21 Hasselnøddeindustri Statistik og tendenser

Hasselnødder kombineres ofte med chokolade for at skabe bestemte produkter, såsom Nutella. De kan også bruges til at lave praliner. Beviser tyder på, at der har været en form for hasselnødindustri til stede på vores planet i mindst 9.000 år takket være arkæologiske fund på øen Colonsay i Skotland.

I USA kommer de fleste af de producerede hasselnødder fra staten Oregon. Det første dyrkede hasselnøddetræ blev plantet i Oregon i 1858.

Hasselnødder er unikke ved, at de falder ud af deres skal, når de er modne. Fra bestøvning til høst tager det 7-8 måneder at producere en afgrøde af hasselnødder. Når de er høstet, kan hasselnødder bruges på forskellige måder. De kan spises rå. De kan steges. De kan også formales til en pasta, formales til et pulver eller hakkes til brug i en række forskellige produktioner.

Interessant statistik fra hasselnøddeindustrien

# 1. I staten Oregon er der i øjeblikket omkring 800 hasselnødfarme i branchen. I alt er omkring 67.000 hektar dedikeret til dyrkning af hasselnødder i staten. Mange familier i branchen er tredje eller fjerde generations landmænd. (Oregon hasselnødder)

# 2. Hasselnødder blev den officielle valnød i Oregon i 1989. I løbet af de sidste 5 år har hasselnødafgrøden i Oregon i gennemsnit været omkring $ 70 millioner. Det svarer til mere end $ 150 millioner i økonomiske aktiviteter for staten. (Oregon hasselnødder)

Hasselnøddeindustristatistik

# 3. Et hasselnøddetræ kan bære frugt i mere end 100 år. Det er unikt ved, at det blomstrer og bestøver i vintermånederne frem for forårsmånederne. (Oregon hasselnødder)

# 4. Tyrkiet er verdens førende producent af hasselnødder. De er ansvarlige for cirka 75% af den samlede verdensproduktion. Italien er ansvarlig for omkring 12% af verdensmarkedet, mens USA, der hovedsageligt er et nationalt marked, tegner sig for knap 6% af forsyningen med hasselnødder. (Mobilt køkken)

# 5. Las avellanas comerciales se cultivan solo en un puñado de países fuera de Turquía y Estados Unidos. Italia, Grecia, Georgia, Serbia, España y el Reino Unido forman parte de la industria de la avellana. (Cocina móvil)

# 6. A través del empleo directo e indirecto, alrededor de 4 millones de personas tienen empleo debido a la industria de la avellana en Turquía. Se estima que 400.000 hogares dependen únicamente de los ingresos que generan al trabajar con avellanas. (Congreso Internacional de Horticultura)

# 7. Aproximadamente el 95% de la producción de avellanas que se produce en Turquía está centralizada en las provincias de Giresun, Duzce, Trabzon, Samsun y Sakarya. (Congreso Internacional de Horticultura)

# 8. I 2015 blev der plantet mere end 700.000 hektar hasselnødder i Tyrkiet. Dette resulterede i et produktionsniveau på 646.000 tons hasselnødder, hvilket var omkring 30% højere end året før, men cirka 14.000 tons mindre end høsten i 2012 (International Horticultural Congress)

# 9. I 2015 blev der produceret 910 kg hasselnødder pr. Hektar plantet. Kun 2012 havde et højere udbytte med et gennemsnit på 940 kg pr. (International Havebrugskongres)

# 10. Hasselnøddeindustrien i Tyrkiet producerede eksportindtægter på $ 2,82 milliarder i 2015. Det var mere end $ 500 millioner mere i omsætning fra det foregående år og mere end $ 1 milliard mere end rekordresultatåret 2012. for industrien. (International Havebrugskongres)

US Nut Industry Statistik

# 11. 70% af de hasselnødder, der dyrkes i Tyrkiet, er beregnet til brug i den globale chokoladeindustri. Kun 10% af de hasselnødder, der dyrkes i verden i dag, sælges som råvarer. (International Havebrugskongres)

