33 Statistik og tendenser i søpindsvinebranchen

Søpindsvin, undertiden kaldet “søpindsvin”, er en af ​​de mest indsamlede væsner i vores oceaner. Der er omkring 950 forskellige arter, der bebor alle havene på forskellige dybder. Deres hårde skaller, kaldet “beviser”, er pigge og runde og fås i forskellige farver. Nogle søpindsvin kan nå en diameter på 4 tommer.

De er blevet høstet, fordi de betragtes som en kulinarisk delikatesse i store dele af verden. I Japan og USA har de endda fået øgenavnet at være “havets foie gras.”

For at redde søpindsvinet fra mulig udryddelse udvikles landbrugsindsatser i akvakulturindustrien. Selve branchen er ny og forsøger stadig at finde et marked for bæredygtighed. Fem nylige bestræbelser på at etablere landbrug af søpindsvin i Maine, for eksempel, endte for nylig med fiasko.

Opdræt af søpindsvin er svært, fordi dyrene har brug for en vis mængde plads og visse fødevarer for at forblive sunde. Det gør det svært at dyrke søpindsvin i en mængde, der er nødvendig for rentabiliteten.

Vigtig statistik om søpindsvineavl

# 1. Det globale søpindsvinmarked blev vurderet af FAO til 200 millioner dollars i 2007. (Seafood Source)

# 2. Japan importerer omkring 97% af verdens søpindsvin marked. (Skaldyrsfad)

Søpindsvin landbrugsindustri statistik

# 3. I 1995 forbrugte verdensmarkedet mere end 115.000 tons søpindsvin. I 2007 faldt dette tal til 78.000 tons. Nogle markeder, ligesom Irland, faldt dramatisk. Irsk import i 1995 var omkring 1.000 tons. I 2007 var det mindre end 3 tons. (Skaldyrsfad)

# 4. Chile er den største producent af søpindsvin i verden, der repræsenterer 45% af det globale marked i samlede volumenmål. (Skaldyrsfad)

# 5. Japan forbruger omkring 9.000 tons søpindsvin hvert år. Uni er en populær ret, lavet af søpindsvinets indre rogn, og serveres ofte på sushirestauranter. (University of Maine)

# 6. I 1992 blev 100% af søpindsvin fanget i USA eksporteret til Japan. Nu sendes 80% af de fangede søpindsvin indenlands i USA (CNN)

# 7. Søpindsvin priser i 1992 var omkring $ 0,25 pr. Krølle. Prisen er for nylig steget til $ 7,60 pr. Pund. (CNN)

# 8. Med prisændringer blev 1.700 søpindsvinfiskerilicenser udstedt i 1994. Yderligere 1.000 trawllicenser blev udstedt i Maine. Det delte høstområderne og begrænsede de aktive sæsoner. (CNN)

# 9. De fleste landbrugsprojekter, der involverer søpindsvin, kan producere mindre end 350 tons produkt, der kan bringes ind på det generelle marked. De fleste gårde tager mindst 12 måneder at begynde at tilbyde levedygtige søpindsvin til forsendelse. (Matis)

# 10. Chilenske søpindsvin og Strongylocentrotus spp. de er de mest almindeligt indsamlede arter, der repræsenterer op til 68% af landingen i deres region. (Matis)

Søpindsvin landbrugsindustri statistik efter eksportpris

# 11. Søpindsvin rejst gennem akvakultur, fra æg til marked eller ved avl af rogn, tegner sig for mindre end 0,01% af verdensmarkedet. (Matis)

# 12. Til frisk, frossen eller kølet søpindsvin rogn, Chile leverede 51,7% af verdensmarkedet til industrien. USA leverede 21,5% af markedet, mens Canada leverede 8% af markedet. (Matis)

# 13. Næsten 90% af de levende søpindsvin, der sendes til verdensmarkedet, kommer fra Rusland. Den næststørste leverandør er Nordkorea, der leverer 6,1% af markedet. USA ligger på tredjepladsen i denne kategori med en markedsandel på 3,6%. (Matis)

# 14. Frosne søpindsvin rogn er normalt det bedste valg for importerede produkter i Japan. Omkring 600 tons frossen import fra Chile ankommer hvert år til Japan. (Matis)

#femten. De fleste arter af søpindsvin har evnen til at leve op til 30 år. Den røde søpindsvin har den længste kendte levetid på vores planet og overlever op til 200 år i sit levested. (Bløde skoler)

#seksten. Kommercielle fangster i Spanien har været relativt konstante siden 2010, i gennemsnit mellem 500 og 750 tons hvert år. (Urchin -projekt)

# 17. Det franske søpindsvinmarked anslås at være omkring 450 tons hele søpindsvin om året. (Urchin -projekt)

# 18. I 2014 var søpindsvinhøsten i Maine omkring 900 tons. Det gav en markedsværdi på omkring 5,4 millioner dollars. (Urchin -projekt)

