21 Statistik, tendenser og analyse af mangoindustrien

Mango er en frugt hjemmehørende i Sydasien og Indien. Der er to hovedtyper, der sælges på verdensmarkedet: filippinsk og indisk. Begge stammer fra den samme art, men på grund af deres geografiske adskillelse har de forskellige egenskaber.

David Fairchild er ansvarlig for introduktionen af ​​mangoer til Amerika i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. I 2013 rapporterede data fra Economic Research Service -grenen i det amerikanske landbrugsministerium, at friske mangoer solgte for 1,38 dollar pund. Tørret mango blev solgt for $ 8,50 pund det år.

De klimatiske krav til mangodyrkning gør det vanskeligt (hvis ikke umuligt) for nogle lande at deltage i denne industri. Ved at bruge USA som et eksempel er der voksende områder i Florida, Californien, Hawaii og Puerto Rico. Omkring 200.000 mangotræer arbejdes i øjeblikket i Florida på 2.000 hektar og producerer et produkt til en værdi af cirka $ 2 millioner hvert år.

Vigtig statistik fra mangoindustrien

# 1. I 2016 var det globale mangomarked i stand til at producere 46,5 millioner tons frugt. Siden 2000 er væksten inden for industrien næsten fordoblet fra de 24,7 millioner tons, der blev produceret det år. (Statista)

# 2. USA importerer flere mangoer end noget andet land i verden. Mere end 860 millioner pund mango importeres hvert år, hvilket er værdiansat til 400 millioner dollars. Mexico er hovedleverandør af mangoer, der sendes til USA. (AGMRC)

Global mangoindustristatistik efter markedsstørrelse Produktion

# 3. USA importerer også næsten 20 millioner pund tørret mango hvert år, med en samlet værdi på 82 millioner dollars. Thailand og Filippinerne slutter sig til Mexico som hovedleverandører af dette industrielle produkt. (AGMRC)

# 4. USA importerer også omkring 200 millioner pund dåser eller tilberedte mangoer til en værdi af 125 millioner dollars. (AGMRC)

# 5. USA importerer også mere end 2 millioner gallon mangosaft til en værdi af i alt 8,5 millioner dollars hvert år. (AGMRC)

# 6. Mangotræer dyrket under gunstige forhold kan nå en højde på mere end 20 meter, mens stammens størrelse kan overstige en meter i diameter. (UNCTAD)

# 7. Afhængigt af kilden til mangoen og sorten, der dyrkes, kan frugten veje mellem 130 g og over 1 kg. (UNCTAD)

# 8. Mangoproduktion i stor højde er mulig, hvis temperaturen ikke falder til under 5 grader Celsius på dit voksende sted. På grund af sin følsomhed over for koldt vejr (træet dør næsten øjeblikkeligt under frostvejr), menes en højde på 1300 m at være dens grænse. (UNCTAD)

# 9. Efter et mangotræ blomstrer, vil frugten være klar til høst om 120 til 130 dage. De fleste høst er manuelle, selv i fabrikshaver. (UNCTAD)

# 10. Omkring 60.000 tons mango produceres hvert år i Australien, hovedsageligt i Queensland og Northern Territory. Disse to regioner producerer hvert år 95% af den nationale høst, som er værdiansat til 180 millioner dollars. (Australske mangoer)

Statistik for USAs mangoindustri efter forbrug

# 11. 47% af de mangoer, der dyrkes i Australien, er af Kingston Pride -sorten. Calypso -mango repræsenterer 23% af markedet, mens R2E2 -sorten repræsenterer 13% af markedet. (Australske mangoer)

# 12. Siden 2005 er forbruget af mango i USA næsten fordoblet. I 2017 spiste den gennemsnitlige person 3,42 pund pr. Person pr. År. I 2005 spiste den gennemsnitlige person kun 1,88 kilo mango. (Cool firkant)

# 13. Omkring 4.000 hektar mangotræer forvaltes i Puerto Rico, hvor størstedelen af ​​høsten går til Europa frem for de 48 kontinentale områder i USA. (Mangofabrikken)

# 14. Californien har omkring 200 hektar mango, der bliver produceret, med omkring 50% af statens afgrøde i øjeblikket certificeret økologisk. (Mangofabrikken)

#femten. Hawaii har i øjeblikket 300 hektar plads dedikeret til at dyrke mangoer. Næsten alle mangoerne, der produceres i staten, sælges til lokale kunder. (Mangofabrikken)

#seksten. Indien er i dag verdens førende mangoproducent. Hvert år høstes mere end 18 millioner tons mango, hvilket repræsenterer 50% af det samlede verdensmarked. I Indien er der afsat mere end 2,3 millioner hektar til dyrkning af mangoer. (Verdensatlas)

# 17. Kina er en anden stor mangoproducent på verdensmarkedet, med 4,7 millioner tons produceret i løbet af det gennemsnitlige år. Sydkorea, Japan og Rusland er de tre største importører af mangoer dyrket i Kina og Taiwan. (Verdensatlas)

# 18. Thailand producerer yderligere 3,4 millioner tons mango hvert år på mere end 750.000 dyrkede hektar. De fleste af de friske mangoer i Thailand sælges på lokale markeder, mens frosne, dåser og tørrede mangoer kommer til eksportmarkedet. (Verdensatlas)

# 19. Mangoer tegner sig for 0,5% af det samlede salg af landbrugsprodukter i USA, med mere end 223 millioner pund frugt solgt. På detailniveau i USA producerede mangoer 346,7 millioner dollars i 2016. (Fresh Produce Market Guide)

# 20. Kun 22% af forbrugerne i USA sagde, at de købte mindst 1 mango i løbet af de sidste 12 måneder, og spanske og asiatiske forbrugere er mere tilbøjelige til at foretage et køb. (Fresh Market Market Guide)

# 21. Forbrugere under 50 år er mere tilbøjelige til at købe mango i USA i forhold til ældre forbrugere. (Fresh Market Market Guide)

Tendenser og analyse af mangoindustrien

Mangoindustrien er afhængig af en infrastruktur, hvor truslen om koldt vejr ikke kan påvirke høsten. Derfor er de fleste af de store mangoproducenter tæt på ækvator og har gode forsendelsesnetværk, der kan få frugten til sin lokale eller internationale destination med det samme.

Selvom nogle lande er begyndt at producere deres egen mangohøst, især Australien, er de store producenter afhængige af ordrer fra importører til at fortsætte med at generere indkomst til den globale mangoindustri. Mangoer er en af ​​de få afgrøder, hvor Cuba endda kan komme ind i top 20 af producenterne på grund af sin placering.

Da efterspørgslen efter denne frugt fortsætter med at vokse i USA, forventes det, at avlere fortsætter med at dyrke flere hektar for at producere mere frugt. Efterspørgslen i USA er året rundt, hvilket skaber et sæsonbetonet importmarked for forbrugere. Det gavner industrien, fordi overskuddet er tilgængeligt året rundt. Det betyder også, at i en periode med dårligt vejr kunne en hel indtægtskilde slettes fra bøgerne.