22 Statistik og tendenser i den beliziske bananindustri

USA’s lov om udpegelse af udenrigs -narkotika forbyder en person, selvom han eller hun ikke er amerikansk statsborger, at drive forretning med en person eller et selskab, der er erklæret for at være narkotikahandler. Konsekvenserne af at handle med identificerede personer i henhold til denne lov kan være ret hårde.

Det er denne lov, der for nylig havde en meget negativ indvirkning på den belizeanske bananindustri. USA sortlistede John Zabaneh, en bananeksportør og producent, i 2015. Resultatet førte til en reduktion i landets bananeksport over flere måneder, og tusinder af mennesker mistede deres job. Samtidig mistede Belize en af ​​sine vigtigste valutakilder og placerede sin økonomi i en skrøbelig stat.

Statistik: Verdens bananproduktion i 2014, efter region (i 1.000 tons) |  Statista

Vigtig statistik om den belizeanske bananindustri

# 1. Bananeksport fra Belize er steget støt siden 2003. I 2003 var den samlede eksportværdi $ 37 millioner. I 2011 var den samlede værdi af eksporten 67 millioner dollars. (InterLogic -redaktører)

# 2. Bananer, der eksporteres fra Belize, sendes i kasser på 42 pund. I 2010 eksporterede industrien omkring 4,5 millioner af disse kasser til andre nationer. (InterLogic -redaktører)

# 3. Bananproduktion i Belize repræsenterer cirka 16% af dens samlede eksport hvert år. Privatisering i produktion og marked var med til at øge indtægterne, men har også skabt udsving i den samlede eksport. I 1994 var den samlede eksport f.eks. 68.000 tons. I 1994 var det 45.000 tons. I 1999 var det 78.000 tons. (Encyclopedia of Nations)

# 4. Arbejdende børn i alderen 5 til 14 repræsenterer 8,3% af landbrugssektoren til beskæftigelse i Belize. Omkring 7.000 børn menes at være beskæftiget i øjeblikket på en eller anden måde i bananhøst og andre landbrugsaktiviteter. (US Department of Labor)

# 5. Belize er opført som en nation med betydelige børnearbejdsaktiviteter fra 2014, som omfatter bananprodukter. (Kontor for Internationale Arbejdsanliggender)

# 6. Det samlede bananvoksende område i Belize var kun 7.162 hektar i 2014. De fleste af de voksende aktiviteter er centreret i Toledo og Stann Creek -distrikterne, som er placeret i den sydlige del af landet. (Handelskammer og industri i Belize)

# 7. I 2014 producerede Belize 77.826 tons bananer, der genererede indtægter anslået til $ 50 mio. Til sammenligning producerede bananavlere i Belize i 2012 mere end 103.000 tons bananer, men genererede kun 46,3 millioner dollars i omsætning. (Handelskammer og industri i Belize)

# 8. En stor gård lukkede i Belize, hvilket reducerede vækstpladsen til bananindustrien med mere end 300 acres. Mere end 500 hektar er dedikeret til personalerum, hvilket betyder, at træerne endnu ikke er modnet nok til at blive høstet. (Handelskammer og industri i Belize)

# 9. Hovedimportøren af ​​bananer fra Belize er EU. Selvom der ikke betales told til EU, har andre lande billigere metoder til at dyrke og høste frugten, hvilket betyder, at den beliziske bananindustri skal arbejde på at forny sine processer. Flere bananer kommer på markedet, hvilket har en negativ effekt på priserne. (Handelskammer og industri i Belize)

# 10. Den belizeanske bananindustri er rapporteret at være nr. 1 i verden med hensyn til kvalitet og smag. (Banana Producers Association of Belize)

# 11. Bananindustrien i Belize er den tredje rangerede eksportafgrøde, bag sukkerrør og citruseksport. På trods af sin position i rangeringen er industrien fortsat en væsentlig bidragyder til indkomstdannelse og beskæftigelse i landet. (Banana Producers Association of Belize)

# 12. Bananer vokser anderledes i Belize på grund af dets unikke klima. I stedet for større frugter, som nationer nær ækvator typisk vokser, producerer Belize’s industri mindre frugter. (Banana Producers Association of Belize)

# 13. Lønningerne i den belizeanske bananindustri er op til tre gange højere end de lønninger, bananfarme og plantager tilbyder i nabolandene, på trods af kontroverser omkring mulig børnearbejde. (Banana Producers Association of Belize)

# 14. Belizeanske bananer dyrkes inden for bæredygtige praksisstandarder, der er certificeret af Rain Forest Alliance. (Banana Producers Association of Belize)

#femten. Det meste af den belizeanske bananindustri er fokuseret på at levere kontrakteret eksport til Fyffes PLC, der markedsfører produkter i Storbritannien. (Banana Producers Association of Belize)

#seksten. I 2016 oplevede den belizeanske bananindustri et fald på 42% i bananforsendelser på grund af lukning af Zabaneh -gårde, oversvømmelser i landet og andre miljøudfordringer. Dette fald i eksporten resulterer i et fald på 2% i den økonomiske produktion i første kvartal af 2016 for landet. (Reuters)

# 17. På trods af fordelene ved bananindustrien i Belize har landet, der knap nok er på størrelse med New Jersey, en årlig fattigdomsgrad på 40% eller mere. (Reuters)

# 18. Gårde påvirket af amerikanske blacklisting -handlinger gjorde bananfarme, engang produktive, inaktive og ubrugelige. Gården er dækket af ukrudt af frygt for at handle med organisationen. Bananer har Sigatoka sygdom. De plejede at ansætte 900 mennesker, men nu er det værdiløst. (Reuters)

# 19. Alle belizeanske bananer, uanset hvilken gård de dyrkes på, er Cavendish -bananer. Det er en sort, der stammer fra Kina og kan producere omkring 200 bananer om året. (Fora i Belize)

# 20. Den gennemsnitlige banan i Belize kan bære frugt i cirka 4 år, før den skal udskiftes. (Fora i Belize)

# 21. I de tidlige dage af den belizeanske bananindustri blev Michel -bananer dyrket. De var større, havde mere smag og var mindre sprøde over for miljøforhold. Michelbananer er også meget modtagelige for Panamasygdomme og bladskimmel. En anden form for Panamasygdom, som kan påvirke bananer fra Cavendish, kan igen bringe den lokale industri i fare. (Fora i Belize)

# 22. Selvom bananer er en tropisk frugt, koster de ofte mindre end frugter, der dyrkes lokalt i tempererede klimaer. Dette skyldes, at bananer produceres i stor skala fra kun én type. (Fora i Belize)

Statistik: Forbrug pr. Indbygger af friske bananer i USA fra 2000 til 2015 (i pund) * |  Statista

Belizean Banana Industry Trends and Analysis

Den belizeanske bananindustri begyndte i slutningen af ​​1800 -tallet med oprettelsen af ​​kun 4 gårde. Efter en forbløffende vækst i slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede udslettede Panamas sygdom industrien i mere end 5 årtier. Det var først i 1975, hvor industrien igen ville udvikle sig under ledelse af et banankontrolpanel.

Bananindustriens tilstand i Belize er bestemt svag. USA-baserede sanktioner reducerede eksporten med 80% på mindre end et år, hvilket bragte branchens samlede værdi i 2015 til kun 1 million dollars. Forudsat at en sådan begivenhed ikke gentager sig, og der ikke er sygdomsproblemer, bør industrien komme sig og begynde at vokse igen i løbet af de næste 5 til 10 år.