19 Statistik og tendenser i fødevareindustrien i Saudi -Arabien

Saudi -Arabiens fødevareindustri er i en unik position. På den ene side forsøger branchen at betjene sine nationale kunder på den bedst mulige måde uden at øge priserne og forsøger at operere i en stordriftsøkonomi. På den anden side træffer regeringen på den anden side foranstaltninger, der ville begrænse virksomhedernes aktive i branchen til at nå dette mål.

Et eksempel på dette problem opstod i august 2018. Efter et tweet fra Canadas udenrigspolitiske fløj udtrykte bekymring over rigets registrering af arrestationer af borgerrettigheder og kvinders rettighedsaktivister, trak Saudi -Arabien sin ambassadør tilbage, bortviste Canada fra landet og trak derefter alle hans medicinstuderende og patienter.

De saudiarabiske myndigheder satte endda et loft over fremtidige investeringer og forretningstransaktioner på grund af denne tweet. Der var kun et positivt resultat fra et saudisk perspektiv på dette diplomatiske spørgsmål: olie ville ikke blive påvirket af det, der skete. Ethvert håb om, at fødevareindustrien vil begynde at gøre indhug i eksportmarkedet, ville være stærkt begrænset på grund af dette problem.

Kong Abdullah har også for nylig lanceret et fødevaresikkerhedsinitiativ på 800 millioner dollars, der har til formål at hjælpe med at stabilisere industrien og økonomien.

Vigtig statistik fra den saudiske fødevareindustri

# 1. Saudi -Arabiens fødevareindustri genererede $ 150 millioner i omsætning i 2018. Denne stigning var 19% højere end omsætningen tjente året før. (Statista)

# 2. Der er 5,2 millioner mennesker, der var forbundet med et køb i den saudiske fødevareindustri i 2018. Dette tal repræsenterer en stigning på 6,5% i forhold til det foregående år. (Statista)

# 3. Brugerpenetration for dette markedssegment nåede 15,3% i 2018. Det forventes at nå 18,3% i de næste fem år. (Statista)

# 4. Det gennemsnitlige købsbeløb pr. Person er $ 28,68 i den saudiske fødevareindustri lige nu. Den samlede årlige vækst på dette område har i gennemsnit været 10,3%. (Statista)

# 5. Størrelsen på markedet for caféer og barer i Saudi -Arabien er cirka 5,7 milliarder dollars. Den samlede markedsstørrelse for dette segment oversteg 12 milliarder dollar for første gang i 2015. (Statista)

# 6. Saudi -Arabien og De Forenede Arabiske Emirater tegner sig for 90% af fødevare- og drikkevaresektoren i Gulf Cooperation Council -regionen. (Statista)

# 7. Saudi -Arabien indførte 5% moms i de fleste sektorer i januar 2018 som en måde at stabilisere sin indkomst på uden at skulle stole helt på olie. (Aaron Allen)

# 8. 11% af det nye centrum, som Kongeriget bygger i Jeddah, er til gæstfrihed og underholdning, hvilket giver fødevareindustrien håb om at ekspandere til sit hjemmemarked. (Aaron Allen)

# 9. Saudi -Arabien har det største potentielle forbrugermarked i Gulf Cooperation Council -regionen. Dens befolkning på 32 millioner repræsenterer cirka 60% af den samlede folketælling. Unge mennesker udgør størstedelen af ​​dette tal, med 70% af saudierne under 30 år (Aaron Allen).

# 10. Mere end 120.000 kvinder i Saudi -Arabien har ansøgt om kørekort takket være nye love, der gør det muligt for kvinder at komme bag rattet. Der har været 2.000 ansøgninger om chauffører, der øger arbejdsstyrken og øger indtægterne i fødevareindustrien i de kommende år. (Aaron Allen)

# 11. Den samlede markedsandel repræsenteret af de 14 største virksomheder i den saudiske fødevareindustri er 22%. (Foodex Arabien)

# 12. Samlet husholdningsfødeforbrug i Saudi -Arabien er 3.130 kalorier pr. Person pr. Dag. Det skaber en årlig vækst i forbrug i fødevaresektoren på 18,5%. Forbrugsrater forventes at stige med 55% frem til 2023. (Foodex Saudi)

# 13. Saudi -Arabiens fødevareindustri importerer mere end 14 milliarder dollars mad og drikke hvert år for at imødekomme det indenlandske forbrug. (Foodex Arabien)

# 14. Saudierne indtog mere end 16.000.000 tons korn i 2015, 3,2% mere end året før. De drak også 4,3 millioner tons mejeriprodukter og 4 millioner tons grøntsager, begge med en stigning på cirka 5%. (Hovedstaden i Alpen)

#femten. I Saudi -Arabien forbruges mere end 32,9 millioner tons mad- og drikkevarer hvert år. (Hovedstaden i Alpen)

#seksten. Saudier forbruger kun 1,8 millioner tons kødprodukter årligt, hvilket er den mindst betydningsfulde kategori for branchen som helhed. (Hovedstaden i Alpen)

# 17. Hypermarkeder oplever betydelig vækst i den saudiske fødevareindustri med en gennemsnitlig ekspansion på 20% siden 2014. Supermarkeder har i gennemsnit set 12,5% i denne periode, men kooperativer har kun oplevet en stigning på 0,7%. (Central Statistics Department)

# 18. Mere end 24,5 milliarder dollars import importeres hvert år for at støtte den saudiske fødevareindustri. Cirka 70% af den import, der sker i GCC, går gennem Saudi -Arabien. (EIU)

# 19. Mere end 131.000 mennesker har direkte beskæftigelsesmuligheder i Saudi -Arabien på grund af fødevareindustrien. I de sidste fem år er arbejdsstyrken steget med 13% i segmentet. (Foodex Arabien)

Saudi -Arabiens fødevareindustri tendenser og analyse

Saudi -Arabiens fødevareindustri er fortsat en af ​​de stærkeste sektorer i den samlede økonomi. Selvom det har en tendens til at være defensiv med hensyn til udvikling og omsætning, er det også positioneret til at opleve langsigtet vækst, når de indenlandske udgiftsvaner ikke er så forsigtige som i dag.

Den saudiske fødevareindustris nettoindkomst er stadig relativt lav og nåede kun 4,2% i 2016. Det er mere end 50% mindre end hvad der blev opnået i 2014. På indtjeningen på 43,985 milliarder riyaler var den samlede indtjening kun på 1.832,8 millioner riyaler. Nøgletjenestetallene for vækst steg 1,7% i 2016, men var allerede faldet med omkring 7% året efter.

Hovedårsagen til denne industris defensive karakter er den manglende stabilitet på olie- og gasmarkedet. Da leveomkostningerne falder mere end 136 point år for år, er der lidt plads til fejl i fødevareindustrien for at generere overskud. Derfor gav et betydeligt fald på 2,3% i 2017 til husholdningsudgifter et massivt fald i det samlede overskud, som Saudi -Arabiens fødevareindustri kunne opnå.

Når olie- og gasindustrien genopretter globalt, vil denne industri begynde at opleve stabilitet. Indtil det sker, kan du forvente langsom og stabil vækst i intervallet 1%, da forbrugerne fortsat er forsigtige med deres husstandsindkomst.