23 Statistik og tendenser for sojaindustrien

USA kunne være verdens førende inden for sojaproduktion og bringe mere end 100 millioner tons sojaprodukter hvert år på markedet, men det var Kina, der startede dyrkningen af ​​denne bælgfrugt. Beviser viser, at sojabønner først blev dyrket for mere end 6000 år siden, hvilket gør det til en af ​​verdens første domesticerede afgrøder.

Soja er populær på grund af sin ernæringsindholdsprofil. Det indeholder dobbelt protein af svinekød, tre gange protein af æg og 12 gange proteinet, der findes i mælk. Når det indtages tørt, indeholder det cirka 18% umættet fedt.

Vigtig statistik fra sojaindustrien

# 1. I 2016 var der 83,7 millioner hektar plantet areal med sojabønneafgrøder. Dette skabte en kontant værdi for afgrøderne på 38 milliarder dollar på det amerikanske marked. (US Department of Agriculture)

# 2. Cirka 4,2 milliarder skæpper sojabønner blev høstet i 2016. Dette ville være mere end 1,2 milliarder skæpper mere end industrien producerede i 2012. I 2014, det sidste år med et tilsvarende areal plantet. Af sojabønner, producerede industrien omkring 300 millioner skæpper mindre. sammenlignet med tallene fra 2016. (US Department of Agriculture)

Statistik over sojabønneindustrien i USA

# 3. Den højest producerende stat i USA for sojaindustrien er Illinois, som i gennemsnit har omkring 600 millioner skæpper pr. Afgrøde. Iowa er den næststørste producent med 560 millioner skæpper produceret årligt. De efterfølges af Minnesota, Indiana og Nebraska, som alle producerer mere end 300 millioner skæpper hver. (US Department of Agriculture)

# 4. I 2016 blev næsten 2 milliarder skæpper sojabønner eksporteret fra den amerikanske baserede sojabønneindustri. Det er mere end 600 millioner skæpper over de eksporttal, der blev opnået i høståret 2012. (US Department of Agriculture)

# 5. I alt er omkring 47% af sojaprodukter dyrket i USA bestemt til eksport, lige under branchens gennemsnit i det sidste årti på 48%. (US Department of Agriculture)

# 6. Kina modtager de fleste sojaprodukter fra USA, i gennemsnit mere end 1 milliard skæpper om året. Den Europæiske Union og Mexico modtager også mere end 100 millioner skæpper sojabønner hvert år. (US Department of Agriculture)

# 7. På trods af højere produktion og eksport tal har sojaindustrien oplevet et frit fald i skæppe -prisen siden 2012. Det gennemsnitlige høstår i USA i 2012 for industrien var $ 14, 40 pr. Skæppe. I 2016 er det estimerede gennemsnitlige sidste høstår $ 8,30 pr. Skæppe. (US Department of Agriculture)

# 8. USA er den største producent af sojaprodukter i verden i dag. Brasilien er den næststørste producent i verden med en samlet produktionsmængde på i gennemsnit 96,5 millioner tons hvert år. (Statista)

# 9. Alternative sojaprodukter er blevet et voksende segment af sojaindustrien siden 2010. Antallet af forbrugere, der siger, at de spiser sojabaserede produkter, er steget med 13 procentpoint siden 2016. (Statista)

# 10. I 2015 udgjorde salget af sojamelk i USA 366 millioner dollars. (Statista)

Global Soy Export Export Industry Statistik

# 11. Cirka 14% af amerikanske voksne siger, at de forsøger at indtage mere soja som den vigtigste proteinkilde i deres kost. (Statista)

# 12. Siden 1961 er verdens sojabønneproduktion steget næsten ti gange. Siden midten af ​​1990’erne er industrien allerede fordoblet i volumen. (World Wildlife Foundation)

# 13. Når det kombineres med Argentina og Kina, bidrager USA og Brasilien til cirka 85% af verdens sojaindustri hvert år. (World Wildlife Foundation)

# 14. Cirka 85% af den soja, der hvert år produceres i industrien, knuses for at lave sojabønnemel eller sojaolieprodukter. (World Wildlife Foundation)

#femten. Ca. 75% af sojaforbruget kommer fra dyrefoder frem for produkter, der kommer direkte ind i menneskelige fødevarekomponenter. (World Wildlife Foundation)

#seksten. Kina er den største importør af sojaprodukter i verden i dag og dominerer eksportmarkedet med en markedsandel på 61%. (World Wildlife Foundation)

# 17. EU importerer omkring 25 millioner tons sojabønnemel hvert år sammen med 15 millioner tons sojabønner og yderligere en million tons sojaolie. (World Wildlife Foundation)

# 18. Den sojabaserede fødevareindustri i USA opnåede 4,5 milliarder dollars i omsætning i 2013. I 1990’erne var industrien i gennemsnit omkring 1 milliard dollar i årligt salg. (Soy Food Association of North America)

# 19. Den plantebaserede fødevaresektor i USA genererede 3,5 milliarder dollars i salg alene og voksede med en hastighed på 8,7% mellem 2011 og 2013. Til sammenligning voksede fødevare- og drikkevareindustrien som helhed med en hastighed på 3,7% i samme periode. (Soy Food Association of North America)

# 20. Sojamadbarer fører detailhandelsfødevaresegmentet i industrien og tegner sig for 1,6 mia. Dollars i det samlede salg. Dette segment har oplevet en CAGR på 17% siden 2011 (Soy Food Association of North America).

Sojaindustri statistik efter stat i USA

# 21. Tofu -salget i USA udgjorde $ 274 millioner i 2013, med den største vækst set af branchesegmentet i salget fra det asiatiske marked. (Soy Food Association of North America)

# 22. Sojasovs er fortsat en stærk salgsdriver for krydderierne i branchen, der tegner sig for $ 292 millioner i salg i 2012, sidste års tal er blevet frigivet. (Soy Food Association of North America)

# 23. 31% af amerikanerne siger, at de spiser sojaprodukter mindst en gang om ugen. (Soy Food Association of North America)

Sojaindustriens tendenser og prognoser

I 2050 forventes sojaindustrien at opnå eksplosiv vækst. Det globale produktionsniveau forventes at nå 514 millioner tons. Det ville være næsten det dobbelte af, hvad industrien var i stand til at producere i 2012. Da der forventes en stigning i fødevareproduktionen sammen med en øget efterspørgsel efter biobrændstoffer, vil sojaindustrien fortsat producere et levedygtigt og populært produkt.

Det, vi vil se i de kommende år, er en udvikling af tendensen til at producere sojabønner uden for USA. Udviklingen af ​​nyt landbrugsjord i Brasilien såvel som i det meste af Sydamerika vil hjælpe med at imødekomme stigende efterspørgsel. I de næste 10 år er det ganske muligt, at Brasilien overtager det første produktionssted for verdensmarkedet.

Det meste af den vækst, som industrien vil kunne opnå, forventes at komme fra Asien. Eksporten til regionen forventes at tredobles ved udgangen af ​​den næste 5-årige periode og når op på over 200 millioner tons for første gang.