21 Bygningsindustri i Ontario og tendenser

Ontarios byggeindustri er vokset støt i de sidste 20 år. Siden 2002 har branchen oplevet en vækst på næsten 50%, hvor jobmulighederne er jævnt fordelt mellem beboelses- og ikke-boligmuligheder.

Beskæftigelsesmulighederne er lige så stærke i branchen. Den nuværende arbejdsløshed i Ontario er på niveau med dem, der oplevedes før den økonomiske nedtur i 2008. Fire år i træk med vækst har spænder over alle sektorer og regioner i provinsen, på trods af udfordringerne med aldring i forbindelse med arbejdskraft og mangel på kvalificeret arbejdskraft.

De samlede investeringer i byggeindustrien i Canada er fordoblet siden 2004, fra $ 154 mia. Til mere end $ 300 mia. Beskæftigelsesvæksten er steget med 86% på landsplan, en tendens, der også ses i provinsen.

Interessant statistik fra Ontarios byggebranche

# 1. I 2016 beskæftigede byggebranchen i Ontario i alt 503.700 mennesker. Industrien bidrog med 6,1% til provinsens BNP, når segmenterne anlægsarbejde, tungteknik og ikke-boligbyggeri kombineres med boligsegmentet. (Canada Government Job Board)

# 2. Byggebranchen forventes at miste 86.000 arbejdere eller 18% af sit nuværende job på grund af pension i de næste 10 år. (Canada Government Job Board)

# 3. Provincial boligbyggeri steg 9% i 2016, hvilket fulgte en stigning på 17,7% i 2015, drevet af et skatteincitament for førstegangskøbere. (Canada Government Job Board)

# 4. For 2018 forventes byggeindustrien i Canada at vokse 4%sammenlignet med en BNP -vækst på 1,9%. (CRH Americas)

# 5. En ud af 13 arbejdere i Canada tjener løn på grund af byggeindustrien. Omkring en tredjedel af de jobmuligheder, der er tilgængelige i landet, er i provinsen Ontario. (BuildForce Canada)

# 6. Mere end 368.000 virksomheder er i øjeblikket aktive i Canadas byggeindustri og reparerer og vedligeholder mere end 2,3 milliarder dollars i aktiver. (BuildForce Canada)

# 7. Gennemsnitsalderen for en bygningsarbejder for byggebranchen i Ontario er 42 år (BuildForce Canada).

# 8. 30% af beskæftigelsesmulighederne i Ontarios byggebranche involverer renovering og vedligeholdelse af boliger. Nye boligmuligheder ligger på andenpladsen (21%), hvilket er den samme procentdel af ingeniørmuligheder. 18% af arbejderne er i industriens, kommercielle eller institutionelle segmenter af industrien.

# 9. I 2017 overgik hjemmebyggeri 80.000 enheder i hele provinsen, hvilket er andet år i træk med stigninger, der skubbede efterspørgslen ud over den tilgængelige arbejdskrafts muligheder. (BuildForce Canada)

# 10. 32% af virksomhederne i byggebranchen i Ontario regner med, at de vil have mere travlt næste år end året før. Halvdelen af ​​alle entreprenører siger, at de forventer at have lige så travlt næste år som året før. (Ontario Construction Report)

# 11. 34% af entreprenørerne siger, at de er optimistiske med hensyn til yderligere forretninger i det centrale Ontario, sammenlignet med 32% af entreprenørerne, der synes det samme om det større Toronto -område. (Ontario Construction Report)

# 12. 47% af virksomhederne, der arbejder i ingeniørsektoren i industrien, er optimistiske med hensyn til en stigning i aktiviteterne i de næste 12 måneder. 39% af entreprenørerne i institutionelle og høje sektorer føler det samme, mens kun 27% af entreprenørerne i industrisektoren mener, at de vil se en stigning i arbejdet. (Ontario Construction Report)

