25 Statistik og tendenser for den canadiske skaldyrsindustri

I dag er canadisk fisk og skaldyr en af ​​de mest værdifulde industrier i landet. For at bevare denne værdi har industrien indført en række forvaltningspraksis, herunder individuelle overførbare kvoter, for at opretholde fiskeriets sundhed. Moderne teknologier har lagt øget pres på fiskeri i de seneste år, hvilket har fået den canadiske regering til at tilbyde mere end 4 milliarder dollar i bistandsprogrammer.

Alle monetære værdier angivet i denne statistik er i canadiske dollars.

Vigtig statistik fra den canadiske skaldyrsindustri

# 1. I 2016 eksporterede Canada fisk og skaldyr til en værdi af 6,6 milliarder dollars og satte dermed en rekordværdi for eksportværdien. I 2017 satte Canada endnu en rekord og eksporterede 6,9 ​​milliarder dollar i produkter. Den canadiske skaldyrsindustri er en af ​​de største fødevareeksportkategorier i landet. (Fiskeri og oceaner: Canada)

# 2. Hummer er den canadiske skaldyrsindustris topeksport fra et værdiperspektiv. I 2016 blev mere end 2 milliarder dollar eksporteret. (Fiskeri og oceaner: Canada)

Canadisk skaldyrsindustristatistik efter art

# 3. En af de hurtigst voksende industrier i fødevareproduktionskategorien for Canada er akvakultur. Mere end 45 forskellige arter er tilgængelige til hjemmeforbrug og eksport gennem denne komponent i den lokale fiskeindustri. (Fiskeri og oceaner: Canada)

# 4. På egen hånd genererer akvakulturindustrien 1 milliard dollar i BNP og næsten 3 milliarder dollar i den samlede økonomiske aktivitet for Canada. (Fiskeri og oceaner: Canada)

# 5. Cirka 80.000 mennesker er direkte ansat i den canadiske fiskeindustri. (Fiskeri og oceaner: Canada)

# 6. I 1990 var der 29.000 aktive fiskerfartøjer i Atlanterhavet til den canadiske fiskeindustri. I 2010 var der kun 17.200 aktive fiskerfartøjer. (Canadisk råd for erhvervsfiskere)

# 7. Fra 2013 er British Columbia ansvarlig for 49% af den samlede produktionsmængde for industriens akvakultursegment. De efterfølges af Prince Edward Island og Newfoundland og Labrador, begge med 15% af den samlede produktionsmængde hver. (Canadisk råd for erhvervsfiskere)

# 8. Opdrættet laksindustri i Canada tilbyder mere end 10.000 direkte beskæftigelsesmuligheder alene. I alt leverer akvakultur omkring 15.000 job til canadiere hvert år. (Fiskeri og oceaner: Canada)

# 9. I 2016 leverede den canadiske fiskeindustri 7,5 kg skaldyr pr. Person på landsplan. Det var det laveste niveau, der er leveret siden 2010, og er mere end 1 kg mindre end de samlede produkter, der blev leveret i 1988 (Fiskeri og oceaner: Canada).

# 10. Den gennemsnitlige canadier spiser omkring 23 kg skaldyr hvert år. (Fiskeri og oceaner: Canada)

Canadiske statistikker om størrelsen af ​​fiskeindustrimarkedet

# 11. USA modtager omkring halvdelen af ​​al eksport af skaldyr, der stammer fra Canada. Til sammenligning spiser den gennemsnitlige amerikaner omkring 7,5 kg skaldyr hvert år. (Howard Johnson)

# 12. Detailhandlere er ansvarlige for cirka to tredjedele af det salg, som den canadiske fiskeriindustri oplever hvert år. Fødevareserviceselskaber, herunder restauranter, er ansvarlige for resten af ​​salget. (Strategiske informationstjenester)

