilsammen producerer mere end 23 millioner tons om året. (Krungsri Research)

# 34. Fordi tørvemarker generelt drænes for at dyrke oliepalme, skaber det en højere brandrisiko for små producenter, især i lande som Thailand. 70% af den oliepalme, der kan købes i et givet år, stammer fra disse producenter. (Mongabay)

# 35. Der er i øjeblikket mere end 700.000 hektar jord dedikeret til palmeolieplantager i Thailand. (Mongabay)

# 36. USA importerer i øjeblikket hvert år omkring 4% af den palmeolie, der er tilgængelig på eksportmarkedet, hvilket placerer landet som den syvende største køber. Myanmar (3%), Rusland (2%) og Vietnam (2%) runder top 10, hvor Egypten (5%) og Bangladesh (5%) slog USA på produktet. (Analyse af palmeolie)

# 37. 83% af indonesisk råolieproduktion sammen med 73% af malaysisk produktion er RSPO -certificeret. (Analyse af palmeolie)

# 38. Palmeolie genererer 3,8 tons pr. Hektar, hvilket er en af ​​de mest effektive afgrøder i verden med hensyn til udbytte. (European Palm Oil Alliance)

Palmeolieindustriens tendenser og analyse

Indtil mere konkurrence er tilgængelig på det globale palmeoliemarked, vil Indonesien og Malaysia fortsat diktere pris-, vækst- og kvalitetstendenser for alle. Indien og Kina påvirker fortsat råvarepriserne og påvirker også markedet. Selvom Europa køber mere end Kina, falder de uden for de regionale prismekanismer og tilbyder mindre kontrol over for høje priser.

Venlig regeringspolitik mod ekspansion tilskynder flere leverandører til hvert år at komme ind i denne branche. For mindre nationer som Nigeria skaber dette små forretningsmuligheder, der kan give husholdninger en afgørende indkomst. På global skala fremmer denne tendens imidlertid også rydning af jord, ødelæggelse af regnskov og igangværende forureningsproblemer.

Der er en mulighed for, at palmeolie vil blive konverteret til biodiesel, hvilket kan ændre transportnet rundt om i verden. Det tilbyder også et overkommeligt fødevareprodukt, selvom det er noget højt indhold af mættet fedt.

Nye landbrugsudviklingsprogrammer, innovative landbrugsprogrammer og høst af drivhusgasser kan begrænse mange af disse negativer. Forvent at produktionsniveauet fortsat vil stige, efterhånden som kapaciteten øges. Hvis efterspørgslen falder til palmeolie, kan det få prisen på råvarer til at falde hurtigt, hvilket kan ødelægge industrien. Ellers vil dette fortsat være en af ​​de stærkeste landbrugsafgrøder i verden.