21 Statistik og tendenser i Bangladeshs tekstilindustri

2013 var et skæbnesvangert år for den bangladeshiske tekstilindustri. Kort efter at arbejderne modtog en lønstigning, faldt en industribygning, der husede flere tøjfabrikker, sammen. Rana Plaza -katastrofen dræbte mere end 1.100 arbejdere. Siden da har arbejdere og deres repræsentanter forhandlet om at hæve en af ​​de laveste mindstelønninger i verden, ofte uden særlig succes.

Det meste af tekstilindustrien i Bangladesh er fokuseret på færdige beklædningsgenstande. 55% af industriens vækst fra 2002 til 2012 kom fra dette markedssegment. Det er den eneste fremstillingssektor og eksportindustri med flere milliarder dollar, der i øjeblikket opererer i landet.

Indtil 1980’erne var størstedelen af ​​tekstilindustrien statsejet i Bangladesh efter frigørelsen i 1971. Mere end 85% af den samlede kapacitet blev kontrolleret af regeringen. Privatisering fandt sted i 1982, og tekstilfabrikkerne blev returneret til deres oprindelige ejere efter regeringens beslaglæggelser.

Det, der tiltrækker folk til den bangladeshiske tekstilindustri, er kombinationen af ​​billigt arbejdskraft, lave produktpriser og kortere leveringstider sammenlignet med andre sydøstasiatiske leverandører.

Fascinerende statistik fra Bangladeshs tekstilindustri

# 1. Mere end 3,5 millioner medarbejdere modtager muligheder på grund af tekstilindustrien i Bangladesh, med pludselige stigninger, der til tider skaber 700.000 ekstra job. (Asia Foundation)

# 2. Tekstiler, beklædning og beklædning har drevet økonomisk vækst i Bangladesh, og industrien har opnået en årlig vækstrate på 6% siden 2007. (The Asia Foundation)

# 3. Mere end 4.500 fabrikker arbejder med tekstiler i Bangladesh for at producere en række forskellige produkter til hjemmemarkedet og eksportmarkedet. De fleste fabrikker ligger omkring Dhaka. (The Asia Foundation)

# 4. Bangladesh er i øjeblikket verdens næststørste beklædningseksportør. Kina er i øjeblikket i første position. (The Asia Foundation)

# 5. 80% af Bangladeshs eksportindtægter hvert år kommer fra tekstilindustrien i en vis kapacitet. Den samlede omsætning i 2015 nåede 3,2 milliarder dollar, hvilket var en rekord for nationen. (Word Finance)

# 6. 61% af den eksport, der sælges globalt af den bangladeshiske tekstilindustri, går hvert år til EU-28. (Verdensfinansiering)

# 7. I december 2018 steg mindstelønnen for arbejdere i tekstilindustrien i Bangladesh med 51%. Den nye mindsteløn blev fastsat til 8.000 taka om måneden, eller hvad der svarer til $ 95. Den tidligere mindsteløn var 5.300 taka eller $ 63 pr. Måned. (Fashion United)

# 8. 3 ud af 5 medarbejdere, der arbejder i den bangladeshiske tekstilindustri, kan ikke regelmæssigt opfylde deres produktionskvoter. Nogle private virksomheder har sat mål om op til 20 skjorter konverteret fra tekstilressourcer på en enkelt time. (Krig mod nødvendigheden)

# 9. 85% af de ansatte i tekstilindustrien i Bangladesh er kvinder, og de fleste rapporterer, at de ikke kan læse. 80% af arbejdstagerne arbejder minimum 12 timers vagt hver dag, hvor 14-timers vagter er almindelige. Disse timer falder uden for de juridiske grænser, som regeringen pålægger, men alligevel håndhæves forventningerne sjældent. (Krig mod nødvendigheden)

# 10. Mindre end 25% af de tilsyneladende producenter i Bangladesh har accepteret gennemsigtighed om arbejdsforholdene på deres fabrikker. (NPR)