# 19. Californien var i stand til at høste omkring 5,3 millioner tons i 2013 med en anslået værdi på $ 9,8 millioner. Forskellen mellem West Coast og East Coast hedgehogs i USA er størrelse. Californien har adgang til røde pindsvin, mens Maine har adgang til grønne pindsvin. (Urchin -projekt)

# 20. Cirka 70% af den samlede søpindsvinhøst produceret i Canada kommer fra vestkysten, og British Columbia har røde søpindsvin. (Urchin -projekt)

# 21. 70% af den canadiske søpindsvinafgrøde er faktisk grønne søpindsvin, og 460 tons af dem leveres hvert år til Japan gennem eksport. Canada er også den førende leverandør af levende søpindsvin til USA, selvom det skyldes, at der er få behandlingsfaciliteter i Canada. (Urchin -projekt)

# 22. I en region i Rusland, Kurilerne, indsamles der hvert år omkring 10.000 tons søpindsvin. Op til 80% af den årlige fangst menes at være opnået ulovligt og rapporteres muligvis ikke nøjagtigt. (Urchin -projekt)

# 23. Det høje rognindhold i europæiske søpindsvin er relativt lavt, og 37% af den potentielle fangst giver passende produkter til markedet. I Breidafjordur -området er mere end 60% af fiskeriet for lille eller indeholder rognindhold, der ikke er levedygtigt for markedet. (Urchin -projekt)

# 24. Kun én art søpindsvin findes i Norge i kommercielle mængder og i størrelse. Hjemmemarkedet er ret begrænset, hvilket betyder, at den anslåede reserve på 56.000 tons hovedsageligt eksporteres til Japan og USA. (Urchin -projekt)

# 25. Den årlige høst af søpindsvin i Norge er normalt mindre end 10 tons og opnås hovedsageligt gennem en langsigtet fiskeriorganisation. (Urchin -projekt)

# 26. Produktionen af ​​unge søpindsvin af en art, P. lividus, har overskredet 1,5 millioner søpindsvin fra salgbare frø. Kun et selskab, Dunmanus Seafoods, driver denne akvakulturindsats. (Urchin -projekt)

# 27. Der findes mere end 100 forskellige arter af søpindsvin i Japan, men kun 6 af dem høstes til konsum. (Urchin -projekt)

# 28. Indtil 1980’erne var Japan verdens førende samler af søpindsvin. Med faldende vilde bestande og manglen på et levedygtigt akvakulturmiljø er landingen faldet til mindre end 8.000 tons i de seneste år. (Urchin -projekt)

# 29. Den samlede mængde eksport til Japan af søpindsvinprodukter fra alle leverandører er en anslået potentiel værdi på $ 300 millioner dollars, baseret på tal fra 2015 (Urchin Project)

# 30. Levende søpindsvin er det mest populære produkt til industrien i Japan. Omkring 20.000 tons levende pindsvin blev rapporteret i 2013 med en værdi på omkring 175 millioner dollars. Op til 70% af importen til Japan i et givet år involverer levende pindsvin, som derefter behandles af indenlandske virksomheder. (Urchin -projekt)

# 31. Frossen rogn sælger for så lidt som 25% af værdien af ​​frisk rogn på grund af tab af tab og ændring i produktets tekstur. (Urchin -projekt)

# 32. Jobvækst i akvakultursektoren kan vokse i nogle områder med mere end 23%. En organisation i Australien mener, at den har lukket landbrugscyklussen for at gøre søpindsvin akvakultur levedygtig. De forventede, at prisen på gårdspindsvin kunne stige med så meget som 10% om året. (ABC Nyheder – Costa Coff)

# 33. Dagens japanske sushimarked alene er lig med værdien af ​​den globale søpindsvinindustri i 2007. (ABC News – Coff Coast)

Søpindsvin opdrætstrender og analyse

Tsukiji -markedet i Japan kan have svaret på rentabilitetsproblemet ved opdræt af søpindsvin. På markedet er der 5 søpindsvinegrossister repræsenteret, og varerne sælges på auktion. I stedet for en budkrig skal de 5 grossister tilbyde deres bedste pris samtidigt, og den største mængde får produktet.

Samtidig kan mellemmænd inspicere søpindsvin, der er tilgængelige fra grossister. De byder også på produkter med en lignende auktionsstil.

Lige nu er søpindsvinebrugsindustrien hovedsageligt lokaliseret i Japan, Kina og den koreanske halvø. De fleste landbrugsindsatser er rettet mod at dyrke vilde bestande, der blev fisket kommercielt. Eksperimentelle landbrugsbestræbelser forekommer på land og involverer fodring af søpindsvin med forskellige fødevarer, mens der stables containere for at maksimere udnyttelsen af ​​rummet.

Over tid, med nok innovation, har søpindsvinebranchen potentiale til at trives. Det anslås, at der mangler omkring 50.000 tons på det globale marked med hensyn til efterspørgsel. Det betyder, at der kan findes overskudspotentiale for dem, der kan innovere en vellykket akvakulturmetode.