25 Statistik, tendenser og analyse af korkindustrien

Det internationale salg af korkeksport efter land udgjorde 1,8 mia. USD i 2017. Vinpropper beskæftiger mere end 30.000 mennesker og repræsenterer 72% af industrien. På nationalt plan viser markedet konstant vækst og overstiger mere end 1.200 millioner vinpropper om året med en årlig stigning på 7%. Portugal repræsenterer 62,4% af den samlede korkeksport til en anslået værdi på 1,1 mia. USD. USA er den sjette største nation med kun 24,7 millioner dollars.

Interessant statistik fra korkindustrien

# 1. Den globale korkindustri beskæftiger omkring 30.000 arbejdere, der har forskellige job, fra høst til raffinering. (Cork Quality Council)

# 2. Portugal er hjemsted for omkring 737.000 hektar skovareal, hvilket repræsenterer mere end en tredjedel af verdens korkegeskov. Portugal producerer omkring 100.000 tons kork om året fra dette land, hvilket repræsenterer halvdelen af ​​verdens korkproduktion. (Cork Quality Council)

# 3. Spanien er verdens anden største producent af korkprodukter. De producerer 62.000 tons kork hvert år, hvilket repræsenterer 31% af den samlede produktion i 574.000 hektar skovareal. (Cork Quality Council)

# 4. 72% af alle industriens korkindtægter kommer fra propper til vinprop. Den samlede markedsværdi anslås til 644 millioner euro om året og repræsenterer 25% af den samlede produktionsvægt i Portugal. (Cork Quality Council)

# 5. Kork byggematerialer repræsenterer yderligere 25% af den samlede værdi af industrien i Portugal, til en værdi af 228 millioner euro. (Cork Quality Council)

# 6. Kun 1% af korkmarkedet er dedikeret til eksport af råvarer. (Cork Quality Council)

# 7. Korkindustrien producerer mere end 13 milliarder vinpropper hvert år, herunder champagnepropper og propper. (Cork Quality Council)

# 8. Vækst på verdensmarkederne for vin har stimuleret væksten inden for verdens korkmarked på 7% om året. I 2010 var der en værdi på € 64,1 millioner på det amerikansk baserede korkmarked. I 2015 var den værdi € 103,2 millioner. (Cork Quality Council)

# 9. Den anslåede værdi pr. Hektar kork egetræer er 100 euro om året, direkte tilskrevet miljøtjenester. (Portugisisk korkforening)

# 10. Globale korkegeskove kan fjerne cirka 14 millioner tons kuldioxid fra atmosfæren. (Portugisisk korkforening)

# 11. I den typiske kork egeskov, der forvaltes korrekt, kan du finde op til 135 forskellige plantearter pr. Kvadratmeter. (Portugisisk korkforening)

# 12. 80% af de virksomheder, der arbejder i korkindustrien, er placeret i Portugal. 49% af disse organisationer er udelukkende dedikeret til produktion af korkpropper. (Portugisisk korkforening)

# 13. 81% af de virksomheder, der aktivt opererer i korkindustrien, rapporterede en positiv nettoindkomst i 2016. Gennemsnitlig omsætning var kun 2,5%. (Portugisisk korkforening)

# 14. I Portugal produceres mere end 40 millioner propper på en gennemsnitlig dag. (Portugisisk korkforening)

#femten. Den portugisiske korkindustri har registreret 691 patenter. Dette har hjulpet industrien med at nå en andel på 63% af eksporten inden for korksektoren. (Portugisisk korkforening)

#seksten. Cork mining er i gennemsnit det højest betalte job i landbrugsverdenen. Det er fordi det kræver et ekstremt højt erfaringsniveau for at fuldføre det. Gennemsnitslønnen starter ved 45.000 euro om året. (Amorim / Betalingsskala)

# 17. Korkøer kan regenerere deres ydre skal omkring et dusin gange i løbet af træets levetid. Det gennemsnitlige træ lever i omkring 150 år, men nogle vides at leve i mere end 350 år. Det betyder, at et træ kan høstes hvert 10. år efter den første høst, hvilket kan tage op til 20 år. (Cork Institute of America / Green Building Supply)

# 18. Barkvævet ekstraheret fra kork eg har en ekstremt lav densitet. Dette skyldes, at cirka 90% af skorpeens væv er gasformigt stof. Et meget tæt korkprodukt kan kun have en densitet på 0,20. (Grønt byggeforsyning)

# 19. I 2005 testede Wine Spectator 2.800 flasker vin for trichloroanisol eller TCA, og 7% af dem viste sig at være forurenet. Det kræver kun en dårlig flaske vin fra en dårlig kork for at skade vinmagerens ry. Siden 2001 viser test af Cork Quality Council imidlertid en reduktion i ACT på 95%. (Atlanterhavet)

# 20. Den største trussel mod vinindustrien, især billigere vine, er aluminiumsskruelåg. Cirka 20% af de bordvine, der sælges i verden i dag, er gået fra kork til aluminiumslåg. (Atlanterhavet)

# 21. Plastpropper er også begyndt at infiltrere markedet for vinkorkpropper. For flasker vin, der koster mindre end $ 10, kan korkindustrien have mistet hele 40% af markedsandelen fra flaskelukninger. (Atlanterhavet)

# 22. I 2010 lå 168 flasker champagne i et forlis i Østersøen. Selvom Champagne var 170 år gammel, kunne den stadig drikkes på grund af de kvaliteter, kork har. (Atlanterhavet)

# 23. Marokkos lille korkindustri, der kun leverer 6% af verdens korkproduktion fra 383.000 hektar korkskovareal, giver den lokale økonomi mere end $ 11 millioner dollars om året. (Atlantic / Cork Quality Council)

# 24. I alt er der mere end 100.000 mennesker, der modtager direkte eller indirekte støtte på grund af den globale korkindustri hvert år. (Atlanterhavet)

# 25. Tunesien, Frankrig og Italien har hver 3% af den samlede produktion af korkindustrien. Tilsammen producerer de 18.000 tons kork om året. (Cork Quality Council)

Tendenser og analyse af korkindustrien

Korkindustrien står klar til at opleve et højt vækstniveau i de kommende år. God høstpraksis kombineret med fortsatte investeringer i forskning og udvikling har bidraget til at holde denne for det meste lokaliserede industri stærk og velstående.

Samtidig er der komplementære industrier, der også er kommet ud af korkindustrien. Agern fra korkøer fodres for eksempel til grise i Spanien og Portugal for at skabe spritskinkede produkter.

Det eneste negative aspekt for industrien at håndtere er TCA -problemet. Fra 1% til 7% af flasker med korkpropper kan deres produkter være forurenet med TCA fra proppen, hvorfor aluminium og plastikpropper er ved at blive en trend. Det er en naturlig forbindelse af produktet, og teknikker anvendes for at fjerne det.