# 11. Omkring 130.000 baller bomuld produceres hvert år i Bangladesh for at støtte aktiviteterne i den nationale tekstilindustri. Yderligere 6,2 millioner baller bomuld er nødvendige hvert år for at understøtte de samlede produktionsaktiviteter. (US Department of Agriculture)

# 12. Den bangladeshiske tekstilindustri modtager mere end 400 millioner dollars i direkte udenlandske investeringer hvert år. (Tekstil i dag)

# 13. Samlet import til tekstilindustrien steg med næsten 15% i 2017, med mere end 80% af værdien på grund af import af maskiner, der er beregnet til at udvide produktionskapaciteten. (Tekstil i dag)

# 14. Eksportindtægter til tekstilindustrien i Bangladesh udgør mere end 3 milliarder dollar om året, med 83% af den indtægt, der er tjent på grund af salget af beklædningsgenstande til den nationale tekstilbrug. (Verdensfinansiering)

#femten. 3 ud af 4 kvinder, der arbejder i den bangladeshiske tekstilindustri, rapporterer, at de blev misbrugt verbalt, mens de arbejdede på deres skift. 50% af kvinderne sagde, at de også var blevet fysisk misbrugt. De fleste arbejdere i branchen går på pension før de er 45 år, fordi de ikke kan klare fabriksmiljøet. (Krig mod nødvendigheden)

#seksten. Tre fjerdedele af de produktionsaktiviteter, der finder sted i Bangladesh, er fokuseret på tekstilindustrien. 75% af værditilvæksten til industrien går til producenter eller detailhandlere, ikke til producenter eller arbejdere i industrien. (Oxfam)

# 17. Ingen af ​​de produkter, der er skabt af tekstilindustrien i Bangladesh, sælges indenlands. Det er en af ​​de største industrier i verden, som er en 100% eksportindustri. (Ritsumei)

# 18. USA, Canada og EU-28 bidrager hvert år med mere end 1 milliard dollar til tekstilindustrien i Bangladesh. (Integreret global handelsløsning)

# 19. Næsten 9 millioner spindler opererer hvert år i den bangladeshiske tekstilindustri, understøttet af mere end 230.000 rotorer. Det skaber en samlet kapacitet på 2,05 milliarder kilo hvert år. (Fashion2Apparel)

# 20. Tekstilindustrien driver i øjeblikket mere end 30.000 væve i Bangladesh, men kun 1.000 af dem er klassificeret som kraftvæve. De tilbyder yderligere 2.550 millioner meter årlig produktionskapacitet. (Fashion2Apparel)

# 21. Arbejdere fortsætter med at bruge mere end 500.000 håndvæve til at skabe produkter til tekstilindustrien i Bangladesh. De leverer yderligere 8.370 millioner meter samlet kapacitet. (Fashion2Apparel)

Bangladeshs tekstilindustri tendenser og analyse

Arbejdstagere modtog cirka 50% af den mindsteløn, de anmodede om i december 2018. At få din første forhøjelse i fem år er et afgørende første skridt til tekstilindustriens succes. Imidlertid skal der gøres mere for at fremme gennemsigtighed, da arbejdsvilkårene på fabrikker stadig er tvivlsom.

Selvom der tilbydes beskæftigelsesmuligheder til kvinder, er levestandarden ganske høj i forhold til de tilbudte lønninger. En beholder med mælk på 1 gallon er prissat til 246 taka. Det gennemsnitlige køb af et pund oksekød er 233 taka. Et månedligt transportkort til og fra arbejde er 1200 taka. For en standardlejlighed på 900 kvadratmeter er gennemsnitsprisen Taka 2.900 med hjælpeprogrammer inkluderet.

Selv med priser på 55% af amerikanske standarder rækker mindstelønnen ikke særlig langt i Bangladesh. Mange arbejdere har ikke råd til huslejen, langt mindre den mad, deres familier har brug for. Der skal gøres mere for at støtte disse arbejdere og deres adgang til levende grundlønninger, men det vil kun ske, hvis de tre største eksportkøbere afgiver en erklæring om disse arbejdsvilkår.