23 Gipsvægsindustri Statistik, tendenser og analyse

Gipsvæg er en vigtig indvendig komponent i beboelses- og erhvervsbygninger. Det første gipsproduktionsanlæg åbnede i slutningen af ​​det 19. århundrede i Storbritannien efter at være opfundet i 1894. Det første gips blev fremstillet ved lagdeling af gips med bunker filtpapir fremstillet af uld.

I USA tilbydes gipsvægge i bredder på 48, 54 og 96 tommer, hvilket gør det muligt at udføre forskellige indvendige applikationer relativt let. I Europa er breddeindstillingerne 60, 90 eller 120 centimeter.

Vigtig statistik fra gipsindustrien

# 1. Gipsvægsinstallation udgør sammen med isoleringsinstallation en industri, der er værdiansat til 46 milliarder dollars i USA. (IBIS World)

# 2. For den 5-årige periode, der slutter i 2018, er den årlige vækstprognose for branchen at opnå en vækstrate på 4,7%. Mere end 96.000 virksomheder opererer i øjeblikket i USA inden for denne industri. (IBIS World)

US Drywall Industry Statistik efter salg

# 3. Over 310.000 mennesker har direkte beskæftigelsesmuligheder i USA på grund af gipsindustrien. (IBIS World)

# 4. I 2017 blev der solgt omkring 25 milliarder kvadratmeter gipsprodukter i USA. Det var det bedste år for den samlede kvadratmeter siden 2007, hvor der blev solgt 27,8 milliarder kvadratmeter gipsprodukter. (Statista)

# 5. I 2016 blev der brugt mere end 37 millioner tons gips i USA for at lave de nødvendige produkter til gipsvæg, der blev brugt til byggematerialer. (Statista)

# 6. Tæt på 20.000 virksomheder er specifikt fokuseret på at være installationsentreprenører inden for gipsindustrien. Tilsammen genererer de en årlig omsætning på omkring 25 milliarder dollars. (Business Wire)

# 7. Værdien af ​​gipsfremstilling til gipsindustrien anslås til $ 6 mia. Der er omkring 200 gipsproducenter i USA, der beskæftiger omkring 8.500 mennesker. (IBIS World)

# 8. Gipsfremstillingshastigheden forventes at vokse med næsten det dobbelte af den generelle gipsindustri (7,4%) i den nuværende 5-årige periode. (IBIS World)

# 9. I det gennemsnitlige hjem bygget i USA bruges mere end 7 tons gips til at skabe gipsprodukter, der udgør den overordnede struktur. Gips bruges også til at skabe beton, der bruges til transportstrukturer, og det kan også bruges som jordbalsam. (US Geological Survey)

# 10. I 2017 producerede rå gipsminedrift i USA anslået 17,5 millioner tons produkt med en samlet værdi på omkring 144 millioner dollars. (US Geological Survey)

Byggematerialer Gipsplader Industristatistik

# 11. De 6 bedste amerikanske stater, der er ansvarlige for udvinding af gips, som er Colorado, Texas, Kansas, Iowa, Nevada og Oklahoma, leverede hvert år 66% af den samlede mineproduktion til den nationale industri. (US Geological Survey)

# 12. Der er omkring 400 producenter i USA, der også producerer syntetisk gips til gipsindustrien. Det indenlandske forbrug på ca. 38,3 millioner tons rå og syntetisk gips i USA er cirka 38,3 millioner tons, hvoraf størstedelen går til gipsindustrien. (US Geological Survey)

# 13. Ca. 7,2 millioner tons gips bruges hvert år i USA til landbrugs- og betonapplikationer. (US Geological Survey)

# 14. Den samlede produktionskapacitet for den amerikanske gipsvægsindustri er godt 33 milliarder kvadratmeter. Det samlede salg for hvert år afspejler cirka to tredjedele af gipsindustriens samlede installerede kapacitet. (US Geological Survey)

#femten. Omkring 12% af gipsindustrien består hvert år af importerede produkter. 42% af gipsimporten produceret inden for industrien stammer fra Mexico. Canada leverer omkring 30% af importen, mens Spanien yder 27% af importkvoten. (US Geological Survey)

#seksten. Hvert år genererer gipspladeindustrien omkring 700.000 tons gipsaffald. Genbrugsprodukter til gips bruges primært til landbrugsformål eller som råmateriale, der kan skabe nye gipsprodukter. (US Geological Survey)

# 17. Kina er den førende producent af rå gips gennem minedrift i verden i dag. De producerer i øjeblikket 130 millioner tons rå gips hvert år, meget af det går til gipsindustrien. (US Geological Survey)

# 18. USA har verdens højeste kendte gipsreserver, vurderet til 700 millioner tons. Canada og Brasilien har en bevist reserve på mere end 400 millioner tons. Kinas reserver vil sandsynligvis være højere, men der er ikke udsendt rapporter om de reserver, de har til rådighed. (US Geological Survey)

# 19. I 2017 tegnede syntetisk gips for cirka 50% af den samlede globale forsyning af gipsprodukter, der blev solgt til bolig-, kommercielle og industrielle applikationer. (US Geological Survey)

# 20. I alt 81 lande producerede gips på et eller andet niveau til gipsindustrien i 2017. Storbritannien havde den mindste klassificerede mineproduktion, med 1,2 millioner tons produceret. Flere europæiske og sydamerikanske nationer producerede også mindre end 2 millioner tons gips på hjemmemarkedet til den globale gipsvægsindustri. (US Geological Survey)

# 21. I 2015 blev USA rangeret som verdens tredjestørste producent af rågips. På det tidspunkt var det ansvarligt for cirka 6% af det samlede globale marked. (US Geological Survey)

# 22. Værdien af ​​kalcineret gips i USA er cirka 3 gange værdien af ​​råt gips. I 2015 var de nationale produktionsniveauer 15 millioner tons til en værdi af 462 millioner dollars. (US Geological Survey)

# 23. Forbruget af kalcineret gips er steget med i gennemsnit 7% om året siden 2013. (US Geological Survey)

Gipsindustriens tendenser og prognoser

Gipsvægsindustrien går op og ned med de globale ejendomsmarkeder. I 2007 blev der opnået et rekordår for industrien på grund af det store antal boliger, der blev bygget eller ombygget til eventuelt salg. I regnskabsårene 2008-2009 led industrien en alvorlig recession på grund af sammenbruddet af boligbranchen. Først nu er opsvinget afsluttet, et årti senere.

Selvom den amerikanske økonomi vokser og de globale økonomier er stabile, har de seneste ændringer i amerikanske regler vedrørende bank- og realkreditudstedelser skabt ustabilitet på boligmarkedet. Der er håb om, at flere boligkøbere vil komme ind på markedet for at øge branchens salg.

Der er også frygt for, at en gentagelse af recessionen i 2008 kunne gøre livet vanskeligt for industrien igen.

Gips er en central komponent i de fleste bolig- og erhvervsbygninger i dag, hvilket betyder, at der altid vil være et sted for denne industri. Der kan være usikkerhed på markedet, men det er en industri, der har overlevet.