19 China Solar Industry Statistik og tendenser

Kina er det største marked for solenergi og fotovoltaisk energi. Siden 2013 har den kinesiske solindustri været verdens førende solcelleinstallatør med en samlet solcellekapacitet på 77,4 GW i 2018. Kina blev også det første land til at overstige 100 GW kapacitet. Installeret i 2017, og industrien havde også en verdensrekord til et mere end 1.500 GW -projekt hos Tengger, hvilket gør det til den største solcelleoperation i verden.

På trods af de mange overskud, der er skabt af Kinas solindustri, genereres der dog kun 118 TWh om året, med en gennemsnitlig kapacitetsfaktor i solcelleanlæg på kun 17%. Kun 1,8% af Kinas samlede elproduktion kommer fra solenergi.

På samme tid er omkring 290 GWth solvarmekapacitet til rådighed i Kina på grund af industriens indsats. Det repræsenterer cirka 70% af den samlede installerede solvarmekapacitet.

Vigtig statistik fra Kinas solindustri

# 1. 705 af verdens største producenter af solcellemoduler er placeret i Kina, hvilket hjælper industrien med at opnå en global andel på 25,5% af den nuværende PV -kapacitet. (Statista)

# 2. Samlet PV -kapacitet tegner sig for omkring 1% af Kinas samlede energiproduktion med nuværende hastigheder. (Statista)

# 3. Kina rangerer syvende i verden med hensyn til kapacitet pr. Enhed med sin solenergiindustri med 213 kWth pr. 1000 indbyggere. (Statista)

# 4. I 2018 forventer China Photovoltaic Industry Association (CPIA), at den indenlandske celleproduktionskapacitet er i drift på 57,7%. Det forventes også, at kun 66,5% af wafer -kapaciteten vil blive brugt. (PV Magazine)

# 5. 20% af omkostningerne i forbindelse med et solcelleprojekt i Kina involverer netforbindelser, finansiering og erhvervelse af jord til indenlandsk energiforbrug. (PV Magazine)

# 6. Den kinesiske solindustri producerede mere end 140.000 tons polysilicium i de første seks måneder af 2018, en stigning på 24% i forhold til det foregående år. På trods af forbedringerne blev industrien også tvunget til at importere 67.000 tons for at imødekomme det nuværende efterspørgselsniveau. (PV Magazine)

# 7. I juni 2018 faldt prisen på polysilicium til under $ 13.500 pr. Ton. (PV Magazine)

# 8. I første halvår af 2017 var der en stigning på 39% i produktionen af ​​siliciumskiver fra industrien, hvilket skabte 50 GW forsyning. 12 GW af forsyningen skulle importeres. (PV Magazine)

# 9. Celleproduktion steg med 22% for industrien i 2017, og factoring producerede omkring 42 GW moduler, da PERC -teknologier steg i popularitet. (PV Magazine)

# 10. Fra januar til maj 2018 opnåede Kinas solindustri omkring 5,2 milliarder dollar i eksport, hvilket var op fra 4,3 milliarder dollar i samme periode sidste år. (PV Magazine)

# 11. Efter at den kinesiske regering stoppede subsidier til industrien i 2017, ophørte arbejdet med mere end 11 MW kommercielle og industrielle distribuerede solcelleprojekter. (Kina -dialog)

# 12. I 2017 blev 19,44 GW ny distribueret solenergi tilføjet til kinesisk infrastruktur, hvilket var lige så meget som de foregående tre år tilsammen. Yderligere 7,6 GW blev tilføjet i første halvår af 2018. (Kina Dialog)

# 13. Ændringen i tilskudspolitik reducerede de betalte priser pr. Kilowattime fra 0,90 til 1,00 yuan til 0,50-0,70 yuan, afhængigt af den geografiske region, hvor fremstillingen fandt sted. Det distribuerede soltilskud blev også reduceret med 0,10 yuan pr. KWh. (Kina -dialog)

# 14. Kina producerer 54,8% af verdens forsyning af polykrystallinsk silicium inden for den globale fotovoltaiske industri. De producerer også 87,2% af verdens forsyning af siliciumskiver, 69% af solceller og 71,7% af solcellemoduler. (Kina -dialog)

#femten. Foranstaltningen til at reducere tilskud inden for solindustrien forventes at reducere efterspørgslen med op til 40% inden for verdens største solmarked. (Forbes)

#seksten. Japan, Indien og USA repræsenterer cirka 30% af det globale solmarked. Da Kina alene tegner sig for mere end halvdelen af ​​alt salg af solenergi, skaber de forventede reduktioner fra reducering af subsidier forventningen om tocifrede procentvise tab i 2019. (Forbes)

# 17. Kinas statsfond for vedvarende energi, som finansieres via et tillæg, der pålægges forbrugernes energiregninger, er på over 15,5 milliarder dollar i underskud. (Forbes)

# 18. Mere end 70% af store solprojekter og vindinstallationer i Kina er placeret i de nordlige regioner, hvor der er lavt efterspørgsel og få eksportmuligheder. (Forbes)

# 19. Sidste år blev der investeret mere end 86,5 milliarder dollar i Kinas solindustri, hvilket repræsenterer mere end halvdelen af ​​det samlede beløb, der er investeret i solenergi globalt. Siden 2004 har verden investeret næsten 3 billioner dollars i grønne energikilder, hvor Kina modtager størstedelen af ​​disse midler. (CNBC)

Kinas solindustris tendenser og analyse

Kina annoncerede i 2017, at det reducerede de tilskud, der var til rådighed i den fotovoltaiske fremstillingssektor til solindustrien. Selvom industrien oplevede en imponerende vækst i første halvår af 2018, har amerikansk protektionisme kombineret med højere omkostninger fået den samlede fremstilling til at styrte.

Denne kombination af faktorer har skabt en kamp i Kinas solindustri for at sælge aktier rundt om i verden. Hver udbyder undergraver den anden og forsøger at sikre alle mulige indtægter. Med forventede handelsbarrierer fra både USA og Indien i denne sektor er der en meget reel mulighed for, at industrien begynder at indgå kontrakter i 2019.

Kun et politisk fremskridt vil ændre denne bane i løbet af det næste år, 5 år eller mere. Den kinesiske regering bliver nødt til at genoprette tilskud for at fremme vækst eller forhandle mod truslen om told fra to af sine vigtigste eksportpartnere på dette område. Hvis der ikke sker noget, kan tabene være meget høje for denne industri.