# 13. I løbet af de sidste 5 år er akvakulturindustrien i Canada vokset med en årlig hastighed på 6,4%. Der er mere end 17.000 virksomheder aktive i akvakultursegmentet i øjeblikket. (IBIS World)

# 14. I 2014 landede Nova Scotia mere end 51.000 tons hummer. Værdien af ​​disse landinger var omkring $ 570 millioner. I provinsen er der mere end 160 virksomheder aktive i køb eller salg af hummer. (Province of Nova Scotia)

#femten. Omkring 60% af hummeren fanget i Nova Scotia eksporteres til USA, og Europa og Asien påvirker også eksportmarkedet. (Province of Nova Scotia)

#seksten. Nova Scotia landede også 63.000 tons kammuslinger i 2014 med en samlet værdi på 162 millioner dollars. (Province of Nova Scotia)

# 17. Den canadiske skaldyrsindustri eksporterer fødevarer til mere end 130 lande. Det rangerer industrien som den ottende største eksportør af fisk og skaldyr. (Landbrug og landbrugsfødevarer: Canada)

# 18. Den samlede værdi af kommercielle Stillehavslandinger til industrien er omkring $ 400 millioner om året. De vigtigste arter i Stillehavsflåden omfatter vild laks, geoducks, rejer, helleflynder og Dungeness krabber. (Landbrug og Afri-Food: Canada)

# 19. Ferskvandslandinger indbringer også omkring 60 millioner dollars i omsætning hvert år, med aborre, hvidbasse og gedde nogle af de bedste arter fanget. (Landbrug og landbrugsfødevarer: Canada)

# 20. Den samlede værdi af frossen hummer, der eksporteres fra Canada, blev anslået til mere end 867 millioner dollars i 2016. (Statista)

Canadisk skaldyrsindustri Statistik efter region

# 21. Siden 2010-2014 har den canadiske fiskeindustri leveret omkring 1 million tons fødevarer til indenlandsk forbrug og eksport hvert år. I samme periode steg værdien af ​​landinger for industrien med 27%. (Islandsbanki)

# 22. I 2014 var den canadiske fiskeindustri den femte største producent af opdrættet atlantisk laks. (Islandsbanki)

# 23. Mere end 45.000 erhvervsfiskere arbejder i farvandet ud for Canadas kyst. (Canadisk råd for erhvervsfiskere)

# 24. Af de 1 million tons skaldyr, der er landet af fiskere i Canada, kommer kun 31.000 tons fra ferskvandsindsats. (Canadisk råd for erhvervsfiskere)

# 25. Engrosværdien af ​​fisk og skaldyr fanget af den canadiske skaldyrsindustri er cirka det dobbelte af deklarerede værdier af produkterne, når de først blev forarbejdet. (Canadisk råd for erhvervsfiskere)

Canadiske skaldyrsindustri tendenser og analyse

Den canadiske skaldyrsindustri har for nylig sat rekorder for eksportværdier. På samme tid er den indenlandske efterspørgsel imidlertid meget større end industriens udbud. Det har skabt en unik handelsbalance for landet, da omkring 3 milliarder dollars fisk og skaldyr importeres hvert år på trods af branchens status som en af ​​de største skaldyrsleverandører i verden i dag.

Der er ingen diskussion om den økonomiske værdi, som denne industri giver Canada. Det kan ikke sammenlignes med andre naturressourcer, såsom råolie, hvad angår værdi. Det er dog den største industri af sin art, og den fortsætter med at vokse.

Eksportkravene vil kun stige for industrien. Amerikanerne spiser en tredjedel af fisk og skaldyr i forhold til canadierne, og deres sult efter mere fisk og skaldyr er tydelig. Da USA modtager halvdelen af ​​al eksport, vil vækstmuligheder være der i nogen tid.

Så længe fiskeriet forvaltes professionelt og akvakulturen fortsætter med at ekspandere, forventes den canadiske fiskeindustri at fortsætte med at blomstre.