21 Statistik og tendenser i den græske skibsfart

Grækenland har en lang historie inden for den globale skibsfart. Vægten på maritim dominans har været til stede i regionen siden det 5. århundrede f.Kr. Med mere end 1.000 øer begyndte den moderne græske skibsindustri at vokse omkring det 19. århundrede.

På det tidspunkt begyndte handelsfamilier at købe eller bygge både, der ville give dem mulighed for at transportere varer til Nordeuropa. Da mulighederne begyndte at stige, begyndte de også at levere godstjenester til andre familier og virksomheder. Moderne industri indeholder nu nogle af de største bulkskibe og olietankskibe i verden.

Tre nøglefaktorer har bidraget til at opretholde et konstant vækstniveau for den græske skibsindustri: placering, lave skatter og en vision for fremtiden.

Vigtig statistik fra den græske skibsfart

# 1. Antallet af skibe kontrolleret af Grækenland inden for den globale maritime sektor steg i 2017 til i alt 4.092 skibe, der oversteg 1.000 bruttotonnage. (International Trade Administration)

# 2. Skibsfarten er kun det andet inden for turismen for dens betydning for Grækenlands økonomi. I 2017 var det ansvarligt for omkring 7% af landets BNP. Mere end 190.000 mennesker er direkte ansat gennem den græske skibsfart. (International Trade Administration)

Statistik over græsk skibsfart

# 3. Den græske flagflåde rangerer femte i verden i DWT og den største i EU. I det samlede antal skibe er det den største handelsflåde, der i dag opererer i verden i dag. (International Trade Administration)

# 4. Græske skibe er i øjeblikket registreret under 40 forskellige nationale flag i øjeblikket. 18% af verdens skibe, der opererer i shippingindustrien, fører i øjeblikket det græske flag. Det mest populære udenlandske flag, som græske skibe fører, kommer fra Marshaløerne, med 74f i disse farver. (International Trade Administration)

# 5. Sidste år mistede skibene i den græske skibsindustri, der fløj i Grækenlands farver i alt 62 skibe i løbet af året. (International Trade Administration)

# 6. 13% af de græske redere udgør i dag de 100 bedste redere i den globale shippingindustri. (International Trade Administration)

# 7. Den samlede værdi af den græske skibsfart er alene omkring 9 milliarder dollar om året. Når relaterede virksomheder inden for branchen er inkluderet, stiger værdien til $ 17 milliarder om året. (Reuters)

# 8. Dybhavsfart fra Grækenland og dets relaterede handler er ansvarlig for 4% af al græsk beskæftigelse i et givet år. (Reuters)

# 9. Hvis Grækenland kun tællede betalinger til græske virksomheder og enkeltpersoner i stedet for alle de genererede penge, der muligvis aldrig kommer ind i økonomien, ville det samlede bidrag fra den græske skibsfart være tættere på 1%. (Reuters)

# 10. Selvom Grækenland kun repræsenterer 0,15% af verdens samlede befolkning, kontrollerer grækerne en fjerdedel af verdens samlede handelsflåde. (Græsk nyhedsagenda)

Statistik over græsk maritim containerflådeindustri

# 11. I april 2014 udgjorde nye skibsbygningsordrer fra græske redere 495 skibe. Det var cirka 10% af verdens samlede ordrebog. Af dette antal var 222 af dem bulkskibe, eller mere end 13% af verdens bulk bulk -tonnage pr. Ordre. (Eurobank)

# 12. Ca. 48% af den græske flåde består af mineraler og bulkskibe. Olietankskibe udgør yderligere 34,6% af flåden. Olieprodukter (7,2%) og containerskibe (6,35%) er de to andre store segmenter af flåden hvad angår DWT. (Hellenic Shipping News)

# 13. DWT’s flådeaktiviteter i globale anløbshavne er primært fokuseret på Asien for den græske skibsindustri. Mere end 32% af flådens havneaktiviteter fandt sted i Asien. Amerika var den næste populære destination og tegnede sig for mere end 22% af havneaktiviteterne. (Hellenic Shipping News)

# 14. Mellemøsten oplevede det højeste niveau for vækst i havneaktiviteten for de græske flåder i havnen, med en stigning på mere end 3% mellem 2010 og 2014. Samtidig oplevede europæiske havne et kraftigt fald i aktiviteten, fra 26% af de globale aktiviteter til 19,3% af de globale aktiviteter i samme periode. (Hellenic Shipping News)

#femten. I en undersøgelse fra september 2016 af handelsskibe på 100 BRT eller mere var 139 af dem skibe i hvile, mens 1.041 i øjeblikket var angivet som aktive. (Den græske statistiske myndighed)

#seksten. Cirka 800 græske søfolk var ansat på græsk ejede skibe, der sejlede under fremmed flag i 2016. For græske skibe i forskellige farver kommer cirka 1 ud af 3 arbejdere på skibet fra en udenlandsk statsborgerskab. (Den græske statistiske myndighed)

# 17. Undersøgelsesdata i 2016 viser, at der har været et fald på 3% i det samlede antal søfolk, der er ansat i branchen fra data fra 2014, sammen med et fald på 51,9% i det samlede antal søfolk, der er ansat på græsk ejede skibe, der fører et udenlandsk flag. (Den græske statistiske myndighed)

# 18. Seniorpersonale tegner sig for 32% af de besætningsstillinger, der er tilgængelige i den græske skibsfart. Det lavere personale repræsenterer cirka 60% af stillingerne. Sundhedsvæsenets stillinger og kadetter tegner sig for cirka 7% af jobmulighederne. (Den græske statistiske myndighed)

# 19. Den samlede værdi af den græske flåde inden for shippingindustrien har en anslået værdi på $ 84 mia. (Vice News)

# 20. Når det vurderes som en del af Den Europæiske Unions skibsindustri, er Grækenland ansvarlig for 36% af den samlede bruttotonnage. Tyskland ligger på andenpladsen med 21% af bruttotonnagen. (Oxford økonomi)

# 21. EU-baseret skibsfart oplevede en vækst på 70% i den samlede tonnage mellem 2005 og 2014. Den er ansvarlig for 60% af verdens containerskibe, 52% af minivans og 43% af verdens olietankskibe. (Oxford økonomi)

Græske skibstrends og analyser

Mange ejere i den græske shippingindustri har hævdet, at de er for store til at betale skat. De har truet med at trække deres skibe tilbage fra Grækenland, hvilket ifølge branchen ville have en meget negativ indvirkning på den græske økonomi.

Dette skete efter Anden Verdenskrig. Flere ejere trak deres skibe tilbage, da der blev indført en afgift på rederier. I 1953 indrømmede og etablerede regeringen skattefritagelser for bådejere direkte i den græske forfatning. Indkomstskatter var fritaget.

Slutresultatet af disse strukturer er en usikker fremtid. Grækenland har manglet kontanter i næsten et årti. Gennem stramninger kunne regeringen skaffe noget hjælp. Mens dette skete, fortsatte shippingindustrien med at nyde godt af sin unikke skattemæssige stilling.

Den græske skibsfart er stadig en af ​​de vigtigste i verden. Tallene kan være overdrevne på en måde for at få industrien til at virke vigtigere end den er. Det ændrer ikke ved, at industrien fortsat dominerer verdenshandelen i verdens farvande.