# 12. Cirka 300 virksomheder i Tyrkiet er ansvarlige for opbevaring og pleje af hasselnødafgrøden hvert år. 60 af disse virksomheder eksporterer mere end $ 1 million i produkter hvert år. (International Havebrugskongres)

# 13. Tyrkiet er også ansvarlig for omkring 85% af verdens eksport af hasselnødder, der eksporteres, og mere end 50 lande modtager sine produkter. Europæiske nationer tegner sig for næsten 90% af den samlede eksport af hasselnødder, og Tyskland modtager omkring halvdelen af ​​den samlede europæiske andel. (International Havebrugskongres)

# 14. I Tyrkiet dyrkes der i øjeblikket kun 16 traditionelle kommercielle typer hasselnødder. Yderligere 7 nye typer hasselnødder afventer godkendelse fra Hazelnød Research Institute til deres dyrkning. (International Havebrugskongres)

#femten. Byen Ordu i Tyrkiet er alene ansvarlig for dyrkning af 25% af de hasselnødder, som verden indtager hvert år. (Kvarts)

#seksten. Både Italien og Spanien producerer omkring 100.000 tons hasselnødder om året til verdensmarkedet, selvom produktionsniveauet nogle år kan være så lavt som 10.000 tons. (Tyrkiet mad)

# 17. I USA henvender den indenlandske vækst af hasselnødder sig til størstedelen af ​​det amerikanske marked. Små importniveauer introduceres for at supplere år med højere efterspørgsel. (Tyrkiet mad)

# 18. Forbruget af hasselnødder pr. Person er højere i Italien for lande, der producerer hasselnødder. Den gennemsnitlige person spiser hvert år 0,52 kg hasselnøddekerner. Grækenland ligger på andenpladsen med 0,36 kg pr. Person, mens Tyrkiet er på tredjepladsen med 0,25 kg pr. Person. Disse data blev dog indsamlet i 1993. (Food Turkey)

# 19. Schweiz forbruger den største mængde hasselnødprodukter i verden, og hver person forbruger i gennemsnit 2,09 kg om året. (Tyrkiet mad)

# 20. Oregon Hazelnut Industry producerer 99% af de hasselnødder, der forbruges i USA. De er også ansvarlige for 50% af industrieksporten, som USA kan opnå hvert år. (Oregon hasselnødder)

US Nut Industry Statistik efter forbrug

# 21. I 2016 producerede Oregon 43,3 tons hasselnødder, der høstede 40% mere end året før og oversteg fremskrivningerne med 14%. (Tryk på store bogstaver)

Hasselnødindustriens tendenser og prognoser

Den globale hasselnøddeindustri forventes at nå en markedsværdi på 12 milliarder dollar inden 2026. En af de vigtigste faktorer, der vil bestemme branchens samlede vækst, er, om der kan udvikles nye produkter fra hasselnødderskallen. I 2016 blev der brugt 90.000 tons hasselnødskal på verdensplan.

Hasselnødder repræsenterer i øjeblikket kun 1% af den indkomst, der genereres af dette produkt på verdensplan hvert år.

Hvis disse indtægtstal nås, ville hasselnøddeindustrien have en CAGR på 5,9% ved udgangen af ​​prognoseperioden.

Efterspørgslen efter hasselnødprodukter forventes at vokse på et højt niveau i de næste 5 og 10 år. Cirka 80% af væksten, der forventes af industrien, kommer fra fødevare- og drikkevareindustrien. Kaffe- og chokoladeprodukter er især interesseret i nye og innovative tilgange ved hjælp af hasselnøddeprodukter.

Det er heller ikke kun fødevareindustrien, der er interesseret i hasselnødder. Mere end $ 1 milliard værd af hasselnødder forventes at blive solgt til kosmetiske producenter og lægemiddelagenturer i prognoseperioden.