# 13. Ledige satser i downtown Toronto kontorbygninger var kun 4%, hvilket var den laveste sats i landet. Til sammenligning var ledige stillinger i Calgary 27% sidste år. (Magasin på stedet)

# 14. 24% af entreprenørerne rapporterer om mangel på tømrere i Ontarios byggeindustri, som er den største mangel på en faglært handel. Elektrikere er på andenpladsen, hvor 20% af entreprenørerne rapporterer om mangel. De efterfølges af blikkenslagere og dampinstallatører (13%), almindelige arbejdere (12%) og driftsingeniører (11%). (Ontario Construction Report)

#femten. 80% af entreprenører, der arbejder i Ontarios byggeindustri, rapporterer, at de arbejder med et kapacitetsniveau på 75% eller højere. (Ontario Construction Report)

#seksten. 50% af virksomhederne i det større Toronto -område rapporterer, at deres økonomiske udsigter er gode, hvilket er det højeste i provinsen. Central Ontario ligger på andenpladsen med 47% af virksomhederne. De efterfølges af 35% af virksomhederne fra nord, 34% af virksomhederne fra sydvest og kun 15% af virksomhederne fra øst. (Ontario Construction Report)

# 17. 37% af virksomhederne forventer at ansætte flere ikke-fagforeningsarbejdere i de næste 12 måneder for at imødekomme projektets forventninger sammenlignet med kun 29% af virksomhederne, der ansætter fagforeningsarbejdere. (Ontario Construction Report)

# 18. 32% af virksomhederne i det større Toronto -område forventer at ansætte flere medarbejdere i de næste 12 måneder. I nord forventes afskedigelser. Outlier her er øst, hvor 15% af virksomhederne forventer at ansætte flere arbejdere, selvom kun 15% af virksomhederne har et positivt udsyn til den lokale økonomi. (Ontario Construction Report)

# 19. Forventede byggeomkostninger er primært baseret på oliepriser. I 2015, hvor oliepriserne faldt kraftigt, faldt antallet af entreprenører, der forventede omkostningsstigninger, med 10 procentpoint. Antallet af entreprenører, der forventede en stigning i transportomkostningerne, faldt samtidig med 41 procentpoint. (Ontario Construction Report)

# 20. Unioniserede virksomheder er dobbelt så tilbøjelige som ikke-faglige virksomheder til at rapportere, at de har ansat mere end 5 lærlinge i de sidste 12 måneder. 70% af fagforbundne entreprenører har lærlinge i deres personale. (Ontario Construction Report)

# 21. Kun 44% af entreprenørerne i det centrale Ontario rapporterer, at de ansætter mindst en lærling, hvilket er den laveste sats i alle provinsregioner. (Ontario Construction Report)

Ontario Byggebranche Trender og analyse

Ser man på de næste 10 år for Ontarios byggeindustri, forventes den samlede efterspørgsel i hvert segment at stige. Se efter moderat i den væksthastighed, der opstår, med en stigning i infrastruktur- og offentlig transportprojekter, der fører an. Regeringens politikker og immigrationsaktiviteter vil øge boligsektorens styrke.

Tilgængelig personale vil også bestemme, hvor meget industrien kan vokse, idet 1 ud af 5 arbejdere forventes at gå på pension inden udgangen af ​​den næste 10-årige periode. Uden aggressiv ansættelsespolitik og yderligere uddannelsesindsats for unge i provinserne kan branchen blive tvunget til at falde på trods af vækst i de overordnede muligheder.

I øjeblikket forventes branchen at tiltrække omtrent det samme antal arbejdere, som forventes at gå på pension. Når boligbyggeriet begynder at stige, kan der blive behov for yderligere 23.000 arbejdere for at dække manglen i de kommende år.

Det forventes, at et stærkt efterspørgselsniveau fortsætter. Udfordringerne i branchen kan løses gennem uddannelse, uddannelse og befolkningsbevægelse. Medmindre endnu en økonomisk nedtur rammer, er fremtiden for Ontarios byggebranche lys.