21 Statistik, tendenser og analyse af citrusindustrien

Citrusfrugter produceres af buske og træer, der er i Rutaceae -familien. Oprindelsen af ​​citrusfrugter menes at være i Sydasien eller det sydlige Stillehav. Siden oldtiden har citrusindustrien eksisteret i en eller anden form. Nogle citrusfrugter kan også bruges til medicinske formål. At spise citrusfrugter regelmæssigt, for eksempel, er forbundet med en 10% reduktion i risikoen for brystkræftdannelse.

Traditionelt har fem lande ført an i den samlede produktion af den globale citrusindustri: Kina, Brasilien, Mexico, Indien, Spanien og USA. Citrusvoksende områder er normalt begrænset til kystområder. Den Mexicanske Golf og Middelhavet er to af de største producerende regioner i verden i dag.

Vigtig statistik fra citrusindustrien

# 1. I USA udgjorde den samlede citrusproduktion for sæsonen 2016-2017 7,77 millioner tons. Dette tal var 11% lavere end året før og er 56% lavere end rekordsæsonen 1997-1998, hvor der blev produceret 17,8 millioner tons citrus. (US Department of Agriculture)

# 2. Californiens citrusproduktion i 2016-2017 faldt med 6% fra året før, selvom produktionen af ​​grapefrugter steg med 5% og mandarinproduktionen steg med 10%. (US Department of Agriculture)

Amerikansk citrusindustristatistik Salg efter frugttype

# 3. Florida producerede 68,8 millioner æsker appelsiner i vækstsæsonen 2016-2017. Det tal er 16% mindre end året før. (US Department of Agriculture)

# 4. Florida grapefrugtproduktion for sæsonen 2016-2017 faldt med 28% fra året før, i alt kun 7,76 millioner kasser. (US Department of Agriculture)

# 5. Det samlede areal afsat til citrusdyrkning i Florida faldt med 24.600 acres i vækstsæsonen 2016-2017. Statens samlede areal er nu godt 410.000 hektar. (US Department of Agriculture)

# 6. På trods af fald i den samlede produktion steg værdien af ​​den amerikanske citrusafgrøde for vækstsæsonen 2016-2017 til $ 3,44 milliarder. De højere værdier blev drevet af en større efterspørgsel efter mandariner, tangelos og mandariner, der oplevede en samlet stigning i produktet med 15%. Citronproduktionen steg også 2% i forhold til den foregående vækstsæson. (US Department of Agriculture)

# 7. Egypten satte en produktionsrekord i vækstsæsonen 2016-2017 og producerede 3,2 millioner tons citrus. Det tal er 6% mere end året før. Egypten eksporterede rekordhøjt 1,6 millioner tons citrus, hvilket repræsenterer en stigning på 5% for høsten. (US Department of Agriculture)

# 8. Den globale produktion af appelsinjuice forventes at falde 16% i vækstsæsonen 2017-2018 til i alt 1,7 millioner tons. Produktionen i USA forventes at falde med 97.000 tons på trods af en stigning på 10% i importen. (US Department of Agriculture)

# 9. Værdien af ​​2016-2017 Florida citrusafgrøden var cirka $ 800 millioner. 40% af den forarbejdede citrusfrugt, der forbruges i USA, kommer fra staten. (Florida Citrus Mutual)

# 10. I Florida genererer citrusindustrien omkring 45.000 direkte og indirekte jobmuligheder årligt. Det skaber en økonomisk indvirkning på 8,6 milliarder dollar hvert år for staten med 12 forarbejdningsanlæg og 22 aktive pakkerier til industrien. (Florida Citrus Mutual)

Globale statistikker over citrusindustrien rundt om i verden

# 11. Cirka 6 millioner æsker med skæppe eksporteres hvert år fra Florida. Disse kartoner vejer cirka 45 pund hver. Canada er den største importør af appelsiner og specialcitrus fra Florida. Japan modtager størstedelen af ​​grapefrugteksporten fra Florida. (Florida Citrus Mutual)

# 12. Florida producerer 56% af den samlede amerikanske citrusafgrøde til industrien. Californien producerer yderligere 41% af afgrøden. Arizona og Texas er de næste to største voksende regioner i landet, der er ansvarlige for de resterende 3% af industrien. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 13. To tredjedele af de appelsiner, der når det amerikanske hjemmemarked, stammer fra Florida. 62% af grapefrugterne amerikanere indtager kommer også fra Florida. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 14. Californien er den største producent af citroner i landet og repræsenterer mere end 90% af det nationale marked. Staten leverer også 88% af landets mandarinproduktion. (Agricultural Marketing Resource Center)

#femten. Næsten 3 ud af 4 appelsiner dyrket i USA forarbejdes på en eller anden måde. (Agricultural Marketing Resource Center)

#seksten. Appelsiner er den mest konsumerede citrusfrugt i USA. Citroner er den næstmest populære, efterfulgt af grapefrugt, mandariner og limefrugter. Den gennemsnitlige forbruger i USA vil forbruge næsten 80 kilo citrusfrugter i løbet af et år. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 17. Frisk appelsin forbrug i USA er lidt over 9 pounds per person. Til sammenligning vil den gennemsnitlige amerikaner forbruge næsten 50 kilo appelsinsaft. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 18. 40% af citrusindustrien i Sydafrika er dedikeret til appelsiner i Valencia. Navle appelsiner udgør yderligere 23% af den nationale høst. (Citrus Growers Association of Southern Africa)

# 19. Limpopo er den mest produktive provins i Sydafrika, der er ansvarlig for 42% af citrusindustriens samlede høst. Eastern Cape bidrager med yderligere 26% af den samlede høst. (Citrus Growers Association of Southern Africa)

# 20. Mere end 500 hektar er plantet til bløde citrusprodukter i Sydafrika, hvilket er det største arealforhold for industrien. Blød citrus udgør imidlertid kun 14% af landets samlede marked. (Citrus Growers Association of Southern Africa)

Amerikansk citrusindustristatistik pr. Indbygger

# 21. Sydafrikansk appelsineksport er steget støt siden vækstsæsonen 2006. Mere end 1 million tons appelsiner eksporteres hvert år. Yderligere 160.000 tons blød citrus eksporteres også efter den 10-årige tendens til stigende eksport. (Citrus Growers Association of Southern Africa)

Citrusindustriens tendenser og analyse

Efter rekordvækstsæsonen 1997-1998 har citrusindustrien oplevet en 20-årig nedadgående tendens. Prognoser for branchen indikerer, at denne tendens vil fortsætte. Orkanerne i Den Mexicanske Golf kombineret med den grønnere sygdom i Florida, der får frugten til at falde, før den er moden, har nogle prognoser, der viser, at industrien kan miste mere end 20% af sin samlede produktion i det næste år.

Det ugunstige klima i Sydamerika påvirker også industrien, og prognoser i Brasilien peger på en nedgang på op til 15%.

Kun Kina forventes at se en stor stigning i produktionsværdien i de kommende år takket være et gunstigt vejrmønster i regionen. Prognoser for Tyrkiet og Sydafrika er lidt positive.

Citrusforbruget er også faldet lidt i forhold til tidligere år. Når de kombineres med de klimarelaterede udfordringer i denne industri, vil de fleste voksende markeder opleve hårde betingelser i de næste 5 år.