19 Statistik, tendenser og analyse i Sri Lankas modeindustri

Mode er hvert år en af ​​de vigtigste bidragydere til den srilankanske økonomi. Det største segment i branchen involverer beklædningseksport og nåede en samlet værdi på 4,8 milliarder dollar i 2017. Det tal var 3% højere i forhold til 2016. Cirka 40% af landets samlede eksport involverer tøj på en eller anden måde.

Det betyder, at den Sri Lankanske modeindustri også er en af ​​de bedste arbejdsgivere. Omkring 1 ud af 3 fremstillingsjob i landet skyldes tøj. I modsætning til andre lande, der giver værdi på grund af billig arbejdskraft, fokuserer denne industri på lavere værditilvækster for at opretholde en stærk konkurrencefordel. Siden 2002 har industrien opretholdt en årlig vækstrate på 6,3% og en værdi pr. Indbygger på mere end 3.200 dollar pr. Person.

De vigtigste produkter, der tilbydes af industrien, omfatter polyestergarn, denim, gråt stof og specialvarer, der bruges til sportstøj og undertøj.

Vigtig statistik fra Sri Lankas modeindustri

# 1. Beklædningsfremstilling dominerer Sri Lankas modeindustri. Disse job repræsenterer 90% af den samlede industri, der er ansvarlig for produktionskapaciteter med forskellige globale mærker, herunder Liz Claiborne, Victoria’s Secret og Tommy Hilfiger. Mere end 2,8 millioner mennesker modtager direkte eller indirekte støtte på grund af branchens muligheder. (Board of Investment of Sri Lanka)

# 2. De fleste af de 600.000 indirekte beskæftigelsesmuligheder, der er skabt af den srilankanske modeindustri, er i hænderne på kvinder. (Board of Investment of Sri Lanka)

# 3. Modeindustrien er ansvarlig for 30% af den industrielle produktion, der forekommer i nationen. De yder også næsten 70% af industrieksporten hvert år, hvilket bidrager med 6% af BNP. (Board of Investment of Sri Lanka)

# 4. Lige nu importerer den srilankanske modeindustri hvert år tekstilværdi på 2,2 milliarder dollars, mens den producerer omkring 850 millioner dollar indenlands. 35% af den import, som industrien køber, kommer fra Kina, og yderligere 29% kommer fra Indien. (Tekstil i dag)

# 5. Selv med tekstiltakster på plads er Storbritannien den næststørste køber af varer fra Sri Lankas inden for denne industri med et gennemsnit på over 800 millioner dollars om året. USA er den største kunde, men alligevel køber de modevarer til en værdi af 2,1 milliarder dollars årligt. (Tekstil i dag)

# 6. I dag er der mere end 1.000 beklædningsfabrikker, der opererer i Sri Lanka. Omkring 5% af landets samlede beskæftigelse er på en eller anden måde baseret på modesektoren. (Tekstil i dag)

# 7. 80% af eksporten til Storbritannien er tøj. Storbritannien er ansvarlig for over 30% af modeksporten, der sendes til EU-28 fra den srilankanske modeindustri, sammen med 10% af den samlede britiske eksport. (LKI)

# 8. 25% af den samlede eksport, der er opnået af industrien, er bestemt til USA, hvoraf 70% er relateret til tøj. (LKI)

# 9. Afhængigheden af ​​kinesisk tekstilimport fra modeindustrien i Sri Lanka betyder, at en prisstigning på 10% ville medføre en stigning på 25% i eksportomkostningerne for kunderne. (Verdensbank)

# 10. Leverandører til modeindustrien kan bruge op til 5% af den normale gennemsnitlige eksportomsætning hvert år til investeringer, forudsat at udenlandske enheder opererer på tøjrelaterede markeder. (LKI)

# 11. Op til 2 milliarder dollar forventes at blive sparet hvert år takket være importændringer, der kræves af den srilankanske regering. Nye regler om dimensionering, farvning og efterbehandling forventes at strømline interne modeprocesser i de kommende år. (LKI)

# 12. Modeindustrien bruger 15% af den ledige arbejdsstyrke i landet, og 8 ud af 10 potentielle medarbejdere er kvinder. (MAS Fabric Park)

# 13. 71% af fabrikkerne, der leverer varer og tjenester til Sri Lankas modeindustri, er baseret i den vestlige provins og genererer mere end 60% af beskæftigelsesmulighederne for arbejdere i regionen. (Øen)

# 14. Tøjpræstationer inden for modesektoren steg med $ 50 millioner mellem 2015 og 2016, på trods af den igangværende suspension af GSP + -status for branchen. (Tekstil i dag)

#femten. Sri Lankas modeindustri er den næststørste leverandør af bh’er til USA og EU og tegner sig for omkring 10% af markedsudbuddet i hver destination. (Tekstil i dag)

#seksten. Modeindustrien i Sri Lanka er også den tredjestørste badetøjsleverandør i USA med en andel på 8%. Indonesien og Kina er de eneste to hovedkonkurrenter på dette statsbaserede marked. (Tekstil i dag)

# 17. De fleste af de store mærker er stadig i de tidlige stadier af deres forhold til den srilankanske modeindustri, med en national tilstedeværelse i mindre end 10 år. (Øen)

# 18. Uden GSP + -status i Europa for den srilankanske modeindustri modtages alle produkter mod et fuldt gebyr. Hvis status blev genoprettet, ville industrien se, at 70% af sin eksport ville modtage en præferencepris, inklusive 20%, som ville komme med nulafgifter. (Tekstil i dag)

# 19. Siden Storbritannien fjernede GSP + -status i 2010, er andelen af ​​beklædningseksport til regionen faldet med 2%, mens eksporten til andre europæiske nationer er steget med hele 11,5%. (LKI)

Sri Lankas modeindustri tendenser og analyse

På trods af de mange fordele, som den srilankanske modeindustri tilbyder, skader dets ønske om at levere konkurrencedygtige lønninger til sine arbejdstagere dens chancer på det globale eksportmarked. I øjeblikket har sektoren omkring 1% af den nuværende markedsandel, hvilket sætter den blandt de 10 bedste modeproducenter i øjeblikket.

Kontinuerlige prisordninger, der holder merværdiomkostninger nede, hjælper branchen med at vokse i de næste 5 og 10 års prognoseperioder. Lande som Bangladesh, der ofte dominerer modeindustrien på grund af den lave mindsteløn (normalt under $ 100 pr. Måned), har oplevet prisstigninger i de seneste år. Dette omkostningsskift kombineret med vægt på modne markeder, der foretager socialt ansvarlige indkøb, giver håb om stærk vækst i de kommende år.

Den Sri Lankanske modeindustri tilbyder en mindsteløn, der stadig er $ 25 mere end hvad der betales i Bangladesh, selv efter lønstigningen i december 2018 modtaget af bangladeshiske arbejdere. Den nuværende mindsteløn i Sri Lanka for mode og tøj er $ 120 pr. Måned.

Globale modefremstillingsledere forventer at se årlige stigninger på 3% frem til 2028. Sri Lankas modeindustri bør opnå en gennemsnitlig vækst på 6% i mindst et årti mere.

Det kan være langsom og stabil fremgang, men modeindustrien i Sri Lanka er ved at indhente. I 2022 skulle det være en Top 10 -udbyder i denne kategori.